by Dragonsnake » Thu Aug 23, 2007 11:22 am
да си призная честно, не знам коя от двете се опитах да чета,.. която излезе първа...Толкова голямо впечатление ми направи, че побързах да я забравя ...
Мили хора, спомнете си заглавието на топика
_По молба на Шайхири, за да не се разводнява темата за четено напоследък, пускам този топик. (Роланд)...._
Ами Шайхири най-културно си е помолил да се отвори един топик, та да си пише каквото си иска. Не мога да разбера защо така грзно се нахвърляте върху него. ЕдинственоTrip се държи културно.
Шайхири, разбирам че не се кефиш на вампирите- аз също. Ако имаш време пробвай се с "Fevre Dream" на Мартин. Много е добра и не е клишэ. А и стилът му на писане е любимият ми.
А сега - списъкът на Шайхири
1.M. John Harrison - Вирикониум - мале, гголяма боза
2.Robert E. Howard - вън от класациите ми
3.Barry Hughart- напълно съм съгласна с теб, Шайхири
4.Fritz Leiber - вън
5.Сам Лундвал- не си спомням "Ах, тази Алиса!" sorry
6.Мартин - моят бог на фантазито
7.Пратчетт- супер
8.Сапковски -не прочетен
9.Robert Sheckley - full vote
10.Clifford D. Simak - full vote
11.Толкин - Хобит & Властелин, другите за мен са оливане
12.Roger Zelazny - my vote
Това по списъка на Шайхири. Сега за да не започнете с оплюването,ще представя прочетеното от мен. Преди да продължа, искам да изтъкна че с Роланд се дръвчехме в един друг форум за Gene Wolfe и го превъзнасяше, а пък от списъкът му по-горе разбрах че е чел само първата част. Некоректно !
1. Dragonlance & Forgoten Realms - около 50 книжки (тези имам в наличност, извинението ми е, че са четени края на 80-те началото на 90, не че сега ще ги погледна)
2. Гореспоменатия Gene Wolve - 4 книги "The Book of the New Sun" & "The Urth of the New Sun" - както вече бе казано - голяма разводнена помия. Няма да си казвам мнението за "Peace". Надявам се че се подразбира
3.Brian Aldiss - Heliconia (ако имате възможност, не я четете на Български, преводът е под всякаква критика)
4.Moorcock - Elric - Ами по-добре не си губете времето
5. Vance - Tales from the Dying Earth, Lyonesse, The Asutra, Servants of the Wankh - Ами по-добре не си губете времето освен ако не искате да се пишете капацитетти
Знаете ли какво, много е топло и отивам на плаж. В библиотеката ми имам над 1000 книги fantasy & sci fi, няма нужда да се пуча и да ги описвам. В България сигурно има още толкова. Ако за нещо конкретно искате да се заяждате - довечера. Лек Ден