Page 1 of 4

Олимпик резил 2012

Posted: Tue Aug 07, 2012 11:18 pm
by Amelia
Абе пичове, що никой не коментира епохалното представяне на спортистите ни тая година?
Шефът днес дойде да ми се подиграва, че дори зажмуцани държави като Гренада, ебати, са сдобили по некой медал, а България си пита ушите. Срам, срам...

Posted: Wed Aug 08, 2012 12:14 am
by Xellos
Ей с тва и ще си останем http://www.sportni.bg/london2012/novini ... video-1216 ...

Posted: Wed Aug 08, 2012 1:04 am
by RRSunknown
Още не е свършила, чакаме малката кобра какво ще направи и волеболистите а и държава като Индия например има само три медала - бронз на бадминтон и сребро и бронз по стрелба. Турция при целия си напън имат само един бронз от борбата.

Posted: Wed Aug 08, 2012 1:07 am
by Demandred
Няма страшно, Бат Бойко утре ще се срещне с олимпийците ни и така ще ги надъха, че поне 3 златни са ни гарантирани оттуук нататък.

Posted: Wed Aug 08, 2012 2:23 am
by Amelia
Ъм, СИЛНО не искам да се сравняваме със спортните подвизи на Индия. Ама наистина!
Ей тва чакаме (автоцитат от аниме.лудост):
Засега май има само един сигурен медал (не се знае къв е) на малкото братче на Кубрат Пулев-Кобрата, Тервел Пулев, бокс, тежка категория. Дано да го направи златен, да имаме един златен медалист, барем за цяр. Остават ни един боксьор в категория лека муха, няколко борци (двама от които дори не са българи), една боркиня, ритмичната гимнастика, един плувец в маратон 10 км и мъжкия ни волейболен отбор. Дано да направят нещо, че иначе ще е бати жалката история.

Posted: Wed Aug 08, 2012 2:36 am
by RRSunknown
Ами то от Пекин имаме пет медала (три от борба) и тримата борци участват пак и още не са играли.
Сега волейболистите, петър стойчев с плуването и художествената гимнастика ако вземат нещо цялостния резултат няма да е по-зле.
Другото което постигнахме там бяха допинг скандалите и положителните проби за кокаин. Аз викам по добре един честен медал да имаме, вместо да хванат 30 химици като миналия път.

Posted: Wed Aug 08, 2012 6:54 am
by Amelia
Да, те щото чуждите спортисти не са химици... Но да, дано изкарат някой честен медал. Ще се радвам.

Posted: Wed Aug 08, 2012 10:04 am
by JaimeLannister
Не. Китайците не са химици. Те просто си станаха много добри за много кратко време.
А ние да се радваме, че вече имаме поне 1 сигурен медал. :)

Posted: Wed Aug 08, 2012 11:19 am
by penzata
JaimeLannister wrote:Не. Китайците не са химици. Те просто си станаха много добри за много кратко време.
Осем години не са много кратко време. За сбор от медали, то е ясно, че трагикомизмът е пълен. Ама така е, щом федерацията не се отнася със спортистите ни като със спортисти, не може да очакваме от тях епохални неща.
Крайно време е Станка да си прибере златото. Стискам палци. Ансамбалът трябва да даде всичко от себе си, за да не оставят съдиите да ги порежат. На световното миналата година показаха уникална хореография, сега очаквам нещо подобно.

Posted: Wed Aug 08, 2012 11:35 am
by Moridin
Вие не гледахте ли филмчетата какво правят с китайските деца, за да го постигнат това?

Posted: Wed Aug 08, 2012 11:38 am
by Trip
Жоре, не че нещо, но същото го правят и с японските сумисти :) (скачат им по краката, за да правят шпагати и т.н.)
Бтв, специално гимнастиките така се учат на много места с остарели методологии.

Posted: Wed Aug 08, 2012 12:46 pm
by RRSunknown
Уверявам те като тренирах като малък по комунистическо време никой не ни е скачал по краката. Тренираше се за кеф, а ако някое хлапе се запали като порастне почва по-сериозно. Докато китайците като 6 годишни ги почват с тренировки за възрастни.

Ивет Лалова между другото си подобри личния рекорд на 100 и 200 метра - повече от това няма накъде.

Posted: Wed Aug 08, 2012 2:52 pm
by Trip
Предполагам, много зависи от нивото на конкретното училище.

Сега, бил си на 6-7 само няколко години преди аз да съм бил на 6-7, тъй че си уцелил едно друго комунистическо време от това, в което живеят китайците. А и братовчед ми, който тренираше спортна гимнастика преди само 5-6 години, обясняваше, как им "помагали" с ръце треньорите да покрият последните няколко сантиметра до пълния шпагат.

Също така, да не забравяме, че на китайците акробатиката им е огромна и дълговековна традиция, а традициите по определение са консервативни, каквито са и тренировъчните им методи. Те затова и сумистите трупат маса с бял ориз...

Posted: Wed Aug 08, 2012 3:56 pm
by RRSunknown
Не говоря само за гимнастика - най-много медали спечелиха с плуването,направо се разсипаха със 18 медала ,а там традиция нямат, но за сметка на това боя и насилственото обучение помагат много за играждане на роботчета. Другото в което взеха най-много медали са щангите където ние ОУНВАХМЕ по времето за което ти говоря как се тренираше.

Такова нещо в развитие страни няма такъв бой с пръчка по 4-5 годишни деца:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/07/ ... 34x323.jpg


Особено в момента никой няма да позволи подобно отнощение - само Китай и Северна корея.


Нещо повече - цялата стратегия Спечели на всяка цена води до рекорден брой контузени и осакатени деца които не са издържали.

Posted: Wed Aug 08, 2012 6:25 pm
by Killua
Trip wrote: Сега, бил си на 6-7 само няколко години преди аз да съм бил на 6-7, тъй че си уцелил едно друго комунистическо време от това, в което живеят китайците. А и братовчед ми, който тренираше спортна гимнастика преди само 5-6 години, обясняваше, как им "помагали" с ръце треньорите да покрият последните няколко сантиметра до пълния шпагат..
Ай, това с шпагата си е стандартно по принцип (и в момента предполагам) - и за трениращите бойни изкуства, художествени гимнастики и т.н.. Не мисля, че едното натискане отгоре е плашещото в методите на китайците... Така че никак няма място за сравнение с у нас.