Кратичко неименовано разказче

Разкази, поезия, илюстрации...
Кътче за вашето лично творчество.

Moderators: Trip, Random, Marfa

Post Reply
User avatar
Darkling
Paragon
Posts: 592
Joined: Thu Aug 03, 2006 11:39 pm

Кратичко неименовано разказче

Post by Darkling » Fri Jan 04, 2008 10:40 pm

Мракът се отдръпва и инстинктивното щастие бързо е заменено от ужас при вида на разчленения женски труп на пода. Поглеждам се и потрепервам, цялото ми тяло е оцапано с кръвта и. Сядам на леглото и се опитвам да се стегна. Споменът, макар и нежелан, бързо изплува в съзнанието ми.
Влиза в стаята ми и мърмори как ако не била тя съм щял да потъна в мръсотия и въобще нямало да ми направи впечатление. "Фригидна кучка", "уличница" и " жалка робиня" са само част от цветистите определения, които ми хрумват когато вдигам погледа си от книгата и го насочвам към майка си. Премълчавам ги и си обещавам че някой ден ще ги изкрещя в сбръчканото и покрито със старчески петна лице и почти усещам удоволствието, което ще изпитам.
Домъкнала е прахосмукачка и с рязък нервен жест пъха кабела и в контакта. Мръсницата намери кога да чисти..
Без да демонстрира особена заинтересованост от факта, че ще попречи на четенето ми, тя натиска копчето "on/off" и стаята се изпълва с Онзи звук.
Скоро не само не мога да се съсредоточа върху смисъла на размиващите се пред погледа ми редове, но и губя способността да мисля изобщо. Разтърсвам глава в опит да се осъзная. Не се получава. Сякаш хиляди черни мухи жужат около главата ми, твърдо решени да ме измъчват с грозния звук на полета си. Усещам че не мога да издържа повече, ставам и изваждам кабела. Облива ме топло приятно чувство когато прахосмукачката замлъква.
Гадта ме пита какво съм си мислел че правя. Решавам че няма смисъл да отговарям на тъпия и въпрос, би било под достойнството ми да и обърна внимание. Обръщам и гръб и се отправям към леглото с надеждата че ще мога да продължа с книгата си. Тя върви след мен и ми говори нещо. Не я слушам, думите които използва не са от значение, фактът че изобщо говори е дразнещ сам по себе си. Усещам как в мен се надига вълна на негодувание, която ми става все по-трудно да потисна. А тя продължава да говори, да отваря и затваря уста и да изкарва тези грозни животински звуци. Негодуванието се превръща в ярост и нещо в мен се пречупва, една невидима граница е премината за пръв път. Обръщам се и я удрям през лицето с все сила. Нямам време да забележа изненадата и обидата изписани в очите и защото вече съм вдигнал ръка за втория удар. След него идват и трети, и четвърти, и пети и..
Не съм подозирал че чувството е толкова прекрасно. Усещам как в мен бушува дива сила, плод на буреносния гняв, който тази отрепка предизвика. И за пръв път вместо да игнорирам тази сила, аз я освобождавам. Вия, ръмжа, пръскам слюнка и не спирам да удрям. Като на сън виждам как крайниците и падат под силата на плющащите ми като камшици юмруци. После и главата. Демонът в мен триумфира. Кръв оплисква стените, а аз не мога да сдържа екстаза си. Обезглавеното и тяло се поклаща един последен път и тупва тежко на пода. Черната локва под него се разширява все повече.
Когато осъзнавам какво се е случило изпадам в нещо, чието официално название е пост-травматичен шок.
Красиво е.
Пред очите ми се изреждат като на лента хиляди сцени на насилие - грубо, безкомпромисно в неподозирано големи дози. Виждам атомни бомби хвърлени върху нищо неподозиращи невинни хора, виждам кучета със счупени крака и отрязани уши, голи мъже разпънати на кръстове един до друг на огрян от слънцето хълм. Накрая виждам и себе си как налагам майка си със зверско ожесточение. Долавям някаква изтънченост в начина, по който нанасям ударите. Определено изглеждам много добре докато го правя.
Хрумва ми, че не съм се появил в правилното време. Може би ако се бях родил римски гладиатор, планинец от високите части на Азия, или пък индианец в степите на Северна Америка щях да получа шанса да реализирам този си потенциал и да.. натъжавам се като си мисля за пропуснатите възможности. И за всичко е виновна тази кучка.
Хубаво направих като се отървах от нея.

Бих се радвал на малко критика. Разказът бтв е напълно художествен и не е плод на някакви мои потискани чувства :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Jan 05, 2008 4:03 pm

Ако това ти представлява интерес:
Roland wrote:След огромно и непростимо забавяне, Уъркшопът започва отново!


Тъй като мина ужасно много време от момента, когато УЖ щяхме да го задействаме, ще помоля всички, които искат да участват, да пратят материалите си на sim_vortex@yahoo.com със заглавие "WRITING WORKSHOP" не по-късно от 12 януари.


Кръгът ще започне на 13-ти, ако има изпратени поне 4 разказа.


Надявам се да можем да задвижим нещата на по-регулярна база, но това ще зависи от вас :)
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests