Бунаци или алтруисти?

Мръсните страсти – на сапун
User avatar
Simba
Scholar
Posts: 119
Joined: Thu May 24, 2007 2:56 pm

Post by Simba » Sat Jan 24, 2009 12:13 am

AlDim wrote:Има много начини за писане на статии. А ти, драги, си никакъв, ма отворен.
Бих ти отговорил, но помежду изблиците на смях не мога да измисля нищо смислено. Иначе начини за писане на статии има поне два - кадърно и некадърно. Като попадне във втората категория - йебем ти класификацията.
Amelia wrote:Ех, тоя пост направо ми осмисли труда! Ужасно съм благодарна на такива мнения. Изплащаме разходите по сайта от собствения си джоб, а не от реклами, крадем от свободното си време (а то не е много), за да си напишем материалите, без каквато и да е финансова възвръщаемост и това, че някой оценява крайния резултат толкова високо, наистина ни показва, че от тъпия ни идеализъм има смисъл. Ние сме фенове на това, за което пишем и го пишем за други фенове. Не сме крайна инстанция, не страдаме от илюзии и делюзии за интелектуалност и непогрешимост, правим го с много, много обич и по начин, който ни носи удоволствие и удовлетворение. И мисля, че си личи. Благодаря за ласкавите думи на всички! Убедена съм, че и останалите от екипа мислят по този начин.

Иначе това с конкуренцията никога не съм го разбирала. Слънце има за всички.
К'ва конкуренция, к'ви пет лева бе пиленце? Иначе никой не ви кара да слагате реклами, а това че не сте го направили само въ прави бунаци, а не алтруисти.
Yan wrote:Симбич, след това включване мога само да цитирам оня виц:
Spoiler: show
Image
Напълно в тон с твоите писания :wink:
Ibiza ти, за да продължим с вица.
Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sat Jan 24, 2009 12:20 am

Като непредубеден страничен наблюдател ще кажа само това:

Четох ревюто за седмия Малазан в Сивостена и последвалата го дискусия в тамошния форум. Ако целта на екипа на Сивостен е да се правят на елитни сухи интелектуалци-софисти, успели са. Мен този начин на писане на ревюта и особено на водене на разговор по-скоро ме отблъскват и мисля повече да не чета Сивостен - нито списанието, нито форума.

Ревютата тук са доста по-интересни и информативни - за мен.
Всъщност има още поне два начина на писане на статии - интересно и скучно. Или живо и сухарско.

Е, всеки с публиката си. Надявам се ШД никога да не премине към Сивостенските критерии за качество. Това впрочем включва и Сивостенското въодушевление от Ралмията - книга, от чието прелистване още пазя живи спомени. :neutral:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jan 24, 2009 1:19 am

Simba wrote: К'ва конкуренция, к'ви пет лева бе пиленце? Иначе никой не ви кара да слагате реклами, а това че не сте го направили само въ прави бунаци, а не алтруисти.
:lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat Jan 24, 2009 3:26 am

К'ва конкуренция, к'ви пет лева бе пиленце? Иначе никой не ви кара да слагате реклами, а това че не сте го направили само въ прави бунаци, а не алтруисти.
Не, прави ни хора готови да отделят по три лева месечно, за да може читателите им да четат каквото ги интересува, а не да наблюдават религиозни призиви, покани за сайтове за запознаства или предложения за застраховка гражданска отговорност. Т.е. хора, които ценят и собствения си труд, и вниманието на читателите си. Това да шибнеш произволни рекламки по сайта за някви стотинки не е нито уеб дизайн, нито гениално бизнес решение. Само доста ненужно далавераджийство.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Sat Jan 24, 2009 2:01 pm

Бих ти отговорил, но помежду изблиците на смях не мога да измисля нищо смислено. Иначе начини за писане на статии има поне два - кадърно и некадърно. Като попадне във втората категория - йебем ти класификацията.
Факт.

Желаеш ли да обсъдим реторически и логически долните цитати?
Александър Дюма-баща, наречен така за разлика от сина си, който също е писател и носи бащиното име, е роден през 1803 година в малкото градче Вилер-Котр, близо до Париж.
Усиленото четене, което отнема цялото му свободно време, бързо заразява Дюма с ентусиазъм и желание да поеме по пътя на писателското поприще.
Прочетеното оформя стила на младия ентусиаст и в крайна сметка през 1825 той дебютира с малък сборник разкази, наречен „Съвременни новели”.
Макар че първият му литературен опит не блести, пътят е намерен. Големият успех обаче идва, когато момчето от Вилер-Котр се присъединява към романтичното движение.
През този период романтичната литература заема здрави позиции с всичките си поджанрове, но все още не се е пресегнала до драматичните произведения, които да задоволяват изискванията на театъра.
Успехът става дори още по-голям, имайки предвид, че силният антиабсолютизъм и антиклерикализъм, който струи от пиесата, е напълно в духа на предстоящата и вече подготвяща се революция срещу Бурбоните.
Макар да се опират на исторически факти, което се харесва на публиката, творбите на френския писател далеч нямат сериозно историческо значение. Авторът се стреми единствено да изгради увлекателна интрига, на чиято база да изостри напрежението и да постигне ефекта на мелодрамата.
Юлската революция от 1830 година оказва сериозно влияние върху романтиците, като ги кара да подхождат по-задълбочено към обществените проблеми. За мнозина във Франция събитията не са нещо неочаквано.
Тогава Дюма е принуден временно да напусне Париж и заминава за Швейцария.

Със завръщането си във Франция писателят отново се отдава на литературата, като именно в този период издава и първия си роман „Изабел Баварска”.
Като следствие от сюжета романът е забранен от цензурата чак до 1925 година, когато творбата за първи път е отпечатана в Русия.
През 50-те години Дюма започва да се отклонява от романтичните тенденции и пише доста посредствени исторически романи. Въпреки че полагал забележителни усилия, сроковете като че ли убивали литературния плам и стремежът да излезе следващата глава от поредния подлистник се наложил над търсенето на увлекателност и литературен стил.
Някои творби, подписани от писателя, действително са създадени заедно с известни по това време френски литератори като Маке, Анисе Буржоа, Иполит Оже, Пол Бекаж, Луи Куаляк, Дюрие, Жерар дьо Нервил, Пол Мерсис и Емил Сувестр.

И действително, впечатляващата бройка романи на Дюма подсказва, че горният любопитен факт е истина.
Дюма обещава да следва лидерите на конституционномонархическата партия. Това означавало приобщаване към лагера на реакцията, което не било по вкуса на избирателите. И така Дюма е напълно разгромен на изборите.

В този момент, изтърпял загубата, френският писател приключва политическия си път

Уточнение: Ако Симба не иска да обсъдим цитатите и като цяло зле структурираната му, фактологически трудно разбираема, невдъхновена и очевидно нередактирана статия, всеки друг може да поиска разяснение защо според мен горните примери демонстрират в изкристализирала форма кажи-речи всеки недъг на един човек, неспособен да си служи с думите дори за непретенциозни фен-журналистически цели.

Макар че не е трудно всеки да се увери в това без моята помощ.

P.S.: Имам немалко подобни забележки (макар и не точно толкова много, колкото към горното... творение) към повечето статии в Сивостен. Човек да иска примери за това как не бива да се правят нещата........

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6925
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sat Jan 24, 2009 2:22 pm

Симбич, знаем особеното ти отношение към разстройството :lol: Не мисля, че остана човек, който да не го знае.
Но повечето обичаме да ни е чисто и подредено в къщата. Ако ще продължаваш в същия дух прави го тук. Обстановката ти пасва.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Simba
Scholar
Posts: 119
Joined: Thu May 24, 2007 2:56 pm

Post by Simba » Sat Jan 24, 2009 6:24 pm

@Yan: Сладур. Сбърка с вица и хайде при мръсното пране.

@Trip: Tell me more. Имам готов отговор, обаче ще ми е забавно да извадиш още цитати. Просто ми е интересно защо си цитирал една единствена от "повечето материали", към които имаш забележки. Пък и както знаеш печелим от това :mrgreen:. Най-малкото се забавляваме искрено на един дребен факт, който си пропуснал да забележиш, въпреки че е общовалиден както при ежедневните електронни така и печатни издания. Напъни си мозъка, може и да успееш да се сетиш. Като подсказка ще ти кажа само, че това е варианта след редакцията и обема е редуциран с около 35% 8-) .

Morwen: Оу, три лева значи, защото докато преглеждах на Христина прозренията ми се стори че са поне триста :mrgreen: . Но патосът прави мухата да изглежда като слон.

P.S. Изчезвам до брой 60. Значи между един и... два, три, пет месеца?
Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jan 24, 2009 7:14 pm

Стават повече от три, когато съберем за годишни награди, награди за разкази и т.н.

Иначе, Емо, няма нужда да се занимаваш с човек, който не е дошъл тук да спори или да дава градивна критика, а да си прави жалка самореклама, щото трафика към Сивостен не му е достатъчен. С такива се действа или с насмешка, или не се действа въобще.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sat Jan 24, 2009 7:40 pm

Simba wrote:Изчезвам до брой 60. Значи между един и... два, три, пет месеца?
Малко е. Пробвай до брой 100.

Впрочем, предпочитам да чакам повече и да получа нещо качествено от ШД (както и става), отколкото всеки месец тук да излиза нещо подобно на. . . някои други онлайн списания. Бързата работа - срам за майстора. По-добре понякога по-бавно, но винаги качествено.


На въпроса от заглавието - алтруисти. За щастие. Радвам се, че още има такива хора. Да даваш от времето и енергията си за нещо, което не ти носи доходи, и то години наред, е поведение, на което свалям шапка.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6925
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sat Jan 24, 2009 8:00 pm

Simba wrote:@Yan: Сладур. Сбърка с вица и хайде при мръсното пране.
Аз ли сбърках вица или ти бавно загряваш? :lol: :lol: :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Jan 24, 2009 8:05 pm

Simba wrote:@Trip: Tell me more. Имам готов отговор, обаче ще ми е забавно да извадиш още цитати. Просто ми е интересно защо си цитирал една единствена от "повечето материали", към които имаш забележки. Пък и както знаеш печелим от това :mrgreen:. Най-малкото се забавляваме искрено на един дребен факт, който си пропуснал да забележиш, въпреки че е общовалиден както при ежедневните електронни така и печатни издания. Напъни си мозъка, може и да успееш да се сетиш. Като подсказка ще ти кажа само, че това е варианта след редакцията и обема е редуциран с около 35% 8-) .
Ех, момченце... :):):):)

При Емо няма обобщения заради обобщенията, както при повечето хора и теб в частност. Щом е казал "повечето материали", значи има предвид повечето материали. И не е сам, апропо, но както и Христина каза, теб не те вълнува наистина, тъй че не мисля, че има смисъл някой да си прави труда.

А аз ще ти подскажа, че ако това е вариантА след редакцията и обемА е редуциран с около 35%, то само си вкара деветнадесет автогола с това изказване :lol: Смисъл, ободряващо е човек да разбере, че положението е било ДОРИ по-зле :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

RAT400
Sorcerer
Posts: 383
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:55 pm

Post by RAT400 » Sat Jan 24, 2009 8:07 pm

Toест, трябва Трип да вади повече цитати от стоте, които вече е извадил, щото ти си решил да се правиш на много голям и извънмерно умен и няма да му отговориш? :neutral: Да ти имам и логиката...

Алтруисти сте, бтв. Големи :)

Добавено: за двата-трите-петте месеца: признавам, че не знам колко често излизат други онлайн списания, но наистина предпочитам да чакам три месеца за ревюта на поне повечето, ако не и всички неща, излезли през тия три месеца, които ме интересуват – и то дълги, добре написани ревюта – пред това всеки ден/седмица/месец да получавам нещо, дето не си заслужава двете минути да го прочета.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Jan 24, 2009 8:15 pm

Бтв, последната година общо взето ситуацията е или ежемесечна, или месец и половина макс... Просто казвам...
And you can't dance with a devil on your back...

RAT400
Sorcerer
Posts: 383
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:55 pm

Post by RAT400 » Sat Jan 24, 2009 8:16 pm

Няма как да знам, аз започнах да чета списанието чак ноември-декември 2008 (преди това четях само форума). Отговарях му на логиката :)

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Sat Jan 24, 2009 8:37 pm

Simba wrote:@Yan: Сладур. Сбърка с вица и хайде при мръсното пране.

@Trip: Tell me more. Имам готов отговор, обаче ще ми е забавно да извадиш още цитати. Просто ми е интересно защо си цитирал една единствена от "повечето материали", към които имаш забележки. Пък и както знаеш печелим от това :mrgreen:. Най-малкото се забавляваме искрено на един дребен факт, който си пропуснал да забележиш, въпреки че е общовалиден както при ежедневните електронни така и печатни издания. Напъни си мозъка, може и да успееш да се сетиш. Като подсказка ще ти кажа само, че това е варианта след редакцията и обема е редуциран с около 35% 8-) .

Morwen: Оу, три лева значи, защото докато преглеждах на Христина прозренията ми се стори че са поне триста :mrgreen: . Но патосът прави мухата да изглежда като слон.

P.S. Изчезвам до брой 60. Значи между един и... два, три, пет месеца?
Този пост, между другото, е жалък. Достатъчно жалък, че най-разумната позиция на екипа на Shadowdance да е да не му обръщат сериозно внимание. Аз, обаче, не съм особено разумен човек. Още по-малко пък съм от екипа на списанието. Просто читател. Нищо повече. Та просто като читател ще ти споделя нещо. Никога не съм чел твоя сайт. Дали е за добро или за лошо не знам. Но когато прочетох цитираните от Trip твои писания, се спуках да се смея. Особено на "горният любопитен факт е истина". Защо ли ми се струва, че човек, способен да напише нещо такова, няма право на демонстрираното от теб самочувствие? Още повече пък когтао сам си признава, че трудът му е бил още по-зле. Или мислиш, че това не е зле? Че то звучи като писано от петокласник четворкаджия. С подобен начин на писане заслужаваш само присмех. Жалко, че от мен няма да го получиш...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests