ДО АДА И НАЗАД
- BlackHeart
- Commoner
ДО АДА И НАЗАД
Тъмните принцове на българския хорър се събират, за да ви поднесат един страховит сборник с разкази на ужаса!
Насладете се на 31 диаболични истории, излезли изпод перото както на утвърдени имена в жанра, така и на многообещаващи млади таланти!
Сред 23-имата участници се нареждат майстори като:
Адриан Лазаровски – преводач на Стивън Кинг, Хауърд Лъвкрафт, Дийн Кунц и други, автор на емблематични хорър разкази, както и на романите "Завладей българите!" и "Завладей българките";
Александър Драганов – председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър;
Александър Перентидис – автор на научнофантастичния роман "Метеора";
Благой Д. Иванов – Крал на Зомбитата, Доктор Хорорис Кауза и изтъкнат познавач на диаболичното изкуство в киното;
Божидар Грозданов – неколкократен лауреат на фестивала „Таласъмия“, автор на романа „Господари на мрамора“ и на сборника "Неподвластните";
Бранимир Събев – двукратен лауреат на голямата награда на СУ "Св. Климент Охридски", автор на сборника с разкази "Хоро от Гарвани";
Владимир Сунгарски – автор на множество фантастични разкази, както и на книгата „Златният дъжд. Три мистерии от античността”;
Ивайло Иванов – един от най-награждаваните съвременни български писатели, автор на сборника "Наследници";
Иван Атанасов – преводач на Клайв Баркър и Дейвид Морел; автор на шокираща кратка проза;
Иво Казар – автор на хорър-романа „Господарят на Сърпа”;
Мартин Ангелов – или Циничния Елф, както се подвизава в мрежата. Един от най-популярните родни блогъри;
Rogger Dojh – финалист за голямата награда на фондация „Вик” за 2005 г с книгата си "Сезон за лов на диви кучки";
Петьо Ангелов - преводач на Айн Ранд и Леонардо да Винчи, номиниран за награда "Хеликон" за романа си "Прагът";
Спасимир Тренчев – автор на трилърите „Апартаментът“ и „Тъмен тласък“
и още много други, събрани на 436 страници.
Корица и илюстрации: Петър Станимиров
Съставители: Бранимир Събев, Адриан Лазаровски, Благой Д. Иванов
Предговор: Петър Кърджилов
Търсете на Панаира на Книгата в НДК на щандовете на издателства "Ибис", "Весела Люцканова", "Софтпрес", "Изток-Запад" и "Парадокс". Цена за Панаира - между 8 и 10 лв в зависимост от щанда
Тъмните принцове на българския хорър
едит
Сега видях, че начело е Александър Драганов, този колос на българската фантастика, фентъзи и хорър.
Ох, не мога...
едит
Сега видях, че начело е Александър Драганов, този колос на българската фантастика, фентъзи и хорър.
Ох, не мога...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Еее останалото може и да е добро, не се забавлявайте толкова на чужд гръб .
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Прав си, просто горното наистина ме разхили на глас. Не искам да се заяждам, сигурно е хубав сборника, защото виждам познати имена, които ме радват.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- tigermaster
- Elder God
А, не знам... От Лазаровски съм чел няколко доста готини статии. Имаше една за фантастиката в метъла, която беше култова просто. Човекът пише ревюта в katehizis.com под ника Maldoror. Приятни са за четене в общия случай. Художествената му литература ми е напълно непозната, обаче, а и това, което видях от хумора на "Завладей българите", не ми хареса изобщо.
Драганов... Съжалявам... Човек, който не държи на критика, не може да бъде добър автор.
От Спасимир Тренчев впечатления имам само заради ревюто на Трип на сборника му "Неумираща любов". Стигат ми.
Другите не ги познавам. Може и да са добри, де...
Драганов... Съжалявам... Човек, който не държи на критика, не може да бъде добър автор.
От Спасимир Тренчев впечатления имам само заради ревюто на Трип на сборника му "Неумираща любов". Стигат ми.
Другите не ги познавам. Може и да са добри, де...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Ми не е лоша корицата кво, особено на фен на хентая като мен, поне е авторска, а не обложка на Мейдън
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”