WOW (short one) builds, faqs, patches, best gooblin hookers

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

WOW (short one) builds, faqs, patches, best gooblin hookers

Post by Xellos » Tue Apr 07, 2009 11:30 am

Тъй в тая тема викам да има само практически полезна информация, обмяна на бърз опит "въпрос-отговор" (спорове ше ги режа ако са над 4 поста 2х2).. иии така накратко.
Last edited by Xellos on Tue Sep 29, 2009 9:30 pm, edited 1 time in total.
:ninja:

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Apr 07, 2009 11:32 am

Пример:
Skywalker wrote:препорачайте някъв Fire/Arcane, Deep Fire билдец за ПВЕ!
благодаря ви
Tais wrote:в момента моят маге-офицер е на такъв билд и каза, че е имба-дпс...

ето ти - копирай го смело, щото на Блоби може да се разчита за тези неща, в смисъл, че е направил всички проучвания, за да мине на този билд:

http://eu.wowarmory.com/character-talen ... &n=Iceblob
:ninja:

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Apr 07, 2009 11:40 am

Така, значи понеже не ми се рови из кърс-гейминга имам следните бързи няколко въпроса:

1. Трябва ми адон, с който да виждам колко секунди ми остават от водния елементал (играя маг).
2. Трябва ми адон, с който да ми излиза макро в чата за това кой таргет шийпвам.
3. Някой има ли впечатления от Auctioneer? Заслужава ли си ползването?
4. Има ли смисъл въобще да влизам в старите инстанции от преди TBC (5 човека, не рейдове) , наисътина ли в оутленд ще се екипирам само с куестите? да знам да не губя моето време и това на френдовете.

Хубава тема, дано прокопса.

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Tue Apr 07, 2009 11:54 am

http://wow.curse.com/downloads/wow-addo ... -text.aspx

Доста приятен ад-он -видях, че наш шадоу прийст го ползва още от ТВС. Информира те за всеки кулдаун, ако това ти трябва - едно порядъчно голямо съобщение излиза на екрана, че някой спел/умение ти е вече активен.

За другото - http://wow.curse.com/downloads/wow-addo ... t-bar.aspx

Дава ти индикатор за това колко време остава до изтичане на определен кулдаун, дот или друго умение. освен това дава предупреждения в парти чата за това, че таргет е шийпнат (или някое друго СС) и предупреждава като останат 10, 5 секунди... освен това се изписва, ако овцата е "счупена".

В Аутленд можеш да получиш от куест награди достатъчно добър гиър, за да издрапаш до 68, когато вече отиваш в северните земи и започваш да се екипираш оттам. От друга страна си струва да направиш някой инстанс заради XP-то от инстанса и куестите в него.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Tue Apr 07, 2009 12:01 pm

Muad_Dib wrote:Успех да накараш Ефтим да играе без да Драгън'с Брет))
аз от Драгън брет-а се отказах, още когато покорявахме Блек темпъла... оказа се, че колкото Драгън брет-а е добър за ПвП, толкова е адски неефективен в рейдове, защото изисква да си в определена позиция към мобовете, а в повечето случаи те са навсякъде около теб... :roll: та по-ефективно бе да блъскам АЕ или Бласт уейв, когато правех АоЕ сред мобове, или Близард - за рейндж АоЕ... само дето офицерите ми забраниха да ползвам Бласт уейв-а, освен ако нямам глиф за него (наложи се да сложа :cry: ), заради кнокинг-бек ефекта :roll: танковете не бяха щастливи от тоз ефект, колкото и да радваше и забавляваше мен :?

Muad_Dib wrote:Да драсна и аз малко - левелваме напоследък, аз съм на фрост, кефя се на уотър елементала много стабилно, нивата се качват бързо. Талантът за 15% шанс за инстант безплатен файърбол при чил ефект мн ме размаза.
а какво ще кажеш за инстант Пиробласт? :twisted:
та по същество... в енд-гейм-инстансите в Аутлендс най-добър билд за ПвЕ бе или фрост-файър билда с 11 точки, доколкото си спомням във фросто дървото, колкото да стигнеш Айси-вейнс-а, или дийп-файър... в рейд-инстансите по новите земи обаче се налагат файър-аркейна или дийп-аркейна... и двата дават много добър дмж, но и гълтат мана като луди... та при тях, освен за точните ротации (които са различни в различните бос-битки) и за агрото, следиш стриктно и за мана-мениджмънта си...

дийп-фрост билд съм ползвала единствено на Илидан (телепортвахме се 2-те магета да респек-ваме за битката)... дори не левълвах на него, просто защото имах много силна екипировка за левълване от 70 до 80 лвл и можех да се поглезя да го правя на файър :P

иначе е повече от разумно да се левълва на фрост - добър дмж на ниска цена (мана), с много възможности за СС... по-сейв и икономичен е... ОБАЧЕ на 80 лвл, в рейд, дийп-фрост магето просто диша праха в Рекаунта на файър/фрост-файър-аркейн магета или на дийп-аркейн, и дори на фрост-файър/фрост магета...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Tue Apr 07, 2009 12:21 pm

за уотър-елементъла виж дали аддоните, дадени от Ланис ще ти свършат работа... не помня откога не съм играла на дийп-фрост, че да ме е интересувало особено :roll:
Muad_Dib wrote:2. Трябва ми адон, с който да ми излиза макро в чата за това кой таргет шийпвам.
Nature addon-a ще го прави, ако му го зададеш в настройките... само дето не ти си избираш таргет за шийпване обикновено :)
обичайно се прави така - лидера на партито слага знаци на мобовете или част от тях и казва - "Star->sheep", примерно... така всички го виждат и знаят кой моб да не нападат... а за да си наблюдаваш овцата и да я решийпваш бързо, ако е по-вироглава или просто ако някой я перне преждевременно, ГОРЕЩО ти препоръчвам макро-то за факус-таргет... ако не ти се дири в старата тема - ще ти го изпиша тука...
ако ползваш макро за шийпване, винаги в него можеш да добавиш такъв ред:
/party Sheeping - don't hit my sheep
примерно :P така винаги, когато натискаш макрото за шийпване (при мен това е с макро, когато използвам фокус-таргет), в парти чата ще излиза текста "Sheeping - don't hit my sheep"...
Muad_Dib wrote:3. Някой има ли впечатления от Auctioneer? Заслужава ли си ползването?
не съм го ползвала досега и не ми е трябвал особено :D един адон по-малко, какво по-добре :P
Muad_Dib wrote:4. Има ли смисъл въобще да влизам в старите инстанции от преди TBC (5 човека, не рейдове) , наисътина ли в оутленд ще се екипирам само с куестите? да знам да не губя моето време и това на френдовете.
няма смисъл. бързо левълвай до 58 лвл и бягай в Аутлендс... за пример ще ти дам нещо от личен опит - имах фул Т2 сет и всякакви юбавини с Таис от БВЛ и АК 40... смених ги още в първата територия в Аутлендс с грозни куест-реуърди, но с твърде добри статсове, уви... :cry:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue Apr 07, 2009 1:18 pm

Никола както е отпочнал с адоните, да си питам и аз.

Ще се наложи да сложа X-pearl или Grid. Имам проблеми с таргетването, когато съм в мелето и мобовете са много. Натискам си 'v' и тогава успешно таргетвам, но ако нямам скил-инстант, който ми е available на момента, а не в CD (като Stormstrike, Lava Lash или някой от елементал шоковете и т.н. и т.н.), просто не мога да атакувам без да си нацеля pointer-а на мишката върху тялото на скапания моб и не кликна с тъпия десен бутон на мишката. Много ми е изнервящо, защото просто атакуването само с оръжия НЕ ЗАПОЧВА, ако не кликна с мишка или не вкарам някой инстант-скил/спел. Понякога всичко ми е в куулдаун и трябва да чакам 1-2 секунди с таргетнат моб, който ме бие по главата, вместо аз да го бия, защото просто не мога да го нацеля в меле от 6-7. Help.

Когато правих опити да ви хийлвам също беше ужасяващо досадно да премествам мишка до иконата ви (да, играя със "set focus"), да ви таргетна и после да преместя същата тая мишка до някой хийлинг спел. Това 'разкарване' отнема 1-2 секунди, а за хийлър това е жизненоважно. Затова ми трябва по-ефективен начин, който пести време, за таргетване при хийлване. Вероятно като мина на ресторейшън хийлинг спеловете ми ще са по клавиатурата, че сега не са свързани с комбинация от бутони или някой конкретен бутон (1,2,3 и т.н. и т.н.).

С попесата сега играя shadow, но си мисля да мина на дисциплина/холи по някое време, та там също ще трябва някой и друг адон. Друг е въпросът, че реакциите ми понякога са като на умряла костенурка. Вчера такъв срам брах...

Илийката ще му задам въпрос за ползите от Talanted адона, също.

Искам да знам и как се казва адона, който сравнява дропнат айтъм с такъв, който вече нося. Защото не си знам наизуст гиъра и понякога ми трябва време да преценя, а при разпределяне на луут е по-добре да не се развлачвам във времето...

ГОЛЯМ ЕДИТ:

Имам Декърсив отдавна. От Ники чувам, че мога с right-mouse click и съответно left-mouse click да чистя curse, poison, desease, magic and so on, каквото може класа, с който играя. Само че, когато кликна на моя Декърсив и ми изписва съобщение, че отдавна това го нямало като опция. Рових в настройките на адона, не можах да намеря къде са key bindings. Някой да има спомен. Ще продължа да ровя, дано го настроя, защото в момента така ми е само като показател, че някой е заразен и трябва отново да се влача с мишката да таргетвам и да чистя по нормалния начин.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Tue Apr 07, 2009 1:36 pm

Elayne wrote:Понякога всичко ми е в куулдаун и трябва да чакам 1-2 секунди с таргетнат моб, който ме бие по главата, вместо аз да го бия, защото просто не мога да го нацеля в меле от 6-7. Help.
че той, ако моба те бие по главата, играта веднага ти го дава на таргет, бре :lol: или ми иде от някой от аддоните :roll: за меле игра не мога да помогна...
Elayne wrote:Когато правих опити да ви хийлвам също беше ужасяващо досадно да премествам мишка до иконата ви (да, играя със "set focus"), да ви таргетна и после да преместя същата тая мишка до някой хийлинг спел.
леле, Елейн, ще те пляскам!!!! :evil: не ми казвай, че ни хийлваш, като натискаш спела с мишката :shock:

за хийлинг - слагаш Грид (или Х-Пърл) - зависи от това кой ти е по-удобен (колкото и странно да е, лично за себе си с Лийд ползвам и двата - Х-Пърла на хилърски мод ми е много по-удобен за хийлване в парти, а Грида - в рейд)...

та... с мишката само таргетваш кого да хийлваш... а самия избор на спел го правиш от 1, 2, 3 и т.н. на клавиатурата.... за целта си нареди ОТДЕЛЕН активен бар за хийлване (май просто не си открила, че имаш няколко активни бара), като си сложиш от книжката хийлинг-магийките, които ползваш на бързите клавиши и с практиката ИЗОБЩО няма да ти се налага да поглеждаш клавиатурата, вярвай ми... самата постановка на пръстите "помни" спела... звучи сложно, но не е така - пробвай...
Elayne wrote:Илийката ще му задам въпрос за ползите от Talanted адона, също.
много добър аддон - ползвам го и аз, но в момента не работи... ще тръгне вероятно след пача...
Elayne wrote:Искам да знам и как се казва адона, който сравнява дропнат айтъм с такъв, който вече нося. Защото не си знам наизуст гиъра и понякога ми трябва време да преценя, а при разпределяне на луут е по-добре да не се развлачвам във времето...
виж, това Илия може да ти каже :D аз просто си правя предварителен рисърч от кой бос каква екипировка ми трябва и зная какво чакам, та го разпознавам, когато дропне :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue Apr 07, 2009 1:38 pm

Таис, забравяш, че в 99% играя меле ^^, на 1,2,3 и т.н. имам други неща. Не ги смених в двата пъти, когато ходих зад вас >.< и си посипвам главата с пепел, особено неудобно е с мишка.

Едит: За баровете - мисля, че имам всичко, което играта позволява да бъде показано. Два вертикални от дясно, два долу и два един до друг над тях (над character info and stuff).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Tue Apr 07, 2009 1:43 pm

Elayne wrote:ГОЛЯМ ЕДИТ:

Имам Декърсив отдавна. От Ники чувам, че мога с right-mouse click и съответно left-mouse click да чистя curse, poison, desease, magic and so on, каквото може класа, с който играя. Само че, когато кликна на моя Декърсив и ми изписва съобщение, че отдавна това го нямало като опция. Рових в настройките на адона, не можах да намеря къде са key bindings. Някой да има спомен. Ще продължа да ровя, дано го настроя, защото в момента така ми е само като показател, че някой е заразен и трябва отново да се влача с мишката да таргетвам и да чистя по нормалния начин.
не зная отде си го дръпнала и дали ти е актуален, но Декърсива си действа перфектно при мен и е Дъ Маст аддон за парти/рейд... че и за соло-игра е от първа необходимост...

при мен, когато съм примерно с Лийд - друид... и на някой от партито лепнат Кърс - неговото квадратче ми грейва в някакъв цвят... поглеждам само в отделния прозорец какво ми изписва (дали е Кърс или Пойзън) и кликам със съответния бутон на мишката, защото за да изчистя кърс трябва да кликна с левия клавиш на мишката на грейналата кутийка, а за пойзън - с десния... когато е нещо, което друида ми НЕ може да чисти (примерно Меджик) - просто кутийка на Декърсива не свети...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer
Posts: 472
Joined: Wed Aug 02, 2006 10:57 am

Post by Svetlio » Tue Apr 07, 2009 1:43 pm

С тия две теми ме направихте разноглед :roll: Аз ще си кажа за хийлинг - става дума за 5-ман парти, без адд-они, само с това дето Близард са ти дали :wink:

Хийлинг спел - както каза Таис - на клавиши 1, 2, 3 и т.н. Правиш си хийлинг бар само с такива и си го държиш в резерва за когато ще играеш хийлър. За да превключваш между барс се използва обикновено Shift+1/2/3 или с мишката от стрелката.

За таргет на парти-то използвай F1,F2 и т.н., ти винаги си на F1, другите се подреждат нататък (обикновено парти-лидера е на F2 и т..н) За декърсива нямам идея, отдавна не съм ползвал, има си хийлъри, да си декърсват :P Аз ГК не си вкарвам 8-)

Едит:
Elayne wrote: Едит: За баровете - мисля, че имам всичко, което играта позволява да бъде показано. Два вертикални от дясно, два долу и два един до друг над тях (над character info and stuff).
Не става дума за тях, а бара дето са ти 1,2,3-клавишите. Там можеш да си дефинираш няколко и да си ги превърташ както рекох малко по-горе

Едит2
Искам да знам и как се казва адона, който сравнява дропнат айтъм с такъв, който вече нося.
Shift+left click (мисля :roll: ) върху дропнатия айтем върши същата работа, показва ти този който си екипнала в момента до този дето е дропнал.

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Tue Apr 07, 2009 1:48 pm

Елейн, основния ти бар, долу-ляво - в края му има едни стрелчици нагоре и надолу. На практика имаш мисля общо 6 бара, които се въртят там. Интерфейсът ти позволява да извадиш някои от тях - което си направила. но все още ти е останал поне един, който можеш да смениш именно с тези стрелчици. Аз съм по същия начин. основният бар за соло игра ми е с предимно демидж умения и няколко хийла за спешни случаи. другият бар, който обръщам, е само с хийлинг умения, щит, pain suppression и прочее неща, които са само за хийлинг игра.

Декурсивът има наистина някакъв бъг, който се проявява при мен. Пуска ми в лога съобщение, че не съм успяла да изчистя ефекта, но на практика го чисти.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Tue Apr 07, 2009 1:49 pm

дам... сега като те чета пак, Елейн, ми се струва, че ти до момента не си открила, че можеш да ползваш 3 активни бара с наредени по различен начин спелове :D

това НАИСТИНА ме учудва, защото все пак имаш шадоу прийст, а в този случай, когато влизаш в шадоу форма, играта автоматично те премята на отделен активен бар, на който ти би трябвало да си си наредила шадоу-магиите... в момента, в който излезеш от шадоу-форма, се превърта друг бар със спелове... не си ли го забелязала?
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue Apr 07, 2009 1:50 pm

Noob wow играч е много тъжно нещо :(. Сега го осъзнавам. Тъжно, тъжно... :oops:.
Тишо - не знаех за баровете, сега ще видя. Аз и за инженерските инджектори не знаех, докато Таис не ми разказа.

Таис за Декърсива - последна версия си беше, когато го слагах преди няма и месец. Пак ще ровя в настройките. :roll:

Едит 1: За shadow priesta, да, това е като формите на друида, доколкото разбирам от Ники. Имам друг бар, който е нареден с shadow спелове, който си се появява :P (да, да, смейте се) като вляза в shadow form.

За втория бар, който се сменя с въпросната 'стрелкичка', както казва Ланис, при шамана там имам умения, които не ползвам в битка - телепорта, вървенето по вода, дишането под вода, някои imbue weapon спелове, които се кастват през 30 минути и обикновено не ползвам. Там е и резъректа. Хич не ми е хрумнало там да сложа хийлърските неща. Те са изнесени в дясно на вертикалните барове, защото като играя меле, все пак трябва да се похийлвам - не ми е хрумнало да сменям активни барове с комбинация от клавиши (за която досега не знаех).

Както казах - тъжно нещо са нуубовете, ех :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Tue Apr 07, 2009 1:57 pm

Не се коси - аз също почнах да ползвам този хийлърски бар доста късно. Но пък то и аз съм нууб, та не е случайно:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests