Get Backers

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sun Oct 24, 2010 7:27 pm

Тия дни си изгледах пак Get Backers - боксетите на ADV са с жестоко качество и много им се кефих. Анимето сигурно го знаете - от най-долнопробните долнопробни шонени, пълно с хубавци, които се бият и изглеждат така, все едно се желаят анално през цялото време. Но са с много як дизайн и основната история е прилепчива, ако и да не е кой знае колко оригинална. Как да е - анимето зарибява, въпреки че е дъното и очевидно е правено за 9 годишни деца, щото няма кръв въпреки раните дето човечетата си нанасят, а и похватите са си ебали майката. Инфодъмпът е по-дебилен от тоя в Наруто, заклевам се!

Та хващам мангата, за да видя все пак кво става с основната история, щото анимето е стигнало доникъдето й. И започват едни панцу и бра шотове, цици, голи жени... И Бан постоянно стиска циците на Хевн... Която бтв видяхме почти гола в няква разкикерчена поза... По време на неква история с някъв психопат дето привеждаше хора в кома и им продаваше органите... И Бан като прави Злото око, като ги разстрелват наужким с Гинджи хвърчат кървища навсякъде...

Тия кво са анимирали ффс! :shock:
На историята с бездомния дядо, дето дъщеря му беше станала любовница на некъв мафиот, накрая дядото като го вкарваха в линейката, Бан го омагьоса с Окото, за да си мисли той, че е видял дъщеря си, щото тя така и не пожела да иде при него. Шибаната манга се води mature. Шоненчето по нея е за децата дето се кефят на Телетъбис. Нямам търпение да видя КАКВО НАИСТИНА СТАВА в Лимитлес фортрес-а, ако изобщо има такъв, щото Гинджи май тук е израснал в Шинджуку...

:shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Sun Oct 24, 2010 8:03 pm

Хванах го сериала да го гледам и го дропнах след първи епизод.При сериали и анимета като с Доктор Ху например продължавам да гледам след първи епизод ако не ме е впечатлил и в повечето случаи после намирам нещо което да ми хареса но с това просто не можах. :shock:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sun Oct 24, 2010 8:09 pm

А, то задобрява осезаемо нататък, но пак си остава силно цензурирана версия на мангата.

Леле, Доктор Джакал се появи! Знаете ли кво се случва на противниците му в мангата? Земи тия хвърчащи ръце и половини от глави...

edit: Казуки току що заши очите на някви убитаци, дето нападнаха сляпата Мадока... :shock:
Да видим Шидо какво ще прави - сигурно ще изкормва опонентите си и ще им изяжда червата.
И няма Мугенджу (Лимитлес фортрес). Има "Ура Шинджуку" - още не знам кво е тва, ама явно става дума за някво гето и някви улични банди. Къде ще навкарат в тва виртуалната реалност - идея си нямам.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Mushu
Aes Sedai
Posts: 1651
Joined: Tue Apr 13, 2004 11:39 am

Post by Mushu » Sun Oct 24, 2010 10:32 pm

Е ти направо ме закла - не съм си и мислила, че такава разлика може да има между мангата и анимето :shock: Някой светъл ден може да я подхвана, анимето с голям кеф си го иззяпахме преди време :lol:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Oct 25, 2010 4:45 pm

А, Мугенджу си я има. Ей са се млатят там и е много гот. Мангата е учудващо добра - това, оказва се, си е един доста сносен шоненосейнен, с доста прилични и прилепчиви история, сетинг и персонажи. Има хумор, има драма, има романтика (Шидо и Мадока са толкова сладки заедно), да му се ненадеваш. Анимето кара до голяма степен по нея, ама са махнали всичките пикантерии и са ги заменили с някви хомоеротични намеци между героите. Тук хомоеротиката е сведена до минимум - и Гинджи и Бан си изглеждат напълно хетеросексуални и са доста разгонени. Нататък има да се случват някви мега яки неща - браузнах да видя. Вероятно ще стигнат до Бабилон сити и накрая ще сринат Мугенджу. Има вуду, вещици, виртуални реалности, зловещи експерименти - няква каша от свръхестествености и свръхумения. Зарибена съм доста. Мангата е приключила преди 3 години, ама още не са я събнали съвсем на английски. Остават още 5-6 тома, а събърите продължават да пускат глави, та се надявам да я видя завършена в обозримо бъдеще.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Oct 29, 2010 7:10 pm

Amelia wrote: Тук хомоеротиката е сведена до минимум - и Гинджи и Бан си изглеждат напълно хетеросексуални и са доста разгонени.
Скрач дат.
Хомоеротиката се появи - най-напред около Казуки, а сега мигрира и към нашите хора. Бан целуна мъж (в ебати яката сцена всъщност) по време на някъв вещерски ритуал. Хубавото е, че се ебават яко с цялата тая работа - и с Казуки, и с Бан. Това е шонен, направен за жени. Не е шоджо и не е шонен-ай. Шонен. За жени.

Мангата е доста яка - ако сте гледали анимето, обезателно я вижте. Много готина история се заформя, пейсингът е много добър - не си губят времето с глупости и малоумно разводняване - аз искрено се забавлявам с нея, а Бан е толкова готин персонаж. Като един по-образован Такамура е всъщност.

Преводът на Токиопоп е убийствено добър бтв.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat Oct 30, 2010 11:04 am

Скрю дат ден.
:ninja:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sun Oct 31, 2010 5:11 am

Мисля, че ще ти хареса. Те всъщност бая се ебават с това. Бан вика на Казуки, Джубей и Тошихико (тоя с конците, тоя слепия с иглите и тоя дето се появи чак във втората част - пак на Казуки някво групи) the gay trio. :lol:
Непрекъснато обижда Казуки на травестит, хомо и жена. И вика на Джубей и Казуки - the tailor twins - щото единия нали е с иглите, а другия с конците. :lol:
А като се наложи да целуне оня тип (за да го съживи в некъв ритуал нали) после го съдраха от подигравки. :lol:

Та простотиите ги има, ама се осмиват бая, така че кефи на макс. Не е изобщо оня жалък гей-копнеж, който човек може да види в разни дебилни анимето, които се взимат насериозно като Х.

И историята наистина е много яка. Снощи довърших арка, дето се въртеше около войната на бийст и инсект мастърите. Много изродски беше. Сега почва нов, дето ще е около тежката съдба на Химико (мацката с парфюмите), щото тя е вуду чайлд и е направена от някви шамани, за да убие вещера Бан. Вещици, копеле, и виртуална реалност. И суперсили и Мозъчния тръст в Мугенджу. Кво ли няма в тая манга. :lol:

Ще взема да цепна мненията за Гет Бекърс в отделна тема.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sun Oct 31, 2010 9:15 am

Така звучи по-добре ;)
:ninja:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sun Oct 31, 2010 9:46 am

Буахахахахахаххаа. Е не, Бан е толкова як! Наистина е като Такамура, ебаси - същия ужасен груб нетактичен подигравателен ръб. Само дето е бишонен, нали, и е много интелигентен и образован. Наплякал е прякори на всички - само на Гинджи му вика Гинджи. Всички останали са с обиден прякор. И сега отиват да се бият в някъв подземен град - турнамент някъв. Нали си говорим за шонен - та трябва да се минат сичките формули - имахме боеве с магически карти, са имаме и турнамент. И нашите са в тим от 5 човека, който носи гениалното прозвище Get Backers and Their Lovely Friends...

Измислено от Бан със сарказъм, щото френдовете включват все някви досадни за него създания. Като например Акабане (Cacabane както му вика Бан). И сега коментаторите крещят това безумно име постоянно по уредбите - не е истина ква е простотия. :lol:
Съкратиха го на The Lovely Friends и са нашият се сърди, че той никъв ловли френд не бил. :lol:

Не може да бие ОП по инфантилност и лиготия в натопорчените с драма моменти, ма се доближава. Гинджи прекарва повечето време под формата на лигаво чиби, без оглед на това кво се случва наоколо....

едит: Стигнах до последния арк, който ще се точи в 9 тома и се очертава твърде як. Тия кво са си смукали от пръстите за анимето - направо е поразително. Култови пичове като Пол на кво жалко ниво са докарани в сериала не е истина. То има да събват още къде 6 тома - дано го направят колкото се може по-скоро.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Nov 01, 2010 5:00 am

Хорааааааааааа, може ли да проверите в АнимеС дали могат да се намерят събнати томове от 33 до 39???
Че нещо никъде не мога да ги намеря - само 39ти, нали.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Mon Nov 01, 2010 7:46 am

Дай номера на чаптъри, защото на повечето където аз търся, не са листнати по томове.

Edit:дори в Manga Updates пише, че няма scanlations на томове 33-38.
Last edited by Alexis on Mon Nov 01, 2010 8:06 am, edited 1 time in total.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Nov 01, 2010 7:59 am

От 286ти нататък.

Аз стигам до извода, че не са събнати още. Хубавото е, че се работи по въпроса и изкарват нов чаптър горе долу всяка седмица. Мангата е издавана от Токиопоп на английски до 24ти том някъде, ама после са я спрели и сега я влачи една събърска група. Иначе я има цялата на raws, ма кат не знам японски...

Крайно време е да го науча, баси!

Мерси, Алекс!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Mon Nov 01, 2010 8:10 am

Aко/Като научиш японски, ще можеш да се възползваш от любимия ми raw scans, където има всичко, (почти) буквално, и където линковете бачкат и се ъпдейтва с най-новите неща съвсем навреме. Там има дори слабо популярни неща. Аз от там си изтеглих Piano no Mori, която трудно се намира иначе.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests