Page 1 of 21

Gintama

Posted: Mon Apr 05, 2010 10:20 pm
by Amelia
Ок, срамота е да си нямаме тема за това анименце. Седнах и изгледах 201-те му епизода за малко над 2 седмици, заради което си спестих доста от съня. Ама си заслужава мама му стара - разкошно е!

За кво иде реч - за самурайска Япония в края на Едо ерата, когато се вихрят разни важни исторически фигури като Шинсенгуми, Ониуабан-шу, революционерите и т.н.
Затворената феодална Япония обаче бива посетена не от черните кораби на адмирал Пери, а от космическите совалки на извънземните Аманто. Действието се развива 20 години след това, в един сетинг, който е направил гениален миш-маш от феодализъм и съвремие. Като пример ще дам полицейските коли, които могат да летят при нужда и чиито сигнални светлини всъщност представляват хартиен червен фенер, като оня, който са носели полицаите по японските улици преди няколко столетия...

Култ в изкристализирал вид.

Главният герой, Гинтоки, е оръфляк, който си има фирма за решаване на човешки проблеми. Квито и да са те. Постепенно към него се присъединяват извънземната убер силна хлапачка Кагура и отакуто-самурай Шинпачи. И едно огромно псе, за да си имаме и маскот.

Шинсенгуми са абсолютни изроди - там фигурират три от най-ключовите фигури - Кондо, Хижиката и Окита. С леко променени първи имена. Има някои неща, които са взети от оригиналните исторически фигури, но като цяло са доста пародирани и те.

Разбира се, имаме и революционера Кацура, който е може би най-големият психопат в сериала, и домашният му любимец - Елизабет - неизвестна форма на живот, от която блика култовост.

Има и други уроди - идолката Оцу-чан, която пее само нецензурни песни; един изпаднал чичко - Хасегава - чието житейско падение проследяваме вече 200 серии; мазо-кунойчи-с-лошо-зрение и зомфг-нинджата-с-хемороидите. И прочее.

Та тия пичове вървят из този гениален, позволяващ всичко сетинг, и си правят каквото си поискат - кеф ти пародия на аниме и игрални заглавия, кеф ти ебавка с аниме/музикалната/телевизионната индустрия, кеф ти драма, кеф ти комедия, кеф ти екшън. За 201 епизода се изгавриха с почти всичко, а хуморът е от доста кенефния. Един от най-добрите представители на кенефния хумор всъщност. Дори заглавието Гинтама (означава душата на Гин, т.е. Гинтоки - главният герой) е кенефен каламбур. Кинтама на японски е омоним на ташаци. Кин - злато, Гин - сребро. Тама - един тон неща, като се почне от душа, мине се през глава и се стигне до топка. Кинтама = ташаци = златни топки. Прилича доста на гинтама = сребърни топки = душата на Гин. Проблемът с хумора идва от там, че е доста специфичен и изисква да познаваш доста добре езика и битието на японците и аниме клишетата, както и да си гледал бая аниме заглавия, щото постоянно има препратка към нещо. Ама аз успях да се разбия от кеф и смях и без да съм особено наясно с тия неща, на квото знам от аниметата дето съм гледала досега.

По-късно ще ви пусна и картинки - керъктър дизайнът е много готин, озвъчаването кърти. Едни от най-добрите сею изпълнения са тука. Музиката и тя е много яка. ГЛЕДАЙТЕ!

Posted: Mon Apr 05, 2010 11:51 pm
by neEd'Le
Кацура ми е любими олигофрен бтв,следван директно от тримата тъпанари от Шинсенгуми - епизодите с тия четиримата са ебати смеха
Аз съм зациклил на около 170-ти епизод,ама си го къткам сериалчето за кофти дни.

Първоначално ми беше много трудно да го почна - три пъти се пробвах и го докарвах до 4-ти 5-ти епзиод,обаче веднъж като му свикнеш е адски зарибителен :mrgreen:
Интересното при този сериал е,че е адски популярен както в Япония,така и на Запад,което си е рядко срещано явление,изключайки типично шонен-сапунките (щото нали,и Гинтама се води шонен,ама не баш)

Posted: Tue Apr 06, 2010 12:33 am
by Xellos
Няя до 10-ти епизод ми е тотално негледаемо. Идеята е яка ама... нещо твърде хаотично ми е.

Posted: Tue Apr 06, 2010 12:55 am
by Corwin
Az ot obshtata tema wrote: И аз го поглеждам. Има наистина нечовешки попадения след седми епизод. (Демпси рол с пазарски чанти на забавен каданс, или гениалната битка за месото в първи епизод на трети сезон. ).
Тъпото и благото в същото време е, че няма основна история и просто героите простеят на рандъм тематика или даже без тематика. Перфектно е да си пуснеш епизод като имаш 20на минути преди да се засилиш нанякъде...

P.S. + един от най-приятните ендинги, които са ми правили впечатление.
http://www.youtube.com/watch?v=Dz7V2FO3Z8g
Ники прежали се и го гледай до 20 ти епизод поне, първите 10 и на мен ми бяха бозави, но след това набира брутална скорост...

Posted: Tue Apr 06, 2010 1:51 am
by Amelia
На мен ми трябваха 20-ина епизода, за да прилапам сериозно, ама после - не мож ме спря. Сега наваксвам с мангата.
Може би трябва да му свикнеш и да му влезеш в духа най-напред, знам ли? Щото после прецапах пак през някои от началните епизоди със Сашо и ме изкефиха доста тоя път.

Posted: Tue Apr 06, 2010 8:28 am
by Xellos
Ще му дам шанс някой ден. ;)

Posted: Tue Apr 06, 2010 8:45 am
by Pugsley
Мисля още тая вечер да започна с даването на шанс :mrgreen:

Posted: Tue Apr 06, 2010 9:54 pm
by Mushu
Аз май изгледах преди време 1-2 епизоа, ама твърде тъпо ми се стори. Ще ме накарате да пробвам пак, ей, а нямам грам време да почвам още един сериал :cry:

Posted: Wed Apr 07, 2010 12:52 pm
by Alanna
И на мен ми е в списъка. Тихо успя да ме зариби по него, както и по Елизабет с няколко кратки описания и онзи ендинг - "Mr. Raindrop", който е толкова гениален, че просто няма накъде.

Пуста липса на време!
Всеки случай, никой не ме кара да го изгледам за 2 седмици, като сестрата :)

Posted: Sun Oct 10, 2010 5:41 pm
by Strelok
Изгледах първите 6 епизода и ми харесва засега, надявам се да стане по-добро.

Posted: Sun Oct 10, 2010 6:16 pm
by Amelia
Става, става. Ох, пак ми се догледа. Гин-чаааааааан!

Posted: Sat Nov 06, 2010 1:20 pm
by Strelok
Баси, как може точно за това да се говори толкова малко? :o

"Всеки има базука в сърцето си." :lol:

Posted: Sat Nov 06, 2010 4:43 pm
by Xellos
Мдам камехамехата беше брутална :)

Posted: Sat Nov 13, 2010 12:16 am
by Amelia
НЕМУРЕНАЙ-АРУ!!!

Нещо се присетих за Гинтама и сега си прецъквам разни любими епизоди и моменти от нея и цвиля от смях. Мое ли да е толкова болно и яко бееееее... :lol: :lol: :lol:

На второ гледане епизодът с Гинтоки и Хижиката, заключени с белезници ми хареса много повече. Тоя с прическата на шогуна ми хареса по-малко - явно там е по-важно да не знаеш кво ще стане. Но като цяло, това нещо може да се преизглежда много, много пъти.

Кагура официално е най-якото малко момиченце в аниме ЕВЪР. Няма по-яка от нея, няма...

Posted: Sun Dec 05, 2010 10:34 pm
by Strelok
Ще има нов сезон април 2011, аз съм към 50 епизод.