Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
Като я прегледаш кажи как е превода 

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- JaimeLannister
- Forsaken
Най сетне си зех английската на ''Интервю с вампир'' и захапвам лека полека. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Подозирам че и филма е изиграл голяма роля, иначе книжката си е четивна тази поне. За дугите не знам, евентуално мога си зема Лестат да вида.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- tigermaster
- Elder God
На мен пък доста ми допадна. Имаше и неща, които определено ме подразниха(разни, хм, еротични моменти, вкарани само за да ги има и по никаква друга причина), но пък си струваше.moonlight wrote:Току-що довърших "Спечели облог за Сатаната" - разочароваща книга. Е, с изключение на края де, но даже и той не може да навакса останалите около 200 страници скука.
Досега не бях попадала на слабо четиво на Хайнлайн...
Сега съм хванал "Окото на котката" на Зелазни, че нещо го позабравих тоя автор, а не трябва. За момента ми е твърде странна - вероятно защото преди това прочетох няколко книжки за Траксас една след друга.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- JaimeLannister
- Forsaken
Вампир индиец? Това пък къде го имаше?Devoted of Slaanesh wrote:Интервю с вампир е много добра, но другите нещо и мен не ме грабнаха, даже и не ги дочетох част от тях. Пък и самата идея - вампир индиец!!?? ми се видя доста смешна.
Щото аз съм чел интервюто и Лестат в оригинал и си ми харесаха. Само че са малко еднотипни и нещо не се наканвам да прочета следващите 2 тома, въпреки че ги имам от доста време....
И аз не се сещам за индийци, идеята по-скоро беше за древен Египет. Иначе ако си прочел "Вампирът Лестат", добре е да прочетеш и "Кралицата на прокълнатите", защото просто историята продължава там, където свършва "Вампирът Лестат", и поне има някакъв завършек. Но след първите три и аз не издържах повече, просто стилът е прекалено муден на моменти.
This signature is not yet rated
- JaimeLannister
- Forsaken
Младият вампир, на когото Пандора разказва историята си, е от англо-индийски произход. Това обаче не е рожденното му тяло, той е прехвърлил душата си в него умирайки или нещо такова.
Макар и интересни, книгите наблягат повече на душевните състояния на героите и действието се губи между поредната депресия и размишленията на тема: "Какво ми е и защо се чувствам така?" и "Какво точно търся и накъде съм се запътил/а?"
Макар и интересни, книгите наблягат повече на душевните състояния на героите и действието се губи между поредната депресия и размишленията на тема: "Какво ми е и защо се чувствам така?" и "Какво точно търся и накъде съм се запътил/а?"
- Moridin
- Global Moderator
Прочетох Кафка на плажа. Нямам думи за възхищението си от тази книга. Брилянтна е по всеки възможен показател. Единственият проблем е, че it takes that kind of person, за да се хареса. Слава богу, на мен ми пасна като ръкавица
Толкова мъдрост, лудост и красота има в тази книга, че някак не е реално, замечтаваш се да вярваше по-сериозно в това, в което мислиш, че вярваш....
Благодарности на Рандъм за препоръката и на Мели за подаръка
)
Почнах осмия малазан, бог да ми е на помощ.

Благодарности на Рандъм за препоръката и на Мели за подаръка

Почнах осмия малазан, бог да ми е на помощ.
This is it. Ground zero.