God of War: Ghost of Sparta

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

God of War: Ghost of Sparta

Post by Muad_Dib » Wed Oct 20, 2010 9:28 am

Image


Предполагам, че тук има поне още един-двама дето се интересуват, така че и за тях го пиша това - пробвах God of War: Ghost of Sparta демото и съм силно надъхан (ама да се отчете факта, че ако има прах за пране с Крейтъс сигурно и от него ще се въодушевя).

Значи впечатленията заедно с малко прес-рилийз инфо:
-щяла да е 25% по-голяма от Chains, което хич не е малко, Чейнс си беше едно 7-8 часа (макар на второ минаване да я праснах за пет)

-новото оръжие са щит и копие SPARTAN-STYLE:))) Имах възможност да ги пробвам в демото и мога да кажа, че са особено правилно и беше крайно време Крейтъс да се държи като истински спартанец. Можеш да мяташ копия и това ще ти е рейнжд атаката, можеш да се движиш по време на блок с щита като Леонидас, а комботата с копието радват много:) Според мен този път са уцелили много с второто оръжие на фона на веригоподобните неща в тройката и фейл ръкавицата в Чейнс

-Графиката е пипната, но не много. Като за овехтяващата ПСП-платформа си е доста добра, ако трябва да съм честен.

-Атлантида:))))

-действието се развива малко след най-първия Год и най-после ще се занимавят с брата на Крейстъската

Излиза официално на 2ри Ноември и аз ще пиша веднага пак.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6926
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sun Oct 24, 2010 12:21 pm

Излезе, на определени места. За сега е още от същото, в което няма лошо :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Sun Oct 24, 2010 5:02 pm

Навъртях два часа вече, екстра си е, но фреймът е ужасен на някои места, особено като се пусне файър ъпгрейда на блейдовете.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Nov 01, 2010 11:00 am

Превъртях я в събота. Играта си е съвсем окей, без да предлага нещо особено съществено ново, но то си беше така и с предните 4 продължения. Историята е окей, макар и малко разфокусирана, финалната битка и развръзката кефят обаче.

След превъртането се отключват най-много неща в Год ъф Уор игра досега, чаленджите са 14, има един храм на Зевс, в които се отключват екстри срешу червени орбове и така, сега я пореигравам със стероидни предмети ала тройката (например 10 пъти повече червени орбове) за да отклою'чвам в храма на Зевс.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Thu Feb 10, 2011 9:26 am

Минах я и аз. Всъщност се отключват най-малко неща след превъртането - досега все имаше достатъчно неща за разглеждане без да трябва да се бъхтиш допълнително с разни челинджи и подобни, които никога не са ме блазнили в тия игри... Дори един артуърк не ти дават деба.

Иначе играта беше по-добра от GoW III и Chains-а, но пак си имаше бая трески за дялкане. Хем е хубаво, че е още от същото, хем туй същото вече е почнало да писва. Деба, вече дори не се хабят да пращат Крейтъс до Хадес, ами направо си му затриват божествените сили в началото без каквото и да е обяснение. Даже известно време се чудих дали всъщност съм разбрал интрото правилно и играта наистина се развива след побеждаването на Арес. Но дупките в сюжета не са нищо ново за GoW, така че...

Самият геймплей беше много по-кефещ от този в GoW III. Дизайнът на нивата беше простичък, но напомняше повече за първите две части, което е много правилно нещо. Слава богу нямаше безумия като лабиринта с кубчетата. Самите врагове бяха добри като цяло, но някои от новите, особено в комбинация с разни екранозаемащи зверюги като циклопите, бяха откровено дразнещи, защото няма как да им реагираш.

Контролите бяха кажи-речи същите като в Chains-а, само че някои комбинации този път бяха почти счупени - трябва да ставаш пианист при играта с бъмпърите и а си натиснал и аналога, а не правиш нищо. Но и с подобно куцо изпълнение се преглъща, при положение че спартанското снаряжение е може би най-добрата добавка към формулата досега.

Историята за пореден път беше доста тъпа и Крейтъс пак нещо мрънкаше дрезгаво, но и на това сме свикнали.

Визията и музиката отвяваха. Даже този път саундтрака май ми хареса най-много. Вярно е, че фреймрейтът куца, но то и другия PSP GoW беше на същото дередже.

Като цяло съм доволен, но ако не вземат да вкарат нещо ново във френчайза, просто не искам да го продължават повече. Как да е, по-пълно ревю ще напиша във Forplay.

8.5/10

Та така, класацията ми за GoW в момента е:

1. God of War
2. God of War II
3. Ghost of Sparta
4. Chains of Olympus
5. God of War III

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Feb 10, 2011 3:33 pm

AlDim wrote:Историята за пореден път беше доста тъпа и Крейтъс пак нещо мрънкаше дрезгаво, но и на това сме свикнали.
Lolz, знаех си, че има причина да стана от леглото тая сутрин :mrgreen: Толкова яко описание!
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests