Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 14, 2008 10:40 pm

Купих си новата на Ванс, в някакъв момент дори ще я прочета.
And you can't dance with a devil on your back...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Jul 14, 2008 10:55 pm

Като я прегледаш кажи как е превода :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Jul 15, 2008 8:41 am

Aз тъкмо започнах "Изповедник". Да видим какви ги е забъркал този път Гудкайнд....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 15, 2008 3:23 pm

Най сетне си зех английската на ''Интервю с вампир'' и захапвам лека полека. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Zee
Adept

Post by Zee » Tue Jul 15, 2008 4:54 pm

Довършвам "Пандора" и в близките няколко години едва ли ще чета Ан Райс отново.

Blond
Commoner

Post by Blond » Wed Jul 16, 2008 12:35 am

Довършвам "Пандора" и в близките няколко години едва ли ще чета Ан Райс отново.
Подкрепям напълно. Много досаден и скучен стил. Има идеи, обаче така са поднесени че....
Не разбирам само защо е това масово възхищение от Райс.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 16, 2008 10:14 am

Подозирам че и филма е изиграл голяма роля, иначе книжката си е четивна тази поне. За дугите не знам, евентуално мога си зема Лестат да вида.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Wed Jul 16, 2008 10:39 am

Интервю с вампир е много добра, но другите нещо и мен не ме грабнаха, даже и не ги дочетох част от тях. Пък и самата идея - вампир индиец!!?? ми се видя доста смешна. :wink:

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Jul 16, 2008 11:33 am

Току-що довърших "Спечели облог за Сатаната" - разочароваща книга. Е, с изключение на края де, но даже и той не може да навакса останалите около 200 страници скука.
Досега не бях попадала на слабо четиво на Хайнлайн :roll: ...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jul 16, 2008 11:54 am

moonlight wrote:Току-що довърших "Спечели облог за Сатаната" - разочароваща книга. Е, с изключение на края де, но даже и той не може да навакса останалите около 200 страници скука.
Досега не бях попадала на слабо четиво на Хайнлайн :roll: ...
На мен пък доста ми допадна. Имаше и неща, които определено ме подразниха(разни, хм, еротични моменти, вкарани само за да ги има и по никаква друга причина), но пък си струваше.

Сега съм хванал "Окото на котката" на Зелазни, че нещо го позабравих тоя автор, а не трябва. За момента ми е твърде странна - вероятно защото преди това прочетох няколко книжки за Траксас една след друга.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jul 16, 2008 12:20 pm

Devoted of Slaanesh wrote:Интервю с вампир е много добра, но другите нещо и мен не ме грабнаха, даже и не ги дочетох част от тях. Пък и самата идея - вампир индиец!!?? ми се видя доста смешна. :wink:
Вампир индиец? Това пък къде го имаше?
Щото аз съм чел интервюто и Лестат в оригинал и си ми харесаха. Само че са малко еднотипни и нещо не се наканвам да прочета следващите 2 тома, въпреки че ги имам от доста време....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jul 16, 2008 1:14 pm

И аз не се сещам за индийци, идеята по-скоро беше за древен Египет. Иначе ако си прочел "Вампирът Лестат", добре е да прочетеш и "Кралицата на прокълнатите", защото просто историята продължава там, където свършва "Вампирът Лестат", и поне има някакъв завършек. Но след първите три и аз не издържах повече, просто стилът е прекалено муден на моменти.
This signature is not yet rated

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jul 16, 2008 1:44 pm

Стилът ме кефи, но просто е малко.. доскучаващ...

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Zee
Adept

Post by Zee » Wed Jul 16, 2008 2:56 pm

Младият вампир, на когото Пандора разказва историята си, е от англо-индийски произход. Това обаче не е рожденното му тяло, той е прехвърлил душата си в него умирайки или нещо такова.

Макар и интересни, книгите наблягат повече на душевните състояния на героите и действието се губи между поредната депресия и размишленията на тема: "Какво ми е и защо се чувствам така?" и "Какво точно търся и накъде съм се запътил/а?"

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jul 16, 2008 4:24 pm

Прочетох Кафка на плажа. Нямам думи за възхищението си от тази книга. Брилянтна е по всеки възможен показател. Единственият проблем е, че it takes that kind of person, за да се хареса. Слава богу, на мен ми пасна като ръкавица :) Толкова мъдрост, лудост и красота има в тази книга, че някак не е реално, замечтаваш се да вярваше по-сериозно в това, в което мислиш, че вярваш....

Благодарности на Рандъм за препоръката и на Мели за подаръка :))

Почнах осмия малазан, бог да ми е на помощ.
This is it. Ground zero.