Мразя империализма!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

AlDim
Elder God

Мразя империализма!

Post by AlDim » Wed Dec 26, 2007 10:46 pm

26-ти. Коледа е. Йей. Не знам за вас, но аз асоциирам този вече световен празник най-вече с глад и мизерия. Шеста поредна година трябва аз да страдам, защото християните празнуват 2 денонощия (предполагам 2рото е за изтрезняване) и завлачват със себе си целия останал свят, барабар с мюсюлманите, будистите, евреите (пардон, без евреите, те си имат някакъв техен си шит) и каквито други се сети човек. И завличайки света, завличат хранителните стоки, от което страдат нещастни атеисти като мен. Тази година специално се постарах да се запася добре с храна, за да не се повтори обичайната история, но ето, че сушито го опосках още на 23-ти, на бъдни вечер ми се развали хляба, а на 25-ти обрах последните чесънчета и черни пиперчета, останали на дъното на буркана от киселите краставички. И на 26-ти имам точно 2 консерви със супа, няколко картофа и достатъчно зеленчуци, колкото да залъжа глада с една салатка. Но надеждата умира последна и за пореден път обиколих половината град в търсене на отворени хранителни стоки (или поне пицарията на арабите!), докато накрая просто пак се примирих с мисълта, че ще трябва да преживея втория ден на Коледа на шоколадчета от аптеката.

Но знаете ли какво... не мисля, че християните и любимия им Джийзъс са виновни сами по себе си. Този път смятам да обвиня шибания европейски империализъм, заради който искат или не искат, всички са едва ли не задължени да празнуват "най-християнския празник" без някаква основателна причина, различна от това, че империализмът, дет се вика на английски, made them its bitch. По-дяволите, вчера едно приятелче пакистанец ми честити Коледа. Брато, ти си мюсюлманин, а аз съм атеист, къде се ръгаш?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 26, 2007 11:05 pm

Ми не знам, но тук всички големи супермаркети работеха и на самата Коледа, да не говорим, че имаше и магазини за дрехи и книжарници, които се бяха излъгали...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 26, 2007 11:07 pm

Естествено. Все пак горе написах "шеста поредна година страдам", а не "25-та поредна година страдам" ;) Сигурно в България просто има достатъчно атеисти, които да държат хората сити и доволни навръх празниците :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 26, 2007 11:14 pm

Ми не знам за останалата част от света, но поне в София е добре известен факт, че хората пазаруват основно в почивните дни, така че големтие магазини гледат да са отворени тогава. По-малките нямат толкова персонал, че да си позволяват смени на хората (т.е. да има навитаци за събота и неделя), но затова пък в делниците работят обикновено поне до 7.30, за да може народът да иде след работа да пазарува. Разбира се това е ефимерно при текущите задръствания, но принципно върши някаква работа..
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 26, 2007 11:17 pm

Ама съвсем нищо ли не бачка?
Аз имам идея - направете си сайт за взаимопомощ по празниците. Нещо в стил "умирам от глад и имам само две вафли", "аз имам пакет спагети и съм на шест пресечки, ще го трампя за едната вафла, че детето е умряло за сладко" и .н.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 26, 2007 11:25 pm

Добра идея, Морве, макар и не особено реалистична :lol:

Иначе да - съвсем нищо. Хранителни стоки, пицарии, ресторанти... Работят само някои магазини, които не са за храна.

По същия начин гладувах, докато бях в Торонто, само че на Victoria Day, който поне има благоприличието да е един ден. Тогава бяха затворили не какво да е, а 24/7 хранителните стоки. Но поне успях да се докопам до един Mr. Sub малко преди да затвори, та да гризна нещо.

п.п. Но най-лошото - не бачка и магазина за алкохол!

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Wed Dec 26, 2007 11:34 pm

qla si v BG na rakiq i 6kembe!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 26, 2007 11:38 pm

Шкембе.....
*само при мисълта ми причернява от мъка и се гътвам*

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Dec 26, 2007 11:39 pm

Аз имам идея - направете си сайт за взаимопомощ по празниците. Нещо в стил "умирам от глад и имам само две вафли", "аз имам пакет спагети и съм на шест пресечки, ще го трампя за едната вафла, че детето е умряло за сладко" и .н.
:lol: :lol: :lol: - брутално.

В моя квартал всичките 4 магазина на 5-10 минути от нас работеха до един, и то от 9 часа сутринта (просто и вчера и днес ми се наложи да пазарувам, за 24ти си е ясно че си бачкат). Вчера бяхме с майка ми в Мол-а и целият си беше оупън с изключение на магазини за якета по 1100 лева, който мисля, че ще ги преживея (напазарувахме в Пикадили в 22 без нещо).

Така че може би проблемът е в телевизора ти, Саше.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Dec 27, 2007 1:35 am

Браво бе, Шерлок! Разбира се, че говоря за твоя квартал, а не за Канада. Image
Единствения начин горната полу-хумористична историйка да важи за теб е, ако България (и по-конкретно кварталът ти) в някакъв щастлив момент е била част от нечии империалистични планове (забележка: османски криворазбран джихад не се брои; ако се броеше и имаше някакъв по-дълготраен ефект извън Албания, естеството на самия празник щеше да е религиозно гладуване).

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Thu Dec 27, 2007 2:17 am

na 24-25 sin city ba4ka6e i be6e full:D

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 27, 2007 11:04 am

Не му обръщайте внимание на Сашко. Той живее в някакво канадско село и затова е жертва. В големите градове никой не си позволява да затвори супермаркетите за няколко дена НЕЗАВИСИМО от празника. Освен това, да си е преценил по-добре капацитета - със сигурност рускинките не са останали гладни.

То и тука в по малките градчета сигурно не отварят магазините по 3 дни около Коледа.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Dec 27, 2007 3:49 pm

Жалко, аз бях останал впечатление, че е в голям град :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Dec 27, 2007 4:07 pm

AlDim wrote:Браво бе, Шерлок! Разбира се, че говоря за твоя квартал, а не за Канада. Image
Единствения начин горната полу-хумористична историйка да важи за теб е, ако България (и по-конкретно кварталът ти) в някакъв щастлив момент е била част от нечии империалистични планове (забележка: османски криворазбран джихад не се брои; ако се броеше и имаше някакъв по-дълготраен ефект извън Албания, естеството на самия празник щеше да е религиозно гладуване).
И бтв наистина СИЛНО ни грее голяма част от народа тук как е в Канада, ако искаш да заинтригуваш някой по добре дай пример за нещо, което и там и тук е скапано еднакво. Да си изсмучеш от пръстите обяснението, че заради стария империализъм ти не си си купил достатъчно консерви с боб няма кой да го вземе насериозно ай съпоуз :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 27, 2007 6:20 pm

Лоша подготовка алдиме ;) За догодина ше пуснем едно миризливо колетче от тука навреме.

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”