Page 1 of 20
Posted: Wed Jan 16, 2008 2:17 pm
by Moiraine
ЧИД и от мен, да си все така симпатичен младеж, да ни направиш хубава торта и руска салата за празника, да си жив и здрав, да не се отървеш от добро настроение и верни приятели.... мое и некоя сгодна женица.
Posted: Wed Jan 16, 2008 2:29 pm
by Moridin
Moiraine wrote:сгодна
баси, светът сигурно свършва...
Гаро, що не правиш снежанка? Много по-лийт е...
Posted: Wed Jan 16, 2008 3:36 pm
by Xellos
Moridin wrote:Moiraine wrote:сгодна
баси, светът сигурно свършва...
Гаро, що не правиш снежанка? Много по-лийт е...
Не мое да я увиеш в шунка и да ЛАПАШ тая

Posted: Wed Jan 16, 2008 3:41 pm
by Morwen
Всъщност можеш...
Posted: Wed Jan 16, 2008 3:59 pm
by Xellos
Пробвай.
Posted: Wed Jan 16, 2008 5:15 pm
by Bat Garo Still Rots
Мерси много на всички за пожеланията

По въпроса за сгодната женица баба ми се кефи на някаква арменка от Танцувай с мен 2, обаче била на 19 та не ми е много много в категорията

Ще видим какво друго се предлага
Шункови рула с руска салата се наричаха Виенските рула нали? Защото продават едни джоб сандвичи точно такъв пълнеж и ги наричат Сандвич с виенски рула. Снежанката е много елементарно изпълнение и плаче за алкохолни концентрати. Да не говорим, че не е особено удобна за мазане на филийки от франзела. Ние с руската салата имаме дългогодишна стабилна връзка от времето когато леля ми в Пловдив я правече с домашна майонеза и шунка. Не е като да няма разлика във вкуса.
Posted: Wed Jan 16, 2008 5:22 pm
by Elayne
Пък и руската има къде къде повече и по-вкусни неща от снежанката...

.
Posted: Wed Jan 16, 2008 5:33 pm
by Moridin
Да бе...
шунка
моркови

Posted: Wed Jan 16, 2008 5:35 pm
by Bat Garo Still Rots
Moridin wrote:Да бе...
шунка
моркови

Че аз не слагам моркови

Те са сладникави и само правят обем. Морковите вънка!

Posted: Wed Jan 16, 2008 5:40 pm
by BaYa
Доказателство, че да я ядеш не значи че знаеш да я правиш!!
Задължитение продукти на руската салата са:
- варени картофи
- варени моркови
- грах, варен или стерилизиран
- кисели краставички
- майонеза, за предпочитане домашна. Ако ли пък е от специалната смемейна - е направо страхотна!
- или шунка, или риба тон изцедена от мазнината (от кутия). За мен е много по-вкусна с тон.
Освен всичко това, също може да й се аднат, я кълцани маслини, я сварено и накълцано яйце. Има хора които й слагат варен зелен фасул или подбни варени зарзавати.
Таааааа, въпрос на вкус.

Posted: Wed Jan 16, 2008 5:44 pm
by Moridin
Posted: Wed Jan 16, 2008 5:46 pm
by Bat Garo Still Rots
За риба тон в руска салата не бях чувал никога! Да не е испанска версиа това

Иначе някой слагат рендосана кисела ябълка. Не виждам как ще докажете, че морковът допринася за цялостния вкус на салатата, понеже той сварен освен да сладни друг вкус няма. Единствено може да се върже ако краставичките са ти особено кисели и неутрализира част от техния вкус. Но аз така или иначе слагам стерилизирани, които не са много кисели

Posted: Wed Jan 16, 2008 5:48 pm
by Roamer
Това си е лично твое мнение

За мен майонезата, киселите краставички и картофите правят руската салата достатъчно много, много вкусна, за да мога да преглътна някак грахта и да игнорирам морковите

А ако този, който я прави, се сети да бухне вътре и малко царевица... мдам, знам, че тогава започва малко да излиза от областта "руска салата", но пък... ммммм!

Posted: Wed Jan 16, 2008 5:52 pm
by Morwen
Пък мен снежанката ме кефи най-много, руската става (макар че морковите и граха са ми излишни), а тиквичките генерално не ги понасям.
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:02 pm
by Elayne
Снежанката е прекалено постна в сравнение с руската салата, а и грахът, лично за мен, е един от по-вкусните зеленчуци. Морковът пък почти не се усеща, а цялостният вкус е незаменим.
Но, както се вижда, всичко е въпрос на предпочитание.
