СПАМ-ТЕМА: Новата конституция!!!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

СПАМ-ТЕМА: Новата конституция!!!

Post by Marfa » Mon Feb 25, 2013 9:12 pm

Понеже се притесних, че за едната бройка ще останем единствените, дето не са написало констип... конституция, извинете, а ей я народната власт как наднича зад ъгъла, крайно време е да спретнем тука с общи усилия една такава.

Повечето тук сме хора грамотни, изкласили сме поне до четвърто отделение, все ще успеем да направим и една конституция, дето да не е буржуазна, да не е писана за богатите и да е обществено справедлива. После можем да я предложим за обсъждане на съответния обществен комитет.

И така, кхъ-кхъ, почвам!
Ние, гражданите на великия български народ, като обявяваме верността си към общочовешките ценности: щастие, свобода, световен мир, хуманизъм, равенство, справедливост, дружба между народите и търпимост в определени граници;
като издигаме във върховен принцип правата на гражданите на Надпартийна Република България, тяхното достойнство, сигурност и благополучие; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим изконните български територии,
прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и надпартийна република, за което приемаме тази

Конституция
Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА



Чл. 1.
(1) България е република с надпартийно управление, което от народа изхожда.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Всяка управленска структура се подчинява на всеки член на народа.
Чл. 2.
(1) Надпартийна република България е велика държава с местно самоуправление.
(2) Териториалната цялост на Надпартийна република България е неприкосновена.
Чл. 3.
Единственият говорим език в републиката е българският.
Чл. 4.
(1) Надпартийна република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
(2) Конституцията се управлява от народа и се допълва, разширява и обогатява веднъж годишно на базата на предложения, давани от народа във Фейсбук или в друга социална платформа.
(3) Европейският съюз е задължен да подпомага развитието и добруването на народа на Надпартийна република България.


...........

Глава Избори и изборно законодателство

1. Управлението в Надпартийна република България произлиза пряко от народната власт. Политическите партии, по смисъла на това определение, нямат място в управлението на страната.

(1) Изборите за кандидати за избори в управлението са мажоритарни. Всеки кантон (вж. Глава Териториално разпределение на държавата и прилежащите й територии) излъчва петима кандидати с най-висок резултат, като народният представител се определя на принципа на руската рулетка.
Туй засега. Ама няма само аз да се мъча, действайте и вие!
:evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Mon Feb 25, 2013 9:37 pm

Marfa, аз понеже съм силно загрижена за здравето на Народа (тм), може ли да помоля в Конфис..., даде, Конституцията да е записано и че членовете ще е по-дравословно и направо задължително за Общото Благо (тм) да са с презервативи.

Засега толкова, като ме осени друго, ще го споделя.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Mon Feb 25, 2013 9:40 pm

Аз мога само да добавя, че членовете са длъжни да си носят и лубрикант, за да се вкарат промените възможно най-плавно.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Tue Feb 26, 2013 11:43 am

Аз да спомена още няколко безумия
Чл.5. Националната сигурност е непрекъснат процес от постоянни и периодични законодателно установени целесъобразни за България дипломатически, икономически и социални мероприятия, които добросъвестно или принудително, безапелационно се изпълняват от всички физически и юридически лица на територията на държавата и в чужбина, за гарантиране националните интереси и недопускане общочовешки, духовен, социален, културен и/или психологически срив на която и да е група граждани или гражданин на Независима България.
Т.е. ако гаджето ме остави, то е попречило на националната сигурност и всички юридически лица са задължени безапелационно да ми помагат да се избегне това. Или ако ще сме по-сериозни - кварталната бакалия е задължена да изхранва армията.
Там където не помага убеждението, държаната налага принуждението. „Когато дума не помага, иде ред за тояга.“ – народна мъдрост. Всеки опит за пробив в националната сигурност или действия насочени срещу националните интереси се считат за посегателство срещу държавата и предателство срещу българското общество. Наказанието е 20 години тъмничен затвор, а в по-тежки случаи - смърт.
Конституцията е точното място за народни мъдрости, да. Както и за слагане на срокове на присъди. Тук вече стигаме до това, че и гаджето и бакалинът ще лежат 20 години, между другото.
Чл.8. (1) КОНСТИТУЦИОННА БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА.
1. Всеки български и чужд гражданин може да живее или пребивава свободно на територията на държавата, да реализира своя бизнес, да ползва материалните и културни ценности на обществото, единствено и само при стриктно спазване на наложените от тази Конституция и българския народ правила, норми и поведение на територията на Българската държава.
2. В нито една управленска структура в България не се допускат индивиди, група хора и/или юридически лица с чуждо национално самосъзнание.
Т.е. арабинът отсреща може да сима фирма за дюнери, но не може да я управлява.
(2) „ПОМОГНИ СИ САМ, ДА ТИ ПОМОГНЕ И БОГ!“ С това ново начало от днес, Българският народ: - сам определя и налага формата на държавно управление; - сам налага правилата на живот и норми на поведение в обществото; - сам твори законите си по целесъобразност и в интерес на всички свои граждани; - сам определя интересите си и сам решава съдбата на собственото си Отечество; - свободно и целенасочено развива социално-икономическия си и културен живот; (3) С тази Конституция, българският народ налага и законното си право да наказва всеки който се опита да го унизи, постави на колене или унищожи
Продължаваме да тъпчем основния закон с народни мъдрости, както и куп празни високопарни приказки, незначещи нищо.
Великото Народно събрание се свиква само в изключителни за държавата и обществото случаи.
И два реда по-надолу:
Великото Народно събрание има двукамарна структура: постоянна и временна.
Хем е само в изключителни случаи, хем е постоянно...
Постоянната структура включва: народни служители избрани на териториален принцип, за срок от 10 години. Реда и условията за назначаването им се определя със Закон за избори на народни служители.
Т.е. разликата с депутатите е, че едните си развяват коня само 4 години, а другите ще са несменяеми 10 години.
Чл.50. (1) Квотата на постоянните народни заседатели е равен на броя на областните центрове умножен по седем. /Пример: наличните 28 областни центрове умножени по седем = на 196 броя народни служители/. Постоянните народни служители се назначават с вътрешни мажоритарни избори чрез конкурс, без държавна и партийно-идеологическа намеса. Представителите се излъчват между най-добре подготвените специалисти, по ред и условия определени в Закон за избори на народни служители.
Специалисти по какво? Кой определя кои са най-добрите специалисти? Защо да не могат да имат идеология, как иначе ще ги разлиачват хората?
Национален институт за анализи и синтез /НИАС/ е специализирана национална структура към Държавната воля на Държавния съвет за анализ и синтез на събраната информация от дипломатическите, разузнавателните и контра-разузнавателни органи, органите за местно самоуправление и останалите държавни, общински, граждански и частни организации и граждани на територията на държавата и извън нея. Организацията, правомощията и редът за дейност на Националния институт за анализи и синтез се уреждат със закон.
С други думи - ако сте тъгували за шесто, недейте, то пак е тук.
Семейството /домакинството/ е най-малката градивна единица на обществото в която се ражда живота и е най-голямото щастие на човека.
А ако не си щастлив в семейството си, тоя престъпление ли е?
Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само църковния брак.По изключение за смесени бракосъчетания се допуска граждански брак.
Значи, имаш право на избор на религия или неналичие на такава, ама ако тръгнеш да се жениш - трябва да си религиозен, за да е законно...
Бракосъчетания между еднополови индивиди не се допуска и преследва от закона.
Интересно как се преследва, след като няма как да се случи, тъй като е незаконно...
Съжителство без брак е недопустимо. Формата на брака, условията и редът за неговото сключване и прекратяване, личните и имуществените отношения между съпрузите се уреждат със Закон за семейството.
Нека направо да регламентираме в конституцията и позволениет пози за правене на секс, та да е ясно, че държавата е неотменима част от сексуалния ти живот.
Чл.153. Гербът на Конституционна България е Паисий Хилендарски на фона на православен кръст.
Дали има друга държава с герб съчетаващ хем култ към личноста, хем култ към религията? Пък на тоя неправоверен лъв хиляда години му бяха достатъчни...
АВТОР: инж. о.з. полк. В.Василев
Всички лоши клишета за военните, обединени в едно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Feb 26, 2013 11:48 am

Защо изобщо си правите труда да коментиране сериозно подобни смехории ?

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Tue Feb 26, 2013 12:16 pm

Ми някакви хора я възприемат сериозно.

А и много ще ми е забавно да видя как ще стане това
Европейският съюз е задължен да подпомага развитието и добруването на народа на Надпартийна република България.
Това е все едно Пета детска градина да запише в правилата си, че пицариите "Дон Домат" са задължени да я подпомагат...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue Feb 26, 2013 1:44 pm

Морве, изрично съм отбелязала, че цитирането от теб е мое дело и си държа на авторските права. Да те спра, преди да ми разкостиш и руската рулетка де. :bigtongue:

Темата е за творчество и дръзновение и се надявах повече хора да се включат в написването на конституция.

Edit:
Последният ти цитат де. Авторство във врачанската конституция нямам.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Tue Feb 26, 2013 2:37 pm

A, извинявай, вие с о.з. полковника сте обменяли идеи, не бях разбрала... :mrgreen:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
JohanVladimir
Sorcerer
Posts: 381
Joined: Fri Mar 19, 2004 1:40 pm

Post by JohanVladimir » Tue Feb 26, 2013 10:33 pm

Аз съм против.
Твърде малко пословици и поговорки има в проекта за Конституция.
Настоявам за включването в Основния закон на държавата на следните народни мъдрости:
Слязъл от кон, качил се на магаре.
Гладно куче гол кокал гризе.
От чужд шопар и четината е кяр.
Прокопсал като турски цар на самар.
Кланяй се на дявола, докато минеш моста.
И др. подобни.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue Feb 26, 2013 10:55 pm

Ама никой не ще да ми помогне в писането на конституцията на НРБ (Надпартийна република България). :( Ще се убидя накрая и ще видите кон боб яде ли. Още повече, че няма откъде да знаете дали Юмито не ми е звъняла да ме пита заета ли съм през следващите два-три месеца и дали не мога да намеря време да оправя служебно държавата.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
JohanVladimir
Sorcerer
Posts: 381
Joined: Fri Mar 19, 2004 1:40 pm

Post by JohanVladimir » Tue Feb 26, 2013 11:21 pm

Е, дадох ти цели 5 (словом: пет) народни мъдрости, тва са цели пет члена на Конституцията.
Плюс това поддържам предложението си от Фейсбука, че който не знае правописа, няма да има право да гласува. В изборните секции, вместо да се искат от гласоподавателя лични документи, той да бъде препитван по Официалния правописен речник и който мине изпита - гласува, който не мине - не.
А пък мене ме назначаваш директно за омбудсман, ся тука свои хора ли сме, или как? :?

User avatar
Rentless
Scholar
Posts: 149
Joined: Fri Aug 06, 2010 7:44 pm

Post by Rentless » Wed Feb 27, 2013 12:03 am

Мисля, че в новата Конституция е задължително да се впишат следните:

Всеки българин над 16 години може да напише собствена конституция, която да спазва по свое усмотрение, както и да налага за абсолютна по всяко време и по всеки въпрос.

Бездомните кучета да получат право на вот, както и представители в народното събрание равни на една десета от народните представители от човешки произход.

Македония да бъде обявена за Първа Българска Колония, а всички македонци - за български граждани. Начело - оня мургавия пълничък шеф на музея, дето се явява експерт по всички исторически въпроси.

Китай да бъде обявен да Втора Българска Колония, а всички китайци - за български граждани. Така веднага ще се справим с проблема с раждаемостта и ниската популация у нас. Начело - очевидно Китаеца.

Всеки българин да има изконното право на шкембе чорба.


Освен това предлагам да предложим Дилма Русев за президент, министър-председател, патриарх, омбуцман, главен секретар на МВР и изобщо за ръководител на всички правителствени и неправителствени постове в държавата.

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Wed Feb 27, 2013 11:56 am

Е, айде сега, с това за Дилма Русев вече се увлече! Разбирам ти ентусиазма, ама да вземеш македонка... така де, жителка на Първата българска колония, ама все пак от колониите - за президент, министър-председател и така нататък, не върви много. Веднага ще започнат брожения на етническа основа!
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Feb 27, 2013 11:58 am

Ани, ама "трай, бабо, за хубост", я няма!

А би могло да има такъв раздел:
Глава втора

Права и задължения на гражданите

1. "Трай, бабо, за хубост", е казал нашият мъдър народ! Народът има право да бъде красив, защото красотата, ведно с щастието, е неотменно човешко право. В тази връзка народът е задължен да трае, докато красотата и щастието не го сполетят (вж ал. 3 от чл. 1 на Глава първа : Основни начала).

2. С навършването на шестнайсетгодишна възраст, всеки българин има право да напише собствена конституция, посредством което бива иницииран в Гражданското общество.
(1) Българите, които се отказват от това конституционно право, не се числят към Гражданското общество и доброволно се отправят да изпълняват рустикални задължения в полза на същото.
(2) Всяка написана конституция бива депозирана в Конституционната библиотека (вж. глава Конституционен апарат).
(3) Конституцията на Надпартийна република България е с давност 18 г. 3 месеца и осем дни, след което бива заменена на ротационен принцип от следващата написана Конституция.

3. Всяка Българска Конституция е свещена и изпълнението й почива на добрата българска поговорка "Кланяй се на дявола, докато минеш моста", освен в случаите, когато Конституцията противоречи на тази Конституция.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Feb 27, 2013 9:51 pm

С помощта на Мишо има много ценни допълнения към първа глава:
Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1.
(1) България е република с надпартийно управление, което от народа изхожда.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Всяка управленска структура се подчинява на всеки член на народа.
Чл. 2.
(1) Надпартийна република България е велика държава с местно самоуправление.
(2) Териториалната цялост на Надпартийна република България е неприкосновена.
(3) Надпартийна република България граничи само с изконно български земи и следователно е единствената държава, която граничи сама със себе си.

Чл. 3.
Единственият говорим език в републиката е българският.
Единственият мислим език в републиката е българският или най-близкият до него вариант, владян от съответния гражданин. Селяните говорят езици според образованието и възможностите си. За политици се допуска използването на преводачи.
(1)Нарушителите на тези конституционни задължения се наказват съгласно предвидените наказания в глава На чужд гръб и сто тояги са малко.

Чл. 4.
(1) Надпартийна република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
(2) Конституцията се управлява от народа и се допълва, разширява и обогатява веднъж годишно на базата на предложения, давани от народа във Фейсбук или в друга социална платформа.
(3) Европейският съюз е задължен да подпомага развитието и добруването на народа на Надпартийна република България.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 13 guests