Политическа коректност и толерантност

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 22, 2009 8:38 am

Бе по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Не говорим само за жените. Но и за жените да говорим. Как ще се еманципират? Това е практически невъзможно да стане от нищото.

Amelia, ако всички мислеха, като тебе, днес щеше да ядеш тупалки всяка вечер в 8 за спорта. :neutral:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Nov 22, 2009 8:42 am

Амелия пак ти повтарям, че тук говорим за мюсулманите които емигрират на запад и си носят бита и културата. Като дойдеш на запад се държиш като западняк, възпитаваш децата си като западняци или се прибираш да ебеш камили в затънтения край на света от който си дошъл.

И една вметка - ако имам някое човешко право в което вярвам е правото на избор. Ако възпиташ детето си така, че да бъде фанатик на някоя тема - ти му отнемаш това право. А това е нарушаване на неговите права. А за да може да избере начин на живот и религия и убеждения трябва да може да има достъп до информация и непромит мозък.

И като жена която ползва наготово правата си без една секунда да си се борила за тях си доста лековата по отношение на какво ти е нужно за да покажеш среден пръст на комюнитито си. Не си мисли, че имаш борбен дух при положение, че никой не се опитвал да ти го пречупи никога.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 22, 2009 9:20 am

The Dragon wrote:И като жена която ползва наготово правата си без една секунда да си се борила за тях си доста лековата по отношение на какво ти е нужно за да покажеш среден пръст на комюнитито си. Не си мисли, че имаш борбен дух при положение, че никой не се опитвал да ти го пречупи никога.
Абсолютно съгласен с тая част.

И бтв, това, че едно общество е оформено около палеолитната концепция, че липсата на У хромозом те прави по-низша форма на живот без никакви права, не означава, че всички лишени от У хромозом създания са съгласни и приемащи подобна философия. Но в общия случай значи, че нямат избора да направят нещо по въпроса.

Но съм съгласен, че информация е основното, което трябва да бъде достъпно.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Nov 22, 2009 10:15 am

Аз съм имала своите борби в живота си и вие ако желаете може да ги омаловажите, но в отговор ще получите Пръста от мен. Щото аз лично не се свеня да го покажа - нито на семейството си, нито на комюнитито си. Не е кат да не съм го правила.

Така че не ми излизайте с тея номера, ако обичате. Аз съм от онези хора, които намират идеята за "кармата" ор съм съч шит за доста адекватна. Според нея всеки получава квото си е заслужил. Включая и обществата. Гат узреят хората за нещо, ще си го получат. Външната намеса не се знае колко ще е адекватна. МОЖЕ да се налага да ядеш шамари, да. И тогава ако някой те спре да ги ядеш, да ти направи сечено всъщност. Един Господ знае. Може да е нужно да преживееш страдание за нещо. Може начина, по който ние живеем да е най-неправилният изобщо. Може жената с фереджето, която си вярва в Аллаха, да е всъщност по-щастлива от мен. Аз не съм била вярваща в Аллах жена с фередже така че не знам какво е усещането. Подозирам и вие, нали. Незнаейки доста от причините що сме тук, аз не знам и кой е най-правилният начин да се живее. Радвам се, че вие се чувствате толкова наясно с тези неща. :lol:

Как са се еманципирали западнячките? Кат се е пообразовал народът и е спрял да се впряга толкова на разни морално остарели библейски и патриархални лайна. Така. Сега остава някой да научи дивите племена в Азия на нещо друго освен Коран. Хубавото е, че те като дойдат тука виждат, че може и друго. След няколко поколения се пренастройват. И такива съм виждала тука - още си ходи с тюрбана и не пие алкохол, обаче примерно излиза с момчета и т.н.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Nov 22, 2009 10:34 am

Хммм. Никой не ти омаловажава борбите. Всеки го е показвал. Но признай че за една космополитна българка получила най-доброто образование достъпно за нея, със не лоши възможности за самоиздръжка показването на пръста е доста лесно. И никой не е тръгнал да реформира Саудитска Арабия примерно. Жените са се еманципирали по време на първата световна война когато всички са били на фронта и обществото е било принудено да ги пусне да работят нещо различно от домакинската работа.

Имам една позната от арабски произход - готино момиче. Приятна весела. Никакви бурки и други подобни. И един ден техните и обясниха - бегай да се жениш за тоя. Решили сме го вече. И понеже беше възпитана да е послушна не можа да каже не.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 22, 2009 10:52 am

В първи курс си спомням пак един такъв спор, който водих и още тогава се удивлявах на самочувствието на хората, че тяхната представа е безусловно вярната.

Е ПРЕКАЛЕНО УДИВИТЕЛНО Е БАТЕЦНЕ

Седнали некви европейски варвари да учат хилядолетни цивилизации как работят видиш ли нещата. Баси смеха.

НЕ, НЯМАШ ПРАВО ДА НАЛОЖИШ НЯКОМУ ВЯРА И РАЗБИРАНИЯ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО МИСЛИШ, ЧЕ НЕГОВИТЕ СМУЧАТ. Иначе си шибан кръстоносец, фанатичен мюсюлманин, комунист или квото щеш там.

Ако мюсюлманските общества не работеха, бая отдавна щяха да са изчезнали. Ама не е така.

Между другото, познавам ужасно интелигентни мюсюлмани. Да, намирам ги за ограничени от странните си и силно традиционни порядки. Да, според мен изпускат много възможности, което важи и за вярващите християни, но пък имат с какво да наваксат - доста по-богата духовност и култура, която не потъва в информационноглобализационен водовъртеж.

Ако искате да знаете, в мюсюлманския свят (изключвайки некви крайни отклонения), жената не е третирана като "предмет", а като съкровище. Да, жените нямат право на решения, трябва да уважават съпруга си и т.н. но той също я уважава, ухажва и цени нон-стоп.

Бтв при все хилядата западни демократични правила набити в японската конституция, ако някой си мисли, че японската жена има много право на глас и не си седи вкъщи да гледа децата, е дълбоко в заблуда. Айде идете да освободите и японците, че зле се справят горките.

Е Европа жената е същият гъз кат мъжа. Не заслужава никакво специално отношение. Не че е по-лошо - за мен лично така е редно, всички са родени равни. Но не отивам някъде да твърдя, че видиш ли ВСЕЛЕНСКОТО ПРОНИКНОВЕНИЕ е повелило да е баш така.

Факт е, че има фанатични мюсюлмани, както и фанатични всякви, но те не са проблемни с исляма си, а с фанатизма си. Тази тема започна от политическата коректност, която е като цяло курец с царевичка по всички параграфи, но започна да избива на твърде надъхано себе..ъъ.. надъхване.

Ние с великата ни цивилизация, обречени да завладеем света с капитализъм, демокрация и наука. Я У ЛЕВО БЕ.

п.п. ако не стана ясно, съм съгласен с всяка дума на Амелия от-до :mrgreen:
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Nov 22, 2009 10:59 am

Moridin wrote:
НЕ, НЯМАШ ПРАВО ДА НАЛОЖИШ НЯКОМУ ВЯРА И РАЗБИРАНИЯ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО МИСЛИШ, ЧЕ НЕГОВИТЕ СМУЧАТ. Иначе си шибан кръстоносец, фанатичен мюсюлманин, комунист или квото щеш там.
А какво е възпитанието? Ще ми намериш ли книгата "1000-те най влиятилни атеисти на Арабския полуостров". Някъде на рафта с фантастиката е. И Жоре - на теб разбиранията за живота насадени ли ти бяха или ти беше позволено сам да стигнеш до тях?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 22, 2009 11:09 am

Да, бате, насадени ми бяха :) Например разбирането за свобода ми е насадено. Някъде в книгата на вселената пише ли, че свободата е естествено състояние на човешкото общество?????????????

Не ни ли е насадено, че не трябва да удряш момиче? Не ни ли е насадено, че не трябва да изпускаме газове пред публика? Не ни ли е насадено, че не можем да ходим голи по улиците и да изнасилваме всяка мацка с готини цици, въпреки че природата ни очевидно ОСТРО го желае????

С какво точно тия социални схеми и норми са по-ок от примерно да ти е насадено да ядеш хора? Имам предвид освен с инстинктивното възмущение на Морви, но понеже то има точно ей ТОНИНКО релевантност към ВСЕЛЕНСКИЯ РЕД И ПОРЯДЪК...............................................

Човешките общества са каквито си ги направим. Ако нещо не работи, то скоро се разбира само. Ако работи, значи с нищо не е по-лошо от всяко друго работещо.

Илюзия е да се мисли, че можем да останем табули рази и да се учим от света наоколо необезпокоявани от нищо изобщо. По този начин понятието култура, да не говорим за понятието развитие изобщо отиват в джаза. Животът е КРАТЪК, бебетата са КРЕХКИ, възпитанието е необходимост за оцеляване в социален и биологичен смисъл.
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 22, 2009 11:13 am

Миии батка мен никой не ми е насаждал да не ходя гол по улиците. Просто ме е срам да ходя гол по улиците. :lol: Баси довода правиш...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 22, 2009 11:14 am

Амикае ти направо ме застрелваш от упор с наивност честно :mrgreen: А срамът ей така ли дойде самичък? Хората с дрехи ли се раждат, що ли? :mrgreen: НИЩО НАСАДЕНО тру...........
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 22, 2009 11:20 am

Ся стига с тия глупости. Ми кво като работи дадено общество? Мен кво ми пука дали обществото, в което живея работи? Мен ми пука как живея аз. Дай да жертваме индивидите за благото на обществото. На кой му пука, че някой живее в шибан ад? И не ми ги приказвайте тия как можело да им харесва да нямам право на избор. Няма такива. Хората, които живеят в такива държави и такива общества са просто мачкани и те не са го избрали.

Трябва да се имаш за голяма работа, че да загърбиш нещо такова просто така. Айде моля ви.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 22, 2009 11:29 am

има такива. ако свободата ти е по-важна от семейството, ще избягаш.
ще се учудиш колко НЕмачкани са всъщност. Не говорим за някакви тоталитарни диктатури като Северна Корея, Бирма или бившия Афганистан. Там хората наистина са мачкани ПОЛИТИЧЕСКИ. Тази тема ттук е за КУЛТУРНИ И СОЦИАЛНИ различия и начин на живот. Айде да правим разлика. Някои мюсюлмански държави ИЗПОЛЗВАТ религиозните и социални норми на арабската култура, за власт и мачкане. Но това не прави религиозните и социални норми на арабската култура инхерентно лоши, както не е инхерентно лош и пистолетът на убиеца.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Nov 22, 2009 11:30 am

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 22, 2009 11:33 am

sweet ;)
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Nov 22, 2009 11:40 am

Жоро - виж емиграционните потоци за да си отговориш на това кой обществен строй и начин на живот е по-добър. Капитализма е по добър от социализма - щото нали източногерманците бягаха назапад а не обратното. Хората винаги бягат от по-потиснически към по свободни общества - така, че да - свободата на индивида за мен е естественото състояние. Теб баща ти може да те е налагал всяка вечер с пръчката докато повярваш, че хората са равни и свободни, но аз сам стигнах до този извод.