Как да ти го обясня, Marfa... може да е от мъжка солидарност, някаква интуиция, де да знам. Не го мисля, само ми е мъчно, и го споделих. Ти никога ли не си споделяла?Marfa wrote:@simple_stupid Що бе? Ама вие изобщо не си приличате, не го мисли!
Идиот ли е Буш?
Moderator: Moridin
- simple_stupid
- Sorcerer
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
нищо не би постигнал,
Тези най ги обичам. Такива ги правят и тук. Задават въпроси като "Как да се предпазим от СПИН", тоест все неща, които се знаят от всички, разпитват сума ти народ, показват идиотите и накрая казват, че всички са идиоти.За това ли говориш? Защото за тази анкетка може и да са анкетирали няколко хиляди човека, от които внимателно да са си подбрали няколко по-тъпички.
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
- simple_stupid
- Sorcerer
- Moridin
- Global Moderator
Само за справка, философията и психологията са във Философския факултет, а не в Ректората, който от своя страна е символ на българското и е светотатство изобщо да се мисли за нюкване 
Друг е въпросът, че философията и психологията са си хубави работи, дървеното философстване и езикочесането също (в някои моменти) и че като цяло думата "кохерентен" наистина има съвсем стабилно значение в речниковия запас на езика тотално извън физическия си контекст, КОЛКОТО и да ми е ужасно тежко да заема страната на, хм, човек със странни разбирания като СС срещу пич кат Амели.

Друг е въпросът, че философията и психологията са си хубави работи, дървеното философстване и езикочесането също (в някои моменти) и че като цяло думата "кохерентен" наистина има съвсем стабилно значение в речниковия запас на езика тотално извън физическия си контекст, КОЛКОТО и да ми е ужасно тежко да заема страната на, хм, човек със странни разбирания като СС срещу пич кат Амели.
This is it. Ground zero.
- Interpreter
- Forsaken
И аз нещо такова си мислех - тъкмо се заформи кохерентно-поливалентен дискурс около темата идиот ли е Буш, а те ще го изядат човека все едно, че е предизвикал с нещо естетския им гняв. А той не е.Moridin wrote:Само за справка, философията и психологията са във Философския факултет, а не в Ректората, който от своя страна е символ на българското и е светотатство изобщо да се мисли за нюкване
И ще нюкват философията

Лоши хора

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
В тая връзка ще изплагиатствам Мор от спам-темата, ама той няма ма бие... много. Не и с търнокоп! Та... Идиот ли е професор Вучков?
- simple_stupid
- Sorcerer
Професор Вучков не е идиот, той е част от националното богатство, исполин на духа с вселенски измерения. Бих казал че като един същи Леонидас, този стожер на високите естетически критерии, добри нрави и национални добродетели, с възрожденска отдаденост варди единствената останала бразда между двете полукълба на честния и отруден българин от отровните идеи и естетически плевели на грозни и небългарски поплъзновения.Marfa wrote:В тая връзка ще изплагиатствам Мор от спам-темата, ама той няма ма бие... много. Не и с търнокоп! Та... Идиот ли е професор Вучков?
Злонамерени мушмороци, случайни кибици и страхливи плашипутарници се опитват с въпроси, с дребни и жалки опити за заяждане, да разстроят и объркат ясната и точна мисъл професора родолюбец, на неговото стройно предаване. Жалки опити. Те винаги пропадат в бездната на собственото си невежество след ефирния ритник и зверски рев на професора
IDIOT? THIS IS SCAATAAAAAA!
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
нищо не би постигнал,
За тези, които си мислят, че Америка се превръща в диктатура:
http://www.nytimes.com/2007/04/22/world ... ref=slogin
http://www.nytimes.com/2007/04/22/world ... ref=slogin
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
Тук има някои "любители" на Путин, които ще се зарадват.
Ваш и Симпъл, само да уточня още един път. Тиранията си е такава, където и да е. Ненавиждам я еднакво, била тя тук, в Русия, в Китай, в Арабския свят или в Америка. Принципите са едни и същи.
Ваш и Симпъл, само да уточня още един път. Тиранията си е такава, където и да е. Ненавиждам я еднакво, била тя тук, в Русия, в Китай, в Арабския свят или в Америка. Принципите са едни и същи.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- simple_stupid
- Sorcerer
shayhiri wrote:
shayhiri,
и аз да уточня за пореден път, че определено не считам за "тирания" всичко туй, което считаш ти. Не мога да знам защо аз правя разлика там, където ти не правиш, приемам го просто като факт.
но знам, че когато някой като Курт Вонегът например (дано вече "като ни гледа отгоре" да си е намерил покой), сравнява Буш с Хитлер, и пише в книгата си, че "ние (американците) не се различаваме особено от една Полша по време на окупацията.", т.е. не прави тази разлика в "тираниите", то очевидно следва и оценката за борците срещу тиранията - “Те умират, защото уважават себе си. Ужасно е, ако лишиш някого от собственото му себеуважение….да, считам ги за много смели хора” (това е оценката на Курт Вонегът за терористите-самоубийци в един австралийски вестник)
Горните терористи-самоубийци, аз не ги намирам за смели, а за луди, Курт Вонегът и много западни интелектуалци явно ги намират за смели, и считат моят Приятел Буш за луд. Няма как да се разберем.
Та, не мога да споделя твоята гледна точка, защото очевидно намирам много съществени разлики в принципите на посочените от теб "тирании". Смятам, че "Тиранията" изобщо, както ти я конструираш и разпознаваш, си предполага и подтиснатото "Прогресивното човечество" за опозиция, това е интелектуалски конструкт и фокус, който се преразказва от няколко века насам, бих казал че ми е безкрайно чужд и далечен.
Обещах да не простирам фермани-чаршафи, то и няма смисъл.
Интелектуалците са винаги "прави", щото трудно можеш да верифицираш мъглите, които продават. Хубавото в момента е, че живеем в тази част на света, доминирана от "Тирания", в която всеки може да диша каквато си мъгла иска.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
нищо не би постигнал,
Тогава би трябвало да защитаваш точно това си право. Щото нали се сещаш ако Буш останеше на власт, колко оставаше до пълния контрол, чипове в тялото и т.н. С "Патриотичният акт" вярвам си запознат, както и с останалите нагли стъпки в посока тоталитаризъм последните години.
За щастие Буш отива в историята (като най-големият престъпник на този пост) след две години. Републиканците скоро няма да помиришат пост. Гадното е, че точно това може да ги накара да предприемат самоубийствен ход като 9/11, който да дое** ******а на света. Пък и няма как да знам колко точно по-добри са демократите.
Виждаш, че съм абсолютно непредубеден. Пробвай и ти. Разбира се, че камикадзетата са луди нещастници. "Мъченици" my ass. Въпросът е какви - и кои - са хората зад тях.
За щастие Буш отива в историята (като най-големият престъпник на този пост) след две години. Републиканците скоро няма да помиришат пост. Гадното е, че точно това може да ги накара да предприемат самоубийствен ход като 9/11, който да дое** ******а на света. Пък и няма как да знам колко точно по-добри са демократите.
Виждаш, че съм абсолютно непредубеден. Пробвай и ти. Разбира се, че камикадзетата са луди нещастници. "Мъченици" my ass. Въпросът е какви - и кои - са хората зад тях.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.