Page 1 of 1

(Конкурс 2) Брой 41 - Теория

Posted: Sun Aug 27, 2006 11:51 am
by Moridin
Коментирайте тук ;)

Posted: Mon Aug 28, 2006 9:18 am
by zhivik
Споделям мненията от общия топик, че това е по-скоро есе, отколкото разказ. Не че робувам на традиционните форми и т.н., но просто не го възприемам като разказ. Едно време ми идваха подобни настроения, даже май бях драснал нещо подобно в гимназията, ама в последните години подобни неща просто не ми допадат - съжалявам

Posted: Mon Aug 28, 2006 11:51 am
by Vankata
Аз пък не съм сигурен дали е точно есе. Макар да започва като такова, после се появяват някакви следи от сюжет. Обаче свършва твърде бързо, преди да се разбере какво е. А онази "поука" (?), пльосната накрая, съвсем скапва работата. Трябва да накараш читателя сам да си направи изводите, а не да му ги даваш наготово!

Posted: Wed Aug 30, 2006 7:55 pm
by Jaar
Присъединявам се към мнението на Регса, че това е есе, а не разказ. Или по-скоро монолог за представление. Монолог, който за съжаление е достатъчно объркан и неясен, за да отклони вниманието от идеята на писанието. Идея, която сама по себе си ми хареса, но можеше да бъде много по-хубаво развита.

Posted: Wed Aug 30, 2006 8:18 pm
by Regsa
Ето това си е есе. Хубаво е, но не ми влиза в категорията "разказ".

Posted: Wed Sep 06, 2006 3:13 pm
by Amira
За съжаление, така и не успях да намеря прословутия "общ топик", където е преобладавало мнението, че това не е разказ, а есе. Според мен е добра идея за разказ, макар че може да се желае развитие на сюжета и най-вече изясняване на отношенията между героите. Ако обемът се увеличи двойно и внушението се представи по-завоалирано, ще се получи много силен разказ. Разговорната форма ми допадна.

Posted: Fri Nov 03, 2006 12:24 am
by JaimeLannister
И аз късно, но по- добре от никога да се включа в подкрепа на общото мнение.
Есе е, или поне създава впечатление за есе. Може би ако се доразвие ще стане на разказ, може би хубав, а може би не, но на момента ми се струва твърде кратко, малко оплетено и с.. пльосната накрая поука, което мене ме дразни...
Ебахти изречението написах обаче...