За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jun 11, 2009 2:09 pm

Мдаа палите добре движат, еле през ъндеди минават зловещо. Изфармих си соло са рейзорфен ъндед спиралата за меча от SW, то пък зе че дропна 1 бос плейт добър и синя брадва горе долу кат меча. Кеф на буци. Довечера невинна жерва ше ми трее съм събрал 7те кута за ЗФарак :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Jun 11, 2009 3:29 pm

Elayne wrote:Тише, гьол = fish school ли? От онези местенца, където се вижда, че има повече рибки? :D
Да, дето рибите ходят на училище :mrgreen: :mrgreen:

Не само че има повече рибки, но има специални видове рибки. А костенурката се крие между рибките :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jun 11, 2009 3:52 pm

Ланис, исках да те питам - как се оправят танковете, зависещи от рейдж/мана натрупване, когато ги шийлдваш? Ти си ми казвала винаги щит на танка, но така трупат по-малко мана или рейдж, пък аз не смея да ги държа без щит... Паладините не ме обичат много, макар че само един се е оплаквал май.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 11, 2009 4:57 pm

Честно казано не съм проверявала точно как работи механизмът, но зная че с една от промените по пачовете, това престана да е проблем за уориърите и друид-танковете, а и никой от нашите танк паладини не се оплаква от шийлдовете.

В допълнение, механизмът на rupture позволява възстановяване на mana/rage/runic power за всеки от танкващите класове при пълно абсорбиране на шийлда на всеки 12 секунди. предвид демиджът, който отнасят танковете, шийлдът се абсорбва на 1-2 удара. Така зареждаш и тях, и себе си. може да не е много, но все е нещо. По отношение пак на паладините, неотдавна единият от тях спомена, че ползва уменията си за прехвърляне на демидж от някой от рейда или рейда (според умението) върху себе си и така си осигурява хийлинг и задействане на таланта за генериране на мана от получения хийлинг.

И ползвай щита.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 11, 2009 5:57 pm

Диме - това с рейджа беше проблем в много ограничен случай - когато ти си брутално овъргиърнът и те шийлдват и боса удря слабо. Сега в Улдуар един удар на минута и пак ти пълни догоре рейджа.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jun 11, 2009 6:02 pm

Единствено единият ми паладин танк се оплаква и то не в Улдуар, а в хероици. Ама и аз слаквам и чопля семки и вместо да го хийлвам си му каствам щит, пък той квот ще да прави :mrgreen:.

Впрочем, вчера започнахме за втори път Улдуар 25 (както знаете там не сме прогресирали, от един опит само два боса) и зациклихме на бос номер 2 :). Имам затруднения там с маната, битката е много дълга, а като кацне боса демиджът, който влиза на танка е доста гнусен и като се има предвид, че трябва да тичам след него, да спирам, да хийлвам и т.н. и т.н. ми става леко нанагорно >.<. Някой има ли съвет как да процедирам. Ползвам си Пейн съпрешъна, но в един момент просто не мога да аутхийлна, тичайки след танка, а и като дис, не наливам твърде голям хийлинг. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 12, 2009 10:48 am

Ми освен да ролнеш друид ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 12, 2009 11:07 am

Рейзърскейл? елементарна битка :)

Просто е - не хийлваш нито едно ДПС което стои в огъня и имаш мана за танка.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 12, 2009 11:08 am

тематичното уважително отношение на алианса към приистовете ;рр
Spoiler: show
Image

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Jun 12, 2009 11:22 am

Дима, ако имаш проблеми с маната, може да обмислиш варианта да смениш метаджема. Става дума за решение между

http://www.wowhead.com/?item=41333#created-by
и
http://www.wowhead.com/?item=41401

Общо взето от двата за момента имаш сходно количество интелект бонус. Въпросът е дали ти се жертва 25 спелпауър за връщане на мана. Аз за момента успвам да се справя с мана management - обикновено застъргвам дъното, но по битките като цяло зная в кой момент какъв механизъм да използвам, за да не се стигне до момента, в който да не мога да кастна, поради липса на мана. Затова залагам на спелпауър. Но ако се усетя, че го закъсвам за мана, може и да сменя.

По отношение на Рейзър - общо взето въпросът е да изтраеш до наземната фаза. Ползваш основно шийлд, ПоМ и флаш. Ако тече прекалено много демидж, значи нещо с рейда не е наред. Или са ви малко хийлъритер. Общо взето на първа фаза можеш да използваш според момента фласката и химна за мана. Пази пета за наземната фаза (нямам предвид когато го заковават с веригите, а именно фазата в която цялата битка до края вече се води на земята). Общо взето петът връща много солидно количество мана, което е напълно достатъчно до края на битката. Имаш да си хийлваш танка.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 12, 2009 12:35 pm

Знам, че е лесен босът, първият път умря от първи опит, вторият път като влязохме в Улдуар 25 и нещо боксуваме. Да, хората стоят в сините неща, мелетата са ни много, предполагам. Стоят и в whirlwin или както се казва онзи скил. Съответно ми е малко хаотично и има един известен период от време, докато загрея кои точно хора са около мен и достъпни за хийлване. Като цяло го свалихме на 8% последния път и аз просто не можах да спася танка, някак ми е трудно да притичвам след него, да преценя кога да спра да хийлна. Докато спра често той ми е извън обхват. Но ще го мастърнем де.

Аз прекалявам с щитовете и флаш хийлинга май в 1-ва фаза и затова оставам без мана. Паладинът ни хийлър само ми се смее, той на тази битка не стига и 50% мана :(.

Edit: Холи прийстът ни се отказа от ВоВ и сега единстващ хийлинг прийст съм аз. Останалите са един шаман, един друид и паладини... Трябва да си търсим хийлъри :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 12, 2009 1:04 pm

Дима - това не е така. Ако мелетата стоят в огъня - проблема си е техен или танка е идиот. А whirlwinda е много интеръптабъл, така че нямат основания да взимат демидж от него.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Jun 12, 2009 1:06 pm

Хич да не ти се смее холи паладинът, те без мана не остават!

Трябва ви холи прийст - това си е доста сериозно АоЕ. Вярно, че в момента друидите са голяма мощ в тая насока, ама все пак си трябва холи прийст. Пък и на вас АоЕ хийлинга ви е от 1 друид и 1 шаман. Няма да е зле да имате още един АоЕ хийлър при масовия демижд, дето тече в Улдуар.

Още нещо за танка на наземната фаза. Като цяло той върти дракона по кръга. Ако си по в центъра, не би трябвало да имаш рейндж проблеми.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 12, 2009 1:11 pm

Определено ще се пробвам по-различно позициониране.

Ще recruit-ваме холи прийст, защото офицерът си замина :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Fri Jun 12, 2009 2:07 pm

Здравейте отново, с пожелание за хубав и усмихнат ден :) Искам да питам къде са вендорите за награди от PvP. Знам че има в Олд Сити но сега разглеждах един сайт в който дават че има и оръжия като награди, примерно http://www.wowhead.com/?item=42317, а тези продавачи в Олс Сити нямат за 80лв оръжия. Да не би в някой друга столица, в Даралан също не намерих да дават оръжия за хонор точки.