Page 1 of 1

Фигурно пързаляне - европейско 2009 Хелсинки

Posted: Tue Jan 20, 2009 10:18 pm
by Ghibli
Хайде, почна :)

За момента нямам особени впечатления, освен че искам да убия българските коментатори по Евроспорт, така че нататък следва рант, който не се интересува да не чете :evil:

От години си мисля, че по-лошо няма как да стане, и те всяка година като във вица - "а, може, може".
Двама са, не им хванах имената (едит: Георги Чобанов и Евгения Кърнолска, излових ги на сайта на Евроспорт) - една съдийка, която вероятно в своята област си разбира от работата, но като коментатор не става, и един хванат от гората мъж, който би трябвало да е професионалният коментатор, но не му личи. Не разпознава елементите, не следи кой къде се пада в класирането (дори това!), по време на изпълненията казва очевидни неща с няколкосекундно закъснение (а по принцип те виждат картината няколко секунди по-рано) и не само не познава състезателите и им чете имената със запъване (Хохлова я нарече Коклова), а няма и никаква обща култура, защото чете "Fedor" като "Федор" и "Gorbacheva" като "Горбачева" (Михаил Горбачов, за бога!).
Г-жа съдийката вероятно е компетентна в областта си, но първо, диша като астматичен слон в микрофона и това се чува през цялото време и второ, явно е позабравила българския (вече към края на деня си го припомни, но преди това се насладих на бисери като "трипъл салхов... ъъъ, троен, троен салхов", "лифт, тоест изхвърляне (казва се поддръжка - бел. аз), не, лифт" и пр.). Върховното й изказване беше "Тези са много добри, личи си, че си имат родина". Как ми дожаля за останалите сиротни двойки в този момент, за малко да се разплача.
И двамата мекат, и двамата се запъват, и двамата коментират със закъснение като стане нещо... Искам да ги удуша собственоръчно :evil: :evil: :evil:

Едит:
Така, току-що приключиха спортните двойки (кратка програма) и вече мога да кажа, че последната група оставя изключително приятно впечатление :) Руснаците явно отново са в подем, което мен лично ме радва. Юко Кавагучи и Александър Смирнов бяха просто великолепни, показаха програма със стил и идея, прекрасно изпълнена, не знам защо ги класираха трети след Альона Савченко и Робин Шолхови, просто необяснимо, германците се представиха много слабо. Първи са Мария Мухортова и Максим Транков, също великолепна програма, съвършено изпълнена, заслужено класиране :) Харесах си и Любов Илюшечкина и Нодари Майсурадзе, още едни руснаци, но те останаха пети.
Имахме си наша двойка, която дебютира тук - Нина Иванова и Филип Залевски. Останаха последни, но представянето им не беше чак толкова зле като за първо европейско (и май първо голямо състезание изобщо).

При танците имаше изненада - Максим Шабалин се препъна на "чек-аута" :) и падна, поради което с Оксана Домнина останаха пети. Водят Яна Хохлова и Сергей Новицки, много добро впечатление ми направиха, според мен си заслужават първото място. На второ място са италианците Федерика Файела и Масимо Скали, доста незаслужено, толкова явно ги подпряха съдиите, че чак ме хваща яд :/

Posted: Tue Jan 20, 2009 10:42 pm
by Alexis
Присъединявам се към твоята болка. Ако беше спорт, който може да се гледа без звук, бих го гледала така, за да се отърва от тъпите коментари.

За бога, задължителната програма (частта, която хванах) беше коментирана толкова некадърно, че аз можех да се справя по-добре. Ох, потръпвам. Не ми се мисли повече, че ще имам кошмари.

Posted: Tue Jan 20, 2009 10:47 pm
by Demandred
Аз хванах съвсем малко, но ми стигна, за да почне да ми липсва Витомирчо, което е достатъчен показател колко трагични бяха тия двамата.

Posted: Tue Jan 20, 2009 11:15 pm
by Ghibli
Програмата и класиранията можете да следите тук: http://www.isuresults.com/results/ec2009/index.htm

Програмата по "Евроспорт":

20 януари
15:00 Танцови двойки - задължителен танц. Live
19:30 Спортни двойки - кратка програма. Live

21 януари
15:00 Мъже - кратка програма. Live
18:00 Спортни двойки - кратка програма. Запис
18:30 Спортни двойки - волна програма. Live
19:15 Спортни двойки - волна програма. Live

22 януари
17:30 Танцови двойки - оригинален танц. Запис
20:15 Мъже - волна програма. Live

23 януари
17:30 Жени - кратка програма. Запис
20:15 Танцови двойки - волна програма. Live

24 януари
14:30 Жени - волна програма. Live
16:30 Жени - волна програма. Live
22:20 Жени - волна програма. Запис

25 януапи
16:00 Гала. Live
22:45 Гала. Запис


Едит: търсех музиката на една двойка и попаднах на този сайт, където има биографии на всички състезатели (подредени са по страни) и в тях - музиката за настоящия сезон, разкошно:
http://www.isufs.org/bios/

Posted: Tue Jan 20, 2009 11:48 pm
by thunder
ако не бяха толкова скъпи билетите мислехме да минем да гледаме наживо, ама... Останали са много малко билети и по 80 евро единия.