Отговор...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Locked
Elan Morin Tedronai

Отговор...

Post by Elan Morin Tedronai » Wed Feb 11, 2004 5:33 pm

[quote="Ghibli в ЛС към мен във форума на Dragonclub"]
Вижте сега, уважавам мнението на авторите ви. Уважавам много Yan Silversword. Твоят акт на откритост ме впечатлява, но не достатъчно за да седна да ти целувам ръцете. Аз съм дълбоко открит и искрено човек и затова, когато някой пич, като уважаемия колега Симеон Цанев каже зад гърба ми, че аз съм некадърник, а сайтът е излязъл от помията боклук, кръвното ми се покачва с няколко пункта. Така и не разбрах тогава, как може той дето представлява вашия сайт, на моите най-искрени думи за предложение за сдобряване и банер размяна да плюе по толкова грозен начин зад гърба ми. Нито казвам, че момичето горе е плюла, нито казвам да се крие зад това. Казвам едно нещо: искам откритост между двата сайта и тази откритост ще я получа. Иначе ще страдате дълбоко за всяко едно лайно изречено срещу мен завбъдеще.

Що се отнася до това: сайтът се развива и ще се развива много добре според мен в големи висоти. Постига го чрез моя ежедневен труд по него за намирането на новини. Постига го, чрез труда на уеб-мастъра да задоволява всички прищявки на феновете чрез новините. И съм безмерно доволен от това. Доволен съм, че двама души правим толкова, колкото вие 15 души. Няма да развивам темата за каунтърите и прочие, но смятам, че се радваме на добра популярност сред феновете и също уважение сред издателствата. Имам контакти с Елф и Егмонт, имам и с Бард. Това ме радва и е до някаква степен е някакво възнаграждение за това, което правя. Е, аз приемам някои от нещата, които тя ми каза и ще се постарая този сайт да се оправи и да върви напред, защото съм убеден, че си заслужава и, че си струва.

Нека да кажа все пак аз за вашия сайт. Имам опит с вас. Работил съм при вас. И то преди три години, когато още прохождах в писаното слово. Вие сте амбициозни, млади автори, които имат свои позиции спрямо фентъзито. Това, което ме спира да работя примерно с вас, както правят Фрусшианте и Кийдис примерно от "чушлетата" са вашите критически насоки и мнения. Тук ще си позволя да цитирам безкрайно омразния ви Александър Драганов, който каза, че плюейки по авторите, които са въвели едни т.нар. догми извършвате предателство към нашия жанр. И аз съм на това мнение. Сигурно смятате, че съм бил верното пони на Драганов. Е, не смятам да се опитвам да ви променям мнението. Просто ви казвам, какво не харесвам във вас. Смятам също така, че слагате твърде много лично мнение по своите ревюта, без да се опасявате, че можете да отвратите някой човек, харесал или евентуално, който би харесал книгата. Всичко това не ми харесва във вас. И вие искахте откритост: имате я.

Аз идвам тук и ви говоря в очите. Нито ви храча, нито ви обиждам. Отсега нататък сте си вие.

Edit-nah texta na ЛС на Гибли. Ян

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Feb 11, 2004 6:58 pm

Такааа, сега искам да стане много ясно, че леееко започна да ми писва от тия постове с демонстративната "открита и честна, но безапелационна и твърда позиция". Всички те разбрахме още първия път. Никой от нас не иска откритост от теб. Всъщност изобщо не ни пука за мнението ти, съжалявам, ако звучи грубо. Не се крия никъде, личното си мнение за теб и сайта ти съм го казвал неколкократно, включително и лично на теб, но не считам за свой свещен дълг всеки път, когато го правя, да те държа в течение. А и се видя, че има кой да те информира за това, което си говорим във вътрешния кръг на списанието, но по този въпрос ще се работи допълнително.
Искам да кажа още нещо. Следващия път, когато постнеш тук лично съобщение, изпратено ти от някой от екипа ни, темата ще бъде изтрита моментално и без обяснение. Най-малкото, за да ти прати лично съобщение, човекът очевидно държи да ти каже нещо насаме и е крайно невъзпитано да правиш такива съобщения публично достояние без негово съгласие.
Осъаналото е безсмислено. Както казах, тук не се вълнуваме прекалено много от мнението ти, нито смятаме, че сме длъжни да те държим постоянно в течение за своето. А Гибли не се страхува от нищо, нито има за цел да те впечатлява или да й се кланяш. Просто е проявила тактичност, а на теб не ти стигна възпитанието да й отговоришп със същото. Сйде стига измислени драми, че ми писна вече.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6265
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Wed Feb 11, 2004 7:05 pm

Откъде ти хрумна, че сме крили мнението си за Драгънклуб? Прегледай си старите теми на Бард примерно. И аз, и Роланд, и Мат, и някои от другите колко пъти ви казвахме защо не ни харесва вашия сайт. И лично да те видя за по-дълго от размяна на "Здравей-здрасти", пак ще ти кажа същото.
Личното си мнение за сайта ти съм го казвал много пъти, пак ще го повторя накратко ако си го забравил. Пълна липса на лично мнение в ревютата, които представляват обикновено преразказ на книгата пълни със спойлъри, и имам чувството, че са преведени рекламите отзад на книгите в немалко случаи. Пълно със раздели, които лично на мен не са ми никак интересни и ми се виждат детински- "Фентъзи създания" и т.н. И така нататък, не ми се повтаря. Това не пречи да имаме нормални отношения, нито аз съм длъжен да харесвам сайта ти, нито ти Шадоуданс.

BTW, предлагам някой от модераторите да изтрие копираното лично съобщение на Гибли докато я питаме дали приема да се обявява публично.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Wed Feb 11, 2004 7:40 pm

виж сега, Elan Morin Tedronai, не те познавам лично, нито по интернет, ни съм чела сайта ти, ни ще го прочета след показаното от теб поведение...
не ме интересува какъв си - честен, открит или какъвото си харесаш още... но ме интересува проявата ти на крайно неуважение към една дама, която е имала търпението и си е направила труда да ти обясни особено тактично нещо, което не е била длъжна да прави...
проява на изключително лош вкус и невъзпитание е постването от твоя страна на лично съобщение в публичния форум, а още по-възмутително е да използваш това само като повод за нови обяснения на отношенията с някои членове на форума и лозунги от рода на "сайтът се развива и ще се развива много добре според мен в големи висоти"...
моля, админите да проявят уважение и изтрият съобщението на Гибли... ако е технически възможно, оставете текста отгоре, че следва лично съобщение, а после нека стои бяло поле, вместо написаното от нея...
аз се чувствам омърсена, а мога да си представя как се чувства Гибли...

Едит: тенкс, Ян...
само исках да добавя за Елан, че всякакви критики към списанието Шедоуданс - било за стила или материалите, винаги може да направи в топиците за конкретно излезлия брой...
Last edited by Tais on Wed Feb 11, 2004 8:10 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5767
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Wed Feb 11, 2004 7:46 pm

Пуснах го като лично съобщение точно защото подозирах, че ще се стигне до нова "рязмяна на реплики" точно след като се успокоиха всички... Знам ли, ако искате трийте, не се срамувам от думите си, но не мисля, че такива теми са много полезни за мирната атмосфера, която с толкова усилия беше постигната. Хайде да млъкнем вече всички, няма какво ново да си кажем, това мисля.

П.С. Благодаря на всички за застъпничеството :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Wed Feb 11, 2004 9:01 pm

Вижте сега. Може би действително сбърках, че го постнах тук, но позицията ми е такава каквато е. Както казах според мен мнението и е за форума и аз реших да дам своя отговор тука във форума

Искам да започнем да си уважаваме един на друг труда, както правят хората. И да спрем да си храчим в лицата. Разберете това. Не го правя от алтруизъм, правя го защото не понасям едно на ръка да ми мятат кал зад гърба ми и второ, защото бих искал между сайтовете да цари уважение.

От тук нататък сте си вие, както казах. Аз подадох ръка и го направих от най-добро чувство. Ако вие не можете да оцените това - окей, няма какво повече да кажа тук или където и да е било в този форум. Нито съм желан, нито съм уважаван, било то аз или това, което правя. Окей разбрах - желая ви всичко хубаво.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Feb 11, 2004 9:07 pm

Моуиф, Гиб :)

А аз заключвам, няма какво повече да се каже тук. И, Елане, добре дошъл си, братче, да пишеш колкото искаш, но престани да си уточняваш отношенията с нас, защото не ни вълнува. И стига с тия комплекси за уважението, да му се невиди :( Сключихме примирие, макар и ти да не изпълни исканото от нас, но признания няма да получиш никакви, нито нещо друго в това отношение. Ако искаш да участваш в нормалния живот на форума, заповядай, никой няма да се отнася с теб по-зле, отколкото с всеки друг, ако не - недей, твоя воля. Но престани да ни занимаваш с уточняване на Концепциите® си, защото на всички ни е безразлично. Айде, със здраве.
And you can't dance with a devil on your back...

Bragir

Post by Bragir » Wed Feb 11, 2004 9:16 pm

Ми така си е, аз лично не те познавам особено, и няма изгледи да започна да те уважавам в обозримото бъдеще според беглите си наблюдения от постовете ти. Но пък за работата ти по ДК и отношението ми в публичното пространство към него не се нуждае от това така че няма проблем. Нито ще тръгна освен някоя препоръка от техническо естество нито друго да кажа по адрес на сайта. Така, че образно казано да приемем, че сме си стиснали рацете и от тук насетне си преглъщаме личните критики.

Ми "предлагам" тишина по въпроса. Така или иначе от година насам няма нещо ново дет да може да се измисли. :). Никой форум няма изгода, още повече пък админите да оправят неща из темите дет трее се решват на маса и то лично.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests