Assassin's Creed: Brotherhood

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Assassin's Creed: Brotherhood

Post by Muad_Dib » Mon Nov 22, 2010 10:39 am

Image

Направо ще пейстна двете си мнения от Форплей, ама да знаете, че това не значи, че пренебрегвам нашия си форум:

Brotherhood - купих си я в събота (бтв колекторсът е жесток и е на цена на нормално издание;))). На 20% съм след около 5 часа игра и съм адски доволен. Има една купчина подобрения спрямо двойката, икономиката е мръднала с много (тъй като сега целият Рим е един голям вариант на Вилата в Монтериджони), геймлейно играта просто мачка с няколкото нови, но съществни добавки към арсенала на Езио. Въобще само хубаво мога да кажа засега, историята също и в минало и в наше време с Дезмънд засега кефи много. Мисля, че със сигурност ще ми е в топ 5 за тази година, ама да видим.

Ами имах само една мисия с такива (гардове на кон) и просто си ги спирах и свалях директно с хидън блейда, не съм пробвал с пистолет, а за арбалета (доколкото разбирам от рев'та въпросният бил много як) вече 3 пъти събирам кеша и го похарчвам за реновиране на град. Последното препоръчвам да се прави от първия възможен момент, защото точно както във Фейбъл 2 и 3 гарантира адски много пари много бързо.

Бтв възможността да се язди в града е всъщност огромна геймплейна промяна, защото вече гътваш някой, hijack-ваш рандъм кон до теб GTA-style и после палиш icon_smile))

Много ми хареса, че губиш част от способностите си (като например да скачаш нагоре за захват като висиш на ръб за по-високо катерене) в началото на новата игра, но някой неща като пистолета остават и даже с него капитаните на кулите на Борджия се убиват веднагически и то от покрив, който обикновено е на майната си.

А и Чезаре изглежда като страхотен гадняр, жалко, че не му бяха взели по-як войс оувър. Езио е мнооого по-готин от преди и даже имаше 2-3 много правилни лафчета. Надявам се играта да е дръпнала откъм "живец", поне в началото е така.

Може би единствената ми критика засега е, че е доста лесна, ама да видим.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Mon Dec 06, 2010 1:07 am

Проникването в Кастелото и последвалото бягство със Сфорца официално е най-яката мисия, която съм играл тая година и омазва всичко в Assassin's Creed досега! Много помогна и новата бойна система, покрай която битката на моста накрая просто изби всичката риба. Брутално е колко са освежили нещата с навръзването на убийства и то без да се прецаква баланса, защото от време на време трябва да каунтърваш тия зад теб, да блокираш и дори да се бориш с противниците като те хванат. На всичкото отгоре има и чарджващи те конници, които ме карат да се чувствам като Максимус в началото на Гладиатор, т.е. много яко. :)
Въобще жената може да потвърди какви бойни викове издавах, докато раздавах асасинско правосъдие. :mrgreen:

Играта е на макс с други думи, обожавам я. Ебати яката година...

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Mon Dec 06, 2010 2:19 pm

Продължавам да цъкам здраво, цял ден не спрях. Толкова гениални неща са вкарали, освежавайки вече изпитаната формула... Мисиите на Леонардо, култът на Ромулус, интегрирането на всичките досега елементи в едно цяло, вече силно мажещата бойна система, възстановяването на Рим. Тъй между другото са вкарали и едни от най-яко изобразените и анимирани лица, които съм виждал в игра досега.
Много радва безкомпромисното псуване на италиански (пуснете си субтитрите!), както и хумора като цяло.

Ех, нямам търпение да видя коя страна ще изберат за Assassins' Creed 3... Само се надявам да не е Франция, че акцентите ще ме убият.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Dec 06, 2010 3:02 pm

Ет рандъм споделям, че я врътнах в събота, просто нямах време да пиша. Играта е трепач отвсякъде, евала, че са надградили толкова много над почти перфектната геймплейна концепция от двойката. Финалът е малко уотевър, а и последните мисии с Чезаре са яко ръшнати, но горе-долу други критики нямам.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Dec 07, 2010 5:33 am

Дебаа, все пак им е свършило времето, при положение че имаха само една година да направят играта. Реално в последния половин-един час вкараха поне 5 часа потенциален геймплей. Сума време развиваха персонажите, включително доста кефещия с изродията си лошковец и накрая - на ви един синопсис. Аз честно казано дори не разбрах какво точно стана с историята на Ецио, Чезаре и Рим в края, при положение че след семейния скандал на Борджите всичко беше едно голямо бегом, та бум, та тряс, та пип, да боц, някак покриващо години от действието. Иначе играта е ултимативна и има още много да я цъкам, докато синкна всичко, изровя истината за този епизод и т.н.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Dec 07, 2010 7:38 am

Аз минавам да кажа като зрител, че мога да гледам хипнотизирано часове наред как нашият пич изръшква Рим, особено с тоя музикален съпровод. Преди това във втората част гледах Венеция и Флоренция - все места, по които съм била и които обожавам. Разпознавам си разни сгради и прицвилвам от възторг. Сега ми се доходи в Рим толкова много, че чак физически ме заболя - любимият ми град е това...

Бих гледала с ебаси кефа реалистична възстановка на феодална Япония с нинджи като асасини, катерещи се по стените на замъка на някой даймьо... Ама не виждам как ще го съвместят - на Ецио предците очевидно са се вихрили в по-западната част на Азия и после в Европа. Имам предчувствието, че в следващата част ще гледаме Щатски илюминати...

ПП. Борджиите дали не са най-зловещата фамилия в историята на човечеството? По-големи изроди са дори от Медичите...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Dec 07, 2010 9:20 am

Следващата част все пак май ще си е по време на втората световна война и ще си с мацка, ама да видим.
Иначе както казах и преди - последните мисии са ужасно ръшнати.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Dec 07, 2010 10:50 am

Абе на мен като на римски историк честно казано мед ми капе на сърцето, докато играя Assassin-ите. Колкото и пъти да гледам тия прекрасни градове (по възможност от високо!), просто не ми писва. Има всичко, за което съм чел - полу-заровените останки от римския форум, барабар със Circus Maximus, където по онова време италианците са си пасли добитъка, Пантеона с уникалния си купол, колоната на Траян, Колизеума с лабиринта от подземия под него, мавзолеят на Август... Прекалено гениално е. Шибанията е, че това е единствената поредица, която е пресъздавала европейски исторически места с такава автентичност и е навръзвала историята си с реални събития. Всичко останало оупън уърлд налита на сай-фай, фентъзи и разни американски сетинги. Надявам се за в бъдеще това да бъде поправено!

Колкото до музикалния съпровод, Джеспър Кид за пореден път доказва, че е най-добрият композитор на гейм музика и че тия филмовите могат само да му завиждат за свежия подход към всяка тематика, която подхване.


Иначе това за втората световна ми звучи крайно малко вероятно. Има поне 2-3 периода, които си струва да се пробват преди това, а и няма да предизвикат тотална промяна на геймплея, който градят вече 3 игри (особено, ако следващият AC излезе догодина, както се говори). Да не говорим, че Ubi едва ли ще тръгнат да обсъждат публично варианти, които имат реален шанс - все пак трябва да има и изненада. Но в края на краищата няма никаква гаранция къде ще отидат нещата.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Mon Dec 13, 2010 8:57 pm

Много любопитно материалче относно бъдещето на поредицата. Ubisoft не разкриват нещо конкретно, но все пак има достатъчно, за да задоволи любопитството ми засега. Да се чете само от хора, изиграли целия Brotherhood:

http://kotaku.com/5712917/the-end-of-br ... sins-creed

matsi
Merchant
Posts: 87
Joined: Mon Jan 17, 2005 2:02 am

Post by matsi » Fri Dec 17, 2010 12:37 pm

Мноого ми хареса играта.Врътнах я преди два дена.Само едно нещо не разбрах мамка му как се използва шиба ия парашут?

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Sat Apr 16, 2011 12:37 pm

Аз още не съм стигнала до нея, но гледах милото като я играе, и е мега мега яка. Наслагали са маса неща, дето липсваха в предната част, и са махнали досадните мисии за време :mrgreen:
Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests