The Wii Topic

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

The Wii Topic

Post by Muad_Dib » Sun Jul 04, 2010 8:23 pm

Както споделих в една от другите теми най-после се сдобихме вкъщи и с Wii. Няколко дни по-късно си продадох ПС3ойката поради липса на заглавия, които да ме вълнуват в близката година и половина... Реших да пусна една темичка със синтезирани впечатления и информация, RRS си взе конзолата по същото време и мисля, че ще имаме какво да пишем.

Защо си взех Wii:

- един сравнително стабилен каталог от ексклузиви се е натрупал във времето докато съм изциклял на бокса и ПС3
- адски много и адски качествени платформъри - много любим мой жанр, крайно зле застъпен на другите две "хардкор" конзоли
- приятелката ми му се кефи стабилно :) за разлика от бокса
- сравнително лесна/евтина за хакване/модване (макар че в игри и закачки събрах 12 игри оригинални та ще съм легален засега:)))
- адски бизнес цената дори за България - 380 лева с 2 години гаранция заедно с Wii Sports Resort + приставката Wii motion plus (Техномаркет)
- екстремно юзър-френдли във всяко едно отношение....На Уии имам чувството, че сядаш и играеш, няма значение какво ти се цъка или какво ти е настроението. Разбира се това важи до голяма степен за доказаните Марио-неща например - Галакси, Хартиения, Карт, но и другите игри не им отстъпват с много заради:
- Контролерът наистина е адската забава. Ще дам пример: с Пъгсли пуснахме РЕ4 Уии Изданието (най-добрата версия от трите според ревюта и медии). Еми едното утрепано размахване на Уии Римоута за да си вадиш ножа и презареждането със задържане на бутон и същото движение бяха в състояние да ме накарат да преглътна и графиката (от преди 5 години) и това, че съм я играл и си откарах 2 часа като стой та гледай...
- идеален избор за втора конзола, много малко до никакви заглавия не се препокриват с каталозите на бокса/ПС3, което определено не можем да кажем за бокса и плейстейшъна помежду си

Леките минуси на Уии:

- почти задължително си трябва втори Римоут, ама това е почти при всички конзоли - просто тук парти игрите са много
- почти пълна липса на цели жанрове игри като екпън-адвенчъри ала Ънчартед, шутъри като Гиърс, НЕяпонски ролеви игри и т.н.
- трябва да се купува доста периферия - компонентният кабел е абс задължителен, ако имаш хубав телевизор....2 дни по-късно си бях взел лайт-гън, зарядно за батерии и още нещо, което не помня:))
- графиката на игрите, които се опитват да наподобяват такива за бокс/пс3 (примерно The Conduit) и като цяло на повечето игри особено ако имаш хубав телевизор и си се разглезил с Ънчартед 2/ГоУ 3 е просто плачевна:)

Ще пейстна някои по-смислени постове от другата тема:

RRS:
Намерих си едно евтино Wii Smile,
сега остава да му намеря Зелда, Метроидите и двата супер марио галакси и друго не ми трябва.
Аз:
Бтв и мен нещо ме удари шайбата сега покрай теб и се замислям много силно за Уии. Имам няколко блиц-въпроса за теб, които са ми горе-долу решаващи:

1. Как е графиката? Ако съм прекалено разглезен с голямо ТВ и бокс/пс3 ще ми се додрайфа ли или просто ще си е не много яко?
2. Ти само на оригинални ли мислиш да го караш?
3. GameCube игрите си побачкват добре на Уии, нали? Super Mario Sunshine как е?

После ще се сетя и за други. Фийл фрий да добавиш неща от теб, който биха ми осветлили позицията. Просто с тия оценки на Галакси 2 ми е трудно да се въздържа, а и тази година ще има още 1-2 интересни неща, на фона на всичко излязло дотук (а ексклузивните и готини изглеждат не по-малко от тези за ПС3).
RRS:
1. Графиката е шарена но с ниска резолюция - представи си че играеш Gears на старото TV. Но имай предвид че аз на голям LCD телевизор не съм виждал как изглежда затова не ми приемай това мнение на доверие докато не видиш лично. Също така имай предвид че специално за Wii идеята е да стоиш малко по далеч от екрана за да размахваш на воля.
2. Ами всъщост не съм преценил още , в момента разучавам как стои въпроса с хака. Оказа се че Wii може да се хакне доста елементарно софтуерно и с един външен хард (или флашка ако ти се свиди) да плющиш без проблем. Трябва ти само SD карта съдържаща хака и ръководство от интернет (ако искаш мога да ти дам подробен линк)
3. Перфектно вървят и са им барнали графиката с една идея. Ще ти трябва обаче мемори карта и контролер на GC.
Sunshine е доста инфантилна недомислена и като цяло е на светлинни години зад Galaxy. Иначе Зелдата e много приятна игрица и по геймплей, и по управление и по графика (тип Оками). Другите за Кубчето много не ги задълбах (в предид че Метроида ги има за Wii) но версиите за Resident Evil и Метал Gear Solid не са за изпускане.


За самото Wii - нещо което няма как да ти опиша но е най-якото е че контролера действа Smile. Това в Метроида го усетих като почнах да замахвам да хвърлям ласото с лявата ръка или като разбивах с юмрук ключалка замахвайки с дясната ръка. Не знам дали знаеш но дистанционното има високоговорител , и вибрация които се използват за въздействие.
Относно игрите - следните игри ме мотивираха за Wii
Метроид трилогията - на практика няма жанров аналог (играта не шутър както и Thief и Riddick не са).
Зелда - екшън адвенчър със една камара неща за правене за който игралие казват че е една от най-добрите игри за последните години. Сега чакаме втора част.
Galaxy 1 и 2 - безспорно най-добрите платформъри за сегашната генерация.
Muramasa - най-красивата 2д игра която съм виждал.
Rockstar Table Tenis - преди редовно играех тенис но в последните 2-3 години не съм играл защото няма време и няма къде да се играе когато имам време. А това ми дава възможност да разцъкам Smile
Wario Ware Smooth moves - дебилна колекция от мини игри въртящи се около Wii моута. Перфектна за фън с приятели.
Dead space extraction - елементарна игра в която се целиш в екрана и пуцаш по зададен маршрут. С мишка или пад - тъпо. С дистанционното - фън.
No more Heroes 1 и 2- тотално шашава игра (позорска тип Байонета въпреки че геймплея няма нищо общо).
http://www.youtube.com/watch?v=ub4w3wZvAqk
Madworld - стилизация Sin city съчетано със стръвен търд пърсън екшън.
RRS:
На лично ще ти пусна линк с обяснения
Хака е възможен на всички версии на фирмуера, просто е различен за различните версии - има и врътки с игрите но е 100% че се подкарват.

Интернета засега чесно казано не съм се занимавал да пускам - трябва да видя как стоят нещата.
Update: сега се сетих че не можах да си пусна нета защото конзолата просто няма изход за кабел. Трябва да се ползва адаптер USB към LAN който се купува отделно който нямам никакво намерение да си вземам. За сметка на това има вграден Wi FI който обаче няма как да ползвам. Тъй обаче Wii няма демота , ъпдейти, пачове за игри и DLC та а онлайн мултимплеъра е зле представен (много зле) няма голям смисъл да си пускаш нет.

Картата не знам къде се намира, мисля че е рядкост - аз нали си взех кубче и оттам ползвам но би трябвало да има и тук
http://www.dealextreme.com/

Иначе Мурамаса съм го споменал Smile

иначе забравих да спомена Super Smash Brother - много е фън макар че само в Техномаркет я играх за проба.


Една класация на IGN
http://www.youtube.com/watch?v=kLjph5mIawM

(но е от миналата година)
maka

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Sun Jul 04, 2010 8:24 pm

Аз си направих един кратък списък чрез геймранкингс на игрите, които ме интересуват/бих притежавал за Wii:

1. Super Mario Galaxy
2. Super Mario Galaxy 2
3. The Legend of Zelda: Twilight Princess
4. Metroid Prime Trilogy
5. New Super Mario Bros.
6. Punch-Out
7. Zack and Wiki: Quest for Barbaros' Treasure
8. Super Paper Mario
9. No More Heroes
10. No More Heroes 2
11. Dead Space Extraction
12. MadWorld
13. Mario Kart Wii
14. Muramasa: The Demon Blade
15. A Boy and his Blob
16. de Blob
17. The House of the Dead: Overkill
18. Red Steel 2
19. Resident Evil 4 Wii Edition
20. Wario Land: The Shake Dimension
21. Resident Evil: The Umbrella Chronicles
22. Resident Evil: The Darkside Chronicles
23. The Conduit
24. Broken Sword : Shadow of the Templars Director’s Cut


1/3 от списъка вече ми е по рафтовете:)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Jul 04, 2010 8:59 pm

За съжаление единственото лошо е че игрите просто нямат намиране - едно на ръка че пазара на втора ръка в България е плачевен - на практика липсва (за разлика от PS3) и второ че по магазините или нямам никакво зареждане или целите стоят нереално високи дори за игри излезли преди години (за разлика от PS3 да речем където Uncharted 2 е 60 лева).

Това прави списъка струващ около 2400 лева ако тръгнем да купуваме от магазините и то с уговорката че намерим нещата. (защото например Super Mario galaxy 2 не се предлага в България и нищо не се знае за евентуална доставка).

Други впечатления:
Едно нещо което искам да спомена е че конзолката е много компактна - в пъти по малка от конкуренцията и май само PS2 слим е по-малка от нея. Освен че малка е не се чудиш къде да я поставиш - не издава и шум въпреки че върти диск. Бокса дори със инсталирване на харда пак бръмчи много повече само от вентилаторите си. Идея която НЕ ми харесва е че няма чекмедже за дисковете а системата ги засмуква директно.
Ако не стига мястото за записи винаги може да се ползва SD карта което е полезно. Голям плюс е че игрите нямат DLC-ta и ъпдейти - затова ги и правят така че да нямат нужда от такива неща :)

Нещо което Muad_Dib не е споменал но за мен е огромен плюс е че конзолата е абсолютно и пълно съвместима с предишната конзола на Нинендо - Гейм Куб. Абсолютно всички игри на куба могат да се играят на Wii стига да включите мемори карта и контролер на куб (с контролера на куба също така могат да се играят доста игри на Wii за които дистанционното е неудобно (Super smash bros да речем).

Интересна концепция е и практиката на Нинтендо да правят римейк на стара игра с новото управление - вече беше споменат Resident Evil , освен него Зелдата е порт, Метроид Прайм 1 и 2, Първите Резиденти, Оками и други. И наистина - с новото управление усещането е коренно различно макар че няма как да се опише със скрийшоти :)

Графата с минусите
1. Интернет положението е плачевно за разлика от конкуренцията- липсва функция от типа на Live където да жулиш мулти с хора, то затова и игрите са за един човек или група пред един телевизор. Освен това принципно е хубаво че има вграден Wi Fi но пък няма поддръжка на кабелен нет без специален адаптер който струва скъпо.
2. Като мултимедия също не бива да се надявате - не може да гледат дискове,филми от флашка или да се слуша музика.
3. Няма начин да си вържеш конзолата към монитор за разлика от конкуренцията. Поне на стар CRT телевизор графиката не е зле заради ниската резолюция



Списъка се покрива май с моя :) но аз бих добавил следните заглавия
1.Rockstar table tennis - само феновете на тениса ще разберат но това е пример за заглавие специално направено за Wii.
2. Wario Ware Smooth Moves - колекция дебилни мини игри които в пълна сила показват защо аджеба е цялата еуфория за контролера.

Ако теглим чертата за Wii игрите няколко неща изпъкват за разлиак с конкуренцията - Платформъри, ужасно красиви 2д игри от старата школа сайд скролъри и рейл шутъри - тези три жанра само на Wii владеят.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sun Jul 04, 2010 11:43 pm

Никола, ние сме с ограничен асортимент, но може да трампим понякога. Засега сме с Принца на Персия, Тривиа пърсют, два Гитар хироу и два ДДР-а. И стандартните, които си идват с уи-то...
Бтв, ние сме връзвали конзолата с монитора на Браги, но той може би си е някакъв телевизор, знам ли.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Mon Jul 05, 2010 12:22 am

Телевизор си е нормален с вход за пс да ;)
:ninja:

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Jul 05, 2010 11:25 am

Аз да взема отношение малко по поста на РРС - значи интернетът на мен лично не ми е драма въобще, защото на другите конзоли не съм го ползвал грам с изключение на маркетплейса на Майкрософт откъдето си взех доста нещица, а планирам и още да боцвам. Мултимедийната част също ми е тотално през центъра - не съм ползвал никога бокса си за слушане на музика и гледане на филми (с изкл. на оригинални двд-та), за това си има плейъри НЕО, който са по 40 лева баси.

Аз имам един въпрос - Table Tennis наистина ли е толкова як, защото четох едно ревю на геймспот и там пишеше, че имало бая дилей преди да удариш топчето и това доста съсипвало играта.

Иначе моят асортимент засега е следният:

1. Super Mario Galaxy
2. Super Paper Mario (бтв тия дни я заиграх повечко и е доста забавна - ролева игра в света на Марио, разбира се пак има доста платформинг и "ролевостта" е просто Марио да левелва и това, че управляваш парти от трима с Баузър и Пийч)
3. MadWorld
4. Resident Evil 4 Wii Edition
5. Zack and Wiki - бая забавна игра, като олд скуул куест е
6. Dead Space Extraction
7. Metroid Prime Trilogy (охарчих се силно, а още дори не съм я почнал)
8. The Conduit
9. House of the Dead Overkill
10. Zelda Twilight Princess

Добре, че намерих голяма част от нещата на старо, че иначе щеше да е доста тежко. Поръчал съм си от британския амазон второто Галакси и Broken Sword: Shadow of the Templars Director's Cut

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Jul 05, 2010 11:59 am

За интернета и мултимедията и на мен ми е през центъра (за тази дейност ползвам PC все пак). но трябва да се спомене.

А на Геймспот не им се доверявай на 100% - може и да има забавяне но доста хора го хвалят.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1583
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Mon Jul 05, 2010 2:28 pm

No More Heroes 1&2 също са мъст хев, както и Зайците, които са абсолютно друга бира на Wii, особено ако се играят от четирима човека :lol: Иначе ето моя ференд код - 7896 1613 2410 0501, то аз само Марио карт мога да играя онлайн, но все пак :lol:

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Jul 05, 2010 2:45 pm

Хироусите съм ги писал, Зайците също в някой момент може да ги тестваме, особено това сингъл нещото Go Home:)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Oct 11, 2010 11:35 am

Забравихме го Wii-то. Не е нормално просто игрите му да нямат никакво намиране на секънд хенд пазара а новите да държат скъпите цени. Все пак се сдобих с Galaxy 1 и Galaxy 2 което б.т.в. определено заслужава място в топ десет на годината. Като ударя чертата 700 кинта съм пръснал по конзолката което можеше да се равнява на PS3 с няколко игри, да ми осигури чисто нов компютър или да ми покрие всички игри на бокса че и да ми остане. Но какво да се прави - тежка е цената да поддържаш мултиконзолност. :wink:

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Oct 11, 2010 11:50 am

Еми аз лично просто нямам време вече от бачкане. Ако те интересуват оригинални игри буквално непускани ми напиши едно лично.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sat Nov 06, 2010 10:18 am

Пейст от рандъма:

Оня ден се сдобих с Wii, не на последно място защото не трябваше да плащам за него (взех го с бонус точки от кредитната карта), та го пробвахме с жената. Не разбирам защо хората му налитат на туй чудо, защото е "просто". Всъщност сетъпването му е доста по-опако от това да си бучнеш конзолата в контакта и ТВ-то и да я пуснеш. А и пак си има сума бутони, просто са го направили да прилича на дистанционно, та на бабите да им изглежда по-малко плашещо от ония обли неща с бутоните.

Как да е, Wii Sports Resort е дебилия, но Red Steel 2 ме кефи умерено. Сега остава да си набавя 10-тина отдавна заплюти GameCube заглавия и няколко за Wii (Metroid Prime 3, Zelda, Madword и т.н.).



п.п. Утре отивам в EB Games на лов за GC и Wii заглавия. Да му еба майката, дори в америка хардкор игри за Wii едвам може да се намерят едва година след излизането им, много е плачевно положението. Включително Metroid-ите, примерно.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Nov 06, 2010 10:37 am

Точно това се оказа най-големия проблем и за мен - липса на предлагане на свестни заглавия. Свестни за мен де - аз не смятам за свестни разните спортове и други подобни. Дори и да има игрите продължават да се предлагат на някакви безумни цени и в официалните места за продажба и в места като ибей. На фона на цени по 12 паунда за Дарксайдърс например - чисто нов от официален сайт за продажба 32 -та паунда на New Super Mario и подобните му биха отказали и най-заклетия фен.

Между силно те съветвам от цялото си сърце да не се занимаваш с никакви метроиди на куба и да си набавиш направо трилогията. Контрола на оригиналните метроиди е толкова покъртителна тояга че ще ги откажеш преди да мине и първия час. Говоря от опит защото имам и оригинала и трилогията. Не се занимавай и с игри излизали на други конзоли - грозни са и разликата в контрола не е достатъчна.


МНОГО ВАЖНО НЕЩО
(ако не го знаеш) - за да играеш игрите от КУба ти трябват оригинална мемори карта и оригинален геймпад на Куб. Няма заместители - ако нямаш тези аксесоари ще се прецакаш зловещо със всяка Куб игра.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sat Nov 06, 2010 7:43 pm

Е да им еба мамата алчна, бе!

Мерси много за съветите. За мемори картите се съмнявах още преди да направя някакъв рисърч, но нямах никаква представа, че Classic контролера (който може да евтин, ама не е и чувал за ергономичност) не става за Cube игри, аз за какво го взех, баси! Как да е, все ще свърши работа за нещо.

За всеки случай хората, които плюят Microsoft за политиката им с аксесоарите трябва да умрат. За Wii Плащаш СЕДЕМДЕСЕТ долара за контролер с Wii Motion Plus и още 25 за nunchuck!

Иначе за мултиплатформените игри ме блазни основно RE4, ма може и Wii версията да взема.

А Metroid Trilogy, дето е ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, не мога да я намеря за по-малко от СТО И ПЕТДЕСЕТ ДОЛАРА за нова и ДЕВЕТДЕСЕТ за използвана версия, ебаааси. Дотук единствено съм намерил Madworld наличен за 20 кинта и Metroid Prime 3 за същата цена, ма са кво - старите метроиди били дървета, та трябва да им диря римейка...

Въобще ебати странната платформа. Хубавите неща човек трябва да ги търси под дърво и камък, а вонящият шъвълуер е много и навсякъде.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Sat Nov 06, 2010 7:51 pm

Трилогията и тук е баси парите, аз си я взех с Уии-то чисто нова за 95 лева....

Иначе РЕ4 си е абс задължително, аз си го изцъках за втори път на Уии от-до с огромен кеф.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests