Канадците, мултикултурализъмът и още нещо

Мръсните страсти – на сапун
User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Aug 11, 2011 8:47 am

Да, де - и аз това казвам: армията!
Не само в Англия.
Това е единствената институция във всяка държава, която наистина знае какво значи понятието РЕД. Защото съществува благодарение на реда в самата нея. Затова е и единствената институция във всяка държава, която е в състояние да наложи и поддържа реда.

А европейският мултикултурализъм всъщност се заражда още след Втората световна война. Европа е разрушена и обезкръвена. По плана "Маршал" (който хич не е толкова безкористен, за какъвто го представят - но това е за друга тема) пристигат някакви кредити - но работната ръка е намаляла много. Основно в Германия, Франция и Белгия. И тези страни започват да приемат милиони имигранти - иначе няма кой да работи.
Друг е въпросът, че провалът на мултикултурализма е заложен още в зараждането му в Германия и Франция: защото колкото и да се нуждаят от тези хора - нито немците, нито французите ги приемат като част от обществото си. Справка - Гюнтер Валраф.
Което неприемане от своя страна създава условия за капсулиране на религиозните и етнически малцинства и съзнателната им самоизолация.
Колкото до Канада...
Най-добрият ми приятел се пресели в Канада още преди 5 години - и чесстичко ми разказва вицове като този:
Канадците са имали уникалния шанс да бъдат най-щастливите хора в света - възприемайки британската култура, френската кухня и американската техника. Те обаче възприели британската кухня, френската техника и американската култура.
Шегата настрана, но на нито една от снимките, които ми е изпращал от празнуването на Националния ден на патриотите или Canada Day в Монреал, не видях бели канадци. Основно китайци. Така и не ми стана ясно къде са потомците на основателите на тази страна.
Та в Канада мултикултурализмът отдавна се е провалил. Е, не така шумно и ефектно, както в Европа - но провалът си е налице.
А, бе... какво толкова е нарисувано на знамето на Канада, че се е наложило да го прикриват с лист? :D
Hemos pasado!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 9:05 am

Искам да ми бъде обяснено и по възможност онагледено с диаграма как наличието на празнуващи китайци на Кенада дей доказва, че мултикултурализмът се е провалил. Щото според мен доказва точно обратното.

Колкото до канадската кухня - тук манджа се яде от цял свят, масово. Те това е мултикултурализъм в действие. Техника френска не съм виждала честно казно - ние основно ползваме японска. Та твоя приятел и той явно обитава няква паралелна вселена, като теб... Ма то, търкулнало се гърненцето, нали. Ако пичът умееше да разсъждава и имаше някъв комън сенс нямаше да ти е приятел.

Канада има множество проблеми, ама мултикултурализмът определено не е от тях.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Aug 11, 2011 9:45 am

Amelia wrote:Искам да ми бъде обяснено и по възможност онагледено с диаграма как наличието на празнуващи китайци на Кенада дей...
Не, Амелия - не: не просто наличието на празнуващи китайци, а и почти пълното отсъствие на белите потомци на основателите на Канада.
Amelia wrote:Щото според мен доказва точно обратното.
Е, тогава явно под "мултикултурализъм" разбираме различни неща. Щото аз по някаква причина си мисля, че би трябвало да става дума за мирно съвместно и най-вече - равнопоставено съществуване на хора от различни националности, раси и култури. Както виждам, за теб истинският мултикултурализъм е налагането на имигрантите над местните.
Amelia wrote: Та твоя приятел и той явно обитава няква паралелна вселена, като теб... Ма то, търкулнало се гърненцето, нали. Ако пичът умееше да разсъждава и имаше някъв комън сенс нямаше да ти е приятел.
Е-е-е-е, сега пък ще се обиждаме... Само че ако почнем да си броим приятелите извън интернет и моите вземат да излязат няколко пъти повече - да не се обидиш пък ти? :D
Да не се получи, че ти обитаваш някоя паралелна вселена? :D
Hemos pasado!

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Thu Aug 11, 2011 12:13 pm

Мисля, че всички можем да се съгласим, че
мирно съвместно и най-вече - равнопоставено съществуване на хора от различни националности, раси и култури.
е добра дефиниция за "мултикултурализъм".

Но съвсем не разбрах как от това, че някакви китайци празнуват канадски празник стигаме до извода, че те биват два ли не налагани над "местните"? Защо едното е някакво доказателство за другото?
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 6:02 pm

Zeiss_optik wrote: Е, тогава явно под "мултикултурализъм" разбираме различни неща. Щото аз по някаква причина си мисля, че би трябвало да става дума за мирно съвместно и най-вече - равнопоставено съществуване на хора от различни националности, раси и култури. Както виждам, за теб истинският мултикултурализъм е налагането на имигрантите над местните.
И кво? Във вашата паралелна вселена китайците са изнесли канадците, натикали са ги в резервати кат индианците или не - направо са ги изклали - и сега им празнуват празниците, щото техните са им писнали? Това е станало тихо и подмолно, без да даде отзвук по целия свят, щото китайците са по принцип едни такива тихи и подмолни хора...

Я ми обясни плз, мисловния поток, който довежда до снасянето на нещо ей такова - сигурно го има описан в някой учебник по клинична психология.

Аз живея в град с 1 млн население, от което около 100 хил. са китайци. Тоя град празнува най-разни неща масово. Преди броени дни приключихме със Стампида, който си е 10 дена селяния, почитане на каубойските корени на белите тука. На който имаше ВСЯКАКВИ хора - бели, черни, кафяви, жълти, червени, пембени. Горките бели не са тръгнали да изчезват. Аз като горък бял човек на това място не чувствам никаква заплаха от анихилация, поради цвета си. Мултикултурализмът тук се случва в реално време точно поради щото има МНОГО ВСЯКАКВИ хора и те живеят в мир и взаимно уважение, вместо да се делкат на обидени малцинства както се случва в ксенофобска Европа, пълна с някви психопати като тебе. И си бачкат като пичове и се държат цивилизовано. Тука отрепките дето бродят по улицата са или индианци или уайт траш и то не е щото китайците са ги изнесли и щото им липсват програми за подпомагане и приобщаване. То е просто щото ги мързи да работят. Аз в тая страна отрепка-китаец не съм видяла. Нито отрепка - чернокож. Нито отрепка с арабски произход.

Вервай ми, китайците не мога да ги дишам по най-различни причини (най-вече щото често ми идват в лабораторията без да знаят английски и правят работата ми на асистент абсолютен ад), но нито една от тях не съвпада с казаното от теб. Щото казаното от теб е болно бълнуване на един много болен човек.

ПП. Аз друго освен да те обиждам не мога. Ти за друго не ставаш ениуей. Изчезни ако обичаш, не виждаш ли че никой от нас не иска да си играе с теб и че всеки твой пост поражда вълна от невярващи ВТФ коментари? Иди си при приятелите от реалния живот, след като ги имаш в такива количества, и спри да изсираш психопатиите си по форума.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Aug 11, 2011 8:15 pm

Олеле!
Олеле...
Амелия, откъде се е взела у теб толкова злоба към инакомислещите?
Защо поставяш наравно отричащия мултикултурализма с отричащия чуждата култура ксенофоб?
(Тъкмо мен ли - жененият за жена от друга раса, друга националност и вяра жена - ли намери да обвиниш, че отричам чуждата култура, бре)
И откъде се взе това:
Amelia wrote:И кво? Във вашата паралелна вселена китайците са изнесли канадците, натикали са ги в резервати кат индианците или не - направо са ги изклали - и сега им празнуват празниците, щото техните са им писнали? Това е станало тихо и подмолно, без да даде отзвук по целия свят, щото китайците са по принцип едни такива тихи и подмолни хора...
Значи според теб алтернативата на мултикултурализма са резерватите или кланетата? А, бе... то... виждал съм стереотипно мислене - но чак с такава голяма амплитуда - никога!
Лесно ти е да припишеш на другиго един куп глупости, които той никога не е казвал, а накрая да заключиш, че заради тях той е много болен човек...
Но мултикултурализмът е за нова тема.
Hemos pasado!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 8:25 pm

А, ти му викаш "инакомислие" на това твоето? Добре, ще знам.

Плз, не проектирай неприязънта ми към теб върху целия свят. Това мойто е съвсем, ама съвсем лично към теб насочено. С "инакомислещите" като цяло проблеми нямам, стига да не слагат в ръцете на децата си пушка, нали.

Интересно, тая твоята казахстанска жена кво те прави, че идваш да си излееш социопатията по форумите?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Aug 11, 2011 8:41 pm

Моята казахстанска жена ми е родила невероятно сладък син, готви ми толкова вкусно, колкото не го е правела нито една българка и ме обгражда с внимание и нежност.
Ако всички казашки бяха като нея - българските мъже като нищо биха построили магистрала към Казахстан.
(Последното изречение не го казвай на мъжа си - за твое добро е!) :D
Hemos pasado!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 8:53 pm

Аа. Ето как религиозният ксенофоб фашист ставал мултикултуралист - като се ожени за мюсюлманка, която му войдисва на акъла, щото смее ли да не му войдиса...
Удобно. Удобно.

Синът бтв що не го пратиш с пушката при приятеля ти в Монреал в този ред на мисли? Да поопуца наред с гейовете и някой друг китаец, та да не се чувства бялото малцинство твърде малцинствено?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Aug 11, 2011 9:12 pm

Защо намесваш децата на човека.?

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 9:17 pm

Щото искам. Той намеси сина си доста отдавна, когато обнародва инфото, че невръстното му дете хванало пушката, за да избива педали. Оттам насетне си е сам отговорен за всяка една подигравка, която се пусне по негов адрес. То по-добре, че му пускаме само подигравки, а не сме пратили полицията и социалните работници по петите му.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 9:48 pm

Поетично.

Само да спомена, че ти жена като мен не си срещал в живота си, щото ако беше сега нямаше да можеш да се възпроизвеждаш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Thu Aug 11, 2011 10:08 pm

Слагам тук поста на Цайса, дето по погрешка не съм го чекнала, че да се сплитне, да ме простите за книжевния български. Постът на Амелия преди този е отговор.
Zeiss_optik wrote:Що, бре - прати ги!
Живеем в правова държава, а и сама ще можеш да се убедиш къде ще ги прати правото - и полицията, и социалните работници. :D
Ех, ех, Амелия...
Чета ти постовете и си спомням буйната си младост... Всеки мъж задължително трябва да има през живота си жена като теб. Да я боготвори, да я обича, да я глези, да я слуша - но накрая задължително да скъса с нея.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Zeiss_optik
Arcanist
Posts: 771
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:20 pm

Post by Zeiss_optik » Thu Aug 11, 2011 11:27 pm

Мдаммм, този филиз от "Абсурдистан..." биде правилно сапунисан.
Amelia wrote:Поетично.
Само да спомена, че ти жена като мен не си срещал в живота си...
Охо! Даже живях с нея цели 3 години. Дали е точно като теб - не знам, но беше също толкова надъхана, безпардонна, крайна и очарователна едновременно. :)
Има един много хубав стар френски филм - казва се "Особен урок"...
Amelia wrote:...щото ако беше сега нямаше да можеш да се възпроизвеждаш
Извинявай за нетактичния въпрос, но мъжът ти засега възпроизвел ли се е?
Hemos pasado!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 11, 2011 11:48 pm

:roll:
Не. Аз няма да се извинявам за нетактичността, ама ти сега с мъжа ми ли се опитваш да се сравняваш?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests