Revolver

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Voland
E'lir
Posts: 188
Joined: Thu Dec 23, 2004 11:32 pm
Location: София

Revolver

Post by Voland » Thu Nov 03, 2005 12:56 am

Хм, преди малко изгледах новото творенийце на Гай Ричи и съм, ъъъ... объркан. Не съжалявам, че го гледах, но не мога да си обясня защо(не съжалявам). Филмът определено е стилен на моменти, но нещо не му достига - дали това че до известна степен се превръща в самоцелен опит за оргиналничене, дали за това че вече бях гледал "Cypher" или за това, че още по средата разреших абсолютно всеки ребус(а надеждата на сценариста, уви със сигурност е била зрителят да не е толкова прозорлив).
Все пак филмът е донякъде свеж и не оставаш с чувство за изгубено време, след края. Ако щете ми вярвайте, но на два пъти ми се наложи да върна малко назад, за да ми станат ясни накои сцени, а имам самочувствието, че хич не съм тъп! Както и да е - "Револвер" е от онзи тип произведения на седното изкуство които опасно криволичат между "Осанна и разпни го"(аз съм по-скоро за второто, но самият факт че съм пуснал тема за него означава че не съм съвсем убеден). С други думи филмът прави впечатление, обаче...
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Thu Nov 03, 2005 1:50 pm

Аз все още не съм го гледала, защото все ми попадат разни скрийнинги, а пък точно скрийнинг не искам да гледам. Всъщност, Риволвър мислех да го чакам за кино, но като чета мненията из нета са повече - отколкото + та нищо чудно и да не го дочакам. Но поне да пуснат по-качествен рилийз.
Ако филмът излезе някаква боза, поне няма да се чувствам чак толкова разочарована. Тази година твърде много чакани от мен филми се оказаха под очакванията ми, така че - подготвена съм.
pulled out

Voland
E'lir
Posts: 188
Joined: Thu Dec 23, 2004 11:32 pm
Location: София

Post by Voland » Fri Nov 04, 2005 9:46 am

ами рилийзът в арена(Revolver.DVDSCR.XViD-LEGACY) е с доста добро качество.
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Fri Nov 04, 2005 3:21 pm

Да де, не се съмнявам в качеството след като е DVDSCR, но точно това SCR ми пречи, защото означава, че е скрийнинг. Свалих си го същия от датата, май скоро друго няма да качат, но чак другата седмица ще се включа с коментар, че тази няма да имам време да го гледам.

Дано да си прав и Риволвър да не е нещо особено - иначе ще умра от яд, че съм го гледала най-напред вкъщи. :wink:
pulled out

Voland
E'lir
Posts: 188
Joined: Thu Dec 23, 2004 11:32 pm
Location: София

Post by Voland » Mon Nov 07, 2005 1:29 am

Morgana wrote: Дано да си прав и Риволвър да не е нещо особено - иначе ще умра от яд, че съм го гледала най-напред вкъщи. :wink:
ааа,моля, моля - вземе да ти хареса - после аз виновен :wink:
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Mon Nov 07, 2005 6:16 pm

Ей ме на, както и обещах.:)

След като изгледах Риволвър и след като отделих време за размисъл върху него, надявам се да успея да напиша сносно мнение, което хем да изразява истинското ми отношение към филма, хем да е разбираемо. Проблемът обаче е, че ще пиша за трудно разбираем филм, нещо като Боен клуб, нещо като Мълхоланд Драйв.
След Гепи и Две димящи дула да се възприеме Риволвър е трудничко, да. Съвсем различен филм очаквах от Гай Ричи. Всичко вървеше ОК до момента на диалога тип "Смийгъл/АмГъл" в асансьора. Но после нещата станаха доста объркани, започнах да се чудя кои от героите са реални и кои въображаеми, дали изобщо има въображаеми и т.н. Оставам с впечатлението, че Ричи е искал да направи един философски филм (изключвам другата възможност, че въобще не е знаел какво прави), и в този му стремеж Риволвър се е получил твърде философски. Труден е за възприемане, още по-труден е за разбиране и от един момент нататък всеки следващ кадър кара зрителя да търси истинския смисъл зад видимия на пръв поглед.
След като повече хора изгледат филма, бих искала да обсъдим сюжета, имам 1 куп въпроси и нито 1 отговор. Voland, щом ти е било толкова лесно да разрешиш всеки ребус, много ще се радвам да пообясниш това-онова, защото както вече казах, аз нямам нито 1 отговор, особено на репликата Ние това сме ти (де го бутона за спойлери :?: )
Относно актьорската игра мога да дам само положителни оценки, макар Андре 3000 да ми е леко антипатичен и не бях очарована от факта да го видя и в този филм. И Стейтъм, и Лиота са дали всичко от себе си за образите на Mr. Green и Macha.
Говорейки за Риволвър, имам чувството, че стоя пред картина на Пикасо – знам, че е много ценна, оригинална, шедьовър дори, и въпреки това ми стои чужда, далечна и непонятна.
Препоръчвам да се гледа, но не очаквайте забавен филм. Напротив, не си вземайте пуканки, не очаквайте лафове и поставете ума си в Alert Mode, ако мога така да се изразя. Риволвър е всичко друго, но не и забавен (освен, ако не намирате за забавно да гледате 50-годишния Рей Лиота по прашки). Поне на мен не ми беше.
pulled out

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Mon Nov 07, 2005 6:32 pm

де го бутона за спойлери
О... след толкоз мотаене да наглася във всяко файлче на събБлека обработката на спойлър тага, накрая не съм сложил бутона, браво на мен :oops:
This is it. Ground zero.

Voland
E'lir
Posts: 188
Joined: Thu Dec 23, 2004 11:32 pm
Location: София

Post by Voland » Tue Nov 08, 2005 12:03 pm

@Моргана
Истината е че за всичко се досетих още по средата, но както казах още в първия си пост имах вече един жокер, а именно, че вече бях гледал Cypher(унищожително добър sci-fi thriller, от който доста филми напоследък правят заемки в една или друга посока, макар и несполучливи)

А сега конкретно
Spoiler: show
репликата "ние това сме ти" ще рече че такива хора въобще не са съществували или просто това са негови въображаеми съкилийници. Ако ти направи впечатление, на няколко пъти хората на Рей Лиота се срещаха със Стейтъм, докато той беше с ония двамата(включително имаше и една престрелка), но се държаха така сякаш той беше САМ! Просто цялата игра си беше само негова без сам той да знае(очевидно откачил в затвора, с признаци на особен вид шизофрения) и двамата които го изнудваха първо се оказа че са неговите съкилийници, които го бяха извозили след затвора, а после се оказа че въобще не съществуват а той си ги представя. Изследванията му(медицинските)които бяха манипулирани от тях явно бяха мнипулирани от самия него. Просто той играеше много сложна игра за да си отмъсти на Лиота, но в нея бяха включени и алтернативните му "АЗ" за които той не подозираше, че сам ги е създал в затвора.Неслучайно се каза,че той е прекарал няколко години сам в изолационната на затвора в четене на книги(комбинации от шаха с бележки от квантова физика и математика и така си е създал теорията на "Играта". Лошото е че това ми стана ясно преди да го изясни Гай Ричи и ми изчезна кефа от филма
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

User avatar
sage01
Adept
Posts: 239
Joined: Tue May 03, 2005 11:18 pm
Location: Plovdiv
Contact:

Post by sage01 » Tue Nov 08, 2005 1:23 pm

не съм гледал филма, но дотук / със спойлера/ ми звучи доста като identity :(
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

Voland
E'lir
Posts: 188
Joined: Thu Dec 23, 2004 11:32 pm
Location: София

Post by Voland » Tue Nov 08, 2005 2:21 pm

sage01 wrote:не съм гледал филма, но дотук / със спойлера/ ми звучи доста като identity :(
ммммдам, може би има нещо като идея, но всъщност е съвсем различен
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Tue Nov 08, 2005 5:33 pm

Spoiler: show
Не съм напълно съгласна с теб. Както си личи и от предишния ми пост, по някое време и аз бях с идеята, че Ави и Зак са въображаеми, че са някаква алтернативна част от Грийн. Обаче има доста сцени в които Ави и Зак изглеждат съвсем истински и не мога да пренебрегна това – те говорят с други хора във филма (ако си спомняш, когато Зак най-напред даде картончето с надпис Take the elevator, охраната на Джейк явно гледаше в Зак и той дори каза на един от тях Благодаря), някои се обръщат към тях с Gentlemen (онзи на когото Джейк даде парите си на заем, Mr. Хаудс, се обърна към Ави и Зак точно по този начин и каза, You have a reputation), в момента когато започна голямата стрелба (Pick this up) и хората на Джейк бяха избити, Зак се появи с кола. Сега, не може да се твърди, че въображаемият Зак докара колата, извади пищов и спаси Грийн. Въобще, смятам, че има доста сцени, които потвърждават, че Зак и Ави са истински. И ако те са такива, то тогава има безброй въпроси, на които е много трудно да се даде задоволителен отговор. Както има и същия брой сцени, които целят да ни убедят тъкмо в обратното и 1 от тях е именно сцената с репликата Ние – това сме ти. Не знам, не мога да твърдя със сигурност нито едното, нито другото. Филмът е с много символика и философия, смятам. Мисля, че е насочен срещу алчността, вътрешната ни борба именно с този порок и какво печелим (или губим), когато и ако се избавим от него. Спомних си, че Гай Ричи, както и съпругата му Мадона, е последовател на Кабала и е възможно в основата на Риволвър да са заложени идеи именно от това учение – борбата с алчостта, примерно. Доколко беше истински Mr. Gold, също е под въпрос и какво точно символизираше, ако пък беше символ. Самият Грийн ли беше Mr. Gold, преди да се пребори с алчността? Нещо като в Обичайните заподозрени. От друга страна, Macha въртеше бизнес с Mr. Gold, значи той трябва да е истински? Или...
Гай Ричи никъде не изяснява, че Ави и Зак са алтернативните Аз на Джейк. Но това би било добро обяснение и дава отговор на многото въпроси, за които споменах по-горе.
sage01, по-близо е до Боен клуб, но по-добре ще бъде, ако не го оприличаваш на никой друг - идеята, което според мен е най-важното, е основно различна.

И, знаете ли, има и друго обяснение за този филм. Ако ви е заболяла главата от философските ни разсъждения, можете просто да махнете с ръка, да обобщите "Егати тъпизма" и с това да забравите за Риволвър. И това е вариант. :P
pulled out

Voland
E'lir
Posts: 188
Joined: Thu Dec 23, 2004 11:32 pm
Location: София

Post by Voland » Tue Nov 08, 2005 10:13 pm

АЗ да ти кажа много философия не откривам в тоя филм, а ако има опити за такава то тя е доста евтина...
[/spoiler]
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

User avatar
sage01
Adept
Posts: 239
Joined: Tue May 03, 2005 11:18 pm
Location: Plovdiv
Contact:

Post by sage01 » Fri Nov 11, 2005 5:23 pm

Бе ше се гледа, то тва ясно.. :D после и аз ще добавя коментс
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Tue May 02, 2006 8:44 pm

Някой друг освен мен и Voland гледа ли го този филм? Ако го чакате на кино, май няма да го дочакате скоро, дори в Щатите се ослушват дали и кога и на колко екрани да го пуснат. Даааа, доста противоречив филм, но положителното е, че оценката му в imdb лека-полека се качва, започват да го оценяват след първоначалния шок, че не е Гепи2.
Ако някой все пак го е гледал и иска да сподели, ще се радвам да прочета нови мнения.
pulled out

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 24 guests