Хамлет или "Има нещо гнило в Дания!"

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
User avatar
raff
Scholar
Posts: 107
Joined: Thu May 13, 2004 10:23 pm
Location: in my own universe

Хамлет или "Има нещо гнило в Дания!"

Post by raff » Wed May 19, 2004 9:57 pm

е, сега смятам да погледна като за начало на смешната страна на въпроса. с моите училищни спомени няма краи, особено с тея от часовете по литература (а днес имах класно!)
и Хамлет също го помня с една моя артистична проява.
та по идея на тая моята същата даскалка с артистичното съзнание, решихме да направим интерпретация на Хамлет. това беше точно преди зимната ваканция и ни се искаше да направим малко по-забавен последния ден. и направихме пародия. (сега се смеите на воля) аз бях Хамлет :lol: то всъщност всички персонажи (мъжки) се играха от мои приятелки.ама освен това написахме съвременна версия на няколко сцени включващи разни неща като SMS-и, наркотици и обръщения като 'Брато', 'Пич' и т.н. бяхме облечени в стил 'рап' - с анцунзи, маратонки и каскети.
получи се много яко. даскалката се накефи, а останалите от класа толкоз ни харесаха,че ни накараха да го изиграем и още веднъж пред даскалката по биология
та засега толкоз за Хамлет. да чуя (прочета) вашето мнение :lol:
All we have to decide is what to do with the time that is given to us

User avatar
Skywalker
Warmage
Posts: 1123
Joined: Tue Jan 20, 2004 10:42 am
Location: Sofia

Post by Skywalker » Wed May 19, 2004 10:09 pm

Хамлет...,да аз лично,адски го харесвам.Изключително ми беше интересна при 1-то четене,но факт е че за такова нещо,едно прочитане не стига.Това,което се учеше в даскало,е само едно въведение,когато се позамислим,ще открием толкова скрити и в същото време,явни неща.
Идеята ми е че при всяко прочитане се открива нещо ново...

User avatar
Regsa
Sorcerer
Posts: 444
Joined: Sun May 09, 2004 12:46 pm
Location: the Bird's cave

Post by Regsa » Wed May 19, 2004 10:18 pm

Наскоро гледах една по нова версия на "Хамлет" и много ми хареса. Най-вече, защото героите не изглеждаха толкова праволинейни, колкото в оригиналната пиеса.
Не си падам особено по новите интерпретации специално на тема Шекспир, но това някакси беше направило героите "по-човешки". Нямаше само гняв и отмъщение, но и самота и разкаяние и покаяние. Ама аз никога не съм харесвала, кой знае колко Хамлет. Много е себичен.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5767
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Thu May 20, 2004 9:53 pm

"Хамлет" го възприемам доста различно след като гледах какво Том Стопард е сътворил в "Розенкранц и Гилденстерн..."
Отпреди това си спомням, че харесвах главния герой и ми беше криво как са го нарочили за колеблив и пасивен :) В училище изчетох доста критика - вредно занимание откъдето и да го погледнеш - но тогава ми даде нов поглед, чувствах, че разбирам... Кой знае колко основателно е било :) Светът се беше превърнал в дворец и аз можех да видя как е построен.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests