Купих си Xbox (единицата)

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Купих си Xbox (единицата)

Post by RRSunknown » Sun Feb 22, 2009 4:00 pm

Вчера успях да сдобия на прилична цена с още една конзола от старата генерация. Не че ще се рацепя да играя но колекционера в мен се наложи над разума. Пък и много исках да видя разликата с PS2 при мултиплатформените заглавия и да видя някои игри за които много съм се точил но никога не съм играл като Ninja Gaiden и Conker Live and Reloaded.
Поне купуването ще запомня защото се оказа доста паметно- човека който продаваше е от Севлиево и вчера трябваше да пътувам с рейса след работа до там. Да, обаче пътищата вчера бяха в трагично състояние и пътуването беше адски проблемно. На първо време рейса който трябваше да тръгне в 14 часа тръгна в 15:30 , което само по себе си забави нещата. Второ с това пристигане се наложи да хвана последния рейс за габрово от 18 часа (който тръгна в 6:30) и най-сладкото е че към 7:15 по средата на пътя , баш в най - големия сняг с 10 км през дълбок сняг към най- близката бензиностанция автобуса сдаде багажа и закъсахме. Чаааак към 8:30 някой се сети да прати булдозер да разичсти пътя (защото го бяхме задръстили) и резервен автобус да ни откара.
Да не говоря че едвам до домъкнах до дома - тоя бокс тези 15 кила ебаси! , а там където живея са едни баири дето снегорин не минава завали ли сняг.

На всичкото отгоре отначало бокса се оказа че не може да разчете нито един диск и вече бях готов да хващам такси до Севлиево с още пет човека когато се оказа че трябвало да изчакам да се зареди програмата на бокса и чак тогава да сложа диска ( а не като мене свикнал от PS2 - направо ръчкам в движение ).

Та да си кажа бързите впечатления
1. Много голяма гад и много тежи. Особено сравнен с PS2. Сега като го гледам си мисля че ще побере поне 5-6 слима в обема си :).
2. Оптиката - обикновено ДВД, от една страна не обира целия прах като PS2 slim , от друга ще трябва да се разглабя за да се чисти което е минус. От трета страна обаче оптиката е доста по маловажна от PS2 оптиката защото:
3. Има си харддиск върху който си записвам игрите - и така може изобщо да играя без каквито и да е е дискове , с бързо зареждане там където има load и с МНОГО място за сейвове. Особено при игри като San Andreas това ми се струва огромен плюс- тази игра изобщо не смея да я играя на Плейстейшъна защото се изкъртва да върти диска и загрява прекалено много от често четене на диска. (а откак ми изгърмя мемори картата за PS2 си имам едно наум за мемори карти). Това с мястото е стносително разбира се защото на една мемори карта 16 мб съм побрал една камара игри и ми оставя място). Разбира се на бокса мога да прехвърлям свободно информация от компютъра което е огромен плюс.
4. точка 4 следва от точка 3- оказа се че бокса е натъпкан с всевъзможни програмки - сложени са ми програми за гледане на филми, субтитри, емулатори за дърти конзоли (ромовете се записват на харда) , и други неща които не съм си правил труда да разучавам.
Минуса е - много сложном става, в момента изобщо не мога да разбера половината от нещата в харда за какво са а не смея да ги затрия да не ги скапя. Сравнено с PS2 в която по всяко време вадиш диска, слагаш и биеш един reset е много по- затомозяващо.
Пък и сравнено с PS2 картата където веднага мога да видя колко място има и да изтрия непотребните записи тук тепърва ще разуча къде по-дяволите се държат сейвовете.
5. Контролера- тук колкото и да е странно контролера на бокса ми пасна повече от Дуалшока (не ме бийте с камъни :roll: ). Просто повече пасва в ръцете ми , има тежест и бутоните няма нужда да се набереш върху тях с всичка сила на палеца за да прихванат.
Тригърите и аналозите са просто сто пъти по добре за шутъри от дуалшоковите (просто разликата в играта Black където в PS2 варианта гледах тавана и пода а в боксовия вариат правех глави е потресаваща.) просто са много по- добре калибрирани явно. Минусът е че засега не забелязах бутоните да различават силен от слаб натиск като дуалшоковите.
6. Визията- изхода който ползвах е компонентен прекаран през преходник за RGB/scart на 22 инчов Samsung CRT, изхода за PS2 също ми е RGB/SCART.
С ръка на сърцето казвам че при една и съща игра бокса вади МНОГО по добра визия. Не че успях да пробвам много игри но Black, Call of Duty 3, Burnout revenge, Legasy of Kain Defiance всичките изглеждат с пъти по добре в кашонския си вариант. просто в PS2 варианта успявам да видя пикселчетата и ръбчета ако щеш, а в боксовия вариант няма такива неща.
7. Звук - не успях да видя разлика но и аз карам с колонките на телевизора.
8. Игри - засега нямам много но и честно казано не мога да се сетя за повече от 4-5 екслузива за разлика от PS2 където се прескачат.
От жанровете имам чуството че май само японските РПГ-та липсват в каталога на бокса но пък шутърите и западните РПГ-та са много по добре застъпени.
Иначе си направих сравнение на еквивалентни игри (пак повтарям - тези за бокса само ги знам , не съм ги играл още).
Tekken - Dead or Alive
Final Fantasy серията- няма аналог
Metal gear Solid серията - май само двойката е портната
Devil may cry, God of war- Ninja Gaiden
Gran Turismo- Forza Motorsport
Jak and Dexter , Ratchet and Clank - сещам се само за Conker
Silent Hill - май няма аналог
няма аналог по кaчество на Halo и Halo 2.
нама аналог на западните RPG като fable, KOTOR, Morrwind.

Сега като се замисял ако не живеех в България - страната на неограничените торенти а на запад и трябваше да си избирам конзола сигурно щях да си взема именно бокса - ами че то 80% от ценните игри които съм играл за PC в периода 2002-2005 - и шутърите и РПГ-тата са излизали за бокса.

b.t.w. Първата игра която пробвах беше Ninja Gaiden black- нямаше как , думите за "най-добър търд пърсън екшън", "най-добра бойна система" и "най-трудна игра" ги бях срещал прекалено често по разни форуми за да не искам да я видя. Още поевче че този от който вземах бокса ми обеща "да изпотя джйопада като стигна до някоя си Алма".
В момента съм WTF ? за тази игра. Почнах доста добре и минах цялото първо ниво без да ме убият. В един момент след 20 минути (минимум) игра изпълнен със самочуствие стигам до накъкъв бос с едно нун-чако , който почна да го върти в опит да ме впечатли. Аз си помислих : "кого плашиш ти ве , аз съм превъртал God of War на хард и Devil May Cry 3 на нормал".
След 20 секунди бях умрял без да го ударя повече от веднъж. Даже не успях да разбера какво се очава да правя.След което се оказа че почвам от близък чекпойнт на малко живот и докато вървях към боса за отмъщение ми скочиха двама от обикновените нинджи и ме съсякоха с един удар :).


за финал (гледам към Aldim който знам че има бокс) - няма да е зле някой да ми сподели ценни заглавия за бокса че си нямам никаква идея за екслузивите на бокса а разни класации топ 20 на сайтове като IGN нещо им нямам доверие. За сега разполагам с Ninja Gaiden Black, Halo 2, Burnout revenge, Soul calibur 2, Black, Call of duty 3, Legasy of Kain defiance и Street Fighter Aniversarry.
Last edited by RRSunknown on Sun Feb 22, 2009 8:19 pm, edited 1 time in total.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sun Feb 22, 2009 7:49 pm

Освен тези които си написал:

1. Burnout Revenge - върви много по добре на бокса отколкото на Ps2.
2. Psychonauts - ако не си я играл на PC е абсолютно задължителна. А и да си я играл.
3. Fahrenheit - мииии правилната и аз не знам какво e ама не е игра.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Feb 22, 2009 8:10 pm

The Dragon wrote:Освен тези които си написал:

1. Burnout Revenge - върви много по добре на бокса отколкото на Ps2.
2. Psychonauts - ако не си я играл на PC е абсолютно задължителна. А и да си я играл.
3. Fahrenheit - мииии правилната и аз не знам какво e ама не е игра.
Burnout я имам :)
Не че успях да пробвам много игри но Black, Call of Duty 3, Burnout revenge, Legasy of Kain Defiance всичките изглеждат с пъти по добре в кашонския си вариант.
За сега разполагам с Ninja Gaiden Black, Halo 2, Burnout revenge, Soul calibur 2, Black, Call of duty 3, Legasy of Kain defiance и Street Fighter Aniversarry
Фаренхайт я имам за комп а Психонавтите - за там ще се замисля сериозно, знам че ще изглежда по-добре на бокса но пък няма откъде да си я намеря докато PS2 същата върви за 25 лева в ozone.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Feb 22, 2009 8:57 pm

Gran Turismo- Forza Motorsport
И задължително Project Gotham Racing.
Silent Hill - май няма аналог
Fatal Frame.
Devil may cry, God of war- Ninja Gaiden
И Otogi поредицата също. Тя е малко продавана, но много хвалена от критиката и въобще феновете на жанра.



Други игри, които препоръчвам за бокса:

Breakdown - не достатъчно добре направена, но уникална игра, която комбинира шуутър и тупалка. Според мен Monolith или са крали с пълни шепи от туй отроче на Namco, докато са правили FEAR, или е ебати съвпадението. Присъства всичко от 100-процентовото действие от първо лице, през корпоративните сгради, та до халюцинациите. Така и не я доиграх (адски дълга е!), но си струваше определено.

Panzer Dragoon Orta - класика сред релсовите стрелялки. Яздиш драконоподобно монстърче и... ми пуцаш.

Jet Set Radio Future - кефеща джитка с екстремно каране на ролери. Сел-шейднат стил. Пак класика.

Phantom Dust - една от най-разбиващите японски игри за бокса. Уникална като концепция и бойна система и с доста интересен свят. Честно казано не мога да определя жанра й. Много красива също.

Baldur's Gate: Dark Alliance 1 & 2 - задължителни екшън-РПГ-та! Нема такъв фън за кооперативка!

Shenmue 2 - чудесен порт на класиката за Dreamcast.

Black - абе мен таз игра ми беше през никъде, но много хора й се кефят, вкл. голяма част от критиката. Може би най-красивия шуутър за бокса. Дразнещо линейни нива и толкова много екшън, че след няколко часа да му се додрайфа на човек.

Не забравяй да изиграеш и Oddworld-овете!

Crimson Skies доста хора й се кефят, аз не съм я пробвал.

Също разправят, че най-добрите DDR-и евър са тия за бокса, така че ако можеш да се добереш до тях, пробвай ги.

Far Cry Instincts - цялостен римейк на Far Cry, правен от Ubisoft. Лично мен ме кефи по-малко от PC версията на Crytek, но има и хора с противоположното менение. Кефи много наличието на feral powers - т.е. тук мутираш в свръх-мощно зверче. С това са свързани и най-добрите моменти в играта. Има и версия за Xbox 360 (комбо с експанжъна), която всъщност съм играл аз.

Mercenaries - страхотен GTA клониг. Действието се развива в бойна зона, трябва да си сътрудничиш с разни фракции с цел изкарване на яко кинти. Не я изиграх само защото емулацията за 360 беше с много гадни бъгове.

Midnight Club 3 - една от най-добрите части на поредицата.

Rallisport Challenge поредицата - много добри рали игрици на Microsoft.
След 20 секунди бях умрял без да го ударя повече от веднъж. Даже не успях да разбера какво се очава да правя.
Ми той е типичен каунтър-бос. Докато прави по-мощните си атаки, претърколи се настрани и бързо му вкарай няколко удара. Много е злобен, но с малко тайминг може да му скъсаш гъза :) Не забравяй да ползваш и поушънчета, ако трябва. И имай предвид, че ако първият бос те е тормозил, вторият (а и конниците преди него) ще ти изцъклят зъркелите, така че пази си поушънчета и за него. Нататък става вече по-поносимо до катедралата, където е най-гнусната боска ъф ол тайм (задължително севене близо до нея + максимално къткане на поушъни и магии!)

Фаренхайт я имам за комп а Психонавтите - за там ще се замисля сериозно, знам че ще изглежда по-добре на бокса но пък няма откъде да си я намеря докато PS2 същата върви за 25 лева в ozone.
Psychonauts я има и за PC бтв.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Feb 22, 2009 9:51 pm

Също разправят, че най-добрите DDR-и евър са тия за бокса, така че ако можеш да се добереш до тях, пробвай ги.
нещо днес съм бавно стоплящ защото не успях да се присетя какво означава DDR ? (защото аз само за памети се сещам а сигурно става дума за игра )

Психонавтите ги имам (теглени) и за PC , имах предвид ако ги търся за конзола.


Иначе от всички които си ги казал Otogi, panzer Dragoon Orta, Jet set , Shenmue, Breakdown, Phantom dust, Crimson skies,Gotham racing изобщо не съм ги виждал и те ще са ми за цел. Oddworld даже не знаех че има за бокс.
:) - ще се търсят .

Някои от останалите ги имам за PS2 и са доста зле (може за бокса да са по-добре (например на Мерcenaries нито графиката ми хареса , нито управлението за PS2)
Ми той е типичен каунтър-бос. Като направи атака със засилка, претърколи се настрани и бързо го атакувай с няколко бързи удара. Много е злобен, но с малко тайминг може да му скъсаш гъза

ясно - аз по принцип има м навика да налитам първо и веднага да бягам при бос битки а тук явно се прави точно обратното. Между другото аз пошунки изобщо не съм ползвал - общо взето даже и бойната система не разучих - само на отгатване играех да прегледам играта ползвайки блок+претъркулване и комбинация от бързия удар и ъперкъта.


А какво ще кажеш за Conker римейка - много съм се наточил да го видя. Версията за N64 беше особено брутална игра , чудя се какво са измислили за римейка.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Feb 22, 2009 9:58 pm

Някои от останалите ги имам за PS2 и са доста зле (може за бокса да са по-добре (например на Мерcenaries нито графиката ми хареса , нито управлението за PS2)
Ми доколкото съм я играл емулирана на 360, и в двете отношения беше екстра. Мигновено ме зариби и ме държа, докато не се сбъгяса фатално...

За Conker идея си нямам.

DDR = Dance Dance Revolution.

Бтв на горния пост му едитнах тва за Гайдена с още малко съветечта, хвърли пак един поглед.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Feb 23, 2009 2:13 am

RRS - системата на битките в нинджа-та е dmc наобратно. Там беше Attack and Avoid, тук е block and bash. Научи се да блокираш - много малко неща минават през блока на Сокола. Ако играеш на нормална трудност - ъпгрейдни си докрай тоягата колкото се може по-бързо. Unlabored Flawlessness си е вграден чийт. И е няколко класи над Дебиларото.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Feb 24, 2009 2:09 am

да след като поразучих как се прави въздушния удар и следвах старата god of war тактика - чакалиш в блок и след като гадта се открие му вкарваш най-мощния си удар го пречуках :)

межувременно един технически въпрос- къде точно в харда на бокса се намират сейвовете на игрите и как да ги изтрия? Защото рових, рових и нищо не намерих. Дали аз съм тъп или са скрити или нещо такова? Защото тоя от който взех конзолата си има сейвове а аз искам да почна начисто защото все се изкушавам да почна от последното ниво на нинджата (и да ме размажат като хлебарка ).

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Feb 25, 2009 11:05 pm

Не мога да си едитвам старите постове нищо че са мои - кофти :evil:

А иначе исках да добавя- както каза Драгъна Burnout Revenge върви много по-добре на бокса отколкото за PS2. За стейшънчето я бях пуснал за десетина минути и я изоставих да събира прах без да се сетя за нея.
На бокса обаче в момента точно нея играя - изоставих и нинджи, и халота и други по- "сериозни" заглавия и се разбивам (буквално :) ) на Burnout.
С тоя рейсър направо се родих- сега ще излъжа ако се изхвърля да кажа че не съм виждал такива рейсъри за плейстейшъна , но по някаква причина чак сега се зарибявам.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Apr 06, 2009 11:52 am

това се превръща в блог :)
Сетих се че не съм ъпдейтнал а трябваше да се отбележа още преди две седмици.

следвайки списъка на Алдим с какво успях да се сдобия (сдобия е просто израз в този случай , по скоро правилното название е - какво успях да издиря и изтегля - защото се оказа че някои от нещата са доста трудни за откриване).
И задължително Project Gotham Racing
набарах двойката + форцата 1 , и двете са ми по зле от Гран Турисмо 4 но пък са много по добре от рандъм НФС или други рейсъри които съм играл в PC периода ми :). Но честно казано това са от типа игри които вземеш ли по нова част (а аз взех тези за 360 ) няма смисъл да играеш старите.
Fatal Frame.
това не го намерих но знаейки тройката каква е за PS2 няма и да го търся- не съм любител на подобни натоварващи игри.
И Otogi поредицата също. Тя е малко продавана, но много хвалена от критиката и въобще феновете на жанра.
Breakdown - не достатъчно добре направена, но уникална игра, която комбинира шуутър и тупалка
не успях да ги намеря за съжаление.
Panzer Dragoon Orta - класика сред релсовите стрелялки. Яздиш драконоподобно монстърче и... ми пуцаш
тази обаче я намерих и изключително много ми хареса- освен че пуцаш се наслаждавашна ебахти и якия арт по нивата.
Jet Set Radio Future - кефеща джитка с екстремно каране на ролери. Сел-шейднат стил. Пак класика
намерих я и нещо не успяхд а свикна с управлението но визията и музиката определено си струват.
Phantom Dust - една от най-разбиващите японски игри за бокса. Уникална като концепция и бойна система и с доста интересен свят. Честно казано не мога да определя жанра й. Много красива също.
намерих и както каза Алдим жанра е трудно определим , все още не мога да реша дали ми харесва или не.
Baldur's Gate: Dark Alliance 1 & 2 - задължителни екшън-РПГ-та! Нема такъв фън за кооперативка!
мисля да ги скипна умишлено - двойката съм я цъкал на PS2 и не ме грабна особено а шанса за намирането на човек за кооп и то на тази игра клони към минус безкрайност.
Shenmue 2 - чудесен порт на класиката за Dreamcast.
намерих я , пуснах си я и я оставих за момент в който ще имам време.
Black - абе мен таз игра ми беше през никъде, но много хора й се кефят, вкл. голяма част от критиката. Може би най-красивия шуутър за бокса. Дразнещо линейни нива и толкова много екшън, че след няколко часа да му се додрайфа на човек.
намерих я и забялязах огромна разлика от PS2 варианта но както и да го суча играта засмуква в сравнение с PC шутърите.
Не забравяй да изиграеш и Oddworld-овете!
Straner's Wraith намерих - засега ми се струва оригинална и носеща някъкъв шантав дух ама като геймплей и графика ми се струва морално остаряла.
Crimson Skies доста хора й се кефят, аз не съм я пробвал.
играта е много добра , не случайно се кефят - има специфична атмосфера и сетинг а геймплея също го бива още повече че такива игри почти няма. Колкото и да е странно на мен ми напомня за Фрийлансъра.
Far Cry Instincts - цялостен римейк на Far Cry, правен от Ubisoft
графиката е много по зле от ПЦ варианта, геймплея обаче ми се струва по добър- има една камара възможности за правене, много по голямо разнообразие от ПЦ версията.
Mercenaries - страхотен GTA клониг.
не ме кефи и това е - не можах да се науча да се прицелвам кадърно и това е. Може би грешката е в мен.

Освен това:
Halo 1 и Halo 2 - дори само заради тях си струва да имаш бокс.
Conker: live and reloaded- още по добра от оригинала.
Darwatch- колкото да видя дали е по добра от PS2 версията- оказа се с малко по добра графика и по лесно управление иначе е все такава тояга.
Prince of Persia trilogy- уж да видя дали е спо мазна графика от PS2 версиите. не можах да преценя но за сметка на това Sands of time не може да се играе ( в моята версия поне) заради гнусен бъг в който враговете при битка отказват да се спауннат докато не не използвам камата на времерто. И се оказвам избил всичко , бойната музика си свири а сейв няма защото ми показва че има врагове. И в момента в който ми свършат пусканията на камата- дотам.
Dead or Alive 3- много добра графика, много странна система за битки.
Jade Empire - много странен рилийз си намерих в който ако не ми е загряло ДВД-то на бокса музиката пресича и озвучението се губи. Отначало си мислех че рилийза е бъгав по принцип но после с изненада установих че всъщност озвучение си имало.
Ridick - като за бокс бива но сравнен с PC версията по графика. Иначе по управление е по удобен с пада май ХАХА поне разните комбота се правят в пъти по лесно.

Е процес на чудене съм дали да си намеря КОТОР , Фейбъл и Дуум да ги сравня с ПЦ версиите но май ще ги скипна защото съм 99% сигурен че ще са по зле.

Общо взето мисля че като изключим Нинджа Гайдън, Хало, Панзера и игрите с автомобили бокса съксва ако си имал мощно PC навремето като излизаха съответните игри. С иключение на Хало която е мислена за конзола останалите "екслузивни" шутъри биха били (или са) много по добри за PC. А портнатите игри със сигурност са по добри.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Apr 07, 2009 3:38 am

Еми за шуутъри конзолите се опряха на PC-то (и го стъпкаха всъщност) чак HD генерацията :)

Иначе Fable Xbox > Fable PC като контрол. Визуално е ок, но доста далече от PC версията, пусната с висока разделителна.

Иначе за Riddick - мамата му е новата версия, която всеки момент ще бъде пусната за 360 и т.н. Визията е зверски подобрена дори спрямо добрия стар PC порт, а и върви с доста огромен експанжън.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Nov 30, 2010 11:49 am

Да повъзкреся темата с някои интересни неща.
В последно време се позанимавах с бокса си малко по сериозно и установих следните неща.

Преди всичко ви трябват следните неща:
Spoiler: show
1. Чипнат бокс (обвиъсли - за да му се иснталира софтуер)
2. Кроснат или Прав кабел за връзка с компютър.
3. Компютър от който да си направите връзката към бокса и да си записвате
.

Media Player - Бокса е най-добрия медиа плеър EVER (за парите си- уточнение за хора като AlDim който веднага ще се хванат да обясняват колко е по- яко да ползваш лаптоп с HDMI кабел ) - разчита всякакви формати на филми (включително и MKV-та на анимета), всякакви субтитри, ъпскейлва изображенията, не издава никакъв шум в сравнение с PC. С подходящ кабел (самоделно се прави от проста схема която може да ви направи всеки който поне малко разбира от електроника) може да се прекара компонентен сигнал. Аз лично тествах само на моя си телевизор но и там разликата е видима с просто око. Лошото ми беше единствено че ми е малък харда и всеки филм го слагах поотделно но може да се сложи до 1 ТБ хард при добро желание. При аниметата които гледах разликата е много сериозна - бокса хем разпъва картината (в сравнение с монитор) хем премахва пикселизацията и пуска някакви филтри които дават кристалност.

Емулатори - основната ми краста в момента - има за всички рестро конзоли , разботещи перфектно и е излишно да споменавам колко е по добре такива игри да се играят на телевизор с геймпад вместо пред монитора. Единствените ядове в това отношение са емулациите на по сериозните аркади тип Neo Geo които просто не им стига 64 мб рам на бокса и залагват. Принципно бокса може да е ъпгрейдне със 128 мб рам и тогава всякакви лагове изчезват но процедурата е свързана с замяна на чип на дъното и не се препоръчва на неспециалисти затова ще се правим че няма такава опция.


Homebrew Games- това са игри самоделки които официално никога не са излизали за бокса под никакъв вариант но хората са ги портнали все едно че се ползва PC софтуер. Говорим си за CS (има и сървъри б.т.в.), Diablo, Final Fantasy tactisc, Metal Gear solid 1, Quake 2 и 3 и доста други.

Мрежова онлайн игра - на книга Xboxlive не се поддържа. На практика има десетки пиратски сървъри в които мултиплеъра се играе - само ви трябва кабел за интернет и IP-тата на сървъра. Мен лично не ме влече но все пак тествах Хало 2.

Модификации по игрите - това също не ме влече но все пак ще кажа че е пълно с модове - един типично PC похват.
Last edited by RRSunknown on Tue Nov 30, 2010 1:04 pm, edited 1 time in total.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Nov 30, 2010 12:02 pm

Перфектният Media Player е лаптоп с HDMI кабел всъщност... :P

Или на второ място това:
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=735

Честно казано не ми е ясно какъв е смисълът от цялото изнасилване на добрия стар бокс.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Nov 30, 2010 12:06 pm

е разликата е че стария бокс се намира за 50 лева докато лаптопа с HDMI кабел ....
И всъщост реално погледнато не съм попадал на компютърен плеър който да не изисква да се настройва, да му се пускат субтитри, те са се настройват на свой ред, да филтрират изображение с ъпскейлинг и т.н.
Това е като да си пуснеш Super mario 1 в оригинален вид и през емулатор с филтри.

За изнасилване и дума не може да става - справя се перфектно - както казвах залагва само на игри като Metal Slug - тежки 2d аркади които залагват и на PS2 хардуера при положение че са специално портнати а не емулирани както е в случая.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Nov 30, 2010 12:47 pm

Баце, нямам абсолютно никаква представа за какво говориш. От 90-те не съм виждал видео на компютър без филтриран ъпскейлинг, да не говорим модерните видекарти какви резултати постигат с хардуерен inverse telecine, denoise и т.н. на DVD-та.
Колкото до настройките, от край време има един много прост отговор - VLC. Пуска всичко без никакви ядове и бъзикане на кодеци, дори DVD-та от други региони.
А тия емулатори са просто портове на PC версиите в повечето случаи, така че пак не виждам кяра от цялата работа.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests