PS Vita

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

PS Vita

Post by Roland » Sun Apr 22, 2012 9:20 am

Image


Пускам тема не защото очаквам някой да се е сдобил на тоя етап, а за да има за в бъдеще. Мен като цяло ме блазни, макар и не непреодолимо. Някой интересувал ли се е по-сериозно? Аз попрочетох ревюта и изглежда доста стабилно конзолката.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Apr 24, 2012 4:17 pm

Пействам от темата, кяото пуснах във Форплей - сдобих се аз. Накратко много съм доволен и не мога да я оставя, ама поне за човек играещ с моите темпове няма достатъчно заглавия, на теб ще ти заспи, Симе.

По щастливо стечение на обстоятелствата (не, не съм си я намерил на улицата:))) се сдобих с Вита. От известно време се каня да пусна една тема за конзолата, защото май принципно нямаме, а предполагам, че и Корала ще се включи с впечатления. Като цяло първите ми впечатления са по-скоро положителни, след прекарани около две седмици и 30тина часа игра.

1. Дисплей - определено доста по-качествен от този на ПСП, за съжаление с надънен на максимум брайтнес батерията държи около час по-малко, а и в директна слънчева светлина се вижда малко до нищо.
2. Управление - основните две новости - вторият аналог стик и тъч скрийнът - определено дообогатяват доста хендхелд гейминга. С втория стик играта на шутъри става възможна, а тъч скрийнът е точно толкова чувствителен, колкото трябва. За съжаление слагането на скрийн протектор при мен не се получи, защото екранът става грапав и пръстите започват да се запъват по него, а не да се плъзгат, така че задължително си трябва някакво калъфче поне да пази екрана, доакто не се играе. Rear touch-pad-a поне на мен засега ми е доста неудобен, но и не го ползват достатъчно игри както трябва. Можеше аналог стиковете да са половин сантиметър по-надолу от другите бутони и хич нямаше да им навреди.
3. Батерия - на 50% брайтнес по мои лични впечатления около 3 часа и половина т.е. с около 30-40 минути по-малко от PSP. Не е болка за умиране, но можеше и по-добре.
4. Носители - малките мемъри карти, които фактически са "дискетите" с игри кефят адски много - лесно преносими по повече наведнъж, никакъв шанс за надраскване или друго случайно увреждане, скоростта на четене е бърза, въобще евала за това решение да зарежат UMD-тата.
5. Памет - 16ГБ картата с памет е абсолютно задължителна, ако смятате да позлвате PSN стор-а, а това е неизбежно (за това по-надолу).
6. Standby mode - или най-яката екстра на Витата (макар че практически я имаше и на ПСП) - по всяко време можеш да натиснеш пауър бутона и после като го натиснеш пак което може да е след доста време все едно си си паузирал играта за няколко часа без да се хаби батерия. Адски удобно за поцъкване по 20-30 минути като пътуваш или нямаш много време.

Като цяло това са ми впечатленията от хардуера, сега по-важната част - каталога с игри. Към днешна дата крайно недостатъчен, надявам се в идните месеци да набъбне достатъчно с качествени заглавия. Нещата, които тествах по-обстойно:

1. Uncharted : Golden Abyss - най-слабият Ънчартед до момента, от началото до края си личи, че Bend studio далеч не са Naughty Dog, колкото и отчаяно да искат да ги копират. Историята е ужасно постна, новите герои са болезнено клиширани, Нолън Норт горкият е принуден да озвучава толкова банални реплики, че може да ти стане лошо. Въпреки всичко това си е Ънчартед, геймплеят кефи много и играта се играе на един дъх (а като продължителност е почти колктоо големите си братя). В техническо отношение това е хендс даун най-красивата хендхелд игра евър, просто като за технологично демо можеха да се постараят повече, не че няма да си я мина и на кръшинг още веднъж. Тъч скрийнът е приятно имплементиран без да дразни много.
2. Rayman : Origins - в общи линии най-яката версия на най-хубавия двуизмерен платформър за последните години. Върви великолепно, лоудингите са мимолетни, контролът е зверски удобен и мазен, тъч-скрийнът се ползва за събиране на някои трудни за взимане кълектабълъли, въобще играта е слънце. Няма го коопът, но за сметка на това има ghost mode за правене на по-бързи обиколки на нивата. И понеже като я цъках на бокс бях стигнал до 4ти-5ти свят - тази игра има сигурно над 30 часа геймплей, ако не и повече, ако искаш да минеш всичко. Цялостно - смислена покупка, ако си фен на жанра.
3. Escape Plan (PSN-only) - много приятна пъзел игра, която е изградена около тъч-функциите на Витата и наподобява доста Exit и Exit 2 за ПСП. Артът и цялостното усещане са доста на място, надявам се да я пуснат и за ПС3 по някое време, за да спечели и още фенове.
4. Plants vs. Zombies (PSN-only) - както не я бях цъкал от години изкарах едни леки над 15 часа. Както и с реймен - може би най-добрата версия, дори само заради събирането на слънчева енергия с шейкване на конзолата. Прибавете към това и възможният платинум за трофи хънтърите само на тази версия и е повече от задължителна покупка (макар че се съмнявам някой играл играта да не си я взел вече с Стийм или ПСН).
5. Super Stardust Delta (само демото) - подобрена версия на аркадния шутър за PSP, наличието на втори аналог за стрелба просто изстрелва играта в космоса, доста зарибителна.

Предстои да тествам Tales from Space - Mutant blobs attack, оценките й са крайно положителни.

Игрите, които чакам:
Mortal Kombat, които поне от трейлърите изглежда много добре с тъч-скрийн фаталите:)
Resistance Burning Skies
Stranger's Wrath HD
Де що има Вита версия на класическите франчайзи на сони като Ratchet and Clank, Jak and Daxter, God of War и т.н. - сигурен съм, че ще има таквиа рано или късно.

Като цяло съм доволен, само трябва да се понатрупат повечко игри. Коралски да добавя смело:)

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Apr 24, 2012 8:02 pm

Доста съм ентусиазиран аз да я сдобия тая играчка. Силно подразнен съм от нуждата от мемори стикове, и като гледам това е основното оплакване на много други хора също. Особено предвид, че Сони пак са хитреци и си имат свой формат, да не би да не платиш четворно повече от нужното по случайност.
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Wed Apr 25, 2012 12:16 am

Наскоро ми се струва четох, че всъщност Витата не продава особено добре, което е малко странно, защото на хартия е много над конкуренцията.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Apr 25, 2012 12:29 am

Никой от хендхелдите не продава добре в началото, докато не се напълни каталогът с игри, ми се струва.
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Wed Apr 25, 2012 12:43 am

Roland wrote:Никой от хендхелдите не продава добре в началото, докато не се напълни каталогът с игри, ми се струва.
Така е, но за разлика от лаунча на 3DS, примерно, тук вече си има мазни игрици, които си заслужават стабилно. Пък и графично джаджата прави огромен скок спрямо всичко останало на пазара. К'ви парици у хамериката?

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Apr 25, 2012 12:48 am

Базовата версия е $249, тая с 3г мисля, че е $299
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Apr 25, 2012 9:00 am

Аз бих задържал покупката към момента, нещо се говори че има нужда от price cut, а в повечето такива случаи такъв се случва.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Apr 25, 2012 11:09 am

Ами за игрите преди всичко Amikae не е прав, за Витата каталогът е крайно слаб за момента, ако не ти се играят рейсъри и компилации с мини-игри. Реално погледнато двете неща на носител, които си заслужават вниманието са Ънчартед и Реймена, имайки предвид, че втората е порт на стара игра. Всичко друго е от PSN, а и там повечето са портове, макар и много качествени. Нека да мине малко време, да излязат поне Resistance и Mortal Kombat, ще се натрупат и продажби.

3DS засега определено е с едни гърди напред - Super Mario 3d Land, Ocarina of Time, resident Evil Revelations, Kid Icarus - всичките са задължителни заглавия със средни оценки над 8.5, а това лято предстоят и още. Но аз съм си сони-фенбой, а и технически ВИТА издухва 3DS.

За мемъри картите - ами тегаво е, да, аз дадох 100 лева за 16ГБ, но има и 32 за 180, препоръчвам ти възможно най-голяма, защото ще има много, много игри за сваляне. Аз например вече съм взел 3 ГБ, от които има само 2 пълни игри, купени от PSN Store-a...., всичко друго са демота и т.н.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1583
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Wed Apr 25, 2012 11:50 am

То и ПСПто беше по-добро от ДС-а като хардуеър, ама търд парти съпорта му не беше от най-добрите :twisted:

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Apr 25, 2012 1:07 pm

Предвид, че сме Сони-фенбой и Нинтендо-фенбой, смяташ ли, че дискусията ни ще доведе до какъвто и да било смислен резултата? :lol:

Иначе ПСП-то си имаше едно хубаво количество заглавия, на които съм изкарал доста часове, чак толкова зле не е бил този съпорт.

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Wed Apr 25, 2012 1:27 pm

Един приятел си взе още при излизането. Засега обаче, както казва Muad_Dib достатъчно качествени заглавия няма. Дотук даже най-много ме изкефиха две минита - едното е Loco Roco подобно, а другото пак някакъв платформър с лека доза логическо мислене.

User avatar
Wednesday13
Farmer
Posts: 59
Joined: Tue Nov 16, 2004 4:26 pm
Contact:

Post by Wednesday13 » Wed Apr 25, 2012 1:42 pm

имам NDS и PSP, определено повече време съм прекарал със сонито
искам да си взема и новите конзоли, за сега от покупка на 3DS ме спира това, че за година и кусур има само един RE:R и нищо обявено за в бъдеще, което да ме привлича. Vita-та има доволно много игри още на лънча, но конзола+карта+някоя игра за 1000лева са ми прекалено много. липсата на .mkv съпорт ме спира също.
рано или късо поне вита ще взема де :)

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Apr 25, 2012 2:50 pm

Е не е само Резидента за 3DS, макар че и мен той най ме вълнува, Марио-то изглежда доста здраво, както и Ocarina of Time новата версия. Зa KID Icarus се чуват само хубави неща. Мен 3DS ме дразни яко заради липсата на втория стик, въпреки, че може да си купиш една приставка от амазон все пак е някакво малоумно и 100% Нинтендо ще пуснат поредната си подобрена версия на хардуера (това е едно от нещата, което яко ме дразни при тях и портативните им конзоли).

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1583
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Wed Apr 25, 2012 4:08 pm

Да те щото Сони не пуснаха три версии на ПСП плюс ПСП ГО, което беше фейл :lol:

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests