Андроидски телефони

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Андроидски телефони

Post by Moridin » Tue Oct 25, 2011 7:35 pm

Време ми е да си зема телефон и в задачата се пита някой сблъсквал ли се е вече с избора на андроидски телефон и място на пазаруване, за да не откривам топлата вода. В общи линии съм концентриран върху Самсунг и ХТЦ, но не им знам точно моделите. Нещо от порядъка на Галакси/Дизайър е това, което си търся, но всякакви препоръки по модели са добре дошли.

Също така ми е интересно откъде ги взимате - по онлайн магазините тип mobilebulgaria изглежда маргинално по-евтино спрямо плесио и подобните, но от друга страна вторите предлагат лизинг, а аз май без лизинг няма да мина. Има ли златна среда нейде - евтин магазин с лизинг?

Предварително уточнявам, че не искам да взимам телефон с договор, макар че ако опре ножът в кокала, вероятно така и така няма да се махам от мтел скоро :(

Вълнува ме и дали някой е рисърчвал кой е най-добрият на пазара план за комбинацията много говорене + неограничено или много евтино браузване. В момента съм на Актив плана на Мтел, който е доста добър за говорене (300 минути към всички) на допустими цени (30 лв на месец), но трафикът му е ужасно скъп (10ст на МБ). Сърф&Ток май не намерих вариант с добри минути за разговори.

Има ли и там нещо като пълно щастие? Или да си браузвам на уайфай :mrgreen:
This is it. Ground zero.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Tue Oct 25, 2011 10:43 pm

Пенчев си взе ХТС Сензейшън, та аз му го бета тествам тази седмица и личното ми мнение е, че засега рути. Само нещо обърках с контактите, но вероятно е мой пропуск. Той си го взе от гет.бг. Телефонът е съвсем ок, но самите гет.бг се проявиха много цървулски относно поръчката.

Значи, Пенчев избра да го вземе от офиса им, понеже го няма през седмицата, а на мен ми е забранено да получавам пратки в службата. Логично можеше да го вземе само събота. Първо след като отидохме да си го вземем тогава, час и половина преди края на работното време нямаше никой, а после се оказа, че целият офис бил разпуснат от петъка още. Като се оплаках от тях ми обясниха (управителят Теодор Павлович, който ги бил пуснал), че това клиентите да си вземат телефона от офиса им било едва ли не лична услуга за клиентите (при условие, че е платена опция на сайта им) и че не били длъжни да спазват работното си време (което е записано дори в закон). Държа ми адски арогантен тон и в понеделник трябваше да взема такси, защото те не можели да ме изчакат петнайсет минути след края на работното време, само могат да си тръгват по-рано... Та нищо чудно и за други проблеми да са също толкова "отзивчиви". Но ако няма проблеми, може и да е ок.

И все не мога да разбера как ги правиш тези минути... Иначе аз си карам на безжичен, Мтел май поне засега нямат добър нет план, виваком обаче имаха доста интересни неща. Можеш да видиш и как положението с новия евтин бранд на МТЕЛ - Боб.

Що се отнася до лизинга - можеш просто да вземеш потребителски кредит отделно.

П.С. Както пуснах един Гугъл на Теодор Павлович се оказа, че наистина има навика да смята, че клиентите са му задължени и да ги ругае. Баси инфантилното новобогаташче. http://forum.setcombg.com/index.php/topic,33788.14.html
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Post by dellusion » Wed Oct 26, 2011 2:25 pm

За андроидовските телефони съм чувал, че Samsung Galaxy S2 е най - доброто на пазара. Знам за него, че е много бърз, много тънък, с голям дисплей и е с епълски дизайн :).
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
Mushu
Aes Sedai
Posts: 1651
Joined: Tue Apr 13, 2004 11:39 am

Post by Mushu » Wed Oct 26, 2011 2:51 pm

Понеже известно време се занимавах с маркетинг истории точно за смартфоните, да се изкажа и аз :) Общо взето всеки привърженик на Андроид ще ти препоръча Самсунг Галакси - моят мъж има първия модел и е много доволен, а двойката е пъти по-добра. Ето тук има една статия сравнение в техническите характеристики на андроидските телефони, на испански е, но таблицата пак ще ти стане ясна мисля:
http://www.xataka.com/moviles/galaxy-ne ... os-android Само че ти май нищо не казваш за цени, по принцип най-високият клас са и най-скъпи, а реално може би искаш нещо малко по-евтино :)
Ние между другото сме от години клиенти на Мтел, досега проблеми не сме имали (пу-пу!), мъжът ми два пъти вече си взима телефони оттам, доволен е. Всички телефони се предлагат и без договор, но най-добре си хвани сайта и гледай, има предостатъчно инфо и за модели, и за планове, и за цени. Та така, дано да съм била полезна поне малко :wink:

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Thu Oct 27, 2011 12:48 am

Аз ще си взема LG Optimus 2X след 2-3 месеца, като ми изтече настоящия договор. Явява се най-добрият телефон, който мога да взема на практика без пари и без връзване с договорите тук, които са адската работа. Иначе Самсунг му е мамата.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Jun 09, 2012 2:04 am

Половин година по-късно най-сетне стигнах финансово и до взимането на телефон.

Галакси С2 вече не е най-доброто на пазара, но дали не е най-добрата оферта?

мнения?

бтв имам въпрос към всички, ползващи смартфони, и конкретно към хората, говорещи много и към всички мрежи - кой план и към коя компания ползвате, че да е ОК и за нет, и за говорене? Щото бърза сверка ми показва, че Глобул имат план, който е много над всички останали в това отношение, но чух съмнителни неща за качеството на интернет услугата им, особено извън областните градове.
This is it. Ground zero.

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Sat Jun 09, 2012 2:38 am

Аз ще ти препоръчам моя си. Не е висок клас, ами среден. Обаче за парите си е нещо уникално. Не съм чувал лош отзив за него никъде.
Страхотен дизайн и функционалност, съчетани на добра цена
http://techdistance.com/wp-content/uplo ... lkman1.jpg
http://www.thinkdigit.com/FCKeditor/upl ... alkman.jpg

За около 300 лева от Мтел - моделъте е /Sony-Ericsson-Live-with-Walkman
Това е моето предложение. Аз не виждам смисъл, за себе си, от нещо по-скъпо. Не виждам за какво би им потрябвал на хората, освен по-големия екран, три пъти по-скъп телефон, който предлага почти същото. :)
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Lord
E'lir
Posts: 163
Joined: Tue Jul 01, 2008 10:21 am

Post by Lord » Sat Jun 09, 2012 7:07 pm

Dante, ти докато не си купиш нещо, рядко виждаш преди това какъв е бил смисълът от него. Реално това не е среден, ами нисък клас и аз пък не виждам смисъл човек да си купува смартфон, ако ще е смартфон за бедни.

Ако някой можеше да каже със сигурност, че настоящото поколение смартфони с Windows щяха да получат Windows Phone 8 като излезе, директно щях да избера някоя Lumia. Личен избор обаче.

Реално мога да помогна само с този линк и гаранцията, че по-добра систематизация и ревюта на актуални телефони трудно може да се намери.

http://www.theverge.com/reviews/categories/cellphones/3

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Sat Jun 09, 2012 7:29 pm

Среден клас се води и дори при всички положения и освен това е един от възможно най-добрите в класа си. Не бих тръгнал да го хваля, ако не беше така. Предния ми телефон, примерно, беше ПЪЛЕН боклук.

Казах, че за себе си не виждам смисъл от по-скъп телефон на този етап, при положения, че с моя мога да правя всичко, което ми е необходимо - да влизам без проблем в интернет, да правя сносни снимки, когато ми се наложи, да мога да използвам 98% от всички приложения в Маркета, да чета и да говоря.
Какво, де факто, повече може да ми предложи телефон за 1000 лева, примерно? Като изключим по-високата резолюция, по-големия екран и по-добрата камера, които на мен не ми трябват.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Jun 09, 2012 8:00 pm

За мен е некво безмерно странно човек да си купува смартфоун, който да не е iPhone... Аз съм си с моя от година вече и сме безкрайно щастливи заедно.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Sat Jun 09, 2012 10:13 pm

Аз съм със Samsung S6102 Galaxy Y Duos. 300лв от Плесио без планове и т.н.

Като цяло доволна, макар че някак не мога да свикна с това че батерията не може да издържа по 2 седмици :)

Работата с двете симкарти е лесна, закачам се без проблем към уифито в офиса и вкъщи, приложенията вървят без проблеми...

Като цяло при максимум експлоатация - т.е. цъкане на игри цял ден, слушане на музика през колонките (а не на слушалки) и браузене из нета, изкарва един ден без проблем. Иначе, на Картали изкара цели шест де, но при много оскъдна и внимателна експлоатация, понеже не знаех че има ток и уифи и не бях взела кабела.

За друго не знам, засега не съм видяла дефекти. Освен дето по едно време забиваше, но се оказа че е от "безплатната" симкарта, която се дисконектва през час. Купих си от Мост една 16 ГБ за 33 лв (с юсб-четец, много яко), и вече нямам грижи :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sun Jun 10, 2012 1:15 am

Аз пък дълбоко не виждам смисъл в айфоуна - по-скъпи приложения, по-голям и тежък, но пък с по-малък екран, непроменящ се дизайн, който лично мен не ме кефи... Имало е смисъл, когато е бил първи по рода си, от там натък се държи на маркетинг.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sun Jun 10, 2012 9:59 am

iPhone:

a. имам
б. мразя
в. прокорпоративното мислене води до БАН във форума!!!!

обаче дотук не чух нищо, което да ми помогне :cry: телефон с две сим карти като че ли не ми трябва, а и не е сред хитовете на поколението, much less уокмен моделът, уви.
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sun Jun 10, 2012 5:49 pm

Morwen wrote:Аз пък дълбоко не виждам смисъл в айфоуна - по-скъпи приложения, по-голям и тежък, но пък с по-малък екран, непроменящ се дизайн, който лично мен не ме кефи... Имало е смисъл, когато е бил първи по рода си, от там натък се държи на маркетинг.
False. Айфоунът е съвършен като дизайн. Не ми трябва екран с размер на таблет на нещо, което държа на стъпка пред лицето си. Дизайнът може да не се променя, но телефонът прави всичко, което можеш да искаш от телефон, по точно пет пъти по-елегантен начин от всеки друг смартфоун, който съм виждал. Не можеш да му бърникаш из вътрешностите, но мен това ме кефи. Безкрайна кустомизация искам от компютъра си, не от телефона.

Т.е. за мен лично това, което прави маковете най-отровното нещо, случвало се въобще на компютърната индустрия, прави айфоуна съвършения мобилен апарат ^_^
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sun Jun 10, 2012 5:53 pm

Слийк е айфоунът, но не, мерси.
Можем ли в темата за АНДРОИД да не го обсъждаме?
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 24 guests