Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 23, 2012 7:26 am

Е, аре сега - моят вкус е някъв необятен. :lol:
Не гледам само вулгаризми. Мога да харесам и някви ей такива безпосочни кавай неща, ако са направени по достатъчно неписнал ми и оригинален начин. Ика-мусуме има доста яки и оригинални персонажи - за мен това винаги е плюс. Таман му свърших първият сезон. Не мисля, че има потенциал за много повече обаче. На тоя сетин 12 епизода са му повече от достатъчни.

За Скет-денс - в темата му.

Брейв 10 наближава края си и е все така тъпо. Нацуме и то е на път да свърши. Нянко-сенсей ме кефи все повече и повече. Ебаси дебелия, нахален маскот! Дано го продължат още тва аниме - то може да си върви така до безкрай и да се гледа помежду другото за разтоварване.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 28, 2012 8:51 am

Догледах първи сезон на Ика-та, Брейв 10, Гинтама и Нацуме Юджинчо.

Ика-та ще я загледам пак като ми мине Инишъл Ди вманиачаването (т.е. като свърша наличната ИД манга).

Брейв 10 беше все така долнопробно до края си. Все пак главният кефеше малко, та успях да го догледам, даже не ми беше трудно. Не му давам повече от 5-6 обаче.

За Гинтама - в темата й.

Нацуме беше доста трогателен епизод - прищя ми се да си го прибера това малкото момченце в къщи, да си го гушна и да си го маморна от всичките мелодрами и страдания. Дано да има още сезони - тва мога да го гледам кат турски сериал, форевър.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Mar 28, 2012 9:15 am

Приключи сезонът на Danshi Koukousei No Nichijou (известно още, като Daily Lives Of High School Boys).
Яка последна серия.

За мен това си е най-якото аниме от сезон зима и определено е кандидат за титлата "най-добра комедия на годината".
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Wed Mar 28, 2012 11:11 am

Изгледах The Tatami Galaxy. Доволен съм.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Mar 28, 2012 2:16 pm

Изгледах и аз последния епизод на Danshi Koukousei No Nichijou :rofl: Кретения до последно си беше :) Дано да има втори сезон, много се забавлявах с това аниме :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Mar 29, 2012 9:23 am

Дано да има втори сезон
Анонсът в края на епизода е бъзик...затова и не е много ясно как да го интерпретираш...обаче тук http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... 2nd-season твърдят, че екипът бил затънал до шия в нещо, което щели да анонсират през април.

Според мен продължението е в кърпа вързано.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Mar 29, 2012 1:39 pm

Искрено се надявам за продължението :) Междувременно изгледах Another - не беше толкова хорър, колкото си мислех, но бая кървища се видяха :) Като цяло ми хареса, добре е, че се хванах да го гледам, когато вече беше приключило, защото такова чудо не ми се гледа по епизод на седмица :) Сега продължавам с дневната доза Скет Денс :)

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Fri Mar 30, 2012 6:28 pm

Изгледах 5 минути от Bartender, стори ми се пълна гейщина и го зарязах. Сега гледам Fist of the North Star и е яко.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Apr 06, 2012 12:09 pm

Lupin III: Mine Fujiko to Iu Onna - впечатления от първи епизод. Yes - точно това очаквах. Сюжетът е класически Lupin III, а визията е шантава, сюрреалистична и психоделична. Ритъмът е относително бърз и понякога има много събития и много реплики за следене наведнъж, което създава приятна и динамична атмосфера. Друг път ритъмът е бавен и зрителят може да се наслади на странния свят, в който се развива действието.
Голяма част от кефа идва от играта на сеютата.
Fujiko се дублира от нова актриса и според мен тя се справя страхотно.
Zenigata също е с нов глас и ми звучи малко по-безлично отколкото съм свикнал, но пак изпълнението е добро.
Музиката е перфектна.
Препоръчвам го за хора, които биха оценили една силно абстрактна и променяща се графика. Феновете на Lupin III също могат да намерят нещо за себе си, но не и ако търсят идентичност с оригинала или ги избива на пуризъм. Mine Fujiko to Iu Onna е доста алтернативен поглед към материала.

Uchuu Kyoudai - впечатления от първи епизод. Приятна драма. Сладурска графика и страхотна игра на сеютата. Сюжетът ми е малко скучен, но ще го следя още няколко епизода.

Medaka Box - впечатления от първи епизод. Бахти кретенията. От всички cheesy otaku клишета, авторите са събрали най-дебилните и досадните, а после са ги изсипали в това заглавие. Сюжетът на първи епизод, е абсолютна глупост и съдържа безброй логически противоречия. Героите също са противоречиви. Всичко това не е представено, като забавна гротескова карикатура...тези типове се взимат съвсем на сериозно.
Не знам как е мангата, но язък че анимето е заглавие на Gainax.
Ще загледам следващата серия и ако тя е още от същото - дроп.

Saint Seiya Omega - впечатления от първи епизод. Не ми хареса. Пълно е с 80-рски реплики, пози и хореографии, които не ме кефят въпреки, че си падам по old fashion заглавия. Може би човек трябва да е гледал и харесал оригиналната поредица, за да може да го оцени по достойнство...аз не съм.
Дроп.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 09, 2012 10:30 am

Accel World - впечатления от първи епизод. Поредната история за загубеняк, който някаква готина мацка си е нарочила за спасяване :shock: . Но пък картинките са сладурски и имаме оригинален момент - хлапакът е overweight :lol: :lol: :lol: .
Засега ще се следи.

Polar Bear Cafe - Леко тъпичка и несмешна slice of life комедия. Пандата е пълен ретард, но Бялата мечка и Пингвинът са сладури. Засега ще се следи.

Zetman - впечатления от първи епизод. Аз съм зачитал малко от мангата. Анимето уж е изградено от подобни елементи, но сякаш атмосферата е различна. Прекалено го избива на мелодрама, а екшънът е никакъв. Още серия и го дропвам.

Sankarea - впечатления от първи епизод. На мен ми се стори интересно. Графиката, особено бекграундите са много добри. Главният герой е пълен психопат на тема зомбита. Вярно е, че в първи епизод не се случи почти нищо, но пък някак ми запали любопитството. Ще се следи.

Sengoku Collection - впечатления от първи епизод. Картинките са готини, но сюжетът и геговете са леко тъпи...с изключение на някои единични шегички. И каква е тази мания Nobunaga Oda да се представя със секси момичешко алтер его...попадам на трето аниме по темата? Японците се болни.
Май още серия и ще го дропвам.

Upotte!! - впечатления от първи епизод. Идеята уж е оригинална. Антропоморфна репрезентация на различни assault rifle-и, като гимназистки. :lol:
Имаше навремето един виц за Тагамлитцки - как математиката била толкова абстрактна наука, че наименованията на обектите, с които борави не променяли връзките и смисъла...можело да кръстиш тези обекти магарета (Магаре 1, Магаре 2 и т.н.) и пак щяло да има смисъл...
Така е и тук. Може моделите автомати, да са представени във форма на момичета, което да води до множество nerd-ски еротични шегички...но това не променя факта, че Upotte!! си е една просташка, ечи, ученическа комедийка и нищо повече.
Не ме кефи - дроп.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 10, 2012 9:33 am

Nazo no Kanojo X - впечатления от първи епизод. Картинките са много сладки, но съдържанието въобще не го схванах...като оставим настрана целия идиотски фетиш по дамска слюнка :shock: , останалото ми се струва съвсем лишено от смисъл.
Дроп.

Tasogare Otome x Amnesia - впечатления от първи епизод. Хареса ми. Красива графика, добра игра на сеютата, приятно чувство за хумор, мистерия, паранормални явления и пр.
Много зрители сравняват главната героиня със Сенджогахара от Monogatari аниметата... малко прилича, но на мен ми напомня по-скоро за Араши от Natsu No Arashi.
А и тя е призрак, като Юуко.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Apr 10, 2012 12:47 pm

Изгледах първия сезон на Phi Brain - Kami no Puzzle. Мога да кажа, че беше доста приятно лековато изживяване, което ми подейства отлично. Като анимация е средняшко, особено на фона на някои титани на красивата анимация, които излизат последните години, но ми беше едно такова позитивно и увлекателно без да е ангажиращо и с кеф ще си изгледам втория сезон.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Apr 10, 2012 1:08 pm

Абсолютно точно изрази моето мнение за сериала :) Гледах си го с кеф всяка седмица, ще си изгледам и втори сезон така :)
И аз се захванах да проверявам новите анимета:
- Tasogare Otome x Amnesia - много се смях на първия епизод, а уж това е хорър, да видим как ще е нататък :)
- Sankarea - общо взето същото, ще се гледа :)
- Zetman - засега ми харесва, ще видим :)
И си продължавам с втори сезон и на Kimi to Boku :D Обичам ги тези момчета :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Apr 11, 2012 1:06 pm

Дропнах след първи епизод Haiyoru! Nyaruani.
В цялата тази Lovecraft-щина имаше потенциал за интересни шегички, но тук са го изпортили с маргинален хумор и скучни диалози.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sun Apr 15, 2012 4:59 pm

Lupin III Mine Fujiko to Iu Onna 2-ри епизод. Беше старомоден и сексистки, но готин и стилен по някакъв 60-рско 70-рски гангстерски ретро начин. Звучи, като логична предистория за Джиген. Изкефи ме. Определено най-любимото ми пролетно заглавие.

Polar Bear Cafe 2-ри епизод. Нещо не ме кефи тази комедия.
Дроп.

Sankarea 2-ри епизод. Засега ми върви интересно.

Kuromajo-san ga Touru първите два епизода. Това е кратко кодомо сериалче. Наивно и детинско, но ме кефи.

Jormungand 1-ви епизод. Голямото ми разочароване за сезона.
Първо, керъктър дизайна въпреки, че е доста подходящ за типажите не ме кефи.
Второ екшънът въпреки, че е динамичен и добре замислен ми идва кратък и разбъркан.
Трето синопсисът на сюжета звучи интересно и зарибяващо, но реализацията и начинът по който се развиват образите не ме кефи. Самите герои са ми силно антипатични - някои от тях са до болка изтъркани клишета, други са пълни идиоти, които трябва да харесаш и "купиш" набързо заради главоломното темпо на разказа.
Играта на сеютата ми харесва с изключение на тези, които играят двамата протагонисти. Момченцето звучи прекалено женствено, а баш главната мацка прекалено откачено и некохерентно, за да ми хареса.
Някак елементите звучат интересно, но сглобени на едно място, не правят интересна картина. А и продукцията леко издиша откъм бюджет (е, по впечатления само от една серия).
Не се оказа Black Lagoon заместителят, който очаквахме. По-скоро нещо, като Ga-Rei: Zero.
Дроп.

Tsuritama 1-ви епизод. Любопитно и шарено е, но не толкова колкото очаквах. Засега ще се следи.

Eureka Seven AO 1-ви епизод. Надявах се да е нещо, в същия свят, но с леко различен сетинг и история. Оказа се, че тук протагонист е точно най-гнусното, гръмогласното и ревливото от хлапетата, които бяха главната причина да дропна Eureka Seven. Да ми е сладко!
Иначе типичната Bones продукция - страхотни анимации, графики, бекграунди музики, механични дизайни и пр. и пр.
За съжаление героите, а и историята ми лазят по нервите.
Дроп.