САЩ се разпадат?!?!?!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Nov 15, 2012 10:14 pm

Ха, така! Америка изведнъж се приближи неимоверно. :mrgreen:
Хей, в тоя форум има хора, дето са по-близо до мястото на събитията - какво става там? Има ли нещо вярно или е поредната партенка?
Hemos pasado!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Nov 15, 2012 10:43 pm

ОМГ, дано да ги пуснат да си ходят и да им сложат визи!!!! :metal:

После остава да изчакаме няколко десетилетия тамошните неандерталци да се самоунищожат, да посипем земята със сол след тях и след някое друго столетие да почнем да ги заселваме отново с хомо сапиенс.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Nov 15, 2012 11:13 pm

Трудна работа. Получи ли независимост, Тексас моментално става един от световните играчи на нефтения ринг.
Освен това, как ще оцелеят сапиенсите ти, ако млеконадойните щати също хукнат да си ходят?
Last edited by Zeiss_optik on Thu Nov 15, 2012 11:18 pm, edited 1 time in total.
Hemos pasado!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Nov 15, 2012 11:17 pm

100 000 глава за отделяне при население 26 000 000 - успешна седмица някой да ги уважи.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Fri Nov 16, 2012 12:48 am

Тия петиции се появяват на всеки четири години след изборите. Business as usual.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Fri Nov 16, 2012 2:19 am

Бтв, мега добър бъзикчийски "отговор" от Обама ми попадна преди малко (за неразбралите, естествено не го е той писал):
To the people of Texas:

I have received your petition to secede from the United States and have forwarded it to Congress who will act on it with their usual speed.

All military bases in Texas will be closed and personnel relocated to bases in
the United States, except for a contingency left to guard the Texas-US
Border.

Any Texas citizen holding a US passport is required to surrender it immediately. Entry into the US will require a valid Texas passport. Anyone staying longer than two weeks will have to obtain a visa.

Funding for highways, transportation, bridges, infrastructure, education and medical facilities will cease immediately. Your representatives to the US Congress are ordered to leave Washington as soon as possible. All US licenses to do business are revoked.

The FAA will no longer operate at your airports and air traffic controllers are terminated. All Federal Civil Service employees in the country of Texas are terminated.

The FCC no longer operates so you will be responsible for licensing your
own telephone, radio, television and Internet providers.

Anyone receiving payments for Social Security, Medicare, Medicaid and Disability will have to reapply and Congress will decide if foreigners are allowed to receive
payments from the US Government.

The Coast Guard will no longer operate in Texas waters so suggest you form your own navy immediately to protect your
borders against foreign invaders, drug smugglers, terrorists and illegal
aliens.

Good luck.

P.S. Attached is your portion of the bill for the
national debt.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Fri Nov 16, 2012 11:29 pm

Странно. Имам трайни впечатления, че в този форум винаги се толерира правото на хората на самоопределение и стремежа им към независимост. И изведнъж – я, какво неочаквано изключение!
Чакайте, бе – нали зовете за толерантност към различните? Ами ето ви на – различни. Хора, които мислят различно от вас Някакви човеци, граждани на САЩ, се определят като тексасци и искат самоуправление и собствена държава. Кой е тоя, дето ще им каже, че нямат право на това? И тъкмо Амелия ли се намери, да им отрича принадлежността към човешкия вид? Къде ви е толерантността?
Излиза, че аз – фашистът – съм много по-толерантен към различните, отколкото разни индивиди, дето се смятат „разкрепостени, съвременно мислещи, широко скроени, лишени от предразъдъци” и пр. и че тяхната толерантност към различните е само на думи: толерираме различните, стига да не са... различни.
Що така, бе?
Може да са селяни, може да са всякакви – но такива хора отвоюваха и отстояваха Америка. Такива хора я хранят, поят и обличат. Плодовете на техния труд пълнят щандовете в супермаркетите. От там са и хляба, и млякото, и телешкото за хамбургерите, и пуйките за Деня на благодарността. Нал’ тъй? На техните природни ресурси Америка разчита и техния нефт е една от базите за икономическата й стратегия.
И ако Тексас вземе да се отдели – по-вероятно е те да ви наложат визов режим, не вие на тях.
Малко по-сериозно: за другите щати не знам – но специално в Тексас сепаратистките настроения нито са от вчера, нито са за пренебрегване. Освен това – хич не ми се струва добра идея северняк да остроумничи пред „народа на Тексас”, още повече - от името на чернокож, бил той и президент. Както и от чието и да било друго име. Между другото, отговорът до „народа на Тексас” е юридически нонсенс. Има международни правила как става тази работа – нито е незабавно, нито държавата задига от отцепилата се територия всичко, което до този момент е считала за свое.
И нещо любопитно: когато Клинтън обикаляше насам-натам по света, в речта му, представяща държавата САЩ задължително присъстваха думите „страна, преживяла Гражданската война”. Каза ги и при посещението си у нас. Подобни фрази с препращане към Гражданската война присъстват в речника и на други президенти. Линдън Джонсън, например. Но най-щедър на тях безспорно е Джими Картър. Интересно – съпартиецът им Обама рядко говори за това. Републиканците Буш баща и син – също. Защо ли – ами защото и Джонсън, и Картър, и Клитън са южняци. Страната може и да е „преживяла Гражданската война”, но те не са. Щатите от Конфедерацията никога не преживяха поражението си в нея.
Когато в училище говорят за нея – винаги я определят като „война между индустриалния Север и робовладелския Юг”. Само че Югът отдавна вече не е робовладелски. Проблемът обаче е там, че и Северът отдавна не е индустриален. И докато той възприема лидерската си роля за даденост – това изобщо не е така в южните щати, в частност – Тексас. Още повече, че нефтеният потенциал на САЩ е изсипан именно там.
Не знам доколко сериозно и на какво ниво Тексас иска независимост. Знам обаче някои други неща. Първо: че щом са съзрели до степен да отправят петиции за независимост – със сигурност ще съзряват и за по-решителни действия. Защото – второ – с петиции не става. Никога и никъде.
Hemos pasado!

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Nov 17, 2012 12:03 am

Аз почвам да мисля, че ти просто си пътешественик във времето и постваш тук направо от времевата капсула, без да си имал възможността да се ориентираш в новата информация.

Първо, те са граждани на АМЕРИКА, не на Тексас. Както софианци са граждани на БЪЛГАРИЯ, а не на София. Ако не ги кефи да живеят в Америка, границите им са отворени, американският паспорт ще им даде достъп до почти всяка част от света. Никой не е длъжен да им дава парче от територията на държавата, само защото не ги кефел президентът.

Второ, Конфедерацията до ден днешен почива на жесток расизъм и нетолерантност към черните. Не знам на твоята планета как е, но тук в Америка това е болезнено очевидно, и сериозен проблем. Южните щати са десетина-двайсет години назад с етичния материал и освен това са най-бедната, необразована и агресивна част от държавата.

Трето, пак повтарям тия петиции се случват след всяко гласуване, където печели Демократ. Винаги са се случвали, винаги ще се случват. Не знам как петиция, подписана от 100 000 души, трябва да трогне някого при щат от 26 000 000...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Sat Nov 17, 2012 12:13 am

Безспорно са граждани на САЩ. Но САЩ е федерация, а Тексас - щат в нея. Със собствена икономика, управление и законодателство. Е, под шапката на федералното правителство - но имат широка самостоятелност.
Освен това - именно Тексас е щатът с най-богат стаж в областта на сепаратизма.
За расизма там - доколкото знам е заличен почти напълно и поне тази част от историята на Тексас е останала в миналото.
Бтв - прави ли ти впечатление, че всичките 7 щата, събрали необходимия за петиция брой подписи, до един са от Конфедерацията? Даже Флорида, подкрепила Обама?
Hemos pasado!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Nov 17, 2012 1:52 am

Така е , само че 100 хиляди са само 0.5% от цялото население - тоест не важат.

Или важат точно толкова колкото ще важи Кържали ако реши да прави подписка за присъидиняване към Турция и представи подписка.

