The Series Topic, Part III
Moderator: Moridin
Бодро напредвам с Менталиста втория сезон, доста приятна занимавка си е сериалчето.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- armageddon
- Forsaken
- armageddon
- Forsaken
- tigermaster
- Elder God
Изгледах сериала "Wiedzmin". Правен е от полска телевизия по разказите за вещера на Анджей Сапковски. Смея да кажа, че ми хареса доста. Очевидно за свестни ефекти бюджет не е имало - като цяло визията на сериала е доста евтина, но за сметка на това пък всичко останало е доста радващо. Актьорите радват, особено този, който играе Гералт - изглежда абсолютно точно както си го представях, докато четях разказите. До най-дребната подробност, сериозно. Лютичето също радва - всъщност е доста по-малко досаден, отколкото е поне в първия сборник, пък и актьорът, който го играе, пее хубаво и всъщност може да свири на лютня. Като адаптация на разказите е много качествен. Някои са предадени едно към едно, други са попроменени, но като цяло духът и атмосферата са запазени. Препратките към различни приказки не се усещат толкова много, което може да се приеме като минус.
Интересно впечатление прави доста японският привкус в цялата продукция. В бойните сцени има доста айкидо - и то чисто айкидо, неприкрито по абсолютно никакъв начин, единият от мечовете на Гералт е същинска катана, освен това носи хакама - за който не знае, това са черните поли, които носят майсторите айкидисти. Доста странно и не съвсем както си го представях, докато четох разказите, но пък адски пасващо на цялата атмосфера.
Та така. Мисля, че ако преживеете евтината визия, сериалът ще ви хареса. Има за какво.
Интересно впечатление прави доста японският привкус в цялата продукция. В бойните сцени има доста айкидо - и то чисто айкидо, неприкрито по абсолютно никакъв начин, единият от мечовете на Гералт е същинска катана, освен това носи хакама - за който не знае, това са черните поли, които носят майсторите айкидисти. Доста странно и не съвсем както си го представях, докато четох разказите, но пък адски пасващо на цялата атмосфера.
Та така. Мисля, че ако преживеете евтината визия, сериалът ще ви хареса. Има за какво.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Има го сериала в арената и в thepiratebay.org. Пишеш "Wiedzmin" и ще го намериш. Има български субтитри, при това ги е правил човекът, превеждал книгите, така че няма как да са лоши. Освен това има и един филм, сглобен от части от епизодите, но него нито съм го гледал, нито имам намерение да го гледам, честно казано. Самият Сапковски се изказа доста негативно за него преди време.
А ако НВО направят сериал и вземат същите актьори, ще се радвам адски много.
А ако НВО направят сериал и вземат същите актьори, ще се радвам адски много.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог