Page 1 of 3

Гръм

Posted: Fri Dec 26, 2008 10:12 am
by Roland
Image



Искам горещо да препоръчам новия филм на Дисни. Страшно, страшно як, много миличък и забавен, пък и малко свежо разнообразие след множеството твърде-претенциозни-за-мен предложения на Дриймуъркс и Пиксар.

Гръм си е класическа дисниевска анимация (е, освен дето се гледа с очила, щото е триизмерна) - наивна, забавна, пълна с Ценности™. При все това обаче на мен лично ми хареса в пъти повече от супер прехвалени и нахайпени работи като Пандата примерно :)


Едит: И... о, хамстерът... хамстерът... той е толкова... върховен...

Posted: Fri Dec 26, 2008 10:30 am
by herairness
Аз мога да се съглася, още преди да съм гледала цялото филмче - само по трейлърите :mrgreen: И хамстерът определено изглежда като къртещ персонаж 8-)

Posted: Fri Dec 26, 2008 10:37 am
by Roland
Доста се изненадах, че е 3D между другото. Не очаквах, че и на нормалните екрани ще пуснат такива филми.

Posted: Fri Dec 26, 2008 11:35 am
by Vivian
Сладуресто е, да. Става за приятно убиване на час и половина, макар и на мен лично историята да ми се видя леко недотам енгейджинг и напълно неоригинална. Някак си този същия сюжет съм го гледала с почти всички възможни зверчета подложени на същите авторови трактовки.

Хамстерът! :mrgreen: :heart:

Posted: Fri Dec 26, 2008 11:47 am
by Xellos
Усещам, че ще е като ice age ше се гледа заради катерицата/хамстера, а другото ше да е сладуресто триизмерно клише :roll: Ма ше се гледа де.

Posted: Fri Dec 26, 2008 12:18 pm
by Roland
Ми не, няма много общо. В смисъл, тва е по-скоро семеен филм, отколкото такъв с претенции за голямо остроумие. А самият Гръм е ТОООООЛКОВА сладък :mrgreen:

Posted: Fri Dec 26, 2008 11:21 pm
by Moiraine
Мдам, току що го изгледах, наистина е доста сладко филмчето. Хамстера "Оооо Хамстера" наистина е брутален, но даже не е само той, има доста кефеща(особено в началото) котка и видиотени гълъби, а също и тук таме разни доста забавни реплики, които караха целия салон да избухва в кикот. Доволна.

Posted: Fri Dec 26, 2008 11:23 pm
by Elayne
Image

Еми... ще го гледам заради ей този dude :). Няма такива крачета и ушички просто :).

Posted: Fri Dec 26, 2008 11:59 pm
by Roamer
Филмът и за мен беше изненадващо добър, освен че беше горе-долу толкова детски, колкото очаквах, и доста по-сладък, отколкото очаквах. Е, историята няма да вземе "Пулицър" или нещо подобно, но според мен е много добре навързана, макар и донякъде предсказуема - но все пак това е до голяма степен детски филм! Е, и като в доста детски филми напоследък, има и моменти, които са насочени към аудитория от 18 до 35 :wink:

Та, да пообобщя - историята е доста повече от поносима, майтапите са си много на място, анимацията е доста добра като за почти-триизмерно нещо, героите (всичките!) са разработени просто идеално, всичко е много приятно и сладко - та, значи, какво чакате всъщност? :)

Posted: Sat Dec 27, 2008 12:10 am
by Nyn
Гледах го и аз днес :D Много готино филмче, а хамстерът е буквално ненормален :lol: На мене и котката и кученцето също ми харесаха, а историята не е върхът на оригиналността, но е приятна и аз точно такава не съм гледала преди.
Само че аз за пръв път гледах 3D и въпреки че беше готино, още на 15-тата минута ме заболяха главата и очите :/. Падна едно местене на очилата по дължината на носа до края... Май си предпочитам нормалното кино.

Posted: Sat Dec 27, 2008 9:57 am
by Roland
И на мен ми беше за пръв път, но тоя проблем го имах само на трейлърите. Беше ме страх, че и с филма ше страдам, но там не изпитвах никакво неудобство.

Posted: Sat Dec 27, 2008 5:27 pm
by Pugsley
Половината филм го прекарах зяпайки някви ученички пред мен, с тайната надежда, че цаките ше им направят балконите малко по 3д. Нейсе не стана. Прекратявам тотално дисни непретенциозните анимации на кино, еле па 3д и минавам само на претенциозни Пиксар и Дриимуъркс такива. Това ми беше по-тъпо и от аристокотките честно. И да хамстера рутеше. Кучето исках да го изнасиля ритуално пред същите тия ученички, че да им се опича акъла отрано.



Дали не съм станал леко педофил се чудя тия дни, ама тва е извън контекста на тая тема.

Posted: Sat Dec 27, 2008 6:10 pm
by Xellos
Мисла утре да го чекна филма, дано има ученички, че от трейлъра още ме обля семейната сладурщина и не съм убеден че хамстера ше ми стигне :mrgreen:

тва в imax-a ли е?

Posted: Sat Dec 27, 2008 9:12 pm
by Vivian
Pugsley wrote:Това ми беше по-тъпо и от аристокотките честно.
Долу лапите от аристокотаците!

Posted: Sun Dec 28, 2008 11:08 pm
by Elayne
Определено беше много симпатично филмчето. От 3Д-то ме позаболяха очи и глава, но като цяло изживяването си струваше.

Хамстерът е невероятен! :) Аз и на котката се израдвах жестоко де :).