Page 1 of 6

SKET Dance

Posted: Sat Mar 03, 2012 8:59 pm
by Amelia
Требва си всяка шонен сапунка да се почете със собствена тема.

Преди малко изгледах епизода, в който Суич отиде да купува компютър на окултистката. Тея ме кефят много като двойка. Суич имаше наратив за това кво е науката и що й е фен. Изпълнен С ГЛАСА НА ГИНТОКИ. Не мога да ви опиша кво ми причини това... :cry:

Като цяло, става все по-забавно и аз не мога да се откача - на 22ри епизод съм вече. Има тук таме някоя особено тъпа серия, ма има и почти гениални проблясъци. Примерно умрех си от смех на гаврата с вижуъл-кей. :lol:

Не знам колко дълго ще продължава да е успешна тая формула - май няма потенциал за твърде много епизоди. Ма ще видим.

Музиката е готина - има The Pillows!!! И сеютата са много добри. Това на главния прави големи заигравки с гласа си - чак ме изненадва понякога. Главната мацка говори на канзайски и като цяло й е приятен гласа. Тя е пич.

Posted: Sat Mar 03, 2012 9:08 pm
by Strelok
Трябва да го видя това. :)

Posted: Mon Mar 05, 2012 9:44 am
by alshu
Силата на SKET Dance е в това, че е приятно и неангажиращо.
Аз си го следя и съм пристрастен към героите...но дори за фен като мен сериите след арката на Oni-hime-то са ми скучни.
Пък и самата арка с нея ме издразни. Опитали са се да направят мацката още по-героична и още по-сладка...ако това въобще е възможна и накрая се получава нещо глупаво и сладникаво...за разлика от арката със Switch, която също беше сладникава и свръх-мелодраматична, но някак се ядваше.
В момента тече арката на Bossun и нещата живнаха малко. Да се надяваме, че след нея ще върнат хумора от началото на шоуто.

Amelia
Тея ме кефят много като двойка.
+1

Posted: Tue Mar 06, 2012 11:31 pm
by Amelia
Много съгласна с казаното от алшу.

Само дето на мен мелодрамата на Боссун ми хареса, а тая на Суич ми беше яко втф. Тая на Онихиме беше и тъпа освен ВТФ. Поначало немаше нужда да ги правят толкоз изстрадали.

Изгледах до последния наличен сега епизод. Оне-сан ми лази яко по нервите, но в епизода с лудия даскал химик, взе че ми хареса. Химикът също ме кефи - Джоуджи Наката от време на време се лигави в тоя образ, рядко го нацелвам да прави такива работи.

Кефя се и на Студентския съвет. Президента е много мой тип - мяза ми малко на Сендо от Иппо. Обичам тоя тип визия и поведение. Останалите също са симпатични. Бе то като цяло в тва аниме е странно как имаме някви не особено блестящи герои - дори главният е супер невзрачен, ма някак добре ти влизат. Имат хубава химия.

Кефя се и на питанката и асистентката му. Оная песен в което Куечон квичи "Куечон, Куечон" е доста изродска, всеки път се хиля като я чуя. Кат стана дума за песни, последния ендинг, дето го пеят мъжките сею ме забавлява и има една много яка мелодийка, на фона, на която обикновено си правят разследванията - една електронна такава. Супер много ме кефи!

Posted: Wed Mar 07, 2012 9:04 am
by Mushu
Аз с анимето съм наникъде, а с мангата си спомням, че бях стигнала до няколко поредни чаптъра, в които нашите се състезаваха със Съвета. Това имаше ли го вече? Гледам, че анимето щяло да е 51 епизода, поне така го видях някъде, значи доникъде няма да стигнат всъщност :roll:

Posted: Wed Mar 07, 2012 10:38 am
by alshu
Amelia
Оная песен в което Куечон квичи "Куечон, Куечон"
Първия quiz епизод съм го гледал поне 5-6 пъти точно заради песничката...и заради невъзможните звуци и тъпотия които изкарва Они-химе-то :lol: .
Всъщност трябваше да я оставят да натупа ЕнигУмана и да се вземе грозната кукла...
Куееечон също вади много забавни звуци и в двата си режима.

Mushu
няколко поредни чаптъра, в които нашите се състезаваха със Съвета. Това имаше ли го вече?
Те нашите все нещо се състезават със Съвета...то не бяха готварски шоута, то не бяха музикални фестивали...

Posted: Wed Mar 07, 2012 12:51 pm
by Mushu
Мда, личи си, че съм я чела мангата преди 4-5 години :) Сега изгледах 5-6 епизода, само най-големите простотии си спомням :)

Posted: Wed Mar 07, 2012 5:12 pm
by Xellos
Веселко е по Гинтамската формула хумор, близалките са епични... ма става за забавление определено. :mrgreen:

Posted: Wed Mar 07, 2012 10:50 pm
by Amelia
А, хуморът не е толкоз просташки като тоя в Гинтама. Те нали точно с тва се ебаваха в кросоувър епизода - тея от Гинтама ги инвейднаха и се държаха като абсолютни простаци на фона на тримцата Скет дансъри. Беше донякъде симпатично. :lol:
Онея едва ги овладяха...

Само не разбрах що Гинтоки беше синеок в тоя кросоувър.

Posted: Thu Mar 08, 2012 9:13 am
by alshu
Бе тя и физиономията му беше различна...някак отнесена...

Може би това е било версия на Gintoki, която мангаката на SKET Dance е нарисувал, докато е работел, като асистент по Gintama...

Posted: Thu Mar 08, 2012 3:47 pm
by Xellos
Ох ебавките с Окултистката бяха добри, тва влиза по-добре от Гинтама за сега. Абе не знам, ама училищния съвет си е чисто Шинсенгуми :mrgreen: :mrgreen: Само идиота дето е праил бг субтитри на тая версия дето свалих от замунда да си беше и свършил работата като хората... ще ги точа наново от нейде.

Posted: Thu Mar 08, 2012 6:22 pm
by alshu
Свестен български превод на аниме комедия...забрави!
При това говорим за превод от английски.

Аз с една позната, която не разбира английски реших така проблема - тегля руски титри (от тук http://www.fansubs.ru/). Хем мога да гледам с нея по-нови заглавия, хем тя може да хване нещо от смисъла и дори от хумора.
Руснаците се оправят доста добре...е когато не ги избива на дърти лафове - "Получи, фашист, гранату!" :lol: :lol: :lol: .

Posted: Thu Mar 08, 2012 8:44 pm
by Xellos
То дори не е до превод, половината субтитри излизат на маймуни в мкв-то. Хаха да руснаците са изроди :mrgreen:

Posted: Fri Mar 09, 2012 10:27 am
by alshu
Егати сапунджийският край на Боссун арката :shock: - аз щях да се скъсам от смях точно в сълзливите моменти. Предполагам доста други зрители са реагирали по същия начин. :lol:
А иначе първите две серии бяха добре, но финалният twist ме отвя. :lol:
Не ми харесва и как доведената сестричка почна да изпада в някакъв "допустим братски комплекс". :? (обаче коментарите на Switch бяха много на място)

Както и да е...back to our regular programing. Ако наистина сериите ще са само 52, значи имаме още 4 за някой и друг готин бъзик.

ПП
Току ще ме светнаха, че анимето било потвърдено за втора година.

Posted: Fri Mar 09, 2012 8:30 pm
by Amelia
:shock:
Тва с Боссун беше по-бетер от латиноамерикански сериал... Е немаше нужда, начи!