Accel World - впечатления от първи епизод. Поредната история за загубеняк, който някаква готина мацка си е нарочила за спасяване

. Но пък картинките са сладурски и имаме оригинален момент - хлапакът е overweight

.
Засега ще се следи.
Polar Bear Cafe - Леко тъпичка и несмешна slice of life комедия. Пандата е пълен ретард, но Бялата мечка и Пингвинът са сладури. Засега ще се следи.
Zetman - впечатления от първи епизод. Аз съм зачитал малко от мангата. Анимето уж е изградено от подобни елементи, но сякаш атмосферата е различна. Прекалено го избива на мелодрама, а екшънът е никакъв. Още серия и го дропвам.
Sankarea - впечатления от първи епизод. На мен ми се стори интересно. Графиката, особено бекграундите са много добри. Главният герой е пълен психопат на тема зомбита. Вярно е, че в първи епизод не се случи почти нищо, но пък някак ми запали любопитството. Ще се следи.
Sengoku Collection - впечатления от първи епизод. Картинките са готини, но сюжетът и геговете са леко тъпи...с изключение на някои единични шегички. И каква е тази мания Nobunaga Oda да се представя със секси момичешко алтер его...попадам на трето аниме по темата? Японците се болни.
Май още серия и ще го дропвам.
Upotte!! - впечатления от първи епизод. Идеята уж е оригинална. Антропоморфна репрезентация на различни assault rifle-и, като гимназистки.

Имаше навремето един виц за Тагамлитцки - как математиката била толкова абстрактна наука, че наименованията на обектите, с които борави не променяли връзките и смисъла...можело да кръстиш тези обекти магарета (Магаре 1, Магаре 2 и т.н.) и пак щяло да има смисъл...
Така е и тук. Може моделите автомати, да са представени във форма на момичета, което да води до множество nerd-ски еротични шегички...но това не променя факта, че Upotte!! си е една просташка, ечи, ученическа комедийка и нищо повече.
Не ме кефи - дроп.