Може ли слънцето да изгрее от Запад

Мръсните страсти – на сапун
Post Reply
User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Може ли слънцето да изгрее от Запад

Post by coldie » Sat Jun 05, 2010 11:51 am

„Седмица преди потопа слънцето изгря на запад и залезе на изток.“ („Фолклорът в Стария завет“, Дж.Фрейзър, изд. Гьотнер, 1924)

Ами ако превода се прочете: „Седмица преди потопа,слънцето изгряваше от запад ...“,
Херодот:„По думите на жреците, за 11340 години в Египет царували само смъртни хора, а не богове в човешки образ. В това време, разказвали жреците, слънцето четири пъти изгрявало не на своето обичайно място: именно два пъти изгрявало там, където сега изгрява, и два пъти залязвало там, където сега изгрява.

Исус Навин, 10;12-14: „...спри се, слънце, над Гаваон. И ти, луно, над долината Еалон. 13. И слънцето се спря и луната стоя, докато людете отмъстяваха на враговете си... Слънцето застана посред небето, и не побърза да зайде почти цял ден.“.
Под спиране на Слънцето и Луната се подразбира спиране въртенето на Земята, но това е невъзможно. Обяснението е в завъртане на земната черупка около земното ядро - явление, което се съпровожда от потоп. Обаче, по това време не е регистриран значителен потоп. Следователно, не е имало спиране на земното въртене, а плавно завъртане на земната черупка на около 45 градуса, така че земните жители дори не го усещат. Падането на камъни от небето потвърждава минаване на Нибиру, който влачи зад себе си камъни от астероидния пояс.
“Ако Библията има право..., на срещуположната страна на Земята почти цял ден е царяла тъмнина. Зекария Сичин установил, че съответното събитие е документирано от народите в Андите. Там се разказва, че Слънцето не се появило 20 часа, т.е. почти цял ден. Събитието станало по време на управлението на Титу Юпанаки Пахакути II, петнайсетия монарх в древността. Сичин смята, че двете събития са станали по едно и също време и ги датира около 1400 г. пр. н.е.“

“Било е време, когато сегашната Европа е била на екватора и по нея са се въдили тропически животни. Ще се чудите как е било възможно да живеят такива животни на екватора? Така е било, в зависимост от положението ѝ. Тя е била на екватора и после е пропътувала и дошла на това положение, на което днес я намираме. Оттам Европа се е подвижила към северния полюс и сега отново отива към екватора.”

Преди 3600 години над България Слънцето е изгрявало с 60* по на юг.
Тези факти се потвърждават и от открити тракийски гробници от онова време. Всички те с челната страна и входовете си са насочени на югоизток, каквато е гробницата в Свещари. Тази гробница е тракийска, построена е не в III век пр. Христа, а преди около 4 хиляди години!

Преди 3600 години Европа се връща в сегашното си положение. Континентът Антарктида, обаче отива на южния полюс и замръзва за часове след последното преминаване на Нибиру. Очевидно картата на Антарктида, попаднала в ръцете на турския адмирал Пири Рейс е от преди това време. На нея с висока точност са нанесени границите на сушата, реки и езера. След прехода Слънцето досега изгрява от изток и залязва на запад досега.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sat Jun 05, 2010 12:04 pm

:ghostche:

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sat Jun 05, 2010 12:19 pm

Ех тия геолози конспиратори .... да са намерили доказателство и да си трайкат. Пък ако приемем че такова нещо се е случило преди около 4000 години континенталните плочи все още ще подскачат като тийнеджърка на бънджи.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jun 05, 2010 4:52 pm

AlDim wrote::ghostche:
QFT
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Sat Jun 05, 2010 7:31 pm

Това за гробницата в Свещари беше интересно.
Титу Юпанаки Пахакути II също е интригуваща личност. А за дедо му Юпанаки Първи историята казва ли нещо или си мълчи?

Колди, много алтернативна литература четеш, човеко. Недей.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Post by coldie » Sun Jun 06, 2010 10:13 pm

Interpreter wrote:Това за гробницата в Свещари беше интересно.
Титу Юпанаки Пахакути II също е интригуваща личност. А за дедо му Юпанаки Първи историята казва ли нещо или си мълчи?

Колди, много алтернативна литература четеш, човеко. Недей.
Добре, че е тя щото иначе съвсем ще изпляскам. Не мога ве, не мога да понасям мазнотията на "цивилизованият" свят.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests