Краставиците и Толкин
Малко късно се включвам, но от сърце!
Краставиците - с домати и сирене! Може и с оцет - аз го предпочитам пред лимона - макар, че нечии вежди може и да се повдигнат в недоумение пред концепцията домати и оцет.
Но сиренето е важно! Е, не и в сладоледа (Таис, само кажи - Джимис няма да го пуснем да избяга )
Толкин - върви добре с хубаво вино
Краставиците - с домати и сирене! Може и с оцет - аз го предпочитам пред лимона - макар, че нечии вежди може и да се повдигнат в недоумение пред концепцията домати и оцет.
Но сиренето е важно! Е, не и в сладоледа (Таис, само кажи - Джимис няма да го пуснем да избяга )
Толкин - върви добре с хубаво вино
Юда, егоист, луда и wow-холик
Марковото уиски си е прелест. Ама що да разваляш ефекта с бездарна книга? Вярно, че според погълнатото количество много неща могат да придобият прелест и привлекателност. Т.е. при правилната мярка много логически връзки се освобождават (други се заплитат) и човек придобива нов поглед върху повествованието. Доколкото все още не си стигнал до момента, в който думите да бягат като подплашени пилци пред очите ти, можеш да стигнеш до забавни и все по-странни интерпретации на текста. От тази гледна точка - да, хубавото уиски може да облагороди някоя безнадеждна книга. Но пък какви чудеса могат да се постигнат, ако книгата си я бива!!!!
Ама май се изплъзнахме от водещата тема - за краставиците беше, нали?
Ама май се изплъзнахме от водещата тема - за краставиците беше, нали?
Юда, егоист, луда и wow-холик
-
- Paragon
- Posts: 642
- Joined: Tue May 11, 2004 10:39 am
-
- Paragon
- Posts: 642
- Joined: Tue May 11, 2004 10:39 am
Означава "много добре, много хубаво ("чай" - много, "шукар" - добре/-ър/-ра/-ро; "хармангель" - отлично", "по душа") (на цигански).
А освен морските истории, Ланис, върви и с някои (подчертавам, НЯКОИ) фантастики - на мен ми върви с Бюджолд, например. Друго, с което върви, е Майк Резник. Третото му приложение е за след.
(Минута за реклама): Под "ром" в случая да се разбира "Captain Morgan Jamaican Rum". Вярно, че цената е такава, че разбираш защо са го пили пирати, но си заслужава.
А освен морските истории, Ланис, върви и с някои (подчертавам, НЯКОИ) фантастики - на мен ми върви с Бюджолд, например. Друго, с което върви, е Майк Резник. Третото му приложение е за след.
(Минута за реклама): Под "ром" в случая да се разбира "Captain Morgan Jamaican Rum". Вярно, че цената е такава, че разбираш защо са го пили пирати, но си заслужава.
-
- Paragon
- Posts: 642
- Joined: Tue May 11, 2004 10:39 am
Като човек, току що прибрал се от сбор на село, няма как да я пропусна тая тема просто . Та значи за краставиците - много, много, много и силен оцет, малко олио + сол на вкус, и копър. Това е салатката, и всеки който е против, да се счита за официално предупреден - ще му изпия колата и ще му открадна ракията за лична домашна употреба, ще му изкормя хладилника и ще го оставя без мезе за десет запоя напред, да. Салатка от краставици със студена ракийка си е много правилно нещо.
За книгите - аз не обичам да пия алкохол и да чета книга, така нито от алкохола полза, нито от книгата...
За книгите - аз не обичам да пия алкохол и да чета книга, така нито от алкохола полза, нито от книгата...
Elves dig rocket launchers.
Термит, срещу рецептата ти с краставиците и дума не мога да кажа, при това причината не е в някакъв дълбок страх, че можеш да ми ошушкаш хладилника (то не, че към момента там има нещо дето да си струва ошушкването). Обаче това заключение за алкохола и книгата просто не мога да го приема. Не става дума да се напоиш обилно до момента, в който не можеш да четеш. Обаче кротко умерено пийване с интересна книга е много добра комбинация. Действа стимулиращо и освобождаващо за мисълта и въображението понякога.
Дилвиш, тая рецепта с карамфила, канелата и портокаловите кори звучи като фантазия. Ща се пробва, видяло се е!!!
Дилвиш, тая рецепта с карамфила, канелата и портокаловите кори звучи като фантазия. Ща се пробва, видяло се е!!!
Юда, егоист, луда и wow-холик
-
- Paragon
- Posts: 642
- Joined: Tue May 11, 2004 10:39 am
Ланис, за да не опрапастиш по моя вина алкохола, ето ти рецептата:
500 мл. вода
о/о 75 - 100 гр. захар (да, толкова, не е грешка)
350 мл. ром
30 - 40 гр. чай (аз лично препоръчвам черен, най-добре "Колхида" - грузинците ги бива и в тая област)
Корите от 2 по-големи или 3 по-малки портокала
Варят се около 20 минути, като карамфилът и канелата се слагат чак след като кипне първия път.
Карамба и наздраве!
500 мл. вода
о/о 75 - 100 гр. захар (да, толкова, не е грешка)
350 мл. ром
30 - 40 гр. чай (аз лично препоръчвам черен, най-добре "Колхида" - грузинците ги бива и в тая област)
Корите от 2 по-големи или 3 по-малки портокала
Варят се около 20 минути, като карамфилът и канелата се слагат чак след като кипне първия път.
Карамба и наздраве!
-
- Paragon
- Posts: 642
- Joined: Tue May 11, 2004 10:39 am
Наздраве!
За здоровья!
Cheers!
Prosit!
Slohncha!
Skool!
Chin-chin!
A votre sante`!
Kan-pei!
"Ако нема градус, нема радос`"
За здоровья!
Cheers!
Prosit!
Slohncha!
Skool!
Chin-chin!
A votre sante`!
Kan-pei!
"Ако нема градус, нема радос`"
Last edited by Dilvish the Damned on Tue May 25, 2004 10:10 pm, edited 1 time in total.
Who is online
Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests