Annoying tea party shit

Мръсните страсти – на сапун
Amelia
Moderator

Annoying tea party shit

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 2:00 am

Ghibli wrote:Какво не й е наред на тази снимка с Wildrose, че не схващам? Между другото, американската Tea Party ми е също толкова непозната като всички останали в онази част на света - не че ме интересуват, но беше забавно как очакваш хората да са наясно с нея :)

А, ок, видях, колелата на автобуса съвпадат с изображението...

OMG, Ghibli, не вярвах, че е останал човек с Интернет на тая земя, който да не е разбрал каква изродщина в световен мащаб е американското Tea Party Movement, ама явно имало...

Иди се образовай, че си трябва. Това са уродите, които настояват за малко правителство, ниски данъци и облекчаване на регулациите в разни бизнеси, като междувременно гарнират всичкото това с приказки за Джизъз, хомофобия, ксенофобия, расизъм, женомразство и т.н. Май от всичките актове на омраза, само антиционизъм не практикуват, да им се ненадеваш. Античовешката им дейност е оставила белези навсякъде - доста от тях са бели милионери, финансово свързани с корпорации, които наливат пари в политиката на страната, за да им се позволи да си правят квото си искат. Те са тея дето отричат climate change, внасят проектозакони, с които искат да узаконят убийството на медицински персонал в клиники за аборт и обръщат часовете по еволюция в училище в часове по Джизъс и креационизъм. Те са тея дето в момента призовават към бойкот на решението на Supreme Court-a за легализация на хомосексуалните бракове, лелеят за безценната си Втора поправка и искат всичко да се разрешава с оръжия - от междусъседските отношения, до инвазия в Иран и пускане на дроунове в Ирак и Афганистан.

И понеже цялата тая клоунада се развива в страната с най-голяма армия в света, чиято икономика дирижира всички останали световни икономики, на всички трябва да ни пука за това, щото животът на всички ни, без изключение, е насран от тея.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Re: Спам спам спам и още 100 пъти спам

Post by Ghibli » Sat Aug 08, 2015 9:56 am

Аз гледам по друг начин на това - моята възможност да влияя на политиката на САЩ е равна на 0, така че за мен лично няма смисъл да се образовам по въпроса.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 10:15 am

К. Надявам се розовия ти информационен балон да остане все така недосегаем за климатичните промени и поредицата войни и проблеми с човешки права в Близкия Изток, които тласкат емигранти и бежанци към България. :lol:
Last edited by Amelia on Sat Aug 08, 2015 10:33 am, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Aug 08, 2015 10:19 am

Намали малко агресията? :roll: Не всички са длъжни да се интересуват от политиката на САЩ, сериозно. Реакцията ми към климатичните промени и войните по света каква би трябвало да бъде, според теб?
Last edited by Ghibli on Sat Aug 08, 2015 10:21 am, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 10:20 am

Това е сарказъм. Има неща, които са базова обща кутура в глобализирания свят, в който живеем. Свинщините на САЩ скапват живота И в България.

Реакцията ти я оставям на теб - важно е да знаеш, че ги има и какво ги причинява. Ако някой ден ти се наложи да вземеш някакво решение за нещо, било то отношение към бежанец в България, това дали да си купиш продукт на дадена корпорация или това за кого да дадеш гласа си, когато гласуваш, то най-добре да разполагаш и с някаква информация, за да поставиш нещата в перспектива.
Last edited by Amelia on Sat Aug 08, 2015 10:26 am, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Aug 08, 2015 10:22 am

А сарказмът не е агресия, защото? Допълних си поста по-горе с въпрос, между другото.

П.П. Тая дискусия е за прането, сори 8-)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 10:26 am

Аз мога да кажа, че твоето мрънкане е пасивна агресия. Ко прайм тогава? :roll:

Аз също си едитнах поста горе.

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Aug 08, 2015 10:41 am

За агресията - намаляваш активната агресия към мен, и наблюдаваш дали ще намалее отговора й, който възприемаш като мрънкане.

Само общи приказки - трябва да съм информирана, бла бла. Не, не трябва. Няма полза за мен да пълня съзнанието си с боклуците на света, при положение, че не мога нищо да направя по отношение на тези проблеми.

Ок, от твоята гледна точка - трябва да взимам осъзнати решения и да предприемам осъзнати действия. Да вземем за пример наближаващите местни избори в България, на които аз имам право да гласувам и теоретично някакво влияние (практически никакво, но това е друг въпрос). По какъв начин следва да направя връзката между американската Tea Party, климатичните промени, ислямска държава и пр., и това решение - как да гласувам на българските местни избори?

Изчезвам, можем да продължим после.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Aug 08, 2015 11:03 am

:popcorn: ей едно анимирано смайли дето винаги ще е на място в този форум за мен :D

През малкия Ники ми е и на мене бтв за некви Чайници на пичка си лелина за момента след като в няма 10 часа Реднеците около мен, докато се опитвам да си проветря ергенската обител, си пекът по хлад карначета на балкона и Сичко Вътре... :suck:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 11:12 am

Не, няма какво да продължаваме. Ако си решила, че от теб нищо не зависи и затова ще си плуваш в розовия информационен балон, хубу, само ако обичаш не парадирай с невежеството си тук все едно е нормата на поведение. Или парадирай, но не мрънкай после за това, че хората те взимат на подбив. :lol:

Едно мога да ти обещая - промяна НЯМА да се случи, докато хората масово си живеят в розовите балони. Промяната може да е незначителна, като това да не си купуваш продуктите на Нестле, Епъл, Монсанто, Байер, етц или да не гледаш световните по футбол, организирани от ФИФА. Може да се изрази в това да дадеш някоя друга дреха на бежанските лагери в страната или поне да не гледаш кафявите хора в центъра на Софето с презрение. Или пък да имаш някакво становище за разполагането на американски военни бази в страната и за законите за чуждестранни инвестиции (които примерно в момента позволяват на канадска компания да добива и изнася благородите метали на България за без пари, замърсявайки междувременно български почви и води) и да подкрепиш това си становище, гласувайки за съответната партия. Ето ти примери за неща пряко или косвено свързани с политиката на Tea Party Movement в САЩ, които влияят на живота в България и върху които ти можеш да упражниш някакъв контрол без да полагаш особени усилия. Пък ако се почувстваш ОСОБЕНО авантюристично настроена, можеш да почнеш гражданска инициатива за нещо - примерно холандците наскоро осъдиха собствената си страна, за това, че не се справя с екологичните си задължения. Тук граждани също натискат политиците и корпорациите, които искат да си вадят и прокарват петрол ебавайки майката на целия ландшафт и съсипвайки резервати и свещени за индианците земи.

Айде със здраве.

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Aug 08, 2015 4:12 pm

Не ми отговори за местните избори, както и очаквах, защото нямаш аргумент в подкрепа на тезата си. Но пък отново ми пусна зле прикрита обида, че съм невежа и недостатъчно граждански активна, щом не се интересувам от американската вътрешна политика. Ми не, не е така.

Yan
Site Admin

Re: Annoying tea party shit

Post by Yan » Sat Aug 08, 2015 5:03 pm

Пък на мен ми е забавно как уж интелигентни хора обиждат несъгласните с позицията им, вероятно щото тва ги прави да изглеждат много куул, знам ли.
Ениуей, детската градина се пренася тук. :mrgreen:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 7:26 pm

@Ghibli
Amelia wrote:Или пък да имаш някакво становище за разполагането на американски военни бази в страната и за законите за чуждестранни инвестиции (които примерно в момента позволяват на канадска компания да добива и изнася благородите метали на България за без пари, замърсявайки междувременно български почви и води) и да подкрепиш това си становище, гласувайки за съответната партия.

Пък ако се почувстваш ОСОБЕНО авантюристично настроена, можеш да почнеш гражданска инициатива за нещо - примерно холандците наскоро осъдиха собствената си страна, за това, че не се справя с екологичните си задължения. Тук граждани също натискат политиците и корпорациите, които искат да си вадят и прокарват петрол ебавайки майката на целия ландшафт и съсипвайки резервати и свещени за индианците земи.
Ян! :heart:
Аз се чудя пък белег за качеството на чий интелект е това, че цъфваш на всяка дискусия на Гибли да й помагаш. :lol:
Остави я веднъж да се справи сама - може пък да й се получи.

Oui. Je suis garbage.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Aug 08, 2015 7:45 pm

Amelia wrote: Ян! :heart:
Аз се чудя пък белег за качеството на чий интелект е това, че цъфваш на всяка дискусия на Гибли да й помагаш. :lol:
Остави я веднъж да се справи сама - може пък да й се получи.
Предвидимо, Амелия. Предвидимо. Можеш и по-добре :mrgreen:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Re: Annoying tea party shit

Post by Xellos » Sat Aug 08, 2015 7:50 pm

Image
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam