wowstuf

Мръсните страсти – на сапун
User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Sat May 30, 2009 3:00 am

Извинявайте - Тайс, Ланис, Ники, Илия и Ану, че ви провалихме AQ40 така тази вечер. Накрая напълно разбрах какво трябва да се прави, но имахме някакъв лош късмет с изчезването на босовете, затварянето на вратите зад Силфия и т.н. и т.н. Надявам се ако ме вземете пак скоро да не омажа нещата >.< и ще сме в състав, в който вие искате... Силф ми каза, че не е успял да хийлне Лийд. Не успях да разбера защо точно.

Между другото босовете се появиха след 15-20 минути. Поседях там да си говоря с прийста и всъщност ги видяхме. Мейдж босът не ми вкарва дмг, мелето обаче е тегаво.

Ану, хубаво е човек да ти чуе гласа по изключение. Надявам се по-често да го правиш.

Ние днес прогресирахме много бързо в Улдуар 10 и влязохме в трета фаза на Мимирон от втори опит, но нямаше как да продължим. :roll:

Едит: Между другото не можах да си наглася войс чата, опитвах. Беше на пуш-ту-ток и сменях бутоните и пак не работеше. А на войс активейшън изобщо не ми позволяваше да сменя. Чувах Анну, междувременно обяснявах на Силф какво казвате. Мда... съжалявам пак.


Both Emperors:
Heal Brother — Whenever the twins get within 60 yards of one another, they will spam heal each other for 30000 health/tick. Keep them far apart.
Twin Teleport — Every 30-40 seconds, the two twins will switch places, visible by a blue glow around their feet. The twins will be rooted for about 2 seconds after they teleport before they start attacking again. There is a complete aggro wipe, and the Emperors will attack the closest player to them, who will receive a large amount of threat after the 2 second root runs out.
Berserk — After 15 minutes, the Emperors will go berserk dramatically increasing damage and wiping the raid. Note that they still can be downed during berserk if they have very low health left.
Combined Health — The Emperors share percentage health. Damage to one emperor hurts the other emperor as well. HP of Vek'nilash is about 1.6M, HP of Vek'lor is about 1M. Therefore 100k damage done to Vek'lor equates to 160k damage done to Vek'nilash. This allows them to die simultaneously, but not in fact have the same real HP. Only their HP percentages go down simultaneously. This causes casters to have a greater effect in this fight than melee damage dealers.
Emperor Vek'nilash: Swings a big sword, immune to all magical damage (except holy).
Uppercut — Knocks back a single random target in melee range.
Unbalancing Strike — Inflicts 350% weapon damage and leaves the target unbalanced, reducing their defense skill by 100 for 6 sec.
Mutate Bug — Mutates a bug every 10-15 sec or so making it grow to a gigantic size and attack the raid.
Emperor Vek'lor: Caster, immune to all physical damage, has a mana bar.
Shadow Bolt — Spams on his aggro target, hits for 3000-4000. Partially resistible.
Blizzard — Slows and damages everyone within its area of effect. 1500 damage/tick.
Arcane Burst — 4000-4950 arcane damage AoE counterattack whenever a player is within melee range. Knocks back anyone it hits and slows their movement speed by 70%.
Explode Bug — Every 7-10 secs Emperor Vek'lor forces a nearby bug to explode, blowing it up and dealing a huge amount of fire damage over a wide area.
Qiraji Scarabs/Qiraji Scorpions:
Virulent Poison — Stackable DoT randomly procs on melee attack.
Bugs are triggered by their corresponding Emperor: Vek'nilash mutates bugs within 25 yards, Vek'lor explodes bugs within 30 yards.
Explode Bugs — grow to 200% size, and their tentacles begin to spark. They explode 3sec after they are triggered and inflict between 2813 to 3187 fire damage.
Mutate Bugs — grow to 400% size, gain 300% health, melee for 1800% damage, as well as turn hostile. They must be tanked/killed since they otherwise stay mutated for 4 minutes and melee for 1000+ damage per hit.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat May 30, 2009 9:12 am

Ше си помислим ;р Е то зора основния е да се държат далеч тия да.

Я обяснете кво се праи с Вентрилото като настройки?
:ninja:

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Sat May 30, 2009 10:00 am

Elayne wrote:Извинявайте - Тайс, Ланис, Ники, Илия и Ану, че ви провалихме AQ40 така тази вечер. Накрая напълно разбрах какво трябва да се прави, но имахме някакъв лош късмет с изчезването на босовете, затварянето на вратите зад Силфия и т.н. и т.н. Надявам се ако ме вземете пак скоро да не омажа нещата >.< и ще сме в състав, в който вие искате...
Елейн, това, което мене лично ме ядоса е пълната липса на фокус и сериозно отношение. Извинявай, но не може ние да коментираме 10 мин. какво да направим, за да имаме опит на боса, въпреки че имаме заключен хилър отвън, не може да сменям билда, за да хийлвам, да ме чакат всички да се напълна с мана, да изписваме в рейд-чата, че кастър-боса отдясно ще се танква от Илия и ти да си чула, единствено, че другарчето ти ще влезне в залата на боса след уайп та остави танка си да умре, че да стане по-бързо. Е, не става така. Ако просто идвате на туристическа обиколка, а не за да участвате - предупредете ни. Отишли сме шепа хора в инстанс за 40 човека, макар и 60 лвл, но някои босове, като Близнаците не умират с нюк, а все още - с тактика и ако си въобразяваме, че ще ги убием без да я спазваме и с 8-9 човека, 2/3 от които за пръв път влизат в инстанса, няма да се случи. А всички видяха колко далече е гробището.

Предлагам следващия път да ползваме Вентрилото на гилдията. Ще изпратя на ПМ на всички детайлите, за да влезете, но ако не донесете и нужния фокус за битките, състава ще бъде различен.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat May 30, 2009 10:06 am

Толкоз и бехме чели промените. Поне се сдобихме с Буби :mrgreen: Си зема слушалки днеска.
:ninja:

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Sat May 30, 2009 10:49 am

Ами очевидно не съм дочела, опитвах се да чета всичко и да слушам какво говорите, същевременно се опитвах да превеждам и обяснявам. Много тъпо, че не можах да вляза във войс чата.

Концентрацията ми не беше на ниво, не от липса на желание, вероятно 1) малко умора от Улдуар; 2) напрежение, че е късно и трябва бързо да приключим, а аз тъкмо научавах тактика; 3) опити да превеждам паралелно. Но определено не съм на туристическа обиколка, отдавна искам да играя в този инстанс с вас, та, да следващият път просто ще съм по-подготвена. Аз след Улдуар нямах и реагенти >>.<< ...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Sat May 30, 2009 11:32 am

Ами... Определено беше изнервящо това с не-хийлване на танка, при положение, че се уговаряхме, обсъждахме и се опитвахме да направим нещо за кратко време, но и ние бяхме поизнервени вече - все пак не трябва да се забравя, че не бяхме на една и съща вълна с Дима, която точно идваше от друг инстанс, както и че карахме малко бързо. За мен поне също беше бързо на финала и ми беше трудно да следя какво се пише, а аз поне бях виждала тая битка два пъти и имах някакви смътни спомени. За мен на финала бяхме припряни и изнервени. Вината не е само на Дима.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat May 30, 2009 11:47 am

Пета е виновен ;ррр А тия братушките пълен игнор на мисдирекшъна имат :cry:

Абе влезнахме си на ура там, ма аз съм доволен като цяло. Следващия път като не фармим маунтове, убием принцесата хиилърка първо и ше прелетим до финала ;ррр

Сървайвъл-а върши поне работа там като не може стингове. Ма следващия път ше се концентрирам основно на мутиралите бръмбъзъци да не кльопат хилърите.
:ninja:

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Sat May 30, 2009 11:48 am

мило, не са сравними нещата... да мреш, докато оправяш тактиката с наличния състав и някой нещо да пропусне по самата битка или да не се справи и това да доведе до уайп е едно... двата хилъра трябваше да знаят само едно - единия хийлва отляво групата, другия - отдясно... и мисля, че със задачите си би трябвало да са били наясно в трите опита, в които участваха... да мрът в два поредни опита танкове и то без да получат НИТО ЕДИН хийл е проблем на хилъра и на концентрацията му. Не е като да имаше много народ за хийване. За това към Дима се обърнах за липсата на фокус и сериозно отношение. Снощи бяхме на финалната права и е повече от изнервящо да умираме по толкова глупав начин, защото разчитахме на всички хора в рейда. Хвана ме яд, защото при демиджа, който се получаваше, аз сама с дървото можех да хийлвам и двата танка, ако знаех, че прийстовете няма да ги хийлват.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat May 30, 2009 11:53 am

мнях на тва мизерно време не ми се обикаля да търса слушалки след работа :/
:ninja:

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Sat May 30, 2009 11:57 am

Добре, колко пъти да кажа, че съжалявам. Съжалявам, че провалих рейда. Толкова. Не мога да върна времето назад и да, наистина съжалявам.

Едит: И може да не звучи като оправдание, но играя като хийлър от сравнително скоро и много от по-опитните играчи ми дават едно огромно рамо, когато играя. Тактики за стари инстанси не съм чела и щях да си прочета, просто нещата снощи станаха много бързо. Моите намерения си бяха само добри, да ви помогна.

Мисълта ми е, че просто често липсата ми на опит се вижда и в някои отношения съм си тотален нууб.

За концентрацията... ясно ми е, съжалявам. За Силф не знам какво стана, той е хийлвал AQ40 и познава битката, вероятно я беше позабравил, но знам, че беше разбрал по-добре от мен, след като Ану описа в чата.
Last edited by Elayne on Sat May 30, 2009 12:01 pm, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat May 30, 2009 12:00 pm

Няма проблем.

Ммм Тише ти 19ка за кво ти трееше кат имам? че секи път пропускам да задържа лвла.
:ninja:

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat May 30, 2009 12:12 pm

Може ли така да скачате на човек заради едната игра, бе? Отстрани е толкова грозно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Sat May 30, 2009 12:29 pm

Морви, прощавай, но се намесваш в спор, който не разбираш.

Дима, стига се вайка, всеки е правил грешки от време на време. Не се връзвай толкоз :P И не е твоя работа да се оправдаваш за грешки на друг играч.

Таис, разбирам изнервянето, и аз бях изнервена на финала от загубеното време, при положение, че можехме да се справим. Обаче мрънкахме на Дима, че ни трябва, защото така преценихме (липсваха ни танковете), не само защото тя искаше да дойде. В повече е да очакваш, че човек ще влезе от раз в обясненията, колкото и да ни се иска. Освен това Дима се чувстваше отговорна за човека, който дойде и се опитваше очевидно да му обяснява. Друг е въпросът, че не е необходимо - ако той не разбира, трябва да си пита сам. Обаче е факт също така, че когато той питаше, никой не му обърна внимание - това лично го видях и го казах на Дзвера. И пак е вярно, че на финала началната група беше толкова нахъсена за краткото време да премине напред, че не се съобрази напълно с общото темпо. Факт е, че Илия на няколко пъти пропусна да дръпне, защото босът не реагираше на маджик пула, но никой не се замисли достатъчно по тоя факт и уайпнахме няколко пъти, защото бяхме заети вместо това да се възмущаваме един от друг по воис чата :))). Ако го бяхме пробвали по-спокойно и без да припираме, нещата щяха да се получат. Не може да се хвъля цялата вина на един човек. Поне така стоят нещата за мен.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Maledictus
Warmage
Posts: 1190
Joined: Sat Feb 23, 2008 10:27 am
Location: In the middle of the Danse Macabre
Contact:

Post by Maledictus » Sat May 30, 2009 12:33 pm

Leeeeeeeeerooooooooy Jeeeeeeeeeenkiiiiins!

http://www.youtube.com/watch?v=LkCNJRfSZBU

It's a game - all 'bout fun, ja?

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat May 30, 2009 12:42 pm

Прощавай, Ланис, сигурно не разбирам какъв точно демидж правят магетата и рогетата и прочие изключително важни неща, но разбирам кога се предъвкват отново и отново обвинения към човек (изключвам последния ти пост), при това в няква дейност, която би трябвало да за удоволствие, омг.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests