Еми не знам кога как е било, но в момента на български език "раса" определено не е синоним на "вид" и точка.
"Човешката раса" е литературна приумица, нежели биологично-антропологично определение. И да, "раса" е термин, подобен на "порода". Неслучайно "расов" и "породист" при животните са с доста близка семантика, въпреки че не се говори за раси при животните, а само при хората. Колко до класическите, аз ги знам като: бяла, негровидна, монголоидна, индианска и аборигенска. Но както вече стана дума, те са малко размити, на първо място индианската е някъв поразвлачен клон на монголоидната, на второ бялата още я делят на кавказки и на средиземноморски тип и т.н. и т.н.
На въпроса - ами, трудно, честно казано. Повечето представители на другите раси не ме привличат много, но ако трябва да съм честен, не ме привличат много и повечето представителки на бялата раса

Изключително харесвам един тип жени, които аз им викам полинезийско-филипински тип, но не знам дали е точно така

с матова кожа (по-светла от индийската), с бадемови и скосени очи (но не дръпнати), с черни коси. Ей от тия всяка зимам
Но определено не споделям възхищението на света към мулатките (не че няма хубави, но не е расово) и много рядко може да ми се хареса негърка наистина.
This is it. Ground zero.