Page 1 of 1

(Конкурс 2) Брой 41 - Честта на северните воини

Posted: Sun Aug 27, 2006 11:52 am
by Moridin
Коментирайте тук ;)

Posted: Mon Aug 28, 2006 9:25 am
by zhivik
Единственото, което оценявам в този разказ е добрият език, на който е написан. Иначе разказът си остава клише - може би трябваше да се наблегне на историята, защото това прилича повече на глава от фентъзи роман, отколкото на самостоятелен разказ. Разбирам, че на някои хора подобни клишета им харесват, ама поне да имаше повече развитие, защото поне мен някакви си битки в планините не ме вълнуват особено ...

Posted: Mon Aug 28, 2006 12:10 pm
by Vankata
Като цяло, нелош опит за героично фентъзи. :) Личи си обаче неопитността на автора. Текстът не тече гладко, на моменти описанията са ненужно дълги, клиширани или грубовато вмъкнати. Има грешни изрази ("Кайл бе победил защитата му отляво", вместо например "пробил" или "преодолял"), както и няколко неясни момента, когато е трудно да се разбере кой от героите говори, чия е гледната точка и т.н. Онези "флашбекове" са напълно излишни и с нищо не допринасят за разказа. Остава също някакво чувство за непълнота - героите говорят смътно за някакви събития, за които си нямаме и представа, но те явно са свързани със ставащото. За логиката на ситуацията също има какво да се желае. С две думи, това, от което се нуждае този разказ, е един добър редактор и известно пренаписване.

Posted: Wed Aug 30, 2006 8:19 pm
by Regsa
Фентъзи... По всички правила и отвсякъде фентъзи. За съжаление и отвсякъде клиширано (извинявам се на автора за силната дума) - от кървавия сняг до върха на заледения меч.

Posted: Wed Sep 06, 2006 3:27 pm
by Amira
Стилът на разказа ми хареса, както и атмосферата. Разбира се, в описанията и героите нямаше особена оригиналност, но въпреки това ми се сториха на място и не ме подразниха. Това може би се дължи и на факта, че не съм чела толкова много фентъзи и не съм срещала подобни образи твърде често. Единственото, което ме разочарова, беше краят. Поне той трябваше да изненадва с нещо. Още от заглавието аз бях започнала да очаквам някаква проява на благородство и точно това се случи. Може би, ако Кайл беше пощадил живота на противника си с някава задна цел, щях да остана приятно изненадана. Във всеки случай при толкова подробно описание на историята на войната и взаимоотношенията на героите, би могъл да бъде измислен по-неочакван финал.
Въпреки цялата тази критика, разказът наистина ми хареса! :wink: