Prometheus

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 10, 2012 3:29 pm

Лошо няма, ама имам подозрението, че му е отнело около 3 пъти повече време диренето на критика за филма, отколкото трае самият той. (Може и да му е отнело малко, де, ако е така, сори, Ице :)) Спестените 12 лв. са си спестени 12 лв., де.

Бтв, все пак не съм очаквал, че Ридли ще си вземе сценариста на Лост - много фейл.
Last edited by Trip on Sun Jun 10, 2012 3:30 pm, edited 1 time in total.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Jun 10, 2012 3:30 pm

До колкото следя тази тема Прометей си заслужава да се дъни в класацията.
А от тези хора, които описваш, знаеш ли кои са още по-вредни? Тези, които решават да гледат нещо на базата на реклами.
There are no rules! I'm gonna get you!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 3:30 pm

Аз съм навит да го гледам но искам да се уговорим ако не ми хареса да се разберете кой от хората проповядващи против ревютата ще ми върне парите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jun 10, 2012 3:34 pm

Trip wrote:Бтв, все пак не съм очаквал, че Ридли ще си вземе сценариста на Лост - много фейл.
За мен този тип не е сценарист на лостовете, бтв, а на "Каубои и извънземни" - филм, от който очаквах единствено невзимащо се насериозно забавление, а получих почти пълен провал.

Между другото, научих, че след като е поел "Изгубени", оценката на сериала в имдб е паднала от 9.8/10 на 8.4. Това вярно ли е?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 10, 2012 3:42 pm

Ти да знаеш как се превежда роман, писан по тоя сценарий.....

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 10, 2012 3:57 pm

A колко е тъпо, КОЛКО е тъпо и ограничено да съдиш по някой филм, четейки 24141 ревюта. Ей това е супер тесногръдие, това означава да се влияеш до такава степен от чуждото мнение, че да не можеш да имаш свое.
Аз съм сигурен, че на пасъра няма как да му хареса този филм, защото вече е тотално предубеден. Аз затова никога не чета ревюта на нещо, преди сам да го видя.

И като човек, който не е гледал Пришълеца, като стандартен и не елитарен зрител филмът ме изкефи страшно много и ми донесе огромно удоволствие. Красота, епичност, атмосфера, не лоша актьорска игра, добра музика, страхотни ефекти. Дреме ми, че бил от сценаристите на Lost. :)
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Jun 10, 2012 4:07 pm

A колко е тъпо, КОЛКО е тъпо и ограничено да съдиш чуждото мнение, защото е различно от твоето!!!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 10, 2012 4:09 pm

Martix wrote:A колко е тъпо, КОЛКО е тъпо и ограничено да съдиш чуждото мнение, защото е различно от твоето!!!
Какво чуждо мнение? Пасъра няма мнение. Тоест има, но то е безпочвено, защото не е гледал филма.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Jun 10, 2012 4:19 pm

Мнението му е, че може да си прави изводи за филма, без да го е гледал, само от ревюта. И то не е безпочвено. Поне не е по-безпочвено от твоето, което е, че можеш да си правиш изводи за филма, след като си го гледал. Ами ако не си разбрал какво е искал да каже сценаристът? Ако не си разбрал кои кадри е искал да подчертаи операторът? Ако не си разбрал какви иновативни техники е искал да демонстрира режисьорът? Това прави ли мнението ти безпочвено? След като си гледал едва ли не съвсем различен филм?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 10, 2012 4:28 pm

Ще го повторя, Пасъра мнение за филма няма как да има, без да го е гледал. Той може само да предполага, нищо повече. И няма проблем да смята, че няма да му хареса, но както каза Данте, в случая 1000% няма да му хареса, щото иначе ще е излагация, нал' тъй? :lol:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 10, 2012 4:30 pm

Не говорих конкретно за Пасъра (да не се обижда), а попринцип. Тоя номер и аз съм го правил и е глупаво.
Винаги като съм чел ревюта на филм/книга преди сам да пробвам продукта, усещам как яко се влияя от чуждото мнение. Малко или много. Неизбежно е.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sun Jun 10, 2012 4:34 pm

Друго си е да изказваш мнение без да си гледал съответният филм :roll:
Иначе за Пасъра... то на обратният принцип Аватар направи Милиарди.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 4:52 pm

Доста сбъркана представа за ревютата, българска и идваща от безплатните полагащи се филми, книги и игри които.

В "изостаналия" западен свят потребителите които не се подвеждат по рекламата първо гледат/четат ревюта и по тях преценяват дали да ползват продукта , а в България обратно - първо се потребява продукта а после се чете ревю от любопитсво дали са познали.

На запад ревюиращия е експерт от който се очаква да даде компетентно мнение и да повлияе върху нагласите за продукта и продажбите му , в България ревюиращите са просто графоманчета удрящи си по една душевна чекия от радостта че са сътворили нещо което няма значение за никой.

Ако говорим за тъпотии най-тъпото винаги е било овчия мозък който дори лайно да е ще го пробва на вкус дали само и само да докаже че не вярва да препатилите които казват че е гадно.

Дори изявлвението Диабло 3 е боклук, не си струва парите е доста груба форма на ревю и налагане на мнение - парадокса е че според логиката която се опитвате да наложите това не трябва да се слуша и трябва задължително да цакаш 120 кинта, да се увериш сам дали е било вярно и чак тогава да четеш ревюта.
Last edited by RRSunknown on Sun Jun 10, 2012 5:00 pm, edited 3 times in total.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Jun 10, 2012 4:55 pm

Аз пък моето няма да го повторя, и без това пак ще го игнорнеш. Знам, че ще ви липсвам в темата, но я напускам поне докато гледам филма(т.е след месец, когато ще е потънала). И без това писах офтопик.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 10, 2012 5:01 pm

RRSunknown wrote:Доста сбъркана представа за ревютата, българска и идваща от безплатните полагащи се филми, книги и игри които.

В "изостаналия" западен свят потребителите които не се подвеждат по рекламата първо гледат/четат ревюта и по тях преценяват дали да ползват продукта , а в България обратно - първо се потребява продукта а после се чете ревю от любопитсво дали са познали.

На запад ревюиращия е експерт от който се очаква да даде компетентно мнение и да повлияе върху нагласите за продукта и продажбите му , в България ревюиращите са просто графоманчета удрящи си по една душевна чекия от радостта че са сътворили нещо което няма значение за никой.

Ако говорим за тъпотии най-тъпото винаги е било овчия мозък който дори лайно да е ще го пробва на вкус дали само и само да докаже че не вярва да препатилите които казват че е гадно.

Дори изявлвението Диабло 3 е боклук, не си струва парите е доста груба форма на ревю и налагане на мнение - парадокса е че според логиката която се опитвате да наложите това не трябва да се слуша и трябва задължително да цакаш 120 кинта, да се увериш сам дали е било вярно и чак тогава да четеш ревюта.
Eдно е да четеш ревюта за игри, които струват по 100 лева и се играят десетки, дори стотици часове, друго е да дадеш 9-12 лева и да отделиш 2 часа да гледаш един филм, за да можеш сам да си изградиш мнение.