За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)
Moderator: Moridin
Мдаа палите добре движат, еле през ъндеди минават зловещо. Изфармих си соло са рейзорфен ъндед спиралата за меча от SW, то пък зе че дропна 1 бос плейт добър и синя брадва горе долу кат меча. Кеф на буци. Довечера невинна жерва ше ми трее съм събрал 7те кута за ЗФарак 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ланис, исках да те питам - как се оправят танковете, зависещи от рейдж/мана натрупване, когато ги шийлдваш? Ти си ми казвала винаги щит на танка, но така трупат по-малко мана или рейдж, пък аз не смея да ги държа без щит... Паладините не ме обичат много, макар че само един се е оплаквал май.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Честно казано не съм проверявала точно как работи механизмът, но зная че с една от промените по пачовете, това престана да е проблем за уориърите и друид-танковете, а и никой от нашите танк паладини не се оплаква от шийлдовете.
В допълнение, механизмът на rupture позволява възстановяване на mana/rage/runic power за всеки от танкващите класове при пълно абсорбиране на шийлда на всеки 12 секунди. предвид демиджът, който отнасят танковете, шийлдът се абсорбва на 1-2 удара. Така зареждаш и тях, и себе си. може да не е много, но все е нещо. По отношение пак на паладините, неотдавна единият от тях спомена, че ползва уменията си за прехвърляне на демидж от някой от рейда или рейда (според умението) върху себе си и така си осигурява хийлинг и задействане на таланта за генериране на мана от получения хийлинг.
И ползвай щита.
В допълнение, механизмът на rupture позволява възстановяване на mana/rage/runic power за всеки от танкващите класове при пълно абсорбиране на шийлда на всеки 12 секунди. предвид демиджът, който отнасят танковете, шийлдът се абсорбва на 1-2 удара. Така зареждаш и тях, и себе си. може да не е много, но все е нещо. По отношение пак на паладините, неотдавна единият от тях спомена, че ползва уменията си за прехвърляне на демидж от някой от рейда или рейда (според умението) върху себе си и така си осигурява хийлинг и задействане на таланта за генериране на мана от получения хийлинг.
И ползвай щита.
Юда, егоист, луда и wow-холик 

- The Dragon
- Elder God
Единствено единият ми паладин танк се оплаква и то не в Улдуар, а в хероици. Ама и аз слаквам и чопля семки и вместо да го хийлвам си му каствам щит, пък той квот ще да прави
.
Впрочем, вчера започнахме за втори път Улдуар 25 (както знаете там не сме прогресирали, от един опит само два боса) и зациклихме на бос номер 2
. Имам затруднения там с маната, битката е много дълга, а като кацне боса демиджът, който влиза на танка е доста гнусен и като се има предвид, че трябва да тичам след него, да спирам, да хийлвам и т.н. и т.н. ми става леко нанагорно >.<. Някой има ли съвет как да процедирам. Ползвам си Пейн съпрешъна, но в един момент просто не мога да аутхийлна, тичайки след танка, а и като дис, не наливам твърде голям хийлинг. 

Впрочем, вчера започнахме за втори път Улдуар 25 (както знаете там не сме прогресирали, от един опит само два боса) и зациклихме на бос номер 2

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Ми освен да ролнеш друид ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
тематичното уважително отношение на алианса към приистовете ;рр
- Spoiler: show
Дима, ако имаш проблеми с маната, може да обмислиш варианта да смениш метаджема. Става дума за решение между
http://www.wowhead.com/?item=41333#created-by
и
http://www.wowhead.com/?item=41401
Общо взето от двата за момента имаш сходно количество интелект бонус. Въпросът е дали ти се жертва 25 спелпауър за връщане на мана. Аз за момента успвам да се справя с мана management - обикновено застъргвам дъното, но по битките като цяло зная в кой момент какъв механизъм да използвам, за да не се стигне до момента, в който да не мога да кастна, поради липса на мана. Затова залагам на спелпауър. Но ако се усетя, че го закъсвам за мана, може и да сменя.
По отношение на Рейзър - общо взето въпросът е да изтраеш до наземната фаза. Ползваш основно шийлд, ПоМ и флаш. Ако тече прекалено много демидж, значи нещо с рейда не е наред. Или са ви малко хийлъритер. Общо взето на първа фаза можеш да използваш според момента фласката и химна за мана. Пази пета за наземната фаза (нямам предвид когато го заковават с веригите, а именно фазата в която цялата битка до края вече се води на земята). Общо взето петът връща много солидно количество мана, което е напълно достатъчно до края на битката. Имаш да си хийлваш танка.
http://www.wowhead.com/?item=41333#created-by
и
http://www.wowhead.com/?item=41401
Общо взето от двата за момента имаш сходно количество интелект бонус. Въпросът е дали ти се жертва 25 спелпауър за връщане на мана. Аз за момента успвам да се справя с мана management - обикновено застъргвам дъното, но по битките като цяло зная в кой момент какъв механизъм да използвам, за да не се стигне до момента, в който да не мога да кастна, поради липса на мана. Затова залагам на спелпауър. Но ако се усетя, че го закъсвам за мана, може и да сменя.
По отношение на Рейзър - общо взето въпросът е да изтраеш до наземната фаза. Ползваш основно шийлд, ПоМ и флаш. Ако тече прекалено много демидж, значи нещо с рейда не е наред. Или са ви малко хийлъритер. Общо взето на първа фаза можеш да използваш според момента фласката и химна за мана. Пази пета за наземната фаза (нямам предвид когато го заковават с веригите, а именно фазата в която цялата битка до края вече се води на земята). Общо взето петът връща много солидно количество мана, което е напълно достатъчно до края на битката. Имаш да си хийлваш танка.

Знам, че е лесен босът, първият път умря от първи опит, вторият път като влязохме в Улдуар 25 и нещо боксуваме. Да, хората стоят в сините неща, мелетата са ни много, предполагам. Стоят и в whirlwin или както се казва онзи скил. Съответно ми е малко хаотично и има един известен период от време, докато загрея кои точно хора са около мен и достъпни за хийлване. Като цяло го свалихме на 8% последния път и аз просто не можах да спася танка, някак ми е трудно да притичвам след него, да преценя кога да спра да хийлна. Докато спра често той ми е извън обхват. Но ще го мастърнем де.
Аз прекалявам с щитовете и флаш хийлинга май в 1-ва фаза и затова оставам без мана. Паладинът ни хийлър само ми се смее, той на тази битка не стига и 50% мана
.
Edit: Холи прийстът ни се отказа от ВоВ и сега единстващ хийлинг прийст съм аз. Останалите са един шаман, един друид и паладини... Трябва да си търсим хийлъри
.
Аз прекалявам с щитовете и флаш хийлинга май в 1-ва фаза и затова оставам без мана. Паладинът ни хийлър само ми се смее, той на тази битка не стига и 50% мана

Edit: Холи прийстът ни се отказа от ВоВ и сега единстващ хийлинг прийст съм аз. Останалите са един шаман, един друид и паладини... Трябва да си търсим хийлъри

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- The Dragon
- Elder God
Хич да не ти се смее холи паладинът, те без мана не остават!
Трябва ви холи прийст - това си е доста сериозно АоЕ. Вярно, че в момента друидите са голяма мощ в тая насока, ама все пак си трябва холи прийст. Пък и на вас АоЕ хийлинга ви е от 1 друид и 1 шаман. Няма да е зле да имате още един АоЕ хийлър при масовия демижд, дето тече в Улдуар.
Още нещо за танка на наземната фаза. Като цяло той върти дракона по кръга. Ако си по в центъра, не би трябвало да имаш рейндж проблеми.
Трябва ви холи прийст - това си е доста сериозно АоЕ. Вярно, че в момента друидите са голяма мощ в тая насока, ама все пак си трябва холи прийст. Пък и на вас АоЕ хийлинга ви е от 1 друид и 1 шаман. Няма да е зле да имате още един АоЕ хийлър при масовия демижд, дето тече в Улдуар.
Още нещо за танка на наземната фаза. Като цяло той върти дракона по кръга. Ако си по в центъра, не би трябвало да имаш рейндж проблеми.

Здравейте отново, с пожелание за хубав и усмихнат ден
Искам да питам къде са вендорите за награди от PvP. Знам че има в Олд Сити но сега разглеждах един сайт в който дават че има и оръжия като награди, примерно http://www.wowhead.com/?item=42317, а тези продавачи в Олс Сити нямат за 80лв оръжия. Да не би в някой друга столица, в Даралан също не намерих да дават оръжия за хонор точки.