бтв прегледайте картата за "изостаналия" север

http://www.world-nuclear.org/images/inf ... ar_map.jpg

Покрай червените точки са концентрациите на на най-голямата тежка индустрия в света.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Nov 17, 2012 7:56 am

Към резиденшъл трола ни, който не знам докога ще търпим:
Сори, онея са неандерталци - мисловни, морални, културни. Това, че ги наричам такива бтв по никакъв начин не отнема човешките им права, щото не си ме видял тук да развявам призиви да ги кастрираме, да ги направим на сапун, да им забраним да се женят, размножават, образоват, гласуват, абортират, ходят на църква и т.н. Думите ми изразяват единствено дълбокото ми презрение към тези мои събратя, които са позволили да се докарат до това мисловно състояние при всички опции и свободи, които са им дадени по рождение. Дълбоко презрение, което храня и към теб. Последният път като проверих, нито в твоите, нито в техните човешки права не фигурираше това околните хора да не ви презират. Чувствай се свободен да ме презреш и ти.
Та да реитерирам, аз не искам да им се отнемат човешки права в никакъв случай. Искам да бъдат оставени на спокойствие, точно както и те го искат. Те сами ще се погрижат за изчезването си - аз съм напълно за свободата да се самоунищожиш между другото. Така че, у лево, ако обичаш, с недоклатената си реторика. Научи се на няква логика ако искаш да си говориш с хората тук.


Да върна темата към нещо по-интересно от поредните налудничави бълнувания на трола - току що гледахме филма Линкълн. Тук няма да се спирам на филмовите му достойнства, само ще кажа че беше почти шизофренично преживяване на фона на настоящата ситуация в САЩ. Демократи, които подкрепят робството. Републиканци, които се борят за човешки права. ВТФ се е случило по трасето за последните 150 години?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Sat Nov 17, 2012 9:14 am

RRSunknown wrote:Така е , само че 100 хиляди са само 0.5% от цялото население - тоест не важат.
За петиция важат. Просто толкова е изискуемият минимум. Все пак това е просто подписка, а не плебисцит. Друг е въпросът, че с петиции не се добива независимост. А пък Тексас вече знае от собствената си история как става тая работа. Затова изразявам надежда, че щом са си спомнили какво е независимост - ще си спомнят и пътя към нея.
А на картата ти са нанесени индустриални мощности - но какво произвеждат те?
Hemos pasado!

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sat Nov 17, 2012 10:12 am

Така че цайса мисли в малко по-горни нива и по неведоми пътища които само той си знае, не му се връзвайте.

Ситуацията е следната - това е способността на медиите да правят от нищо нещо.

Обама има сайт за петиции, правилата на този сайт казват че след 25 000 подписа администрацията му е длъжна да коментира по тях. И сега е интересно какво ще кажат или по точно как ще го кажат.

Няма механизъм за излизането на щат от федерацията. В конституцията липсва. Единствените начини са с промяна на конституцията за слагане на такава поправка - дълъг и труден процес, който изисква квалифицирано мнозинство и ратификация от 2/3 от щатите или революция. Революцията е невъзможна без външна помощ логистически и изисква много обща воля и готовност за саможертва. Което също липсва.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Nov 17, 2012 11:23 am

Цайс те и братя Юзеирови събраха подписка за създаване на ислямска родопска република. Това че държавата дава право на всеки който иска да събира взевъзможни подписки не прави всяка подписка представителна.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Sat Nov 17, 2012 1:03 pm

The Dragon wrote: Няма механизъм за излизането на щат от федерацията. В конституцията липсва.
Ама чакай сега - ти нали не очакваш някоя държава да регламентира сепаратизма на конституционно ниво? Естествено, че няма такъв ред. И законите на Хаити не са го предвиждали. Но ето на - Доминиканската република е факт. А ако спазвахме тези на Османската империя - още щяхме да сме Дунавски вилает. Почти никоя държава не пише такива неща в законите си.
The Dragon wrote: Единствените начини са с промяна на конституцията за слагане на такава поправка
Нищо подобно. Сингапур как се отдели през 1965 г. от Малайзия? Ами позова се на правото на самоопределение на народите, гарантирано от чл. 1, т 2. от Устава на ООН - и цял свят го призна.
Само че това не става с петиции. И тексаските сепаратисти - ако сериозно искат независимост - имат бая дълъг път да извървят. Във всеки случай, поне що се отнася до това - международното право е на тяхна страна.
Hemos pasado!

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 19 guests