Сайт за сериали

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
Daughtry93
Smallfolk
Posts: 5
Joined: Wed Aug 17, 2011 7:30 pm

Сайт за сериали

Post by Daughtry93 » Wed Aug 17, 2011 7:31 pm

tvseriesbg.com

Какво мислите за тоя сайт?

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Wed Aug 17, 2011 8:26 pm

Здрасти, можеше да кажеш малко повече относно целите на сайта. Като гледам иска да конкурира tv.com, само че аз ще продължа да си го предпочитам. Не е и като да е съвсем нов, така че защо сега именно търсиш отзиви и с какво право? Какво те свързва с този сайт? Ако знам защо искаш инфо и с какво право, бих дала мнение.

Освен това, като искаш мнение, поне да беше дал коректен линк, а не да караш някой да копи/пейст-ва за да стигне до сайта. Това е отнемане на ценно време и сигурно би отказало някои хора. Мен например ме.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Daughtry93
Smallfolk
Posts: 5
Joined: Wed Aug 17, 2011 7:30 pm

Post by Daughtry93 » Wed Aug 17, 2011 8:34 pm

1. Не съм обвързан със сайта по никакъв начин, а просто търсих мнения.
2. Ценно време?! Не е повече от 3 секунди.
3. Не виждам как български сайт ще се опитва да конкурира чужд такъв. :D

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Wed Aug 17, 2011 8:53 pm

1. Значи нямаш и право на мнение повече от "добра идея за хора, които не владеят английски на ниво да използват tv.com".

2. Въпреки това е усилие и е досадно. Поне на мен ми прави лошо впечатление. Ти искаш мнение, защо очакваш аз да известирам излишни кликове.

3. Конкурира го за вниманието на българския посетител.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Daughtry93
Smallfolk
Posts: 5
Joined: Wed Aug 17, 2011 7:30 pm

Post by Daughtry93 » Wed Aug 17, 2011 9:19 pm

1. Българи сме, защо да не ползваме и български сайт за сериали? Защо винаги трябва да избираме чуждото?

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Aug 17, 2011 9:47 pm

Щото достига до нас по рано? Пък и щом става въпрос не за българска ТВ продукция, инфото ви 100 % не е от първа ръка, а е инфо, минало през поне една дузина сайтове. Почти няма собствени материали, почти не отразявате какво се случва по БГ каналите, естествено че ще бъдете сравнявани със tv.com и многобройните сайтове, които отразяват ТВ инфо (TVLine, Deadline, SpoilerTV, ew.com, и други).

Нещо което ми направи невероятно лошо впечатление - не знам за чий и какво общо има този сайт са свързани със пародията GS magazine, но никой няма да го вземе насериозно, щом има нещо общо с това "чудо", което е нещо средно между рекламна брошура и в-к от типа на Папарак. Ако се издаваше на хартия, нямаше да става дори да се ползва и навито на ролка, по предназначение.

И Alexis e мн права, като пускаш линкове, ги пускай както трябва. От елементарно уважение, все пак ТИ търсиш мнение за нещо, в случая сайт, защо АЗ да си правя труда да го отварям. Не ми е за двата клика в повече, а въпрос на принцип.

А това, как не си бил обвързан със сайта, го разправяй на мишката вляво. Най-малкото ми е безкрайно трудно да повярвам че си се регнал специално в някъв форум само и само да разбереш какво мислят разни рандъм хора за сайт с който нямаш нищо общо.

Daughtry93
Smallfolk
Posts: 5
Joined: Wed Aug 17, 2011 7:30 pm

Post by Daughtry93 » Wed Aug 17, 2011 9:56 pm

Добре де, признавам си, че съм обвързан със сайта. Част от екипа съм. Решихме да разпратим хора по форумите, за да видим мнението на хората.

Колкото до твоите твърдения, налага се да ги оборя:
- повечето от информацията в сайта е авторска; правят се различни ревюта, които ги създават хора от нашия екип; има различни рубрики, които няма как да се копират от други сайтове (напр. Weekly Battle, Year Battle, Топ 5, Сериал на месеца, Ревютата на gimly, Firstlook).
- другата част от информацията в сайта е под формата на статии, преведени от хора от екипа; най-долу на сайта си има кредит, който посочва откъде се взимат някои статии (някои, а не на 100% всички)
- другата част от информацията в сайта е и под формата на трейлъри, промота и други, които наши хора отново търсят в youtube и понякога се качват по-бързо отколкото например в споменатия spoilertv

Да обобщя: сайтът съдържа най-различна информация - такава каквато я няма по сайтове като tv.com и си е чисто авторска, но и такава, която се среща по чужди сайтове, но откъде те взимат информацията? - най-вече от т.нар. "press release" на телевизиите, така че :)

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Wed Aug 17, 2011 10:18 pm

OK, след това признание, заслужаваш да получиш мнението ми за сайта. Истината е, че случаен човек просто няма право да иска мнение.

Както и да е. Отзиви от мен, като стандартен юзър. Сравнително лесен за навигация, добре изглежда. Силно одобрявам визията и лесната ориентация из сайта.

Забележките:

http://tvseriesbg.com/esen-2011/ - няма опция да сортирам сериалите по азбучен ред, няма опция да ги сортирам по канал, който ги излъчва. Сега са само по дата на излъчване, което за обикновения индивид не е никак удобно, защото изисква да се инвестират доста повече усилия за намирането на търсения сериал в списъка.

Другото ми възражение е към колоната озглавена По торент тракерите на... Това не е начинът да се прави сайт с претенции. Това автоматично може да доведе до проблеми, че се пропагандира нелегалното теглене на сериали. Доста по-адекватен избор би било нещо тип "старт на сезона през година 20ХХ" или друго от този сорт. Който има половин мозък в главата ще се сети, че ще може да търси сериала след посочената дата. Ако искате можете да добавите и часовете на излъчване (дори да добавите БГ еквивалентите).

В дроп менюто на Класации има две англоезични опции. Защо? Не е като да са непреводими. Няма значение дали посетителят на сайта владее английски. Просто е кофти, ей така, заради идеята, да се комбинират езици.

First Look са две думи. Неизвестно защо и менюто и линковете отдолу обаче го ползват като една дума. И тук отново не виждам грам причина да е на английски.

Аз не съм фен на това нещо да е на много страници, но Препоръчано е толкова дълго и с толкова много интегрирани youtube видеота, че скролването става дразнещо бавно и досадно. Зареждането на самата страница не е проблем, но мудното скролване за мен определено е.

В Обновени/Прекратени - Отново сериалите не са по азбучен ред. Тук дори не виждам причина за това. И пише, че отдавна известните са премахнати. Защо? Може да е отдавна известно на автора на сайта или този, който поддържа съответната рубрика, за тези които са редовни посетители, но каква е гаранцията, че аз като някакъв случаен посетител знам тази "стара" информация или че кой да е друг посетител, който за сефте посещава сайта, я знае? Като искате да сортирате ново инфо от старо, има си хиляди начини. От две отделни таблици, до една обща с малък индекс "ново" до сериалите, които са били потвърдени в даден период. Може дори да има легенда "ново" за какъв период назад се отнася.

Ако решите да използвате азбучен ред, много помислете, как ще подреждате сериалите с A или The като първа дума.

Разбира се, чисто лично си казвам, че аз жестоко мразя всякакви форми на vs. противопоставяния. Никога не съм виждала и грам нужда или полза от тях. Въпреки това, ако имат фенове, не ми пречат ни най-малко.

Дано съм била от полза.
Last edited by Alexis on Wed Aug 17, 2011 10:36 pm, edited 1 time in total.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Daughtry93
Smallfolk
Posts: 5
Joined: Wed Aug 17, 2011 7:30 pm

Post by Daughtry93 » Wed Aug 17, 2011 10:27 pm

Alexis wrote:http://tvseriesbg.com/esen-2011/ - няма опция да сортирам сериалите по азбучен ред, няма опция да ги сортирам по канал, който ги излъчва. Сега са само по дата на излъчване, което за обикновения индивид не е никак удибно, защото изисква да се инвестират доста повече усилия за намирането на търсения сериал в списъка.
- като посочиш на бутона "Есен 2011" ти излизат "големите пет", а като посочиш на всяка една от тях - излизат и новите предложения на дадената телевизия и отново са по азбучен ред :)

Инак, благодаря за мнението. :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests