Топ игри за 2014

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Топ игри за 2014

Post by AlDim » Fri Jan 02, 2015 8:38 am

Тоз форум е малко доста умрял последно време, но няма да минем без една топ класация.

Годината според доста хора е слаба, но аз по-скоро не съм съгласен, при положение че ми даде няколко от най-запомнящите се гейм преживявания от последните години.

Та ето я моята класация:

1. Forza Horizon 2 - Това без каквото и да съмнение е най-добрият open world рейсър, правен някога и един от най-добрите рейсъри като цяло. Състезанията са изключително добре направени и много разнообразни откъм предизвикателства, но дори само моткането из картата без да гониш време е безпрецедентен кеф. Настрана от почти перфектния геймплей, прекрасната визия, чудесната музикална селекция и все още свежата идея с авто-музикалните фестивали, Horizon 2 разбира авто културата и това е най-важното. Ако харесваш коли, това е твоята игра. 9.5/10

2. Rome II: Emperor Edition - Знам, че играта беше пусната 2013-та, но онази мизерна бета версия и месеците мъки след това трябва просто да бъдат забравени. Новото издание тази година обаче е не само оправено, ами бих казал - най-добрата част от цялата поредица. Страхотна зарибявка, страхотни битки, изключително добра походова стратегия. 9/10

3. Shadow of Mordor - Велика игра, която показва, че един наистина свеж елемент е достатъчен, за да обърне вече установени формули с главата надолу. Nemesis системата е най-уникалната и интересна идея, която съм виждал в ААА заглавие от години и няма да е никак чудно ако пренапише гейм девелъпмънта следващите години, също както Gears вкара къвър механиките предишния джен. Това не е просто игра, това е един невероятно жив и динамичен сетинг, в който всеки играч си пише сам историята и има различно преживяване. 9/10

4. Wolfenstein: New Order - Това просто не го очаквах. Много добър олд-скуул геймплей беше ясно, че ще получим. Страхотна визия - разбира се. Готини бъзици и абсурдни ситуации - не може без тях. Но ако някой ми беше казал, че новият сетинг ще е неверятно свеж, персонажите и отношенията им - страхотно изградени и историята - една от най-добрите, пръквали се в шуутър... еми нямаше да му повярвам, докато не видях всичко това с очите си. ЕВАЛА на бившите девове от Starbreeze! Огромна игра! 8.5/10

5. The Wolf Among Us - Геймплей? Никому не е нужен геймплей, когато имаме страхотна история и още по-страхотни персонажи с лек елемент на нелинейност в зависимост от изборите ти. Разбира се, жестокият арт и музиката също помагат (главната тема още не мога да си я избия от главата). 9/10

6. Broken Age: Act 1 - Вече доста от големите Kickstarter проектите излязоха и резултатите са от добри до страхотни (за разлика от много боклуци, които тръгнаха от Steam Early Access примерно). Broken Age е страхотна игра. Първият Act комбинира всичко, което обожавам в адвенчърите на Тим Шейфър - страхотен хумор, уникална атмосфера, интересна история, готини персонажи и забавни пъзели. Нямам търпение да излезе втората част (този път с по-трудни пъзели, както се бъзика Шейфър :lol:)! 8.5/10

7. South Park: The Stick of Truth - тази игра засега я поцъках сравнително кратко, но доста бързо стана ясно, че ще се разберем с нея. Това e South Park без каквито и да е компромиси. Визията е 1:1, хуморът е 1:1 и геймплеят е учудващо добър.

Други игри, които нямам търпение да изцъкам: Alien: Isolation, Tales From The Borderlands, Assassin's Creed: Rogue, Dark Souls 2, Wasteland 2
Last edited by AlDim on Fri Jan 02, 2015 9:27 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6926
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Fri Jan 02, 2015 12:45 pm

През 2014 г. играх основно настолни игри, но все пак:

1. Bayonetta/Bayonetta 2 за Wii U - най-добрите екшън игри, които съм играл. 1080p, 60 кадъра, чист кеф. Шапки долу за Нинтендо, че подкрепиха Platinum, за да се случи втората игра. Играта, заради която си струва да имаш Wii U.

2. Divinity Original Sin - old school RPG done right. Играх го по-малко отколкото заслужава, но е зверски добро. Има ги всички забавни моменти от Divine Divinity плюс адски много и качествени нови неща.

2. Transistor - Клеймора го е казал.

4. Diablo 3 Reaper of Souls Ultimate Evil Edition - правилното Diablo 3. Учудващо яки контроли за PS4.

5. Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call - страхотна ритъм игрица с огромен каталог от мелодии от FF и не само.

6. Dragon Age Inquisition - все още имам твърде малко навъртяни часове, но играта е огромна и кефи. Има разни недомислици, но въпреки това е в пъти по-добра от DA2.

7. The Banner Saga - викинги :).

8. Destiny - с уговорката, че съквам мощно и общо имам 7-8 часа изиграни. Въпреки това ме радва. Кой знае може пък през 2015 да задобрея :lol:

Игрите, които не можах да играя поради липса на време, но си купих и считам, че заслужават сериозно внимание - Broken Age: Act 1 и Dreamfall Chapters (още на ниво kickstarter). Наканил съм се и на Shadow of Mordor и Driveclub.
Last edited by Yan on Fri Jan 02, 2015 10:11 pm, edited 1 time in total.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Fri Jan 02, 2015 2:24 pm

Аз не съм играл кой-знае-какво от тая година, но Transistor и Jazzpunk определено ми се класира. Т

ранзистор утвърди мястото на Supergiant Games като инди крале с геймплей по - добър и разнообразен от този на Bastion, с по - добър, ако и леко неясен сюжет и също толкова добър, ако не и по - добър саундтрак.

А Джазпънк е 3-4 часов интерактивен walking simulator и най - смешната игра за 2014. Без да съм играл много от излизащите игри, пак съм сигурен в това.

Нещо което лично не съм играл, защото не я взех като имаше примоция, но съм сигурен че е брутално яко, защото съм играл предната версия - Binding of Isaac: Rebirth

Awesomenauts: Startstorm експанжъна. Това, за мен, е идеалната MOBA, а новите интерфейс, баланс промени, герои и карти я правят още по - добра. Ако ги нямаше и проблемите с p2p системата.

От малкото, което съм изиграл от нея, Child of Light също е много добра по всички параметри, освен трудност.

Игра, която като много други цъкам чак тая година, но е игра на годината за мен - Saints Row IV. Има оръжие с което пробираш анусите на враговете си и слагаш вътре експлодиращи снаряди, след което ги изстрелваш във въздуха, както и оръжие което стреля дъбстеп и Полетът на Валкириите. That is all.

АлДиме, а The Talos Principle? Аз бих й се хвърлил още сега, ако ми се даваха парите, бая я нахвалиха и е похвално че Croteam не само пробват различни неща (а именно First person puzzler с философски елементи), а и явно им се получава.

А ако човек гледа само AAA заглавията, годината най - вероятно Е слаба, в сравнение с предни години. Слава богу, че я има инди сцената.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1941
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Топ игри за 2014

Post by Martix » Fri Jan 02, 2015 4:56 pm

AlDim wrote:Тоз форум е малко доста умрял последно време, но няма да минем без една топ класация.
Това е просто следствие от факта, че списанието умира, бавно, но сигурно. :cry:

А по темата,
тъй като се движа по собствена орбита, се оказва, че от 15-тината игри, които успях да превъртя тази година много малко са от 2014 (но пък имам доста които бих добавил в миналогодишния списък), а още по-малко си заслужават да влязат в топ-а (останалите заслужават да влязат в топа, хаха get it?), така че ето го, скромен, но пък за това жалък:

1. Безусловното ми GOTY: Transistor - Claymore го е казал достатъчно добре. Ако тази година можете да изиграете само 1 игра, това задължително трябва да е Транзистор. Всичко в тази игра е изпипано до съвършенство, а музиката е най-красивото нещо, появявало се в цялата гейм индустрия през последните минимум 5 години.

2. Child of Light - Не без кусури (проста та тъпа история и най-ужасните рими евъър), но все пак едно от по-забележителните заглавия на инди сцената, ако и да не е никакво инди. А и ако не ви хареса геймплей винаги можете просто да си принтирате всички кадри от играта и да ги използвате за поздравителни картички, soo pretty :)

3. Dreamfall Chapters - още е рано да се говори за тази игра, но поне дотук Рагнар не е допуснал поне 50 грешки, които можеше да допусне и показа, че не е загубил допир до историята си. Сега остава да продължи в същия дух и ще имаме играта на 2015.

<Edit>
4. Heartstone - не знам защо първоначално реших, че е от 2013. Добре, че RRS я спомена и проверих :)
Рядко зарибяваща игра, която е така замислена, че ти позволява да печелиш поне в 30% от мачовете, дори с най-тролския gimmicky дек на планетата. Чист кеф!
Още е малко бедна на количество карти, сравнена със всяка друга игра в жанра, но Близард работят по въпроса и бъдещето е светло
</edit>

И малко прогностика:

Игри, които ще изиграя през 2015 и най-вероятно ще ми харесат до степен да искам да ги адна в топ-а:
The Wolf Among Us / Wolfenstein: New Order / Dragon Age Inquisition / Divinity Original Sin / 1 Finger Death Punch
Last edited by Martix on Fri Jan 02, 2015 8:10 pm, edited 1 time in total.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Fri Jan 02, 2015 7:37 pm

Hearthstone .
И Dark Souls 2

други игри от тази година не съм играл и нямах желание да бутна.

То и с тия 3000 мача няма и как да подхванеш друго :).

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6926
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Топ игри за 2014

Post by Yan » Fri Jan 02, 2015 10:10 pm

Martix wrote:
AlDim wrote:Тоз форум е малко доста умрял последно време, но няма да минем без една топ класация.
Това е просто следствие от факта, че списанието умира, бавно, но сигурно. :cry:
Може и да те изненадаме приятно :wink:

Бтв, Геймс форума никога не е бил основен за списанието.

По темата, как можах да го пропусна Transistor-а :dash: Хем си го купих и за PS4 освен за PC.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Fri Jan 02, 2015 10:58 pm

Аз тази година не играх :( И то тъкмо когато си взех ЕБАТИ машината ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sat Jan 03, 2015 8:55 am

Claymore47_Fen wrote:АлДиме, а The Talos Principle? Аз бих й се хвърлил още сега, ако ми се даваха парите, бая я нахвалиха и е похвално че Croteam не само пробват различни неща (а именно First person puzzler с философски елементи), а и явно им се получава.
Нямам никаква идея как съм го пропуснал това. Ще се пробва със сигурност!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests