One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

One Piece - сапунките могат да са добри

Post by Amelia » Tue Jun 10, 2008 12:08 pm

Запазвам си това място за копиране на постовете от гледано напоследък. Смятам да прилагам тази практика за всяко аниме, за което стане по-дълга дискусия там. Ще оправя и Гурен лаган-а.

Ес промизд:
Amelia wrote:Зарибих се много лошо по One Piece. Ма много, много лошо. От шонен безкрайните сапунки, то ми е на второ място по любимост след Hunter X Hunter и има невъобразими страшно любими олигофрени за персонажи. Много кефи, страшно свежо и супер разтоварващо! И като рисунък също ми допада.

Ако не бяха вкарали стандартните шонен мелодрами (тва с епизодичните персонажи и повечето главни, иначе баш най-главният е неспособен да влезе в квато и да е драма, щото е хиперактиве кретен с АйКю под нулата) и разните там досадни разтакавания по време на битките, щях да го туря редом с Хънтъра направо.
Killua wrote:One piece мене нещо не ме затрогна и го зарязах към 15-та серия нейде..
Xellos wrote:На 208 епизод на One piece - дали не е мания а :mrgreen:
Mushu wrote:Аз засега само мангата четам въпреки че имам изтеглени до 230 и някой епизод :) Но мангата е просто уникална
Spoiler: show
Последно се появи някакъв, който има същата физиономия като Санджи на плакатите с баунтитата :lol: Беше просто велика простотия!
Amelia wrote:
Xellos wrote:На 208 епизод на One piece - дали не е мания а :mrgreen:
Говори ми, баце!

Толкова зарибена не съм била от Слейърс насам... :shock:

@Мушу, да, онова в мангата беше просто гениално. Умрях си от смях! :lol: :lol: :lol:
Ох айде да изкарват още бееееее! Дори да е някой филър филм или спешъл - дори и тях ги гледам с баси кефа, да не говорим колко фенсървис кат за мен има там...
Xellos wrote: Иначе изгълтах и мангата на One Piece. Свърши. Боли.
Amelia wrote:Гейските фикове, бате! Това е решението!
Бтв, ще можеш ли да ми опечеш от 286ти нататък, че при мен не се свалят, а Сашко е с малък хард и няма място? Ще ти дам ДВДта за целта.

Иначе, аз сега изгледах още 16 епа на One Piece (до 285-ти) и съм доста вбесена - половината бяха някви адски малоумни рикапи от първите аркове чак, а тея дето са си по темата са нафрашкани с разводняваща гняс ДА ГИ ЕБА!!! Ма и така ще ги гледам, кат няма друго...
Pugsley wrote:Свалям го и аз Уан Пииса докъм 120 епизод тая вечер. Утре пека и продължавам. Нещо се надъхах да го мецна.
Evil wrote:Уан Пиис е от по-забавните анимета, ама съм го гледал до 150ти епизод някаде. От там нататък ми става малко воднисто и ме отказа. Но в началото наистина е яко и си заслужава. Имам го до 340 епизод(колкото и да е воднисто нещо трябва да се гледа в САЩ) на външния хард и бих го дал ако не заминавах за щатите след 8 часа. Пъгсел кажи си скайп-а че кю-то си не го ползвам и мога да ти ги пращам по него супер по-бързо отколкото да ги теглиш.
Xellos wrote:http://www.imdb.com/title/tt0388629/

User Rating: 8.3/10 :mrgreen:

Сиидва си 3-4 торента там квото има сичко в тракера, дано фащаш от мен.

Тва мнооого печене беее
Pugsley wrote:Отпочвам One Piece. Better be worth it :mrgreen:
Morrowind wrote:Недей, спри се, спасявай се докато можеш:)
RRSunknown wrote:Аз само като го видях колко епизода е и се отказах:)
Pugsley wrote:Началото радва. Емз аз ше го изгледам за около година предполагам. Общо взето обичам да имам 20 минутни занимавки като трябва да запълня времето с нещо неангажиращо. Пък и Блиич и Наруто взеха да ме дразнят, та трябва некъв друг шонен да си подъвквам.
Pugsley wrote:Баси Луфи има една УБЕР психопатска физиономия, като му дадат лицето леко в сянка и се ухили злобно. Напрао кърти. А как сипа на капитан Бъги не е шега работа.
Amelia wrote:А още нищо не си видял :)
Скивай колко е яко, още от началото, където нашите ги НЯМА, а тия дето ги има са все още прошляци. Стотина епизода по-нататък, вече е направо друга вселена. По това време Наруто вече се беше сбозило непоправимо, а това си върви стабиларка, ако не нагоре, то поне не и надолу.

Само да знаеш, че следващият арк (този с Усоп) е доста тъп, но после става по-добре. Макар че, по традиция, анимето е много кофти разводнено в сравнение с мангата и в следващите аркове също има големи тъпотии. Препоръчвам ти да си превърташ глупостите, а ако искаш мога да ти кажа кои епизоди са филър аркове, за да ги пропуснеш.

Въпреки че тука аз и филърите гледам, щото толкова се зарибих по персонажите, че мога да изтърпя секво, за да ги видя...
Xellos wrote:Мда след усоп /най-тъпия персонаж просто/ и донейде арка с Нами се подобрява драстично. Но има излишъци доста де, арабаста съм я гледал по диагонал, ма дори и те в повечето случаи седят като сайдсторита. Аз си пускам са рандъм епизодчета днеска докат чакам 357 че ме носи главата и не ми се гледа гиаса се товара.

тва сигурно ог знаете ма да сподела за секи случай ;)

http://watch-animeseries.com/
Amelia wrote:Аркът с Нами е велик бе! Мен ме кефи повече от тоя със Санджи за всеки случай.

Иначе Алабастрата как са я разводнили, не е истина. В мангата пресичат пустинята за 1 (ЕДНА) глава. В анимето бяха сума серии безумия...

Мамичката им!
Xellos wrote:Не е велик без санджи ;р Но си е приличен де, не съм скипвал от него.
Amelia wrote:Аркът с Нами е тоя с Арлонг. Там Санджи го има и рита задници.

Бтв, по-късно днес, ако имам нет, ще копирам всичките тия постове в отделната тема за One Piece, която ей сега ще създам. Аз лично имам нужда от нея. Марш да пишете там!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Jun 10, 2008 12:45 pm

Хриси, модератор си в тоя форум, използвай Сплит за целта ;) Еле па като е от един топик дискусията
This is it. Ground zero.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jun 10, 2008 1:17 pm

Работи ли вече??? Преди правеше некви проблеми.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Jun 10, 2008 1:18 pm

Сплита винаги си е работел, както казвам на всеки два дни. Не работи само Сплит&Муув, чиято идея е да местиш в СЪЩЕСТВУВАЩ топик
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator
Posts: 20327
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Jun 10, 2008 1:19 pm

Далеч по-лесно ше е като са последователни и без тва. :)

Иначе ся метнах едно око на 357мия raw ма в общи линии придвижване от точка А до т. Б с разтегляне от мангата. Поне следващия е санджи и абсалом и зоро и самурая ;)
Spoiler: show
Неам спомен ма в мангата Усоп кат минаваха негативите през него накрая натръшкаха ли се те на колена и лакти?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Jun 10, 2008 1:25 pm

Някой може ли да напиша за какво иде реч в това аниме или то няма сюжетец?

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5266
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Tue Jun 10, 2008 1:58 pm

Muad_Dib wrote:Някой може ли да напиша за какво иде реч в това аниме или то няма сюжетец?
не е като да съм го гледал, но ето ти един кратък синопсис -
It was a time when pirates ruled the seas. Several bands of pirates were battling over the great hidden treasure, One Piece, which was left by the now legendary pirate captain, Gold Roger. There was a young boy who admired the pirates, his name was Monkey D. Luffy. One day, he mistakenly eats the devil's fruit and turns himself into a rubber human being.

Ten years have passed since that incident. Luffy sets out to sail all alone. He sets out to become a great pirate captain and that's when his great adventure begins. "I'm going to be the Pirate King! I'm going to get One Piece!".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jun 10, 2008 2:13 pm

Амиииииии, главният герой, Люфи, иска да стане кралят на пиратите и си търси екипаж, за да намери тайнственото съкровище на предишния крал.

Тфа е сюжета.

Сетинг - много як свят, в който има острови с най-различни екстри. Има 4 морета, разделени на 4 квадранта от екватора и главния меридиан на Земята. Екватора е т.нар. grand line и водите в него са непредсказуеми, алогични, адски опасни, а островите по тази линия са си бали майката по сички параграфи. Трябва да си някъф бог, за да можеш да оцелееш там. Има ги и devil's fruits - плодове, които дават определени свръхестествени способности на този, който ги изяде, но тези способности са за сметка на способността да плуваш (т.е. във водата губиш силите си и се давиш).

Персонажи - главните са гениални кретени, всеки от тях има собствена причина да отиде в гранд лайн и затова следват абсолютно идиотския си капитан (Люфи) и понеже и те са идиоти, изпадат във всякакви много дебилни ситуации (анимето ич не се взима насериозно).

Освен яките сетинг и персонажи, има много хубав хумор и жестоки битки, когато се сбият.

Досега е направило 350+ епизода, спокойно може да докара до 1000-рката, а на мен не само не ми е писнало, а искам още и още.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Darkling
Paragon
Posts: 592
Joined: Thu Aug 03, 2006 11:39 pm

Post by Darkling » Tue Jun 10, 2008 3:12 pm

Аз бях нечовешки закачен по едно време, определено ми е най-любимия шонен. На 290ти епизод обаче поспрях и не съм гледал нищо след това. Аркът със CP9 свърши ли?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jun 10, 2008 3:19 pm

Свърши преди около 30-ина епизода. Много го бяха развлекли, баси! Бяха навкарали и некви последователни епизоди с рикапи, след големия екшън имаше и няколко епа филъри. Бати, ако това аниме излизаше като Hunter X Hunter, т.е. има манга, анимират я почти 1:1, свършва мангата, анимето спира докато се понасъбере още и след това излиза ОВА, щеше да е просто гениално. Ама те - не. Дай да бичим малоумни филъри. Мамицата им, бееееее! :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Darkling
Paragon
Posts: 592
Joined: Thu Aug 03, 2006 11:39 pm

Post by Darkling » Tue Jun 10, 2008 3:31 pm

Е филърите не са толкова зле всъщност, просто са скучновати или рикапи (които могат да бъдат прескочени). На Блийч примерно филърите за да запазят интереса вкараха някакви съвсем нови мотиви отсъстващи от мангата (вампири?), които на мен наистина ми скапаха всичко и ме отказаха да го гледам. Определено е по-лошият вариант това.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Jun 10, 2008 3:35 pm

Amelia wrote:Свърши преди около 30-ина епизода. Много го бяха развлекли, баси! Бяха навкарали и некви последователни епизоди с рикапи, след големия екшън имаше и няколко епа филъри. Бати, ако това аниме излизаше като Hunter X Hunter, т.е. има манга, анимират я почти 1:1, свършва мангата, анимето спира докато се понасъбере още и след това излиза ОВА, щеше да е просто гениално. Ама те - не. Дай да бичим малоумни филъри. Мамицата им, бееееее! :cry:
Недостатъкът е виден в самия Хънтър - кат му писне на мангаката и духаме супата :mrgreen:
This is it. Ground zero.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jun 10, 2008 3:42 pm

Мда, съгласна съм за филърите в ОП. Аз ги издържам, някои направо си ме кефят. Филмите и спешълите също са много як фенсървис, като че само за мен правен. :lol:

Жоро, тоя на ОП продължава да пише та чак му пукат ушите. Да ми е жив и здрав!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9514
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Tue Jun 10, 2008 4:45 pm

гледах един епизод и нищо не разбрах- освен че има персонаж коза с еленови рога който има супер сили .... :shock: :shock:

User avatar
Pugsley
Moderator
Posts: 3447
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:14 pm
Location: Отзад
Contact:

Post by Pugsley » Tue Jun 10, 2008 4:47 pm

Muad_Dib wrote:Някой може ли да напиша за какво иде реч в това аниме или то няма сюжетец?
Коле, нема ти хареса. 100% съм сигурен. Ако ти се гледа нещо, гледай гънгрейв.
Love & peace
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest