Once Upon A Time

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Once Upon A Time

Post by passer-by » Tue Mar 20, 2012 7:28 pm

Image

Image

Image

Image



Трейлъри:

http://www.youtube.com/watch?v=848pJH5qzMQ

http://www.youtube.com/watch?v=Rga4rp4j5TY

http://www.youtube.com/watch?v=15__iA1MTqc






Герои от приказките, чийто живот ни се показва ту в приказния свят, ту в нашия (в който са забравили кои са... с някои изключения).

Адски приятен подход - в даден епизод обикновено вървят паралелно истории около един или няколко персонажа и накрая се оказват в известен смисъл свързани.

Целта е главната героиня (Дженифър Морисън, дъщеря на Снежанка и Принца) да разбие проклятието на Злата Кралица (Лана Парила - кметица на градчето, където протича съвременната част от разказа).

Участват още Робърт Карлайл като зъл магьосник/съдържател на заложна къща и Джинифър Гудуин като Снежанка/детска учителка.

И много други, но тия четиримата най ме кефят. Хлапето Хенри, което вярва, че приказките от книгата му са истински и се стреми да открие кой негов съгражданин кой персонаж е също добре се вписва.


Много ме радва сериалът. Ако изключим един епизод (11-и), в който поведението на главната героиня ми беше ВТФ, всички други излезли до момента (16) са чудесни. Особено оня за Червената шапчица - готино извъртане на стандартната приказка. Или другия за Красавицата и Звяра (бая трогателен беше). И другите, и другите.


Върви в неделя вечер по ABC - понеделник сутринта е по нашите магазини. :P

User avatar
jkklouna
Commoner
Posts: 42
Joined: Wed Nov 25, 2009 10:58 pm

Post by jkklouna » Tue Mar 20, 2012 7:31 pm

жГледах до 6 епизод. Отначало бях надъхан, но след като не виждах никакво развитие го спрях. Определено има потенциал идеята. Нещо случило ли се до който епизод е в момента?

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Tue Mar 20, 2012 7:33 pm

Ами във всеки епизод се случват интересни неща, но проклятието още не е махнато, ако за това питаш.
Предполагам, че ще има развитие по въпроса към края на първи сезон, че да се навие ABC да даде и втори. Остават още шест епизода, та ще видим.
Мен и така ме кефи, де, всеки епизод е чудесен етюд на приказки, персонажи и взаимоотношения с добри промени спрямо Дисниевата версия на приказките. А основните актьори ме радват и са ми достатъчна причина да гледам.

Сега върви криминално разследване -
Spoiler: show
кметицата е натопила даскалицата за убийство и шерифката се чуди как да я отърве.
Появил се е и някакъв странник, който
Spoiler: show
носи пишеща машина в чантата си и знае доста за книгата на Хенри.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Wed Mar 21, 2012 12:05 am

На мен ми харесва супер много :)

Ясно, че е леко детско, но все пак ме радва и с удоволствие си го тегля всяка седмица. Героите са супер приятни и приказките са разказани по много интересен начин. Любимите ми епизоди са тези за Сноу и Чарминг :D

И двамата "злодеи" също ме кефят много.
Spoiler: show
В началото бях останал с впечатлението, че Румбел е безумен гений, който знае всичко и Кралицата е поредната му пионка, но май се оказва, че не е точно така. Много се зардвах на финалната сцена от епизода за Красавицата и Звяра. Дано Реджина да има още скрити карти :D
А това, което ме побърква, че нямам никаква идея кой е тоя "новия", дето се появи на мотор в края на девети епизод...
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Mar 21, 2012 2:06 am

Dr. Horrible wrote:А това, което ме побърква, че нямам никаква идея кой е тоя "новия", дето се появи на мотор в края на девети епизод...
Засега теориите са, че е
Spoiler: show
авторът на книгата, демек нещо като създател с една или друга степен на могъщество, или дори Хенри от бъдещето.

Има и питанка какво направи с книгата, след като я сви от Хенри и преди да му я върне. Най-логично е да е добавил някакви текстове, но какви ли?

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Wed Mar 21, 2012 4:26 pm

Spoiler: show
Да, добави някакви неща в приказките, добави страници, които преди ги нямаше...
На мен не ми се вярва да е толкова всемогъщ, иначе не би му се налагало да прибягва до разни хитринки - да краде книгата, да мокри страниците, че да изглеждат автентични, да я връща на Хенри... Според мен е някакъв по-дребен измамник. Но кой знае, може заклинаниено на Реджина да му е ограничило силите и затова да му е по-трудно да повлияе на историите...
По едно време се чудех дали не е Вълкът, но това вече е изключено :P
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Mar 21, 2012 6:18 pm

Сериала кефи, с последния епизод дори позасилиха "реалния" свят, което беше крайно необходимо. Предните няколко епизода си бяха леко отечителни в тази част.
Spoiler: show
Писателя мисля че не е приказен герой. Все пак той беше 2рия човек (след Ема), който дойде в градчето, докато тези от приказките са вече там. Иначе съм почти сигурен че е автора на книгата на Хенри, и тъкмо затова я взе. Добавянето на нови истории (ако това е правил наистина) го виждам да е по-скоро с цел да повлия на/оправи събития, които се случват в градчето откакто Ема се е появила. Или нещо от този тип. Разбира се, тази теория ще е валидна само ако е положителен герой, би било по-интересно ако се окаже че е от отбора на Реджина в някакъв степен :D

Хенри от бъдещето е интересна теория, след репликите от последния епизод, но ми се вижда леко прекалено, да вкарат и time travel на фона на всичко останало.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Mar 26, 2012 6:12 am

1.17

Отново силен епизод, а реалният свят вече ми е също толкова интересен, колкото и приказният. Любопитно ми е как ще се развие процесът с тия двойни игри.

Време беше
Spoiler: show
Ема да я налегне съмнението дали пък няма нещо вярно в приказките, че само пет епизода останаха до края на сезона.
Интересно как
Spoiler: show
и Лудият шапкар помни кой е и в нашия свят.
Много взеха да стават информираните, очаквах да проглеждат с малко по-активна намеса от страна на Ема (като при шерифа), макар че последната сцена в къщата на нежелания домакин намеква за нещо подобно
Spoiler: show
и с шапката, и с Мери Маргарет.

Хайде вече АВС да обявят втория сезон, че до момента само tvline (Майкъл Осиело) пише, че вторият сезон бил гарантиран, ама още няма официално съобщение.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Mon Mar 26, 2012 10:56 am

Страхотен нов епизод!
Аз с интерес очаквах Себастиан Стан (Бъки от Капитан Америка) и ролята му тук беше доста яка :D И двете сюжетни линии бяха много интересни, имаше си неочаквани неща, имаше си емоция и драма, въобще много съм доволен :D
Spoiler: show
А, доколкото разбрах аз, Шапкарят си спомняше, защото това беше част от проклятието му - да знае какво е имал и да знае, че го е изгубил...
А в промото на следващия епизод се намеква
Spoiler: show
че най-после ще разберем какво е направила Снежанка на Кралицата :D Нямам търпение!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Mon Mar 26, 2012 12:19 pm

Ей затва последното е крайно време вече, щото го тийзват от доста време.

С оглед на рейтингите (и по-конретно Renew/Cancel индекса на TVBythenumbers, според който Once e 3ти по рейтинг въобще от сериалите на ABC) подновяването за слеващия сезон е чиста формалност.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Mon Mar 26, 2012 12:56 pm

Загледахме първия епизод, бая съм разочарован, даже не го догледах. Героите са доста безлични, концепцията е доста по-маломерна, отколкото аз си мислех, а и ме дразни, че твърде много се случи в тоя епизод. Частите в приказния свят със Снежанка и принца бяха безкрайната боза :?
This is it. Ground zero.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Mar 26, 2012 10:01 pm

Ами всеки с вкуса си. За всеки сериал и филм има пътници - даже за Вампирските дневници и Туайлайт, като стана дума за боза. :P

Учудвам се, че не ти допадат точно нещата, които за почитателите на сериала са сред плюсовете му, а оплакване "твърде МНОГО се случи в тоя епизод" скоро не бях срещал, обикновено се недоволства, че в даден епизод на сериал твърде малко се случва. :shock:
Нали знаеш, че целта на пилотния епизод е да запознае зрителя със света, персонажите и правилата и това налага натрупване на първоначална информация - което важи в още по-голяма степен при фантастика. :wink:

Все пак предлагам да пробвате още няколко епизода, нивото постепенно се покачва според мен. :)

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Tue Mar 27, 2012 4:31 am

Определено нещата след пилотния стават значително по-интересни, но подозирам че щом не се е харесал на Moridin, по-нататъшните няма да му допаднат повече.

Иначе епизода със шапкаря беше доста приятен, но целия куп сценарни глупости ме потресе. Голяма част от нещата нямаха никъф смисъл, извън представянето на "приказния герой на седмицата" и неговия еквивалент в Сторибрук. Примерно,
Spoiler: show
защо Шапкаря беше отвлякъл "Спот" или какво изобщо прави героя в Мейн, след като Wonderland беше представен като свят, отделен от приказния и реалния, и съответно няма причина проклятието на Злата да го засяга по някакъв начин? Защо бащата на Реджина изобщо е бил там засега мисля да прескоча, с идеята че евентуално ще го засегнат темата в някоя друга серия
. Също разбирам желанието на който там е правил съответните ефекти да разграничи местния Wonderland от хилядите други версии, но това не е оправдание за доста ужасния вид на местността, може би с изключение на залата с и самата Queen of Hearts. Определено събитията в реалността този път бяха значително по-интересни от обикновеното, както и от приказния им еквивалент. И Шапкаря беше доста приятно психясъл. [/spoiler]

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Mar 27, 2012 8:29 am

@passerby

Да, изразил съм се странно - под "твърде много се случи" разбирам, че разкриха на практика всичко, което е станало, още в пилотния епизод и сега трябва да чакаме на героите да го разберат и те. Това за мен е досаден подход - предпочитам и ние да го разбирахме бавно, заедно с героите.

Една възможна адекватна причина (освен да приемем, че е въпрос на естетически разбирания) е, че фокусът на шоуто далеч не е в осъзнаването на героите отгде идват и за какво се борят, а в разни ситуационни мини-аркове, което е окей, но просто не съвпадна с образа, по който се бях самонадъхал, и затова ме разочарова.

Дневниците на вампира бтв, при все леките си скуул-тийн драми в началото и евтините любовни многоъгълници (но все с красиви хора!!! да не се бърка с туалайт по никой начин!!!) през цялото време, е със супер история и доста силен съспенс. Определено досега не съм заспивал на негов епизод, нещо, което уви не може вече да се каже за Ималото Едно Време :mrgreen:
This is it. Ground zero.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Mon Apr 02, 2012 6:33 pm

Страхотен нов епизод!
Малко предвидим, факт, но невероятно красив, много емоционален, и много приятен. И даде шанс на Лана да се разгърне в ролята на Вещицата. Чудесно беше.
Spoiler: show
И супер много ми хареса сцената, в която Реджина беше до тялото на любимия си и попита майката "Why did you do this?", защото беше много близка и като реплики и като ъгъл на камерата със сцената от пилотния епизод, в която Снежанка лежеше до тялото на Прекрасния.
Въобще - чудесно!
But goddamn,
you got me in love again

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests