Page 1 of 7
Палачинкии~и
Posted: Tue Aug 28, 2007 9:18 am
by sayso
Замолвам драгите съфорумници да споделят изпитаните бабини или свои рецепти за палачинки,по възможност за околко 10-15 броя,че ако почна да редуцирам грамажа на продуктите,гледайки рецепта,която е уж за 24 палачинки,не знам какво ще стане

Posted: Tue Aug 28, 2007 9:25 am
by Xellos
Ъх, е аз се на око ги праим вече

За тая доза 10-12 - Нейде към 5-6 яйца от съвременните гълъбови яйчица размера по магазините дет има. На 1 - яйце 3 супени лъжици брашно с връх. Пакетче ванилия, по-малко от половин кофичка кисело мляко, щипка сол. И кат забъркам тва хубаво, разреждам с прясно мляко и вода 1/1 смес докато си стане като редичка боза да тече. Са ако се късат първите мое още 1 яйце да се добави разбито да стегне. Може и малко олио вътре ма яко трее се поразбърква преди да се сипе в тефала
може и какао и захар малко в сместта
са за пърженето понякога с олио понякога и малко масло, ама обикновенно ги мацвам с него като ги редя на купчинка че много прегаря.
Posted: Tue Aug 28, 2007 9:28 am
by sayso
Мерсажско

Само да намеря къде е брашното

Posted: Tue Aug 28, 2007 9:30 am
by Xellos
трябва си

тва и за гофретки стаа ма с разтопено краве масло вътре 100 грама и повече захар

Уф доядоха ми се

Posted: Tue Aug 28, 2007 10:13 am
by shayhiri
Бащата кат се хванеше да прави палачинки и се спираше чак като купчината почне да се криви необратимо нанякъде - на 60-70-тата. Но тъй като ние с племенничката м/увременно му ги подяждахме като машини, ги е докарвал и до 100. Село, кокошки, яйца бол.

И мармалад ли не щеш.
Posted: Tue Aug 28, 2007 10:18 am
by BaYa
sayso, приготвяш рецептата не Кселомир. Подмазваш тиган с едно парче масло и като се разтопи го изсипваш в палачинковото тесто. Разбърkваш с черпака добре и изливаш пурвият в добре затопленият тиган.
И така, лека полека, ги пържиш всичките. Макар че идеята на Ксел, за захарта и какаото е много добра, ако не сложиш можеш да ползваш палачинките които ти останат за да си правиш канелони или ласаня!

Posted: Tue Aug 28, 2007 10:22 am
by Xellos
Е аз съм се отворил напоследък основно на солени палачинки

с пастет или сирене, кашакавалче разтопено (тва мое като се обърне да се ръсне докато се допържва от долу и става мммммм), лютеници и кисели краставички, хайверец и прочее. Сладката са тривия макар че домашното от ягоди уви рядко срещано напоследък си е задължително за 1-2. Пък и аз ги правя по-тънки палачинките, като не ме мързи да вися час на печката де.
Тва с захарта и какаото си понася и на сладолед и мус некъф ам

Posted: Tue Aug 28, 2007 10:33 am
by BaYa
Ох. Аз бих жертвала мигновенно солените, за една катма със смокиновото сладко на Жеко-сан!!

Posted: Tue Aug 28, 2007 10:33 am
by sayso
Ааами понеже аз масълцето си го разтопих и прибавих към сместа още при нейното приготвяне,трябва ли да се сложи пак мазнина на тигана преди пърженето

Благодаря на всички бтв

Posted: Tue Aug 28, 2007 10:54 am
by BaYa
Ако ги правиш в същият тиган, не. А ако запазиш смес за друг ден - повтаряш процедурата с подмазването на тигана ( с мъъъниччко масло) и го изцеждаш в тестото.
Тренирай, че през декември ще искам демонстрация!!

Posted: Tue Aug 28, 2007 11:08 am
by Xellos
Абе с гофретника стаа по-бързо и лесно ма си трее наличие на такъв

некои и с масчица ги пържат

Posted: Tue Aug 28, 2007 11:19 am
by sayso
Да се похваля ! Почнаха пробите и първата палачинка стана почти както си трябва

Проблемът е,че нещо ми се обърка тайминга и я извадих преди да е готова . .. Тая ванилийка прави чудеса,обаче

едит: Втората вече е кулинарен шедьовър
Posted: Tue Aug 28, 2007 11:26 am
by shayhiri
Палачинки в
риъл тайм.

Да не забравиш да ни сервираш като станат готови. Аз искам 5 със сметана и мед.

И една със зелена смокиня!
Posted: Tue Aug 28, 2007 11:27 am
by DELgado
Ах как ми се доядоха от палачинките на морето.

Posted: Tue Aug 28, 2007 11:44 am
by Pugsley
Ходи яж палачинката на Пафката. С майонеза.