Page 1 of 3

Емулатори

Posted: Sat Jun 21, 2008 7:37 pm
by RRSunknown
Знам че има друга тема по въпроса но реших да се пробвам да я съживя с анкетка (не че очаквам повече от 5 участника но все пак:) )
В последно време си възродих интереса по темата а ако някой не е разбрал- аз съм маниак относно емулаторите. Прекарал съм повече време в човъркане и настройки на различни емулатори колкото да ги подкарам отколкото действително съм играл. Пък и понякога се радвам да покажа позакъснял реваншизъм изигравайки някоя игра със записи която преди 15 години така и не съм успял да завърша преди да ми се счупи пада.
Това е- който иска да се изкаже.

Posted: Sat Jun 21, 2008 8:29 pm
by Roland
Липсва моята опция - "Не джъгам, щото имам всички конзоли, които ме вълнуват" :lol:

Posted: Sat Jun 21, 2008 8:31 pm
by Muad_Dib
Айде-айде, има си една купчина зверски стари класики, които са възможни за цъкане само благодарение на емулатори.

Posted: Sat Jun 21, 2008 8:42 pm
by RRSunknown
Roland wrote:Липсва моята опция - "Не джъгам, щото имам всички конзоли, които ме вълнуват" :lol:
и аз имам SEGA genesis- ама нямам джойпад :)
А ако играеш само на новите конзоли- значи последната опция :)

DosBox и SCUMM също са емулатори само да припомня - 80% от качествените куести се подкарват именно с тях :)

Posted: Sat Jun 21, 2008 8:44 pm
by Muad_Dib
Аз ще съм искрено изненадан, ако той е запознат с понятие като Кадилаци и Динозаври например.... :roll:

Posted: Sat Jun 21, 2008 8:48 pm
by Demandred
Кадилаци и Динозаври и подобните аркадки от детските ми години са основната причина да ползвам емулатори, голям кеф е да можеш най-накрая да джъткаш колкото искаш на тях, без да се набутваш.

Posted: Sat Jun 21, 2008 8:52 pm
by RRSunknown
Demandred wrote:Кадилаци и Динозаври и подобните аркадки от детските ми години са основната причина да ползвам емулатори, голям кеф е да можеш най-накрая да джъткаш колкото искаш на тях, без да се набутваш.
колко пари съм набутал при едно гаражче на Kings of Dragons и Knights of rounds не е истина :), дори и сега правим някой и друг кооп с приятели.

Posted: Sat Jun 21, 2008 9:03 pm
by The Dragon
Punisher,D&D,Caddilacs and dinosaurus, Alien versus Predator, 19XX war against destiny ...

Posted: Sat Jun 21, 2008 9:22 pm
by Moridin
И аз съм с опцията за старите класики :)

баси колко самурай шоудаун изцъках като свалих МАМЕто за първи път, ачовешко беше

Posted: Sat Jun 21, 2008 10:46 pm
by Scourge
in related news, новият space invaders extreme кърти, чисти и извозва. :)

Posted: Sat Jun 21, 2008 10:49 pm
by RRSunknown
ако щете вярвайте ама намерох емулатор за PS2- не може да се играе засега поради хардуерни причини (слаб процесор) но действа и се развива и след 3-4 години ще се играе както сега емулатора за PS1.

Posted: Sat Jun 21, 2008 11:31 pm
by Morrowind
То емулатора го има от много време, ама е супер зле направен...а някма развитие..от над година нма нови версии(говоря със съществени промени)....някои игри съм подкарвал без проблем, но Tekken 4(заради която го сложих) не тръгва и това е....а компа ми си е с quad, на който уж вървели без проблем;) Пробвах на машините и на приятели - същата трагедия:) Та това за 3-4те години го говорят във форума на този емулатор от преди да го пробвам още...демек преди повече от 2 години...Нема да е скоро;)

Аз емулатори ползвам или за някои стари игрички, които ми липсват вече, или в опит да играя нещо пиратско...ама обикновено несполучливи, защото в този случай визирам PS2 игри, а емулатора не за всички бачка:) А за PS1 играех с емулатор, докато още бе скъпа конзолата:) Сега просто не бих я взел:)

Posted: Sat Jun 21, 2008 11:33 pm
by RRSunknown
кой е тоя който си пробвал защото аз знам за 4-5 различни?
Аз ще го пробвам с оригинален диск да видя дали ще захапе- не че ще може да се играе ама за пробата.
Със 100% сигурност видях как се играе Final Fantasy 10 i Kingdom Hearts 2, God of war тръгва ама без филмчета , двойката е тотално несъвместима.

Posted: Sat Jun 21, 2008 11:34 pm
by Daggerstab
RRSunknown wrote:колко пари съм набутал при едно гаражче на Kings of Dragons и Knights of rounds не е истина :), дори и сега правим някой и друг кооп с приятели.
Knights of the Round е. :) Основната причина да си сложа MAME някога. :lol: А една от първите програми, които си инсталирам на нов компютър е DOSBox, предимно заради първия Master of Orion.

Posted: Sat Jun 21, 2008 11:38 pm
by RRSunknown
Daggerstab wrote:
RRSunknown wrote:колко пари съм набутал при едно гаражче на Kings of Dragons и Knights of rounds не е истина :), дори и сега правим някой и друг кооп с приятели.
Knights of the Round е. :) Основната причина да си сложа MAME някога. :lol: А една от първите програми, които си инсталирам на нов компютър е DOSBox, предимно заради първия Master of Orion.
аз си го сложих заради master of magic- и досега не съм видял нито една подобна игра с такива възможности и такава революция за времето си.