No Ordinary Family (ABC)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

No Ordinary Family (ABC)

Post by Roland » Thu Oct 07, 2010 7:19 am

Image

No Ordinary Family - first impressions


Основното съм го написал в поста, който линкнах под картинката. Първите два епизода подчертано ме израдваха. Сериалът е комбо между Heroes и Fantastic Four (комиксите, не филмите), главните роли са страхотни попадения, ефектите са много добри и изобщо, има шанс да кефи много. Финалната битка в първи епизод беше убийствено хореографирана.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Oct 14, 2010 4:32 am

Нищо особено не беше новият епизод, макар че почна да се развива интригата с шефа на Стефани.

Прочее, наистина ли САМО аз го гледам тоя сериал?
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6925
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Thu Oct 14, 2010 9:16 am

Май да :)
Звучеше ми интересно, но нещо нямам време за още един онгоинг сериал. Като се понатрупат малко епизоди може и да загледам.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Oct 14, 2010 9:23 am

Еми той е приятно разпускащ засега, не е от типа, дето трябва да го гледаш непременно всяка седмица като излезе новият епизод. А ти точно като фен на Марвел, ще му се изкефиш адски много, мисля.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Thu Oct 14, 2010 10:48 am

Ше го вкарам като има 7-8 епизода поне :)
:ninja:

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Thu Oct 14, 2010 3:18 pm

Ако има индикации, че ще се задържи в ефира, съм решил да му хвърля едно око, но засега - прескачам.

User avatar
Rentless
Scholar
Posts: 149
Joined: Fri Aug 06, 2010 7:44 pm

Post by Rentless » Thu Oct 14, 2010 11:53 pm

Изгледах и третия епизод. Засега се държи на същото ниво. Хуморът си е приятен, човек се привързва към героите, особено към родителите. Чиклес и Бенц очевидно си знаят работата. На моменти е мъничко ситком, мъничко комиксово, даже има малко "Флинтстоун", но честно да си кажа за мен е по-скоро предимство, отколкото недостатък. Пък и сериала още прохожда, нормално е да е леко неориентиран. Да се надяваме, че ще намерят точния баланс.
Spoiler: show
Бонус точки за това, че в този епизод нашия не "хвана" лошите. И малко черни точки за Баш Лошковеца който само дето не върти мустак и не гали персийска котка. :roll:
Има потенциал и с ръка на сърцето това е сериала който най ме грабна тази есен. И това като се вземе предвид че гледам почти всичко: Castle, Bones, Fringe, House, How I met your Mother, Big Bang Theory, Glee, Boardwalk Empire.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Mon Oct 18, 2010 4:36 pm

Врътнах трите налични серии. Не че са лоши, има хляб в тая идея, всичко звучи много хубаво на хартия и поотделно съставните части са на ниво. Обаче нещо липсва в цялата работа. Дано го намерят по бързичко, както и по възможност да разкарат хлапетата нанякъде, че са бая досадни и още не са почнали да дразнят, но съм почти готов да се обзаложа че и това ще стане.

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Tue Oct 19, 2010 10:09 pm

:lol: :lol: :lol:

Смехотворен сериал. Подходих много благосклонно, но не очаквах такова дебилно следване на всички възможни стереотипи във всяка една ситуация. Aйде де, 2010 е! Като ще крадете от Fantastic Four, направете го като хората.

Концепцията. Самолетната катастрофа. Разбитото семейство. Персонажите. Самите супер-сили са скучни и стари. Диалогът е като писан от деца в детската градина. Героите дори не могат да се нарекат повърхностни.

Единственото прилично нещо бяха ефектите. Финалната битка в първия епизод беше крадена от X-Men Origins: Wolverine. Да, толкова долу е паднал сериалът.

Говоренето на камерата, което впоследствие се оказа говорене пред психотерапевта, е от The Incredibles. Както и почти целия сериал.

Fantastic Four филмите бяха по-добри, ебаси.
Last edited by Gondry on Tue Oct 19, 2010 10:48 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Oct 19, 2010 10:42 pm

/disagree
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Oct 20, 2010 9:13 am

Е чак толкова крайно мнение на фона на другите позитивни ми е малко пресилено, не вярвам Симеон толкова да е в грешка чак и мисля по някое време да го тествам, най-малкото съм фен на Чиклис от Shield.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Oct 20, 2010 12:04 pm

Чиклис е готин, да... Джули Бенц обаче не прилича на себе си. Ако не знаех, че е Дарла, надали щях и да предположа.
За момента, т.е. докъм третия епизод, съм всъщност доста доволен, макар че очаквах повече екшън.

Прочее, битката от първия епизод точно от филма за Улвърин не е изплагиатствана, понеже подобна има в адски много филми - в "Х2", примерно, или в "Дом на гнева" - което е хонконгски филм от 2004, и в още доста. А всъщност и в "No Ordinary Family" си беше доста правилна, макар че очаквах нещо малко по-мащабно.

Ениуей, единственото, от което съм леко недоволен, е, че
Spoiler: show
показаха гениалността на генийчето с КВАДРАТНИ УРАВНЕНИЯ - нещо, което в седми-осми клас решавах наум. Честно. Добре, че по-натам имаше и по-сложна математика, де...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Oct 20, 2010 2:36 pm

1х04 - сериала продължава да е твърде meh, но в графата с позитивите бих отбелязал че са сетили да дропят уж документалните сцени. В графата с минусите се намести трайното ми виждане че прекалено много разтягат лукуми - генийчето отиде да играе футбол подяволите - и твърде бегло намекват за някъв по сериозна сюжетна линия.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Nov 10, 2010 9:13 pm

1x06 - твърде заорава дъното въпреки продължаващо ниската летва, която има да прескочи.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Thu Nov 11, 2010 11:17 am

Стигнах до петия епизод и макар че бях доста въодушевен в началото, ентусиазмът ми бавно, но сигурно угасва. До момента четвъртият, всъщност, ме издразни най-много, макар и да не мога да кажа някаква конкретна причина. Ще дам шанс поне на целия първи сезон, де, ако не ме вбеси тотално по-натам, понеже все пак има какво да се види - най-малкото Чиклис е наистина много точен, екшънът и ефектите радват, когато ги има, и т.н.
Основното, което ме дразни, обаче, и то ме дразни много, е генийчето. Искам баща му да му отвърти един шамар с всичка сила.
Spoiler: show
"Ама, мамо и тате, искам пък да се Гордеете С Мен, пък, и няма, пък, да ви кажа, че и аз като останалите получих специални сили и ги използвам редовно, въпреки че учителите ми подозират, че преписвам и ползвам наркотици и ви създават проблеми заради това." Отделно е това, че при цялата си гениалност този образ е всъщност толкова малоумен, че чак боли. Как може при цялата си гениалност да си мисли, че ще може изведнъж да започне да разбира от всякакви науки и дори да стане гениален спортист след инцидент, в който всеки от семейството му е получил невероятни сили, и никой няма да се досети какво става? Как може човек, запознат със сумати науки на университетско ниво, да си мисли, че ще може да излъже собствената си майка - гениален учен - на ДНК-тест? Как може да е такава тотална кифла, всъщност?
Дафне всъщност поради незнайни причини ме радва. Ако беше взела и едно правилно решение, откакто си получи силите, щеше сигурно да ме радва повече, де, но поне не ме дразни неимоверно.
Стефани е... Деанам, Джули Бенц е прекрасна и т.н., обаче образът й не ме кефи много, а и в последния епизод, който гледах, просто ме издразни съвсем.
Spoiler: show
"Ама как, ти си използваш специалните сили ли бе, синко? За да печелиш облаги ли? Край с това. Няма повече, нищо, че аз вече трети чифт обувки изтърквам от търчане тая седмица, баща ти си използва силата посред нощите да си прави кефа в борбата срещу престъпността, а сестра ти дори я арестуваха заради опита да направи нещо с уменията си... Точно ти ще спреш. Пък."
Другото, което ме дразни, са разни, хм, нелогичности. За пример ще дам отново генийчето, и по-точно отношенията му с Учителя...
Spoiler: show
Сега, не съм запознат с американската образователна система, но все ми се струва, че ако един учител подозира, че негов ученик преписва на контролните, може да го изпита на дъската пред целия клас и да го докаже. Примерно, де... Не да го дебне цял срок и да уведомява директорите, че ученикът може би едва ли не се тъпчел с амфетамини и преписвал като ненормален. Мисля, освен това, че родителите на един ученик, към когото са отправени подобни обвинения, би трябвало да поискат отправилият ги учител да ги докаже по някакъв начин или да остави детето им на мира. Третото, което мисля, е, че дори самият ученик може на обвинението в преписване да отговори "Добре, изпитайте ме и проверете дали си знам урока" или нещо подобно. Просто не е нормално да започне изведнъж да работи много под възможностите си, за да паднат подозренията - много по-точно би било да поиска да докаже невинността си веднъж и завинаги, и се учудвам, че нямаше дори намек за това.
Друг, за мен, сериозен проблем е фактът, че на интригата й трябва вече близо половин сезон, за да започне развитието си. Да, разбирам, че се опитват да покажат нормалното всекидневие на едно ненормално семейство и т.н., но семейните драми са ми твърде в повече. Не бих отказал малко повече екшън...

Както и да е, може би горните ми думи звучат доста по-негативно, отколкото ми се иска, но все пак сериалът още ми е интересен. Просто мисля, че би трябвало да предложи повече.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests