За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Apr 13, 2009 12:31 pm

Tais wrote:еее, само Танче си няма ни дрейк, ни дявол :cry: :cry:

одеве като видях какъв е списъка на народа от гилдията, дето се облажиха с дрейка от Сарт+3 дрейка на хероик, а мене ме няма в него :evil: направо закопнях за времето, когато получих първата в гилдията бойна мечка от Зул`Аман, ама де го тоз късмет вече :(
Че ти таз мечка и без туй не я харесваше :P Пък нали си имаш вече един дрейк, последно те гледах че се кандилкаш на някакво червеноподобно :P
Ама ако толкоз си закопняла, да ходим в CoS да ти дирим дрейк :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 13, 2009 12:53 pm

Мен прийстът започва да ми харесва почти толкова колкото шамана, но тъй като ВЕЧЕ СИ ИМАМ ИНСТАЛИРАН ЕКСПАНЖЪН, мисля да си левълна шамана първо :roll:, само щото козата ми е по-красива ^^. Напълно е възможно прийстът да остане дпс (ако реша шаманката да е ресто в крайна сметка на 80 лвл). Другият вариант е шаманката да остане меле-дпс, а прийстът да мине дисциплина. Не ми се хийлва и с двата героя, логично :mrgreen:. Като шедоу ми е страшно забавно, та... хм... ще помисля още. Снощи смених енчантинга на прийстката с хербализъм. В последствие (и много зор) ще сменя скининга и майнинга на шаманката с алхимия и енчантинг, защото все пак тя ще е мейн и си струва да си прави сама поушъните (бая са ми нужни) и все пак да изкарва некви пари отнякъде с енчантинга. :roll:

Накрая ще левълна и едно муункинче само, за да му се радвам на перушините ^^.

За експириънса с ПъГ-овете из Аутлендс вчера. Няма такъв цирк. 68 левъл ДК танква в Криптата и преди това в Слейв Пенс, е, той и другото ДК си пускаха извадки от дмг-метъра на Рекаунт и си мереха... демиджа. Съответно този, който беше 65 левъл, естествено, имаше по-малко дмг и за да се докаже, явно от яд и с желание да надскочи възможностите си (нали е ДК, там явно всичко е възможно), се юрваше напред и така битка след битка без никаква почивка за кастърите. Аз виках мана, те мряха и то как - крещи ДК-то "Heal me, heal me".... съответно той "танква" 1 моб, другите 4 от купчинката се щурат насам-натам, съответно всичко що носи cloth or leather в партито танква по 1 моб сам, аз тичам насам-натам, ту Fade, ту Dispertion. Ползвам мана поушъни, които на 3 голд в торбите СА МИ СКЪПИ. И след битката започвам аз да обяснявам за шадоу прийста, че е дпс, че хаби много мана за хийлинг, че не мога да ги хийлвам всичките, ако той не си държи агрото... изобщо лекция... никой не вдява обаче и пак юруш напред след поредната извадка от Рекаунт. (добре че никой не вадеше тези за оувърхийлинг ^^) Едното ДК по едно време явно толкова се фрустрира от по-ниския си дмг в сравнение с другото, че просто напусна партито баш пред последния бос. Е после ходи търси играч, който да запълни дупката и да го упътиш как да ни намери в инстанса, от който не можем да излезем, щото сме паднали от някаква рампа. Абе, цирк. :mrgreen:

Аз за хийлването като шадоу си знам, че е бая трудно и ако битката продължава дълго, вечно съм без мана, но вчера играх с друг един такъв прийст в парти и ... респект, тоя човек след 1-вия уайп каза 'Ефи, ти дпс-ваш, аз ще хийлвам' (това щото преди това беше обратното). Аз казвам 'ок', е той не остана без мана и умряхме само, когато бяхме нужни и двамата като хийлъри на втория бос в криптата, който придърпва към себе си и плюе разни неща. :roll: Не знам как го праави...

Ланис, ако някой ден можеш да ми шотнеш (или Таис) интерфейса си с прийста (или да кажеш точно как ти бяха наредени по бутони скиловете).

Като шадоу каква ротация ползвате? Аз обикновено започваХ с вампирик имбрейс (ако знам, че мобът няма да мре много бързо), пейн, вампирик тъч, майнд бласт и после майнд флей. Някъде помежду другото бутам и кърса. :roll:

Като се налага да хийлвам слагам щит (май го оувърюзвам обаче) на танка и ползвам Renew and Flash Heal as much as I have to. За грейтър хийл обикновено няма време. Със стоп каста сигурно ще е по-добре, аз вчера се опитах да прекъсвам с подскачане... не ми беше нужно особено. Пак си мряха ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 1:10 pm

Вампирик тъч трябва да е активен постоянно и Майнд бласт на всеки кулдаун. Правят много демидж и дават мана на теб и на партито. Когато се заиграх шадоу в рейда ми казах да слагам първо кърса и после Пейн - заради натрупаните по моба гадости от първите три спела. Аз все пак по-често го слагах 3-ти. Пак от обяснения при тези ми опити, shadow word death можеш да удариш в началото. Според това, как върви битката и демиджа, можеш да го вмъкваш и после (аз го правех). Останалото е майнд флей в промеждутъка между кулдауните. Естествено това е най-удачно при по-дълга битка. На траш - всъщност ти още нямаш шадоу АоЕ-то, та пак си на същите умения.

Вампирик ембрейс почти не го ползвам. Дори не слагах точки за подобрението му - в тая игра има хийлъри :P Още повече, че май намалиха стойностите на парти/рейд хийла.

Подскачането не е добра идея - губиш време и почти има ефекта на допълнителен глобал кулдаун - заради движението. Единият вариант е макро за стоп каст, който при мен е на единицата. По-добрият вариант е пак движение - примерно с бутоните за движение. така не губиш един бутон от бара си. Но пък аз съм схваната в пръстите и ако тръгна да шавам по терена, ще се омотая тотално. Не свиквай на скачане:)

Дима, ако стигнеш с прийстката до 80, от мен имаш ушити епични рокля и ръкавици :P Като за начало и ако ги искаш:) И хийлърско наметало... за дпс-ското трябва да се понапъна с куестите:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 2:18 pm

ахахаххахаа... адски обичам ПъГ-истории и парти с безумен сетъп :D

сегаа.. не съм сигурна, че ще засегна всички въпроси, ама поне на по-бързите от тях...

значи с шадоу-прийста имаш различна соло и парти-игра... но всичко в крайна сметка опира до стил на игра :) примерно, при соло-играта Шами ще те кара да уандваш повече, аз - по-малко :P различия в ротациите и изобщо - в използването на различните спелове има и когато ползваш различната екипировка - примерно, една нагрухана Ланис би играла на шадоу прийста си по много по-различен начин от мнооого бедно гиърната ми блъд-елфка :D това винаги го имай предвид...

аз лично с блъд-елфката ми играя соло по следния начин - първо кърса с нея НЕ го използвам ИЗОБЩО :) мноооого мана гълта и не си заслужава щото мобовете умират бързо... друго което НЕ ползвам с нея в соло игра са шийлдове (освен, ако минимум 3 моба блъскат по мене) и фиър (няма да събираме махалата, я)... значи... докато куестя моята ротация е следната:

ВТ->ВИ->ШУП->МФ (ако моба е далече, а след него МБ)/директно МБ (ако е близо)->ШУД и довършвам с уанда...

но това ми е дежурната ротация при соло игра... ако дпс-вам в парти картината е друга :twisted: ВИНАГИ почвай с Вампирик тач-а, ЗАБРАВЯШ за Вампирик имбрейса :P на негово място слагаш кърса в поредицата... удряш ШУД - на ВСЕКИ КД... Майнд бласт - на всеки КД! докато чакаш да изтекат КД -> МФ... и естествено рефрешваш дотовете... ротацията изглежда нещо подобно:
ВТ->кърса->ШУП->МБ->ШУД->МФ (докато се заредят КД)->МБ->ШУД...

не бързай с професиите - нека ги обсъдим, че не ми изглеждат добре така... ако ще правиш и друид - нека той е хербалиста... малко по-късно ще ги коментирам, щото в момента имам спешна работа... :?
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 13, 2009 2:24 pm

Не, засега ще си играя с тези двата ^^ героя.

Кърса = всъщност desease Devouring Plague, нали за едно и също говорим.

Shadow word: Death да разбирам го ползвате ВЪПРЕКИ кръвта, която гълта, ако мобът не умре от един SWD? :roll:

Изобщо не wand-вам. Едно време wand ми беше на '1', ама сега там имам Fade по спешност.

Фиър не ползвам, когато не е нужно, разбира се, както и щит, като съм сама.

Обикновено карам на SW:P, Devouring Plague, VE, VT --> Mind Blast --> Mind Flay. И си оставам без мана след няколко моба. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 2:29 pm

Shadow word:Death се използва заради демиджа. Въпреки удара по теб. Аз в началото на шадоу го ползвах на всеки кулдаун почти. После в прийст канала ми казаха да го ползвам веднъж-два пъти в началото и да се съсредоточа на останалата ротация. Но пак на моменти съм го вмъквала за повече демидж. Ограничаваш се в ползването му, ако видиш, че хийлърът се озорва с поддържането на народа - няма смисъл да му усложняваш живота, ако ще разчиташ на него. Но понякога хийлингът не е проблем и можеш да си позволиш да качиш дпс-то. В крайна сметка, не се нараняваш повече от уорлоците, които лайфтапват. Вярно, че те се самохийлват с лайф дрейн, но пак можеш да си го позволиш в повечето случаи.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Apr 13, 2009 2:34 pm

Lannis wrote:Shadow word:Death се използва заради демиджа. Въпреки удара по теб.
Ееех :oops: Налегнаха ме мили спомени за първите ми опити като шадоу-прийст в райд :oops: Куратора в Каразан... вземи тия 10 к обратен демидж :lol: :lol: Направо се уан-шотнах за потрес на хилърите :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 2:41 pm

Ама пък колко ефектно е било :lol: :lol: :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 2:41 pm

Elayne wrote:Не, засега ще си играя с тези двата ^^ героя.

Кърса = всъщност desease Devouring Plague, нали за едно и също говорим.
да :) те го дадоха с един от пачовете впоследствие и аз така и не си направих труда да запомня името :oops:
Elayne wrote:Shadow word: Death да разбирам го ползвате ВЪПРЕКИ кръвта, която гълта, ако мобът не умре от един SWD? :roll:
разбира се :D не те удря чак толкова много, че да не ползваш тази благинка, а в парти/рейд е задължително ползването му!! някой вече бе казал, че намаляващото НР е проблем на хилъра, а не на дпс-то :lol:
Elayne wrote:Изобщо не wand-вам. Едно време wand ми беше на '1', ама сега там имам Fade по спешност.
тук грешиш... и за двете неща :P уанда ми е някъде на 7 при мен - след офанзивните спелове... в соло игра си е нужен... с шадоу-прийста си аз мноооооооооооого рядко пия изобщо - карам само на собствена мана-регенерация и бия моб след моб... а Фейд/Фийър/Шийлд си ги нареди вдясно на втория хоризонтален ред, че да ти са под ръка с мишката... на бутони от 1 до 5-6 си сложи офанзивните магии в поредността, в която ги ползваш...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 3:04 pm

Честно казано и на мен уондът май ми е за статсове и украса. Но пък на мен екипировката ми позволява да харча мана. Когато кустя като шадоу (макар напоследък дисциплин да ме устройва идеално и за това), играя с вдигнат щит и постаянно активиран репленишмънт. Като трява - петът за зареждане с мана и hymn of hope на всеки кулдаун.

Общо взето за мен пръчката стои на горния бар и ако реша да я ползвам, обикновено ми се налага да се мотая да я търся сред другите иконки:)) Но това наистина си е въпрос на стил:)

1. vampiric touch
2. Mind blast
3. SW P
4. Devouring plague
5. Mind flay
6. shield (там ми и от съвсем начални нива и затова не му сменям позицията - освен за хийлниг бара, но там нямам проблем с това№
7. SW D
8. silence (много хора не го вземат като почнат да рейдват)

На останалите мятам mind sear, psychic scream

За хийлинг бар - моят е малко по-различен като умения, затова ще адаптирам към твоите

1. стопкаст - бързо и много удобно
2. шийлд
3. Прейър ъф мендинг (веднага, щом го вземеш)
4. флаш хийл
5. Грейтър хийл.

Фейд винаги го слагам на последния активен клавиш - така винаги зная къде е и не го бъркам с останалите в предната част. На теб ти се оставя масто след 5-ия да си сложиш вампирик тъч, бласта и каквото решиш от останалите - даже май за всичко има място.

Ако решиш да минеш на хийлинг билд, ще се появят и други умения, които да трябва да сместиш там:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 13, 2009 3:05 pm

Макроси не ползвате ли бре ;)

Аз с хънтъра почнах поне :), select nearest mob, H. mark, mend pet, pet atack (там AI-то си му ги редува даш, байт стън етц..) и шотче. Прасето държи доста добро агро. Са ше му зема и Taunt след лвл. Тва 1 пакет на бутонче, другия са гледам 4 вида стрелба и така ;). Неам търпение да докопам скила дет пренасочва агро :mrgreen:

Диме - трее пробваш майнд контрола на некой покрай фел риивърите :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 3:30 pm

ти пък, не ползваме :D Таис няма вече място за макроси в общото за всички герои каре и сега запълвам специфичните за нея такива :oops: скоро ще трябва да трия май :?

милооо, ако имах твоята екипировка с блъд-елфката ми, и аз щях да забравя за уанда и да ми стои маната :D даже щях да се впусна в едно спринтиране около мобовете и да надотя де що видя :lol: ама както споменах - синьо/зеленичка ми е, милата, и се налага да се съобразявам :(

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Apr 13, 2009 3:41 pm

Xellos wrote:Макроси не ползвате ли бре ;)
Не! 8-) Ще си ротирам каквото си поискам когато си поискам! :mrgreen: Ама то аз и адд-они не ползвам така че не съм пример за даване :oops:

Като каза майндконтрол... мамка им на два прийста в ЕоС, метнаха ме в пропастта въпреки опитите ми да се измъкна (като са двама кой по-напред, че и бъбъл ми диспелнаха :cry: )

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 3:55 pm

хич не си пример! :evil: Елейн, не го слушай това магаре, не може то без макроси и аддони!

а за Майнд кънтрола - мнооооооооооого дълъг този каст, бре :( иначе аз ПвП не играя... а Ланис вече редовно го упражнява по неволя, милата, в Накс 25 на битката с Инструктора :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 13, 2009 4:41 pm

Ми Plate оунва адоните ;р И все пак аз без куест хелпъра да съм я заебал тая игра поначало. :twisted: Иначе се забавлявм да си избивам фел ривъри с друида и после да си правя спокойно куеста около парчетиите им с ловеца :) Писна ми от тех.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”