Risen

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Risen

Post by armageddon » Fri Oct 02, 2009 1:02 pm

Тъй като виждам че има интерес към играта, а тя май вече се появи по магазините (соу ту сей), а аз пробвах някаква там версия, да видя дали ще ми тръгне най вече ...

С една дума засега изглежда като Готик, играе се като Готик, атмосферата е като Готик и тн сравнения от този тип :shock: Съществената разлика от Готик е че този път Пираните (или по-скоро Дийп Силвър) са заделили доста по голям бюджет за QA тестинг и по форумите чувам че версията е доста стабилна

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Fri Oct 02, 2009 4:36 pm

Trailer-ite bqha dosta otegchitelni, ta shte stranq ot tui chudo, dokato se chue dali stava ili ne. Hich ne se otkroqva na fona na Brutal Legend, Uncharted i t.n.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Fri Oct 02, 2009 4:43 pm

Като не разбираш от Готик стайл игри защо трябва излишно да даваш некомпетентно мнение защото и Uncharted и Brutal Legend са ми адски дебилни смешни игри които изобщо не ме привличат с нито един свой елемент но не навлизам в темите на хората да им обяснявам колко не ми се открояват на фона на другите игри които ми се играят.

Това е неофициален Готик 4. Абсолютен клонинг на Готик системата със всичко добро и всичко лошо. Или харесваш Готик системата и ще ти хареса Risen или мразиш Готик серията и тогава стой далеч от Risen.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Fri Oct 02, 2009 4:44 pm

Това все пак е RPG, което ми се струва че го откроява достатъчно от посочените от теб заглавия. Т.е няма основание за сравнение между тях?

Ако ти е харесала Готик поредицата досега, 100 % ще ти допадне и Risen, все пак е от същите автори, които, както отбелязах, този път са се постарали и играта е доста bug-free за разлика от предходните им заглавия. Ако не са ти харесали обаче е твърде вероятна да не се затрогнея много от нея за сметка на това.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Fri Oct 02, 2009 11:06 pm

Uuh.

Kude prochetohte, che govorq za janrovo otkroqvane. "Otkroqvane" oznachava "bih si izharchil parite za tqh VEDNAGA". Tiq pari idvat ot edin djob, na koito ne mu dreme dali se izprazva za RPGta ili actioni ili raceri. Brutal Legend e razmazvashta igra na TIM FUCKING SCHAFER, koqto shte si vzema v purviq vuzmojen moment. Uncharted 2 e adski obeshtavashto produljenie na edin ot nai-dobrite PS3 exclusivi dosega. Risen e prosto porednoto open-world RPG, kato sum imal osobeno nepriqtni prejivqvaniq s Gothic 3, koeto oshte poveche me otbluskva, osobeno na fona na kuhite traileri. Chestno kazano ima pone 2-3 propusnati zaglaviq dori v janra, s koito bih se sdobil predi da se i zamislq za novoto tvorenie na Piranite. Deba, dori Dragonshit mi se vijda po-primamvashta.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Fri Oct 02, 2009 11:20 pm

Поредното ? ПОРЕДНОТО ?
Не знаеш какво говориш така че моля те спри дотук.
Няма поредна тук - Готик е била , ще бъде и си остава уникална която няма аналог. Повърхностното отношение тип - а има голяма карта значи е същата като Обливиъна е невярно погрешно.
Готик 3 беше бъгава. Райсън не е - това разликата. А Готик 2 е най-великата игра правена някога изобщо лично за моето възприятие на нещата.

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Fri Oct 02, 2009 11:23 pm

Като за начало му нямам вяра на тоя райзинг тъй че, първоначлно получава един точинг на компа за доизясняване.
Last edited by Mindcrime on Fri Oct 02, 2009 11:50 pm, edited 1 time in total.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Fri Oct 02, 2009 11:30 pm

Добре ,разбрах че нямате вяра и т.н. Моя съвет е - пичове не се занимавайте и толкоз. Защо всеки неиграл Готик трябва да идва и да казва - няма му вяра, чакам други игри и т.н. Тази игра не е произведена за вас , разбирате ли го това? Не е направена да ви се хареса и да ви зариби. Тя е направена за точно определена аудитория която знае какво да очаква , има си вяра и т.н.

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Fri Oct 02, 2009 11:52 pm

Не RRS аз от друга страна го правя, не ме разбирай погрешно! Досега от трейлъри, шоти и т.н. не можах да усетя и тръпчинка от геймплея за тва не за друго.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Oct 03, 2009 12:00 am

Ми естествено че няма да усетиш :lol: Трейлъра само бегло показва някои неща по които познавача може да отсъди - ей това е като Готик. Докато лаика в Готика темататиката ще види само графиката и че има дървен бой.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Sat Oct 03, 2009 12:55 am

Risen, както и първия Готик (до втория не съм стигнал по ред причини, но ми е в топ 3 на бек листата със заглавия) изобщо не са оупън уърлд. Има си едно островче и въпреки че expoloration-а му заема огромна част от геймплея, не означава че мотаенете из него, особено в по ранните етапи на играта когато си меко казано ебати и прошляка и всяка първа гадинка може да те пречука без особени притеснения ако се отклониш прекалено много от пътя и се мотае човек не където трябва. Лично на мен тотални ми контрастира с примерно Morrowind докъдето съм търпял (оттам и вероятно с Ъбливиън), ако счетем последния като пример за open-world RPG, колкото и спорен да е въпроса за RPG частта. Оттам и за съществуването на последното като жанрово определие, но това е една съвсем друга тема.

Поредното? Аз тази година друго голямо RPG, да не кажа изобщо, АлДим-е не съм виждал, за да определим Ризън като поредното? Колкото до безумните сравнения че ще си вземеш еди какво си там, което може и да е много добра игра в някаква перспектива, това си е лично твое право. Както отбелязах вече, няма място за сравнение между посочените от теб заглавия и Ризън-а

Готик 3 не съм играл, и съответно не съм запознат от първо лице с проблемите му, но те уверявам че съм в течение на нещата и в тук разглеждания Ризън такива няма, но това мисля че също го бях отбелязал по горе.

Иначе по нататъшни впечатления - изненадващо е колко точно са си прекопирали по старото творение (първия Готик) Пираните соу фар. То долкова че атмосферата е почти едно към едно. Едно голямо търтейче, че пчеличките свършиха - за някои от интерфейните решения и тоталното отсъствие на бъгове соу фар. Бях забравил колко яко е да трамбоваш едни и същи улици на виртуален град в изпълнение на доста добре преплетените куестчета :) Като минус бих отчел че соу фар май прекалено много от тях искат финикийска инвестиция, което впредвид че финансите са доста кът на този етап е леко досадно, но пък страшно забавно, принципно ми е писнало тоталната безполезност на кинтити в такива заглавия. Графиката е чудесна, а и с доста ниски изисквания (щом на мойта печка тръгна значи на еквивалента десктоп конфигурация ще лети направо).

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Sat Oct 03, 2009 1:31 am

А така, пишете повече за играта, да разберем за какво иде реч неигралите и/или нехаресали Готик от нас. Умишлено преди това се въздържах да пусна още един пост колко не ми пука за играта.

Само един коментар за годината 2009 и RPG-тата - ако не броим експандовете на Фолаут 3, след като изместиха Mass Effect 2 за 2010, годината спря да ме вълнува в ролево отношение напълно...

edit: ЗАБРАВИХ ДРАГЪН ЕЙДЖ ОООООФФФФМГГГГ 1!!!111111!1!!!!!!

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sat Oct 03, 2009 2:42 am

Rabid fanboys much?

Shte reche chovek, che ste bebeta, na koito nqkoi im e vzel blizalkata, kakto ste se razvreshtqli na umrqlo... Gothic 3 sum go igral i meko kazano smurdeshe otkum realizaciq. I tuk ne govorim za izlugaciq tip Vampire Bloodlines, koqto moje da se prejivee lesno, a chisto i prosto za schupen produkt. Uj go fixnaha 2 godini i 20 krupki po-kusno, no tova beshe prekaleno kusno za men. Za smetka na tova beshe dostatuchno, za da ne priparq do predishnite chasti.

RRS, smqtam te za svesten chovek, s kogoto moje da se razgovarq normalno, ta ne razvalqi tova vpechatlenie s tiq crazy eyes, det si ocuklil v momenta, molq te.

Kolkoto do temata, nikude ne vidqh znak "fanboys only", taka che se schitam svoboden da spodelqm mnenieto si otnosno nevduhnovqvashtiq promocionalen material za Risen i lipsata mi na doverie v piranite.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Oct 03, 2009 3:26 am

Един приятел я играе от известно време! Дърт, опитен геЙмър с понякога особен и изнервящ ме вкус. Та играта ми я хвали от няколко дни. Имайки предвид, че той последно време рядко се заиграва на игри, факта, че тази успя да го закове отново пред монитора означава много за мен.

Аз чакам новата си машина и монитор, и ще има отзиви за играта надявам се скоро. Определено обаче имам високи очаквания вече. :)

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sat Oct 03, 2009 3:45 am

Samo da vmetna, che v momenta Risen ima sochnite 45% na GameRankings, kato Eurogamer sa i dali 4-chica. Mnogo vduhnovqvashto, naistina.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 24 guests