The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Jul 09, 2010 1:44 am

Death на Neil Gaiman ще участва в Аction Comics #894. :ghostche:
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jul 11, 2010 10:48 am

X-Necrosha

Кросоувър между поредиците New Mutants, X-Men Legacy и X-Force. Сиреч без Мат Фракшън и Грег Ланд, което е още една причина да се получи качествен.

Зомби хорър с черна магия в света на Х-Мените с главен злодей Черната кралица а.к.а. Selene. Доста приятен пуканков екшън с един куп стари познати от цялата история на франчайза.

Големият плюс са рисунките, макар и някои стилове да са твърде статични за изобилстващите динамични ситуации. Големият минус - недостатъчното представяне на комбинирани тактики при битките, на каквито съм свикнал от Клеърмонтово време.

http://www.bookdepository.com/book/9780 ... X-Necrosha

Image

Image
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Jul 12, 2010 9:56 am

Поредното яко попадение на Gutters:
Spoiler: show
Image
Още бъзици тук:

http://www.the-gutters.com
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Jul 16, 2010 9:48 am

Финалът на X-men: Second Coming ми хареса адски много, беше страхотен.
И въобще ивентът като цяло ми се стори доста силен, особено в сравнение с всички масови Х-мен събирания напоследък.
"Well then, little spirit. Prepare." :)
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 16, 2010 12:30 pm

Това в спойлъра е флашбек от Phoenix: Endsong ако не се лъжа.

И на мен Второто пришествие ми допадна - по-силно от доста Х-Менски неща в последно време. Разговорите между Скот и Лоугън от една страна и Ороро и Хенк от друга дадоха повод за поредната дискусия в CBR дали X-Force са били прави да трепят превантивно най-опасните врагове на мутантите или трябвало да търсят други начини да ги обезвредят без да ги убиват.

http://forums.comicbookresources.com/sh ... p?t=330734

Аз съм за първия вариант, както е видно от линка (от стр.3 нататък се включвам).
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Jul 16, 2010 1:08 pm

Спойлерът е от Ънкани Х-мен 510, ако не се лъжа. От историята със Сестринството, когато Ема видя Джийн в съзнанието си отново.
Jean: “EMMA. ARE YOU FAMILIAR WITH THE PHRASE “VISIONS COME TO PREPARED SPIRITS”? Emma: “… Of Course.” Jean: WELL THEN, LITTLE SPIRIT. PREPARE.”
Въобще яко е :D

Като имам малко повече време ще прочета дискусията, но именно това е силното, че може въобще да се дискутира, че решението не е просто. Аз съм на страната на Скот, по една или друга причина винаги се оказвам на страната на Скот, но въпросът е интересен и са ми любопитни отзивите на хората. :)
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 16, 2010 1:55 pm

А, аз периода на Фракшън и особено сториарка със Сестринството се старая да си ги залича от паметта, та като нищо съм предпочел да е от другаде флашбекът. :mrgreen:

То решението всъщност си е просто в този случай - или се биеш и трепеш изпреварващо, или чакаш благородно врагът пръв да те нападне и както сте само 200 души, може да не остане кой да отвърне на удара. Ню Екс-Мените знаят нещо по въпроса - тоест тези, които са още живи.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 20, 2010 3:17 am

Опуках първите 24 броя на The Walking Dead за отрицателно време.

От години не бях чел комиксова поредица, която така да ми приковава вниманието, че да нямам търпение да почна следващия епизод.

Знам за комикса от доста време, но бях скептичен дали ще ми допадне, защото хич, ама изобщо не си падам по зомби истории и по-общо хоръри.

Този комикс обаче използва зомбитата повече като претекст за страхотен социологически анализ и показва най-различни човешки реакции и промени в поведението и светогледа в екстремни ситуации.

Не знам доколко това ще бъде разбрано, но ми навява асоциации хем с Повелителя на мухите, хем с Y the Last Man, но ми е по-интересен от тези две заглавия взети заедно.

Евала на Робърт Къркман.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 20, 2010 4:57 am

passer-by wrote:Този комикс обаче използва зомбитата повече като претекст за страхотен социологически анализ и показва най-различни човешки реакции и промени в поведението и светогледа в екстремни ситуации.
То бтв всички добри истории за зомбита са така ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jul 20, 2010 9:58 am

passer-by wrote:Опуках първите 24 броя на The Walking Dead за отрицателно време.

От години не бях чел комиксова поредица, която така да ми приковава вниманието, че да нямам търпение да почна следващия епизод.

Знам за комикса от доста време, но бях скептичен дали ще ми допадне, защото хич, ама изобщо не си падам по зомби истории и по-общо хоръри.

Този комикс обаче използва зомбитата повече като претекст за страхотен социологически анализ и показва най-различни човешки реакции и промени в поведението и светогледа в екстремни ситуации.

Не знам доколко това ще бъде разбрано, но ми навява асоциации хем с Повелителя на мухите, хем с Y the Last Man, но ми е по-интересен от тези две заглавия взети заедно.

Евала на Робърт Къркман.
Радвам се, че най-после ще мога да кажа нещо такова по отношение на теб за комикси - ШСА СЕТИШ! :)

Аз в момента също чета точно това и на около 2/3 от компендиума (съдържа броеве 1-48) съм също доста размазан, нямам търпение сериалът да излезе в близко бъдеще.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jul 20, 2010 2:02 pm

По мои сметки съм някъде около 32-33 брой и мога да кажа, че Уолкинг Дед просто МАЧКА ТОТАЛНО. Единствената ми забележка е конкретно по отношение на Компендиума (макар и в ТПБ-та да е така, аз имам 9, 10, 11 ТПБ) - абс никакви екстри няма, дори кориците ги няма, че даже и номерация на страниците и съдържание няма, могъществен фейл. Но пък 70тина лева за над 1200 страници, включващи 50 броя е краят :)))

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 20, 2010 2:14 pm

Придърпах и аз да не остана по-назад, след простотиите в Crossed :vomit: ми се вижда направо като комедия тва за са... :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jul 21, 2010 1:16 am

Muad_Dib wrote:По мои сметки съм някъде около 32-33 брой и мога да кажа, че Уолкинг Дед просто МАЧКА ТОТАЛНО. Единствената ми забележка е конкретно по отношение на Компендиума (макар и в ТПБ-та да е така, аз имам 9, 10, 11 ТПБ) - абс никакви екстри няма, дори кориците ги няма, че даже и номерация на страниците и съдържание няма, могъществен фейл. Но пък 70тина лева за над 1200 страници, включващи 50 броя е краят :)))
Аз затова ако купувам поредицата ще се насоча към хардкавърите.
Hardcovers (12-issue collections)
All hardcovers contain the material from the comics including the covers, and in some cases, bonus material. The trim size of the books are larger than the paperbacks. Each hardcover contains two story arcs from the series.
От букдепозитори излезлите досега пет хардкавъра (с епизоди 1-60) струват общо около 125 долара, или по около 25 долара на 12 епизода. Вярно, че излиза по-скъпо, но за мен си струва. Включително за оформлението - по 12 епизода в твърди корици вместо над 1000 страници в меки.

Стигнах до края на петия сборник (демек до епизод 30). Сториаркът с Губернатора. :shock: Дано да се позадържи тоя персонаж.

Добавено: Изчетох и шестия сборник. Мишон ми става все по-интересна от епизод на епизод.
Не плача за себе си, тъпако. За теб плача, защото си представям какво ще ти направя като се освободя.

И наистина...

А след това:
Какво стана там? Уби ли Губернатора?

А? Кого да съм убила? Не знам за кого говориш, Рик.
А и Рик през какво минава...

Признанието му пред жена му (спойлър от епизод 36):
I'd kill every single one of the people here if I thought it'd keep you safe. I know these people... I care for these people... But I know I'm capable of making that sacrifice.
I find myself ranking them sometimes... looking at them and thinking... who do I like the most... who do I need the most... just in case something happened and I had to choose.
I've seen so many die already... I have almost no attachment to these people at all anymore... and I could kill any one of them at any moment for the right reasons.

И нещо казано от самия Къркман в отговор на фенско писмо:
We want to keep this thing going well past issue 300!
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 21, 2010 10:57 am

Еми аз лично това, ако го знаех за хардкавърите може би щях да се замисля за тях, но едва ли всъщност, парите за съжаление са повече от 2 пъти повече, а бюджетът ми е доста ограничен. А и ако трябва да съм честен - яд ме е само за кориците (защото в Уолкинг Дед са единствените цветни неща, а и както знаем корицата в комикса е изключително важно нещо), бонуси не съм чел/разглеждал сериозно почти никога въпреки многото колекции с такива, които имам.

Брутално е с Губернатора. Аз в момента започвам последният арк от Компендиума и ще пиша като го довърша.

Ха, какъв е шансът да го четем двамата по едно и също време, доста яко се получи :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 21, 2010 1:38 pm