Аман от Spam (Part X)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 10, 2009 10:22 pm

Аз туй го приемам за обществено социален дарвинизъм. Който иска, да си праща децата. Оцеляват най-приспособените и прочие. Например, убедена съм, че в някой еволюционно исторически момент генетичният опит на моментния Менгеле е успял и най-сетне кръстоската между човек и хлебарка е дала жизнеспособно поколение. На, че сега си имаме дискриминирано малиСинство. Така че ако някой си прати детето да бере сливки с другарката по тамбура, има моето добро. Все от някой път работата ще стане и поколението няма да се травмира от кризата с боклука.

И за разнообразие, ето как навремето са купували гласове:
Spoiler: show
Image
Н'нам, ама май онуй влизане в Европата яко прецака момента с кютека. Лошо. :twisted:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 10, 2009 10:53 pm

Тва е все едно да пратиш детето си на село при прабаба си (или баба си) и да се притесняваш за крехкото му психическо и физическо здраве и за великото образование, което се предполага да получи.

Грешите. Едни от най-брутално яките ми спомени са точно от едно пробито село Горица, край Попово, където се катерех по черешовите дървета и ядях череши директно от тях и си играех с патките и пуйките и малките зайчета, и гледах как на кокошката й излиза яйцето от гъза, и как пръчът оножда козата и се научих да рина свински лайна в кочината. И веднъж даже намерих скорпион в къщата. Равносметката от битието ми там бяха няколко диарии, причинени от черешите и един кърлеж, дето сам си падна като се изкъпах с много топла вода. Т.е. селското ми детство води с много на нула градското ми такова.

Ей тва софийските чеда не сте живели просто и не знаете какво е вълшебно детство, щото не сте си показали носа от стерилните си апартаменти в Софето. Или вили в Драгалевци. Затва сега Александър трябва да прави справка с уикипедия за да види агнето на кое животно беше бебе, и едвам го научих, че козата прави "мее", а овцата "бее".

Харна си е лелката, аз тотално бих си пратила децата там, ако си нямах къщата в Драгичево, дето си имам и кошери, и гълъбарник, и секви животни, и малини и сливи в двора. Или пък тая в Лом, където могат да ядат до посиране домати, красавици и всякакви плодове, откъснати от самите тях. Че ще се научат и как се сади, копае, полива, бере, слага зимнина, прави вино, вари ракия...
Ех, вълшебните изгреви над езерото до ракиения казан в Лом, ех...
А КОЛКО е яко да пиеш току що издоено, още топло козе мляко, без да е сварено...
Не, наистина, съжалявам всички "кореняци" софиянци. Загубили сте адски много в най-важното време от живота ви. Въпреки че и в някои части на София може да се намери досег с природата. В Младост 2, където бяха софийските ми баба и дядо, бяхме точно на ръба на една долина с поляни, рекичка, хълм с гора и т.н.
Бахти, искам обратно в онова време.
Както го виждам сега, с майндсета на градското общество и тук и в Бг, децата ми ще израснат като невротични киборгчета с някви електронни игри и компютри... :cry:

Пък ако толкова ме брига за правописа и френския, като им дойде време да ходят на училище, ще ги натискам да си учат.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Apr 11, 2009 12:27 am

Тва е все едно да пратиш детето си на село при прабаба си (или баба си) и да се притесняваш за крехкото му психическо и физическо здраве и за великото образование, което се предполага да получи.
Мне. Защото (пра)баба ти ще се занимава само с теб, а не с още 10 деца, защото тя ти е роднина и по тази причина ще гледа да те нахрани (а не да ти осъществява контакт с французойчета) и ако ти получиш съмнителен обрив ше се изприщи от притеснение и тя, а няма да те прати да вкусваш автентичния медец на по чудо оцелелия кошер примерно.
Ей тва софийските чеда не сте живели просто и не знаете какво е вълшебно детство, щото не сте си показали носа от стерилните си апартаменти в Софето. Или вили в Драгалевци. Затва сега Александър трябва да прави справка с уикипедия за да види агнето на кое животно беше бебе, и едвам го научих, че козата прави "мее", а овцата "бее".

Това би имало смисъл да го разправяш на софийско дете, което не е твърдяло, че столицата на България е Рашка Гращица и не се е налагало на практика да го отвличат обратно в коректната научно столица. В случая аз не съм такова.
Харна си е лелката, аз тотално бих си пратила децата там, ако си нямах къщата в Драгичево, дето си имам и кошери, и гълъбарник, и секви животни, и малини и сливи в двора.
...
Пък ако толкова ме брига за правописа и френския, като им дойде време да ходят на училище, ще ги натискам да си учат.
Проблемът на лелката не е че е неграмотна, а че се баца за адски начетена (или/и е малко куку) . След като те лъже за това, откъде знаеш, че няма да те лъже и че детето е обядвало и че кюфтета, дето ги яде, не са от непроверено кучешко? След като тя ти обяснява, че едно от главните достойнства са пчеличките (ама тях не е сигурно дали ги има) и общуването с французойчета (но затова трябва да се грижи френското посолство), откъде си сигурна че няма да се окаже, че разчита къщата да се топли сама през зимата?

Не знам защо и ти, и Жоро се хванахте да ми обяснявате колко съм против селската идилия (за която аз съм тотално за), след като аз съм против само да се поверяват деца на хора, които и един кошер пчели не е ясно дали могат да отгледат, камо ли нещо по-голямо и сложно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 11, 2009 12:55 am

Съдейки по многото мангалчета щъкащи по улицата и глобалното намаляване на пчелите, считам, че кошер се опазва жив по-трудно отколкото дете. Всъщност пчелите са едни от най-трудните за гледане животни. На нас ни умряха два от трите кошера през зимата.

Бабата преди да вземе детето, родителите могат да проверят как стоят нещата в къщата. Съдейки по големия брой салмонелни скандали в нормалните детски градини, не мисля, че децата са в 100% безопасност където и да е. Баба ми от Лом, мир на праха й, бтв гледаше по 4 деца накуп - като се съберяхме през лятната ваканция с братовчедките там. Това че бабичката се е постарала да звучи високопарно, не означава задължително, че е некъф дзвер, дето не само няма да ти нахрани детето, ми направо ще ти го изяде. Досега не съм видяла зависимост - доброта - добър правопис, така че тая насмешка в тая тема ми е малко странна.

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Apr 11, 2009 1:23 am

Съдейки по многото мангалчета щъкащи по улицата и глобалното намаляване на пчелите, считам, че кошер се опазва жив по-трудно отколкото дете. Всъщност пчелите са едни от най-трудните за гледане животни. На нас ни умряха два от трите кошера през зимата.
Да, а колко от тези мангалчета са инвалиди, със забавено развитие или просто напълно антисоциални? Не е работата детето да остане просто живо. (А и а на бас, че сред тях детската смъртост е чувствително завишена) Защото както на децата 98% от нещата им минават като на кученца, така останалите 2% ги скапват за цял живот.
Това че бабичката се е постарала да звучи високопарно, не означава задължително, че е некъф дзвер, дето не само няма да ти нахрани детето, ми направо ще ти го изяде. Досега не съм видяла зависимост - доброта - добър правопис, така че тая насмешка в тая тема ми е малко странна.
Това че бабичката прави уговорки за всичко освен географското положение е меко казано съмнително. Аз не виждам някъде в тоя текст тя да е посочила да осигури нещо на децата. Всичко или си е там по принцип, или някой друг (френското посолство, Бог) отговаря за него. Нещата не са направени, те са в бъдеще време. Самият факт, че дори не се е сетила за яденето, но е споменала куп други десетостепенни неща е показателен. И не става дума за доброта и лошотия, просто за отговорност, доверие и колко ти пука.

И, да, естествено че човек ще проучи за какво става дума.
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 11, 2009 1:30 am

Еми тя пише обява, не предлага проект пред европейската комисия, че да се включат и примерните менюта. Ако родителят го интересува детето му кво ще яде, ще пита - менюто сигурно е по договорка.

И много ясно, че ще е в бъдеще време, след като няма нещо направено до момента. Тя предлага база. Останалото се договаря.

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Apr 11, 2009 1:42 am

Добре, не говорим за меню, говорим за "осигурен е топъл обяд и следобедна закуска" поне. Вместо това обяснява за добрите стопани и французойчета, дето дори не е ясно откъде ще ги изкопае и дали. Все едно ти да пишеш автобиография за преподавател по химия и вътре да си споменеш любимите анимета, но не и каква специалност си завършила и какво от нея си учила с изключение на причините за употреба на шпатула :lol: . Да, като те питат, ще кажеш. И продължава да е нелепо.
I don't wanna die

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Apr 11, 2009 10:31 pm

http://mamita-bg.com/2009/04/да-къпем-бебето-си-в-кофа/
Да къпем бебето си в кофа
април 11th, 2009 · Няма коментари

Екип от холандски педиатри и акушери разработи нови съоръжения за къпане на бебета. Наричат се “Tummy tub” (”Вана за пъпче”) и много приличат на по-широки кофи. Холандските майки са полудели по-новото изобретение и скоро то ще измести традиционните ванички на техния пазар, то дори е въведено за употреба в някои ясли и болници.
Всъщност кофата си има редица преимущества. Бебето в нея се чувства като в майчина утроба – удобно му е и се чувства защитено, тъй като е по-тясна. Продукта е така разработен, че новородените да се могат да се отпуснат във фетална поза. Освен това, тъй като водната повърхност в кофата е по-малка водата изстива по-трудно, а благодарение на дълбочината детето може да се потопи до раменете, и съответно опасността от настинка също се намалява.
Специалистите съветват в първите дни кофата да се пълни до горе, така мъникът ще плува в нея с помощта на родителите си. Около третия месец, когато детето вече държи стабилно главичката си, нивото на водата трябва да стига до раменете му, така че вратлето да е свободно.
Според майките децата по-лесно се успокояват в такъв съд за къпане в края на изтощителния изпълнен с игри ден.
Тъй като на българския пазар “Tummy tub” още не е навлязъл, можете да замените коритото на бебето си с по-широка кофа.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Apr 13, 2009 12:42 am

Колко души тук знаят какво е Craig's List? :) А колко помнят първоначалната му идея - място за обяви за покупко-продажби? :) Напоследък малко се е поизместил фокусът, ама все от време на време се намира и по нещо такова.

Е, преди малко един програмист показа на купчина други програмисти едно съобщение до Craig's List с думите "просто да си знаете, че може да бъде и по-зле".

http://www.craigslist.org/about/best/sl ... 76173.html

Най-лошото е, че съм имал такива клиенти - и че в крайна сметка успяхме да им дадем продукт, който да им хареса. За количеството алкохол покрай проекта няма да говоря.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Apr 13, 2009 10:31 am

на нас улиците ни мръсни, а гледайте какви ги "вършат" в Швейцария :rofl: :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=aKIqGYRuvbk
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Apr 13, 2009 11:39 am

Elves dig rocket launchers.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 14, 2009 2:07 pm

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 14, 2009 2:20 pm

Това ме разсмя, добро е :D
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Apr 15, 2009 2:05 pm

Старо но златно:

http://www.wastedtalent.ca/comics/Art/wt_animecrack.jpg
Spoiler: show
Image
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 15, 2009 2:08 pm

Гениално!
I don't wanna die