The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 03, 2011 11:45 pm

Бодро напредвам с Менталиста втория сезон, доста приятна занимавка си е сериалчето.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Jul 07, 2011 4:03 pm

Финала на Под прикритие се оказа доста як, само ме издразни (поредното) мяркане на Мутафчиев, просто въпросния никак не ми се вписва в цялостната картина на сериала. Изобщо въпреки че почна бая вяло, в последните серии остро засилиха.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 08, 2011 1:00 am

Струва ли си сериала? Защото гледам че казват много хора че бива като за български сериал, та може и да го изтегля.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Jul 08, 2011 1:15 am

Бе струва си да се види, като за нещо българско, но извън това - едва ли.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jul 08, 2011 1:36 am

Аз гледах първия епизод - не беше лош, макар че на места беше някак наивно измислен.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri Jul 08, 2011 9:17 am

Абе, първият епизод беше смехотворен според мен - по всякакви стандарти. Нататък не знам. Но предвид, че главният и главната са бастуни с човешки лица...

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Jul 12, 2011 9:10 pm

Transformers Prime, това което мога да кажа е, че въпреки нежеланието ми да гледам каквито и да било анимации от доста време насам, това е добро. Орци/Курцман, съжалявам единствено за незадоволяващата 3Д анимация, която не е много над Война на Зверовете, от преди 15 години.

Rentless
Scholar

Post by Rentless » Wed Jul 13, 2011 12:14 am

Transormers Prime си е учудващо приятен.

Иначе напълно несвързано с горното, гледах в YouTube първите десет минути от новите Thundercats. Очаквам с нетърпение, напомня ми за Avatar: The Last Airbender.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 15, 2011 7:18 pm

Изгледах сериала "Wiedzmin". Правен е от полска телевизия по разказите за вещера на Анджей Сапковски. Смея да кажа, че ми хареса доста. Очевидно за свестни ефекти бюджет не е имало - като цяло визията на сериала е доста евтина, но за сметка на това пък всичко останало е доста радващо. Актьорите радват, особено този, който играе Гералт - изглежда абсолютно точно както си го представях, докато четях разказите. До най-дребната подробност, сериозно. Лютичето също радва - всъщност е доста по-малко досаден, отколкото е поне в първия сборник, пък и актьорът, който го играе, пее хубаво и всъщност може да свири на лютня. Като адаптация на разказите е много качествен. Някои са предадени едно към едно, други са попроменени, но като цяло духът и атмосферата са запазени. Препратките към различни приказки не се усещат толкова много, което може да се приеме като минус.
Интересно впечатление прави доста японският привкус в цялата продукция. В бойните сцени има доста айкидо - и то чисто айкидо, неприкрито по абсолютно никакъв начин, единият от мечовете на Гералт е същинска катана, освен това носи хакама - за който не знае, това са черните поли, които носят майсторите айкидисти. Доста странно и не съвсем както си го представях, докато четох разказите, но пък адски пасващо на цялата атмосфера.
Та така. Мисля, че ако преживеете евтината визия, сериалът ще ви хареса. Има за какво.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 8:08 pm

Бе не знам дали ще я преживея визията но мога да пробвам ако ме насочиш в правилната посока *blatant asking for link* . Баси ако HBO направят сериал по Вещера...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 15, 2011 8:10 pm

E изходният материал е зле, та се тая :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 8:12 pm

:bigtongue: They don't udnerstand us precious.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 15, 2011 8:14 pm

Има го сериала в арената и в thepiratebay.org. Пишеш "Wiedzmin" и ще го намериш. Има български субтитри, при това ги е правил човекът, превеждал книгите, така че няма как да са лоши. Освен това има и един филм, сглобен от части от епизодите, но него нито съм го гледал, нито имам намерение да го гледам, честно казано. Самият Сапковски се изказа доста негативно за него преди време.

А ако НВО направят сериал и вземат същите актьори, ще се радвам адски много.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 8:15 pm

Бе могат да заменят Йенефер и Торувел че видях снимки от сериала и малко нещо... :neutral:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Jul 16, 2011 3:46 am

Season Five of Felicia Day’s The Guild Debuts July 26
+1